Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Човечността е привилегия на този, който е страдал
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:46 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
anacephal
04 Фев 2006 01:30
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
Това с виденията - както и да е, като те надрусат всичко е възможно. Но като стигнах до вярата в Петър Стоянов, се предадох и зарязах четенето..
arhiman
04 Фев 2006 01:46
Мнения: 2,069
От: Bulgaria
Анацефале,

Проблемът е твой, а не на професора. Колкото по-малко четеш, толкова по-прост ставаш.
*
В януарския брой на Readers' Digest е поместена много интересна статия за изследвания на един лекар за виденията, които имат деца в клинична смърт. Невероятни неща, които доказват безсмъртието на душата. Изобщо не са повлияни от химикали, липса на кислород и пр.
paragraph39
04 Фев 2006 01:59
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Вярно! Те в това джобно списанийце ДОКАЗАХА /?!/ и че българите са организирали атентатът срещу Папата!!! Лека й пръст на Клеър Стърлинг, де! Дано Бог и отредил полагащото й се място Горе?! Амин!
Drug
04 Фев 2006 02:16
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
anacephal - и на мен заглавието ми хареса, в един момент си казах бре добре поне, че има арменци в БГ-то, че един канадски такъв през 90-та ми напраши ушите да ми разправя какви сладури били турците където беше ходил по бизнес - е, до момента, в които му казах, че щом за него 1, 000, 000 изклани за две-три нощи негови събародници са без значение, темата за мен е неинтересна. Подви опашка и се измъкна, като насран. Както, и да е да ме прощава архиман-а, но простотията му още седи непокътната във вчерашния брои, та да не се репчи толкова. И аз като стигнах до Пешо "спасителя на нацията" предпочетох да се отдам на писане.
Олег Офренов
04 Фев 2006 03:05
Мнения: 961
От: Bulgaria
За разлика от участието на ДС в атентата срещу Папата, не виждам ДПС и българските "турци" какво общо имат с арменския геноцид, та БСП да пречи на човека да си постави пиесата.
Надявам се СДС да реши тоя въпрос като дойде на власт.
СветлоПиво
04 Фев 2006 03:22
Мнения: 8,839
От: Canada
"Човечността е привилегия на този, който е страдал" ....Точно .....
arhiman
04 Фев 2006 04:41
Мнения: 2,069
От: Bulgaria
Поправка - материалът е във февруарския брой на "Ридърс Дайджест". А дали България като най-верен сателит на СССР по онова време няма никаква връзка с атентаторите (не са един), след като са прекарвали доста време у нас и са получавали пари от КДС, това рано или късно ще стане явно.
+
Не, Вие вчера не разбрахте тънката ирония на Илчев, който под "патриоти" имаше предвид нискочелите, комплексирани, истерични шовинисти, а под "непатриоти" - тези, които милеят за България най-малкото с това, че въпреки всичко са останали тук и работят преко сили за родината си.
Bay Hasan
04 Фев 2006 04:44
Мнения: 8,555
От: United States
Още един от жертвите и славните борци срещу комунизма.
За вземе чиляк да си помисли, че тоа пурфесор е бил 30 години у ГУЛАГ, а не преподавател у НАТФИЗ...
FL
04 Фев 2006 08:10
Мнения: 6,942
От: Canada
За ласкателните думи за Петър Стоянов съм съгласен!Той изглежда все по добре сред нечистоплътните политици които управляват България!
Mrx++
04 Фев 2006 09:33
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Добрутро Archiman
Ти едва вчера от Reader Digest си го научил. Има толкова книги по въпроса, като тази на Д-р Муди "Живот след смърта". За едно хипотетично обяснение на тези явления, чети в "Холографската вселена".
Що се отнася за това, че атентаторът е пребивавал в България, то по това време е имало над милион пребиваващи. Той не е носел табелка с надпис "Аз отивам да убия папата", пък е бил и под индийско име. А ти беше ли там га му даваха парите от КДС.
Не ми е ясно, защо при толкова реално доказани опити за убийства и реални убийства на политически лица от страна на ЦРУ, които свободно се дискутират по медиите, като Discovery например, вие само сте се вторачили в два случая, които при това са са доста недоказани - Георги Марков и още по-мътния случай за папата.
Това беше студената война и от едната страна и от другата си правеха мръсотии.
Вчера Кракра пусна хубав текст за такива ибрикчии на Запада, които само чакат от там някой да пръцне в медиите и те се насират.
Мето от Факултето
04 Фев 2006 10:00
Мнения: 1,071
От: Bulgaria

Mrx++,
имаш пълното основание да счита че Reader`s Digest не е медийния източник, който може особено да впечатли човек.
Навремето са били необходими воля и сила, за да се даде ясен международен облик, защитаван от мнозинството американски граждани, който е трябвало да бъде признат и приет от международната общност. Международното утвърждаване е неделима част от националното съзнание на Америка. Тази еволюция на американското общество се заражда още в началото на миналия век, която благоприятства за развитието на този проект. Именно в този период се появява и развива масовата американска култура, която след втората световна война се експортира и залива четирите краища на планетата.

Още през 1922 издателят De Witt Wallace с помощта на съпругата си Lila Acheson пускат на медийния пазар списанието Reader`s Digest.Неговият търговски успех е показателен: за седем години неговия тираж нараства от 1500 на 216000 броя.Трябва да се отбележи, че социалната съставка на САЩ еволюира и разширява, отстъпвайки място на една непрекъснато нарастваща средна класа, желаеща да бъде информирана. Reader`s Digest отговаря на това търсене, предлагайки в сбита форма примери и статии, идеи в различни области.
Целта на De Witt Wallace е не само търговска, но и образователна- информациите и статиите са не само старателно подбрани, но и придружени с коментари, целящи да изясняват и ориентират читателя, без да му отнемат много време.С това Wallace допринася за създаването и разпространението на американските ценности отговарящи на американските интереси, генериращи специфична визия за света, където САЩ играят централна роля, защитавайки непрестанно свободата и демокрацията, която би могла да бъде заплашвана от враждебни на тях сили.Този проект става особено ясен в момента на националното сплотяване по времето на ВСВ и Студената война.

До средата на 50-те, неговото влияние става още по-осезаемо, като Reader`s Digest се развива по забележителен начин не само в Америка, но и по целия свят(с тираж повече от 30 мил.; в превод на 16 езика)ставайки пръв защитник на американските ценности.
По решителен начин те защитават американската кауза в началото на друг конфликт- Студената война-който по това време не е бил напълно ясен за мнозинството американци.И, ако не е било трудно американското обществено мнение да бъде убедено, че довчерашния приятел(С.Съюз) - днес е враг- не е било много лесно, то да бъде организирано и мобилизирано за тази цел. Населението е искало да опита от плодовете на мира и не е било готово да се противопостави на нов конфликт-този път на много по-убийствената ядрена война.
Тогава стратегията на федералното правителство е била следната: да се убеди населението, че има начини да се предпази, в случай на ядрена бомбардировка .Създава се цяла програма за гражданска защита със своята колекция от предварителни и въображаеми спешни мерки .Без значение е дали тези мерки са ефикасни-важното е американското общество да е убедено, както в съществуването на такава опасност, както и в способността да й се противопостави.
Воденето на такава политика в обществото, подкрепяна от официални речи, от неофициални изявления, отекващи като ехо в медиите и средствата за масова култура и развлечение, допринасят за създаването на цяла група от въображения за Студената война в американското общество.С всичката си сила, описанието за ВСВ-демокрацията с/у фашизма бе отлично преработено в служба на новия сценарий за Студената война–свобода с/у тоталитаризма.
Поразителна прилика се забелязва и днес с използването на подобни формули в “износа на демокрация”.
Mrx++
04 Фев 2006 10:03
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
bay Hasan
Той в Гулака е станал професор.
Навремето си правеха един другиму мръсотии (както и сега си ги правят) ама тогава използваха и политически мотиви, а istinskite мотиви си бяха професионална завист. Сега всички се изкарват десиденти и изстрадали.
И на мен така ми пречеха да ходя на Запад, като бяха измислили нещо си там. Ама основната причина си беше завист. Аз както виждаш, обаче, не се пиша десидент.
Пейчо Пеев
04 Фев 2006 10:12
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Г.н Азарян е честен, чист човек, животът му го показва, задължително се саморазправят се с такива в България, кой го изхвърли от НАТФИЗ, бандата на ДС и некое техно мекере, все един е сценарият. А защо се е ангажирал с политика не разбирам
Mrx++
04 Фев 2006 10:17
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Meto
Напълно съм съгласен с това, което пишеш. Но виж какво се получава. Американците свободно дискутират в техните медии убийствата и опитите за убийства на политически личности, преврати и т.н. от страна на ЦРУ или ФБР. Но даже и за предполагаеми такива от други страни се надига страшен вой. Спомняш си воят който се надигна след преврата срещу Амин в Афганистан.
С тази си политика те като, че искат отново да ни покажат, че на тях е разрешено всичко, което не е разрешено на другите.
И техните ибрикчии са готови да им кукригат даже и да омърсят България.
Не случайно вчера съобщиха по "Хоризонт" едно изследване, че доверието към САЩ е най-ниско в сравнение с другите големи държави и държавни обединения, като ЕС.
Наум
04 Фев 2006 10:48
Мнения: 1,666
От: Bulgaria
Интервюто е прекрасно. Издава тънка чувствителност и солидна подготовка по темата, както и усет за съответния човек, който на-добре пасва на нагласата на интерюиращия. И се получава задушевен и задълбочен разговор между равни. Винаги излиза извън рамките на обичайното и засяга общочовешки теми и винаги ни дава нещо.. Поздравления за Енев, както обикновено-за мен е огромно удоволствие да го чета.
Имам чувството, обаче, че интервюто е доста съкратено, че е рязано оттук-оттам и всъщност е доста по-дълго. Ако е така-ЗАЩО?
Човечността е привилегия на страдащия-разбира се. Това е известно от дълбока древност. Азарян е положителен човек и духовно извисен. Дай Боже повече като него.
Споделям почти всичко казано от него-за обичта "на инат" към губещия-това съм ви го казвал и лани, за Аз например, не споделям положителната му оценка за стореното от Петър Стоянов Да, вярно, че можеше да си кюта с президентските облаги, вм да се ядосва да реанимира политическия труп. Но е и вярно, за мен, че не се оказа на висотата на момента. Бе направо седи зле.
Изводи:
Когато хора на изкуството се хващат в политиката, да го правят както трябва. Няма наполовина свършени неща-шом се хващаш у нещо, направи го докрай. Да четат Лок, Хънтигтън, Сегала, Фром , Хобс, Аристотел и Тошо Пейков и да правят нещата така, като са ги правили в експертната си дейност.
Скептичен съм относно "експертите"-досега експертите са се доказвали само в експертното крадене. Щото така утвърждаваме политическото аматьорство и клиентелизма.
Петър Стоянов нито очерта верния образ на десния политически модел, нито отговорин на въпросите каква партия ще бъдат, на кого ще пристават, и как да ги отличат. Накратко-защо, аджеба, да гласуваме за тях, а сетне и да се върнем при тях
dwaft
04 Фев 2006 11:49
Мнения: 287
От: Bulgaria
Голяяям борец!!! Само забравя да каже, че беше еднакво пивилегирован и при Тодор Живков, и при П.С. Дребен арменски мошеник, който с подлост и мерзавщина все още заблуждава някои наивници, че може да е режисьор. Впрочем отхвърлената арменска пиеса в Народния театър е отхвърлена не заради ДПС, а заради некадърност. Това е истината. Браво на НАТФИЗ, че го изритаха. Пияндетата като Чочо, Морфов, Мутафчиев му създават изкуствен имидж. Я някой от феновете му да каже коя е последната му успешна пиеса. Ако има таква, то е въпреки него. Заедно с ординареца на Велко Палин в ЦК на БКП - Митко Тодоров, който се изживява сега като директор на Театъра на армията, трябва да отговарят за некадърност, подлост и алчност. Работата е същата като при Чирков.
Пейчо Пеев
04 Фев 2006 12:01
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Много ми хареса съня с родовата памет проф. Азарян, разкошна тема е за изкуство, дар ти се дава да дадеш, ама ти си знаеш
Captain Buddy
04 Фев 2006 12:53
Мнения: 3,294
От: Bulgaria
Нищо съществено и значително. Просто един лузър съчувства на други лузъри, но това не ги прави уинъри!
Mrx++
04 Фев 2006 13:38
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Наум
......Да четат Лок, Хънтигтън, Сегала, Фром , Хобс, Аристотел и Тошо Пейков и да правят нещата така, като са ги правили в експертната си дейност.....
Айдяяяя и Нум нареди Тошо Пейков до Аристотел и Хобс, както Дайната беше наредил Лъчезар Тошев до Попър и др. световно известни философи.
Господиииииии, защо не слезеш у Българията, че да си прибереш вересиите дето си ги раздавал.[/size=2]

Редактирано от - bot на 06/2/2006 г/ 10:01:00

чичата
04 Фев 2006 14:09
Мнения: 5,225
От: Bulgaria
...ненастрадал се...
Наум
04 Фев 2006 14:36
Мнения: 1,666
От: Bulgaria
Аве Марксе,
Ама ти хептен си опериран от чувство за хумор...Не вземай нещата толку на сериозно..
Добави мнение   Мнения:46 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща