Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Наполовина по-малко пари за компютри в училищата
Добави мнение   Мнения:16 1
LORD
03 Ное 2005 23:17
Мнения: 674
От: Bulgaria
Мръсни комунисти
Вени Марковски
03 Ное 2005 23:34
Мнения: 345
От: Bulgaria
Да не забравяме обаче, че проблемът с компютъризацията на училищата не е с днешна дата, а от времето, когато Милен Велчев реши да забави купуването на компютри с четири години, за да го стори в предизборно време.
Повече материали по темата има на следните адреси:
Купуваме софтуер на Microsoft за липсващи компютри, а пълното описание е в статията ФИНАНСИСТИТЕ ОТРЯЗАХА КОМПЮТРИТЕ ЗА УЧИЛИЩАТА

Иванов
04 Ное 2005 01:23
Мнения: 2,891
От: Bulgaria
В Щатите, в Канада, че и в Европа, стотици хиляди фирми захвърлят старите си компютри и монитори, много от тях с инсталирани базови програми. Как не се намериха хора да потърсят такава техника, при това безвъздмезно или на цени по които Турските и Гръцките бизнесмени изкупиха цялото ни индустриялно оборудване. Ние се спукахме да правим подаръци на военна техника, няма ли и на нас любимите американци да ни направят един подарък поне за очи????? Хиляди компютраи могат да дойдат. Нима децата имат нужда от най- модерните компютри, или от най- модерните и най- скъпи софтуерни продукти. Не Господа, всичко е ДАЛАВЕРА, отвратителна гадна ДАЛАВЕРА, подкупи, пазар на американските продукти, при това най- често без съответната необходимост, а българските ГОВЕДА ще работят за по един лев на час, защото господата от МВФ не дават повече, СРАМ и ПОЗОР, защото това е голата истина.

tzamburko
04 Ное 2005 03:31
Мнения: 1,022
От: Bulgaria
Вени , твоят линк още веднаж показва до каква степен сме склонни да се наведем пред Micro$oft.Знам , че твоето мнение и малко по-различно от моето , но пак се налага да го кажа - Micri$oft ни изработва грозно.Да живее Linux !
СветлоПиво
04 Ное 2005 03:36
Мнения: 8,839
От: Canada
Ако държавата е нормална, няма да има нужда тя да се грижи за компютрите в училищата. Обаче, нали чиновниците трябва да работят нещо и да въртят далавера........
SOLID
04 Ное 2005 05:43
Мнения: 154
От: Bulgaria
И аз мисля, че обзавеждането на училищата с компютри е ДАЛАВЕРА. Това са режисирани търгове, комисионни и сладки обществени поръчки. И децата вече знаят, че търг на стойност милиони левове се печели САМО с подкуп. На всичкото отгоре ще се купят не`кви боклуци, дето след няколко месеца ще са за хвърляне. И тогава - отново същата процедура. Междувременно учениците се оправят с компютрите кой как може и единствените губещи са даскалите, голяма част от които предизвикват бодър смях сред хлапетата с компютърните си умения.
simo
04 Ное 2005 09:03
Мнения: 8,455
От: Jamaica
нормално. колкото за майкрософт, нормално е - техните решения са скъпи и затова са далавера за чешитите, дето дърпат комисионни от тех.
lamb4o
04 Ное 2005 10:21
Мнения: 264
От: Bulgaria
Ееее ами така е комисионните са му майката и бащата даже Голям кеффф де що държавата купува PC-та, падат големи комисионни за някого. А за "Малкото и меко нещо" няма какво да говорим
риж
04 Ное 2005 10:36
Мнения: 2,075
От: Bulgaria
Вени Марковски сигурно е прав, но това не е оправдание за сегашните дебили.
Намерили откъде да пестят!
pandira
04 Ное 2005 10:40
Мнения: 18
От: Bulgaria
кога ще прочетем , че например ТАНЯ ПЕТРОВА от весник СЕГА е направила разследване и от събраните материали някой е изгорял, а не всеки ден да четем статистики които и нашите деца ги знаят.
saw
04 Ное 2005 11:14
Мнения: 839
От: Bulgaria
Намаление на субсидиите за незнам-си-какво, увеличение на цените на незнам-си-какво.. Ей на т'ва му викам аз социална политика. Кога ли ще прочетем обратното във вестниците.
Perkele
04 Ное 2005 11:28
Мнения: 2,929
От: Bulgaria
tzamburko

dare to slack?
shake
04 Ное 2005 13:12
Мнения: 5,773
От: 0
Иванов, един компютър на старо (рециклиран, с гаранция) струва безбожно евтино и върши достатъчно работа за обучение. Нали става дума за WORD, EXCEl, Internet Explorer, OUTLOOK EXPRESS? Е, някой трябва да плаща за достъпа до Internet, но и той вече е почти без пари. За какво става дума?
Pin1
04 Ное 2005 13:39
Мнения: 983
От: Bulgaria
Наполовина по-малко пари за компютри в училищата. И това е много - за завършващите УНСС при геният-финансист Орешарски изобщо компютри не са им нужни. Още по-малко и при другите гении - университетски преподаватели от това правителство и парламент: Министъра на правосъдието, М-ра на МОН и т. н. и т.н. Само дрога, проституция и пистолети за младите - това е гаранцията за благоденствие. И Законотворчество ала-40 то НС.
Без образование
04 Ное 2005 14:30
Мнения: 207
От: Bulgaria
ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА
ИНФОРМАЦИОННО-КОМУНИКАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ
В ДОМАКИНСТВАТА

Информационно-комуникационните технологии (ИКТ) имат все по-голямо икономическо и социално въздействие. Чрез програмите еЕвропа 2005 и еЕвропа+ европейските политици успяват да отразят значението на новите технологии, бързото им разпространение и все по-широкото им използване в ежедневния икономически и социален живот на обществото.
Изследването за използването на информационно-комуникационните технологии в домакинствата през 2004г. е съвместно изследване на Националния статистически институт и Европейската общност и се провежда съгласно изискванията на Евростат. Методологията и инструментариумът на наблюдението са напълно хармонизирани с директивите на Eвропейския съюз и Регламента на Европейския парламент № 808 / 2004.
Основната цел на изследването е да се получат надеждни сравними данни, които да отразяват разпространението и използването на информационно-комуникационните технологии в Република България, съпоставими с данните на останалите страни - членки на ЕС.
*****


http://www.nsi.bg/Economy/Economy.htm


Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума


Редактирано от - bot на 04/11/2005 г/ 15:53:51

Паисий
04 Ное 2005 15:25
Мнения: 3,940
От: Bulgaria
Идете в училище и вижте за какво става реч. В момента са изляти маса пари за да се направи едно голямо недомислие!
Направени са домейни, като се опиташ да влезеш в тях те отрязват, нямаш право да администраторски права. Един компютър на кабитет беше с ДВД и след инсталирането на мрежата няма достъп до него и не можеш да си исталираш програми за него! За всички проблеми са дадени два телефона в София за цялата страна и естествено свързването с центъра за управление е равносилно с улучването на джакпота от тотото.
Мога още много да пиша, но предполагам има и други запознати с положението, които могат да ме допълнят!
А, да, и няма на кого да се оплачеш за простотиите.
Добави мнение   Мнения:16 1