Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Изход 20:15 Не кради!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:45 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
aldycrown
12 Яну 2012 20:57
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
ГЕРБ не само купува депутати срещу 17 бона на месец, но и вече нагло обявява, че субсидира парламента


И какво от това? Победителите не ги съдят. Пък и съдът... Абе ще им пр..нете на оная работа.
Forza NATO
12 Яну 2012 20:58
Мнения: 11,582
От: Bulgaria
Изходът ще е 20:13 г., защо им дава още две години бонус Цеков?
генек
12 Яну 2012 20:59
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Да, верни констатации...Но - докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват...
------------------------------------
Блогът на Генек
Gan(ю)гоТрий
12 Яну 2012 21:07
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Петьо, стъпвайки на презумпциите:
държавната субсидия се дава за политическа дейност на политическа партия (25. ал.1 от ЗПП), която е влязла в парламента…
…Важно е, че подобни пари стигат до депутатите, които нямат абсолютно никакво право да ги получават.

стъпваш на хлъзгава почва.
Първо по конституция всеки депутат представлява и отговаря само пред избирателите си и никъде не пише, че отговаря пред партията си.
Второ, ако вземем конкретно визираната от тебе партия „Атака”, същата влиза в парламента с 22 депутата, а СЕГА „партията” има 10 депурара и 12 депутата са я напуснали. Пита се кое е партията? Дали 12-те „номади” или 9-те роба на Сидеров? Утре от тия 22 депутата може да остане само 1, Сидеров – той ли ще е „партията” на която се полага субсидията? Сметката нещо не излиза.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Gan(ю)гоТрий
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
12 Яну 2012 21:34
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
Да внесем малко уточнение за любопитните драги селяне.
Партията НЕ е "депутатите" и няма как да бъде. По пропорционалната система /с листи/ хората гласуват за политиката на политическия субект. Хората гласуват за листата като цяло. При мажоритарните избори хората гласуват персонално за Иван, Драган и Петкан. Единствено Иван, Драган и Петкан, когато са избрани мажоритарно, имат свободата да се наричат независими и да декларират принадлежност към който си искат политически субект.
Обидно е да го обяснявам, но трябва да си много тъп, за да не ти е ясно, че един депутат влезнал с партийна листа, излизайки от политическата група в парламента - той подменя автоматически вота на избирателите. Напусналия групата депутат има ПЪЛНАТА СВОБОДА да напусне парламента, за да влезе следващия от листата и да се запази РЕЗУЛТАТА от проведените пропорционални избори.
Още по-голяма простотия е да обиждаш депутати, които са ЛОЯЛНИ към избирателите си и в същото време да защитаваш изменници, които са измамили избирателите си и са подменили вота им.
Само в държави, в които Юдите са на почит може да се случват подобни идиотщини. Обикновенно такива държави са в незавидно състояние и в перманентен упадък.
П.П. НДСВ има не един, а 0 /НУЛА/ депутати, а получава субсидия малко по-малка от Атака към момента.... сега сметката излиза ли ти?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: КОСТАДИНКА ИВАНОВА
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
12 Яну 2012 21:41
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
...как щях да забравя
Г-н Петьо Цеков, благодаря за обективната статия
бонго-бонго
12 Яну 2012 21:41
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Второто важно нещо в този случай е, че с подобни ходове ГЕРБ напълно обезличи институция номер 1 на държавата. Ако преди съществуваше някакъв парламентарен живот, то сега сме свидетели на кулоарно доизживяване ....


Най-сетне някой (извън парламентарната опозиция) да го каже направо. ГЕРБ системно и методично подкопава парламентарзима на Републиката.
Gan(ю)гоТрий
12 Яну 2012 21:43
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Г-ца Иванова, много правилно намеква, че следващия сезон П.П. НДСВ + ПП Атака ще имат ОБЩО 0 /НУЛА/ депутати и ще вземат МАЛКО ПО-МАЛКА субсидия. Правилно!
А специално в случая Сидеров - Атака, следва да заострим вниманието и към Седмата Божа заповед, гласяща "Не прелюбодействай" .
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Gan(ю)гоТрий
duzov
12 Яну 2012 22:02
Мнения: 9,106
От: Bulgaria
КОСТАДИНКА ИВАНОВА, . Откога дрънкам, че няма независими депутати!
Don
12 Яну 2012 22:03
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Не, Костадинка Иванова е права.
И статията на Петьо Цеков е отново брилянтна. Това, което се развихря в България е пълна профанация на парламентаризма. И след като сме я докарали до това дередже, защо се чудим, че Бойко кара Цецко да нахрани кучетата?
Нали си спомняте вица за инж.Ганев в космоса?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Don
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
12 Яну 2012 22:06
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
Г-н Ганчу, нека оставим Божиите дела Богу
Важни са принципите. Важна е демокрацията и силата на правото, а не правото на силата.
Ама кат си поклонник и безупречен член на Държавата на Юдите... нема как да ме разбереш
Manrico
12 Яну 2012 22:15
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Защото от ГЕРБ измислиха гениалната постановката, че депутат не може да се мести в друга парламентарна група, но държавната субсидия може да влиза в чужда каса.

Като изключим дребния проблем с членуването, който се обяснява лесно - първо се пише "от ГЕРБ измислиха постановката", после се чете и се забелязва, че не е достатъчно люто, не смъдва в бъбреците и се добавя "гениалната", без да се огледа цялото изречение, остава за обяснение една дребна подробност - според сайтовете със закони чл. 25 от закона за политическите партии, който урежда субсидията, е публикуван в ДВ, бр. 6 от 2009 г. - преди ГЕРБ да дойдат на власт.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Manrico
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
12 Яну 2012 22:17
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
Дон и duzovр, 10Х!
Най-голямото политическо престъпление на Борисов и Герб е обезличаване разделението на властите, целенасоченото подкопаване и сриване на парламентаризма, смачкване и неглижиране на плурализма и най-важното - направиха така, че обезсмислиха провеждането на всякакви избори.
С една дума - Герб и Борисов са убийци на Демокрацията в България.
sbur70
12 Яну 2012 22:29
Мнения: 725
От: Bulgaria
Manrico,

За закона за партиите си прав, ама кажи нещо за избирателния закон и за парламентарния прадилник.
И те ли са от времето на тройната коалиция или пък от НДСВ
Gan(ю)гоТрий
12 Яну 2012 22:29
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
И след като сме я докарали до това дередже
А защо сте я докарали до това "брилянтно" дередже, Дон? Брилянтното е друго, приятелю "политическите партии се конкурират за власт за да дават на обществото, а не да вземат от него".Определено ти, г-ца Костадинка и др. Лидеров се борите за да вземате от нас. Мерси, искаме ресто и касова бележка..
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
12 Яну 2012 22:33
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
според сайтовете със закони чл. 25 от закона за политическите партии, който урежда субсидията, е публикуван в ДВ, бр. 6 от 2009 г. - преди ГЕРБ да дойдат на власт.
*
Така е, но не в това е проблема. В закона много ясно е посочено как се разпределя субсидията в парламентарно представените партии, коалиции и тези с резултат над 1 %. Закона е предвидил и вътрешно разпределение на субсидията за една КОАЛИЦИЯ, вътре в саматта коалиция, където ВЪТРЕШНОТО разпределение се основава на принципа "парите следват депутата"
Ужасяващата неграмотност на Бочко, Цвъцко и Дян Пит, както и тяхната престъпна наклонност не им е дала възможност да проумеят с политическите си пиуешки мозъчета, че Атака НЕ Е в коалиция с НИКОЙ, тя е самостоятелен политически субект и правилото което важи ВЪТРЕШНО и САМО при коалициите НЕ ВАЖИ за Атака. Това правило ВАЖИ само за Синята коалиция, според което СДС и ДСБ трябва да разпределят ОБЩАТА субсидия за СК между себе си.
От друга страна, престъпната Герб и още по-престъпните и лидери и чиновници са си внушили, че ТОЙ е Държавата, че всичко е Герб, че всичко принадлежи на Герб, че всички трябва да се кланят на Герб, а ТОЙ да е месията.
Gan(ю)гоТрий
12 Яну 2012 22:54
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Да се върнем на това "Изход 20:15 Не кради!". Г-н Цеков си е забравил да направи извода "има субсидия - има крадене, няма субсидия - няма крадене" . Отделно, че на последните няколко избори половината избиратели не участват, но и те трябвало да плащат беабожните масрафи на Лидеров и другите дебили от партийната свинска кочина. Ресто!
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
12 Яну 2012 23:24
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
Г-н Ганчу, ами да са участвали на изборите, никой не им е пречел. Да не говорим, че такива хора в древна Гърция са наричали "идиоти".
Очевидно патологичната злоба която те е обхванала към В.Сидеров, трайно и болезнено за околните е нарушило логическото ти мислене и душевен покой.
Глей ся, Ганчу, тези които не са гласували - за тях нищо не се плаща. А тези които са гласували, всеки един ТЕХЕН глас струва 12 лева на година и отива за тази партия за която са гласували. Ако не са гласували 1 млн души - това означава че в бюджета на БГ са икономисани 12 млн лева за всяка година от мандата на парламента.
Питай, г-н Ганчу, не се притеснявай, никой не се е родил научен.
Колкото до Сидеров, към когото питаеш /не само ти/ сатанинска злоба, ще ти цитирам една крилата фраза на Джонатан Суифт: "Когато на света се появи някой голям човек, той може да бъде разпознат по това, че всички кретени се съюзяват срещу него.”
НЕРВЕН
12 Яну 2012 23:43
Мнения: 4,269
От: Bulgaria
Кака Коца е пак тук! И пак-същата!
Stirlic
13 Яну 2012 00:10
Мнения: 2,275
От: Cape Verde
така де, така де................Основен извод: Всичките депутати са зависими, включително и новите и старите независими
Krivcho
13 Яну 2012 00:41
Мнения: 1,658
От: Bulgaria
Как хортуваше Бай Ганя ? Всички са маскари.Ще добавя само, че е въпрос на гледна точка кой е по-маскара.Гледната точка пък е въпрос на разстояние.Колкото по-далече от истината човека, толкова по му се свива хоризонта.Идва един момент когато човек е толкова далеч от истината, че я вижда като точка.И това го определяме като гледна точка.
Добави мнение   Мнения:45 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща