Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ДОНЧО ЦОНЧЕВ: Каруцата ни за Европа направо се обърна
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:41 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Baron Selski
04 Ное 2005 22:12
Мнения: 603
От: Bulgaria
Drug
04 Ное 2005 22:19
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Аидеи, един лумпен поведе хорото - де да видим колко ще се навървят!
Manrico
04 Ное 2005 22:48
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Да не би страньорите да са сбъркали и днес да са пуснали страници отпреди 20 години?

____________________________________
Защитете ми подписа! Искат да го изядат!
Бай Иван
04 Ное 2005 22:52
Мнения: 3,806
От: Virgin Islands (Unit
В последно време се затруднявам да разгранича хората които се правят на куковци и истинските куковци.
king
04 Ное 2005 23:02
Мнения: 420
От: Andorra
Що за разбиране на ляво и дясно у Дончо Цончев..... Един приближен до Бога мислещ човек може съвсем спокойно да бъде в дясно. А прагматизма, необходим за управление на държава в състоянието на България в момента е именно характерна черта на дясното управление. Идеологята и приказките "ан гро", характерни за левите не помагат особено... Много думи в това интервю, и нито изречение за това как лявото управление смята да управлява, каква му е програмата, какво иска да направи за следващите 4 години. С две думи - празни приказки. И накрая - колата на държавата не може (по дефиниция) да бъде обърната от убийството на един неин гражданин. В левите възгледи на интервюирания този гражданин като че ли е по-гражданин от останалите. Това наистина напомня за ляво мислене, добре познато от близкото минало .... Защо?
Zaq
04 Ное 2005 23:07
Мнения: 1,511
От: Bulgaria
Да е жив и здрав още дълги години! И дано дувара на баба му надживее онази измислена "демокрация"...
А цървулите са тук, във форума... и тук-там някоя гайда от същата кожа им приглася...
SuperHornet
04 Ное 2005 23:43
Мнения: 34
От: Bulgaria
Гнусотия!
Виолета
04 Ное 2005 23:57
Мнения: 2,940
От: Bulgaria
Този го избраха в нашия избирателен район и някой хора, включително и репресирани гласуваха за него, щото бил писател.
А градският Р Петков никак не му завиждам. Много напечено му стана министерството.
Мурко
05 Ное 2005 00:04
Мнения: 225
От: Bulgaria
Туй, за дувара, го беше рекъл Вук Драшкович, кога американците бомбардираха в Сръбско, преди има-няма седем осем години.
редник
05 Ное 2005 00:09
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Цончев винаги се опитвал да се представя като българския Хемингуей...
-------------------------
А иначе DqrtPergishin го е казал: "Това на турски "гъонсуратлък" ли се казваше? Ако го гризе съвест - да си посипе главата с пепел..."...
Drug
05 Ное 2005 00:26
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
А, бе не знам кои крив, кои прав, но казаното от Дончо си е на място. Хорото на лумпените - тоже.
Шкембе Чорба оле!
05 Ное 2005 00:36
Мнения: 17
От: Bulgaria
И Деян, и Цончо – гледайте си литературата и не се месете в политиката, че ставате за смях

HC11
05 Ное 2005 01:20
Мнения: 445
От: Brazil
Дончо, Дончо издухана флигорно !
nesnaecht
05 Ное 2005 01:47
Мнения: 15,180
От: France
Натиснете тук
sluncho6
05 Ное 2005 01:55
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
И от ебачите излизат свестни хора. Какво сте се разкудкудякали бе!
Браво Дончо!
Антибиотик
05 Ное 2005 02:18
Мнения: 2,905
От: Bulgaria
Дончо, приятелю, проституцията е услуга, а убийството е най-тежкото престъпление пред всеки НК, пред Бога и пред морала. Ако не можеш да направиш разлика стой си в Нови хан.
Не излагай професията...
И да ти кажа, че ако брат ми е би малтретиран от БКП, за нищо на света - ако ще да са десето поколение няма да отида при тях. Това е тяхното мръсно семе. Прокажено и низвергнато.
И не си ли обясняваш защо точно при комунягите дойде вълната от убийства. Защото имат хора, които ще ги покрият и ще посочат съвсем други следи и мотиви. Не си ли забелязал какви убииства стават кога комунистите са на власт и кога други са на власт.
А ти продъжавай да нямаш обяснение...
paragraph39
05 Ное 2005 03:10
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Преди Демокрацията имаше един такъв виц/ или истински случай?!/ :
Било преди 9 септември 1944г. Били двама братя. Единият бил партизанин, а другият- шеф на местната жандармерия. Имали и двамата синове. След 9 ептември 1944 г. синът на "жандармериста" влязал с привилегии в Университета- понеже чичо му бил партизанин! А синът на партизанина НЕ му разрешили да учи в Университета- понеже чичо му бил "жандармерист" !!!
Такива ми ти работи били ПРЕДИ Демокрацията! А сега вече работите са "демократски" !!! Имаш Пари- имаш привилегията да имаш Всичко и Всички! Нямаш пари- ти си Никой за Всички и Всичко!!!
Творчеството на Дончо Цончев е ДОБРО!
Какъв е той самият или брат му, или децата му, или кучето му, или котката му- това няма нищо общо с Творчеството!!! Или има?! То и Коста Цонев беше ВЕЛИК български артист, но НЕ беше добър, дори, и като обикновен депутат в обикновено НС?!
ВСЕК ГЬОЛ- ДА СИ ЗНАЕ ЖАБИТЕ!!!
Грациан
05 Ное 2005 04:18
Мнения: 4,060
От: Canada
ЛЕКИЧКО ОТКРЕХНАТО ПИСЪМЦЕ ДО БАТ' ДОНЧО
Бат' Дончо, като писател си направо 'убав. Нема к'во да си кривим душата. Разбираш ти там ония тънките работи и знаеш как да извадиш заяка от цилиндъра. Напра'о ти свалям шапка и то огромна ( все пак не като тая "ковбойската" дето си се снимал с нея и с която мязаш на ония ерзац каубои от филмите на ДЕФА през 60-те и 70-те години на миналия век) - а бе свалям ти едно мега сомбреро ( с всичките му там свилени дрънкулки и шашми).
Виж обаче, житейската ти позиция малко ми стои на чорчик. Разбирам че всичко дължиш на онова време. Тогава ти е била младостта, тогава си юркал "юрдечките", тогава си бил пич на пичевете. Да не забравяме и ония прословути...кхък, кхък...ловни дружинки, дето бяха само за най-най-най-най-от НАЙТЕ. То суетата си е голяма работа и не може така леко човек да се отърси от всичките ония благинки, от статута и от всичките там пички майни на битието на БОГОИЗБРАН. А всички помним, че тогава нарекат ли те БОГОИЗБРАН и ти остава за цял живот. Няма 'начи, това ми ти, онова ми ти, тиражи, настроения на тълпата, моди, капризи, критика или някаква си там непредвидена случайност - ти си си ПИСАТЕЛ и туй то.
Верно, сега всичко е по-иначе. Днес върви тоя, утре -оня. Вчерашния кумир лежи забравен всред изрезки от стари вестници, бутилки с наливно вино и кутии с безбандеролни цигари. Днешния изгрява, свети там за малко и после и той цамбурва в локвата на изразходвалите се...гадно, а? Няма го онова ПЕРМАНЕНТНОТО. И то така е във всичко. Трябва, да го еба, да се бориш със зъби и нокти постоянно. Ха се отпуснеш за малко и гледаш как оня младия амбициозен капут те отминава като българин знака за "СТОП". Няма стари лаври, няма...ама аз с тоя съм гърмял падпадъци, ама с оня сме били там много гъсти. Отстрелват те, като стой та гледай. Динамика, братче, какво да правиш. Ако не си винаги върха, изхлузваш се като гащи без ластик и туй то.
А тия пинизи с евтината колица ги остави, вече им мина модата. Монката ги правеше от кога, от кога...тъй де...дай нещо по-свежарка...сега баш теб ли да те уча как се прави имидж на честен непукис...виж това с опинците и дечицата е някак си "по-така"...а ла "до дядо на село". Сигурен съм, че барем една дузина читателки на вестника са казали "оооооуууу" с онзи мекичко чагъртащ тембър на състрадателно "котенце".
Така че, ясно ни е това заиграване с лявата резба...просто иначе би било предателство към яслите. Е, ами, в края на краищата - това показва интегритет и благородна благодарност към трамплина. Ей, гледай го и Стефчо Данаилов и той може да не е много, много червен отвътре, ама няма как сега...като си се хванал веднъж на хорото - ще тропаш там и толкоз. Глей го и Батето колко години въртя кърпичката...тъй де...и там като си горе на камбанарията живота си е муци. И можеш от горе и за равенство да говориш и за добрина и за благоденствие и всичките му там шаблони на лингва социалистика. Хей...няма страшно - ще хване дикиш и още как. Гледай само в тоя форум колко много хорица са сигурни, че комунизма е добро, ама пустите му кадри му ебаха майката. И ако сега...трети път - майка и баща ви дрънне часовника- и гледай как всичко ще тръгне като по нутела и маргарин. Честна дума, бе...ей гледай какво казват и Харолд Пинтър и Наом Чомски и нашия Параграф даже...нема лабаво...още един път да се пробвате, а? Па може тоя път да стане...какво ще кажеш? Равенство там, весели трудещи се, благи партийни ръководители - а бе рая тук на Земята...петилетката за три години, направо...само веднъж да...еххххх...нали?

dartuha
05 Ное 2005 07:16
Мнения: 143
От: Bulgaria
А, Грациан ме изпреварил! На него - , на Д.Ц. -
simo
05 Ное 2005 08:02
Мнения: 8,455
От: Jamaica
човеко си е прав бе! ето цитато: "Тук, като нямаш данни, не можеш да имаш обяснение." АБСОЛЮТНО верно. тук е разковничето, в ДАННИТЕ ))
Calina Malina
05 Ное 2005 10:20
Мнения: 6,931
От: Bulgaria
33 мнения!!! и нито едно по интервюто Защо така??? Да не би в последния момент да е сменил някой от кандидатите за кмет в София?
Между впрочем, не ми е ясно - как разграничавате творчеството му от жизнената му позиция?! Тая последната да не би да седи в НС или да се разхожда по улиците, докато творецът пише... Нещо шизофренно му приписвате май...
Добави мнение   Мнения:41 Страница 1 от 2 1 2 Следваща