Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Иран: Западът да слезе от своята абаносова кула
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:46 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Зую
19 Яну 2006 00:55
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Светът има нужда от иранския петрол и в никакъв случай не трябва да се допуска бомбардиране на петролни съоръжения. Желателно е, ако се бомбардира, да се цели ядреният реактор точно в средата.
oIo
19 Яну 2006 01:59
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Да припомним. Преди две години имаше две гледни точки по иранската ядрена програма.


Едната, на Щатите, за въвеждане на незабавни санкции по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, не беше приета.


Втората, на Европа, за преговори с Иран беше осъществена по пълна програма. И доведена от европейските сили до пълен провал. През двете години спечелено време, чалмите почти завършиха руския реактор, укрепиха противовъздушната си отбрана, направиха яки бетонни укрития за ядрените си обекти и накрая показаха среден пръст на обединена Европа.


Сега евротарикатите са вперили питащи очи в чича си Сама дали нема да може нящо да се направи. Тоя филм вече сме го гледали в Югославия. После да няма изненадани форумни талибанчета.
Зую
19 Яну 2006 02:16
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Оло,
точно това прогнозирахме и във форума. Имам предвид само за неизбежния провал на преговорите по европейски тертип.
Вчера гледах по телевизията някакъв експерт, на когото му задаваха въпрос относно съгласуване на позиции с Русия и Китай. Отговорът му беше много бърз, че ако Щатите чакат съгласие от Русия и Китай, то значи никога да не свършат нищо.

Редактирано от - Зую на 19/1/2006 г/ 02:56:02

СветлоПиво
19 Яну 2006 03:29
Мнения: 8,839
От: Canada
Европа ще страда и ще продължава да прави бъркотия в политиката, щото е пълна с фесове и не мисли адекватно.....
D-r Zvezdnikov
19 Яну 2006 04:34
Мнения: 1,522
От: USA
Един път да се съглася и с тебе, Светльо!
§) Европейците, освен за бъркотия, за друго не ги бива вече...
Поморийски
19 Яну 2006 04:51
Мнения: 1,649
От: Bulgaria
На САЩ и Европа главният им проблем е едзин - как да свалят от раменете си ционистката власт. Тогава много лесно ще се разберат с ислямския свят, който е настръхнал срещу тях заради подкрепата им за ония световни престъпници.
Зую
19 Яну 2006 07:29
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Поморийски,
защо не се хванете да свалите ционистката власт от раменете си във вашето село, или град? Та да покажете на останалия свят как се прави. Извъдили сте се едни борци против ционизма, които не могат да посочат врага, който е до такава степен невидим, че не е сигурно, дали изобщо съществува. Мисля, че се чешете не там, където ви сърби.
Големия Хикс
19 Яну 2006 08:53
Мнения: 1,170
От: Bulgaria

Не разбирам от каква кула и защо абаносова? Едно е сигурно обаче, че ако продължават с обогатяването сигурно ще обеднеят.Скъпо нещо е въоръжаването и колкото повече го трупаш, толкова по-гладен ходиш.На тази въдица се хванаха руснаците от ерата на СССР и се сринаха.Иран едва ли ще стане някаква световна ядрена сила.Колкото до цената на петрола като средство за заплахи към Запада, да обмени опит с Ирак.
milcho
19 Яну 2006 09:15
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Нефта, нефта и става хем боли хем сърби, а тоя президент-диктатор ги чеше на мястото дет най- боли...?!
dakiec
19 Яну 2006 09:46
Мнения: 915
От: Bulgaria
Махмуд Ахмадинеджад не е никакъв диктатор. Избран е законно на избори проведени МНОГО по коректно от последните парламентарни избори в България.

Иран има права по всички м/дународни спогодби и регулации както да развива ядрена енергия така и да се въоръжава в случай че е заплашен. А той Е.

Иран НИКОГА н е заплашвал околните държави. Иран е заплашван от САЩ и Израел и има право да се отбранява.

Иран иска да отвори борса за НЕФТ и ГАЗ в ЕВРО и от там идва и главния проблем на тия които държат печатенето на ДОЛАРИТЕ и петролните борси в Лондон и Ню Йорк
smiren
19 Яну 2006 10:01
Мнения: 539
От: Bulgaria
Драги Поморийски. Възможно е предложението Ви да е непоправимо закъсняло. Един от вариантите за груба дефиниция на капитализма е - диктат на капитала. В САЩ този диктат е изцяло в ръцето на Еврейството, заедно с всички форми на пропаганда и "информация". В Европа (включая Русия) още не е съвсем така (може би), но вече е в степен, която може да бутне всяко правителство, опитващо се да прокара мерки за такова освобождаване. Всеки американец или имигрант е солдат в Еврейската система. С железен устав. И още може да се пояснява, но здравият разум може сам да дсе справи със запълване на празнините.
мишелин
19 Яну 2006 10:10
Мнения: 417
От: Bulgaria
Мда, дори парламентарни избори не могат да убедят американските поддръжници, че не е нужно всички народи да са на едно мнение с УСА. Забелязяли ли сте, че когато са проведени избори в дадена държава, ако политиката й към момента е в интерес на САЩ, то изборите са демократични, ако ли не - обявяват се за фалшифицирани. Що е туй?
Pavlik Morozov
19 Яну 2006 11:21
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
оIo, точно заради каубойската намеса в сърбия сега косово е мафиотско гнездо дестабилизиращо не само сърбия, а и региона. заради каубойската намеса в афганистан сега там се произвеждат 5 пъти повече наркотици отколкото преди идването на янките. заради каубойската намеса в ирак сега иран и русия са се активизирали и си разиграват коня. ЕС призивите за преговори са само знак на слабост, защото те знаят че не могат да спрат Иран без да наранят себе си двойно. но американските реднеци това не го съзнават. отстраняването на един диктатор вече е струвало на американския народ над трилион долара (това са по 40 000 на глава от иракското население - представи си ако просто им бяха дали парите! ) и разрастване на тероризма и конфликтите в региона, но редовия американски болшевик не схваща бързо. докато целия регион не лумне в неудържим пламък и солджърите не бъдат принудени с бой по каските да се спасяват американския комсмолец не разбира с какво точно си играе.



Редактирано от - Pavlik Morozov на 19/1/2006 г/ 11:24:46

Mrx++
19 Яну 2006 11:22
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
През 70-те години четох една статия в Нюзуик
В нея ясно се казваше, че пред всякакви такива работи, като демокрация, права на човека трябва да стоят АМЕРИКАНСКИТЕ ЖИЗНЕНИ ИНТЕРЕСИ. Така американците си позволяват да определят който си искат район на света за техни жизнени интереси, да обявяват разни незконни войни, като превантивната война в Ирак, да бомбардират кого си искат, както в Югославия.
По-горе олигофрените на Форума Зую-Гую, оЛо-сополо, ФЛ и д-р Пръдников пак са се изходили надлежащо.
Pavlik Morozov
19 Яну 2006 11:35
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
големия хикс, и си прав, и не си прав. до какво води свръхвъоръжаването може да се види в северна корея - държавата с най-много войници на глава от населениетом която не може да нахрани същото това население, защото нито войника, нито оръживто произвеждат нещо друго освен сигурност. но без войска и оръжие не може. "който не храни своя армия храни чужда" е казал древния мъдрец. ние например свалихме гащите и се оставихме НАТО да ни пази, затова станахме васал на САЩ. ако си забелязал обект на "демократизация" стават предимно слаби държави с ресурси или ключово географско положение. защо никой не демократизира например русия и китай? единствения неутралитет който ще бъде уважен е въоръжения неутралитет. виж например швейцария - неутрални, ама въоръжени до зъби. няма друг начин да се опазиш от лакоми съседи и велики сили.



Редактирано от - Pavlik Morozov на 19/1/2006 г/ 11:39:43

Pavlik Morozov
19 Яну 2006 11:37
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
мишелин, това е "демокрЯция" кръстосана с "демокраДция". най-пресен пример е египет - народа иска националистични и ислямистки партии, обаче режима ги репресира и забранява, а САЩ поддържат тази ситуация. ще кажете "религиозните партии рушат светската власт и не трябва да се допускат до властта". отговора - а не е ли американската републиканска партия пълна с религиозни фанатици и фундаменталисти? със задръстени тексаски евагнелисти? и щом желанието на народа е такова защо това да не е демократично? други актуални примери за добро сътрудничество между САЩ и недемократични режими са пакистан и саудитците. същите саудитци дето взривиха кулите близнаци и дето никой не им поиска отговорност за това.


Редактирано от - Pavlik Morozov на 19/1/2006 г/ 11:44:36

Локи
19 Яну 2006 11:59
Мнения: 4,862
От: Bulgaria
oIo, " Договора за неразпространение на ядреното оръжие" НЕ забранява на никоя държава да обогатява уран и да развива ядрена енергетика., както и ядрените изследвания за мирни цели.
До сега Иран не е твърдял, че ще произвежда ядрено оръжие, а твърденията са за ядрена енергетика.

Колкото до обедняването - при тези цени на нефта Иран е на по-голяма далавера да изнася нефтепродуктите, който ползва за производство на ел. нергия и да произвежда такава от АЕЦ.
Големия Хикс
19 Яну 2006 12:22
Мнения: 1,170
От: Bulgaria

Драги dakiec! Ако това за борсата в евро е вярно, мислиш ли, че Европа ще подкрепи Иран? И моля , да ми поясниш , защо ДА или НЕ!
Вратаря
19 Яну 2006 12:37
Мнения: 3,083
От: Bulgaria
Проблемът е в това че ние сме се вторачили в своите си енности и не признаваме правото на другите да защитават собствените си разбирания за добро и зло Ислямският свят е с шест века по-млад от християнския има свои разбирания Нека го оставим сам да стигне до разбирането коие добро и лошо
Големия Хикс
19 Яну 2006 12:38
Мнения: 1,170
От: Bulgaria

Pavlik Morozov! Напълно съм съгласен с теб.Така е ! В случая обаче Иран, може да се опита и да направи нещо за своята защита, създавайки ядрено оръжие, но е много късно, защото е на стартовата линия, т.е. прави опити.Истинското съвременно и ядрено оръжие е на години напред от Иран.Не ми е ясно как ще догони Русия, Америка, Франция, Китай?Като отчетем и факта, че има и много петрол намеквам ти, какво може да се случи с Иран.Виж какво стана в Ирак! Докато се възтанови, ще минат години и пак едното нищо. Дипломация е нужна в момента!
Локи
19 Яну 2006 12:46
Мнения: 4,862
От: Bulgaria
Големия Хикс, според заявленията Иран е съгласен да развива ядрени технологии и под надзора на МААЕ. В случая доста бързо биха разбрали, дали обогатяването е до оръжеен или реакторен тип уран. Ама виковете "NewKiller weapons!!!" (както го казва Буш) са на мода.
Добави мнение   Мнения:46 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща