Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Алтернативни новини
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:111 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща
Калки
17 Авг 2015 17:32
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Поправката се отнася до домакинства без недвижимо имущество, с минимални доходи и с банкови депозити до хиляда евро.

Ми то, такива гърци няма
kaily
01 Сеп 2015 13:26
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Филипп Маршалл, экс-капитан ВВС Соединённых Штатов Америки, автор теорий о заговоре правительства США вокруг терактов, произошедших 11 сентября, был найден убитым вместе со своей 14-летней дочерью и 17-летним сыном.

Его коллега, бывший сотрудник управления национальной безопасности Соединённых Штатов Америки, который участвовал в расследовании, рассказал, что имеются факты, доказывающие причастность ЦРУ к смерти Маршалла. Таким образом, он исключил теорию о самоубийстве.

Специалист представил доказательства того, что убийство было совершено профессионалами. Соседи бывшего капитана авиации не слышали выстрелов. На пистолете Филиппа Маршалла, из которого, согласно теории, он убил своих детей, свою собаку, а после себя, не было глушителя. Экс-капитан был правшой, а вот его смертельная рана находится слева, в районе височной доли.

Журналист Уэйн Мэдсен предполагает, что его коллегу убили из-за новой информации в своей книге, над которой он усердно работал. Филипп Маршалл, последовательно доказывал то, что теракты совершаются не исламистами, захватившими воздушное судно.

В последнее время мужчина был обеспокоен безопасностью родных, так как готовил настоящую сенсацию. Филипп Маршалл владел также фактами, доказывающими то, что администрация Буша-младшего была сговорена с разведкой Саудовской Аравии, где тренировались террористы, ответственные за теракт 11 сентября.

Eisblock
01 Сеп 2015 19:04
Мнения: 9,157
От: Iceland
Ето един от отговорите, защо в "раят на демокрацията" не виреят и няма дисиденти, както и борещи се срещу режима. Защото:

- Просто биват бързо самоубити, барабар с близките им.
- Биват "нападнати" от криминални типове у дома им и биват убити.
- Случват им се катастрофи с летален изход.
- Изплуват с корема нагоре в някой басеин, някоя река или някакво блато.
- Скачат сами от прозорец - я на болница, я на лудница или от собствения си кабинет...
- Улучва ги самолет даже в Пентагона, макар, че следите от удара са 1/10 от полагаемите за размера му и остатъците от него, мотори с титанови сплави, са се "изпарили" безследно...

Няма чудеса. Практика на гангстери.
В.Каменов
01 Сеп 2015 19:36
Мнения: 2,523
От: Bulgaria
„Экс-капитан был правшой, а вот его смертельная рана находится слева,....“

Професионали
kaily
17 Сеп 2015 22:28
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Морских жителей стало в два раза меньше по сравнению с 1970 годом

Начиная с 1970 года прошлого века, популяции морских млекопитающих, птиц, рыб и рептилий сократились на 49 %. Такие данные приводят Всемирный фонд дикой природы и Зоологическое общество Лондона.
У некоторых видов, которые составляют значительную часть рациона многих народов, дела идут совсем плохо. Так, популяции тунца и скумбрии за указанный период снизились на 74 %, сообщает «Би-би-си».
Помимо деятельности человека — например, чрезмерного отлова рыбы, — свое влияние на численность популяций морских обитателей оказывает глобальное потепление. Углекислый газ поглощается океанами, в результате чего их кислотность повышается.

Напомним, что июль 2015 года признан наиболее жарким месяцем на Земле за всю историю метеонаблюдений, ведущихся с 1880 года. Об этом сообщает Национальное управление океанических и атмосферных исследований США. Средняя температура июля составила 16,6 градуса. Это на 0,08 градуса выше предыдущего рекорда, зафиксированного в июле 1998 года.
Согласно прогнозу британских метеорологов, 2015 и 2016 годы могут оказаться самыми жаркими в истории наблюдений. Этому будет способстовать увеличение объемов выбросов углекислого газа вкупе с естественными процессами — такими как феномен Эль-Ниньо.
Slava
21 Сеп 2015 09:33
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
Новият сайт „Епицентър“ скалъпи лъжа за президента – забранили му да държи реч пред ООН
Абсолютно невярна и лъжлива информация разпространи наследникът на фалиралата „Преса“ – сайтът „Епицентър“ по-рано днес. /18.09.2015 г./
.... „Президентът Плевнелиев ще държи реч пред Общото събрание на ООН, тя ще бъде произнесена на 30 септември сутринта и е първата за съответното заседание“, заяви шефът на пресслужбата Мария Иванова. Тя уточни, че речта на Плевнелиев вече е готова, а подобни твърдения са абсурдни. Натисни тук
жана д`арк
21 Сеп 2015 13:06
Мнения: 26,641
От: Bulgaria
Слава, а защо на сайта на Президентството този ангажимент не е посочен? На календара за септември последният ангажимент на президента е на 21 - срещата на държавните глави от групата "Арайолуш" Натисни тук. Означава ли това, че речта пред ООН не е събитие, което следва да бъде отразено в програмата, поради неговата незначителност
Slava
21 Сеп 2015 19:08
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
Не зная, никога не съм отваряла сайта му. Може би трябва да оправиш линка, не се отваря.
жана д`арк
21 Сеп 2015 19:48
Мнения: 26,641
От: Bulgaria
Може би трябва да оправиш линка, не се отваря.

Можеше лесно и сама да се справиш, просто пишеш в гугъл "президент" и първият резултат е официалният сайт на президенството. Ще ти помогна все пак Натисни тук
Slava
21 Сеп 2015 22:49
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
Благодаря ти! Защо да търся в гугъл, след като си дала линк Нали не е само за мен, а за всички, които четат тук.
жана д`арк
21 Сеп 2015 22:56
Мнения: 26,641
От: Bulgaria
Благодаря ти!

За нищо.
Защо да търся в гугъл, след като си дала линк

По две причини:
1. Да черпиш информация директно от извора, не от преразкази в разни медии със съмнителна достоверност;
2. Защото линка, който съм дала не се е отворил и ти като грамотна участничка във форума е можело просто да премахнеш това прословуто "https" и линкът да ти се отвори без проблем. Не си го направила. Не знам защо.
Но да се върнем към основния въпрос - ще словоблудства ли Плевнелиев пред ООН на 30 септември, или ще бъде милостив към аудиторията и ще се въздържи?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: жана д`арк
маргаритка2
21 Сеп 2015 23:08
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Обаче администрацията на онова е железна!

Едната новина, от 18 септември завършва:

Очаква се по-късно пресслужбата на президентството да разпространи информация за участието на Росен Плевнелиев на 70-тата редовна сесия на Общото събнатие на световната организация.


Сега е 21 септември - и още нищо не е разпространено
Engels
26 Фев 2016 23:11
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Отвориха супермаркет за храни с изтекъл срок в Копенхаген
Дания е известна с това, че има склонност да прави нещата малко по-различно. Сега един уникален супермаркет отвори врати в Копенхаген, за да предлага…. храни с изтекъл срок! Те се продават с много голяма отстъпка.
WeFood, който бе открит тази седмица, има за цел да намали обема на хранителни отпадъци чрез създаването на пазар, където храните, които са годни за консумация, но с изтекъл срок, и тези, които са с увредени опаковки, могат да бъдат продадени на желаещи купувачи, а не хвърлени в кошчето. WeFood може да се превърне в модел на поведение за други страни, демонстрирайки изобретателно решение на огромния проблем с хранителни отпадъци.
Голяма част от „цивилизования“ свят изхвърля храната с изтекъл срок право в кошчето. В редки случаи такава се дава за благотворителност. Дания обаче е първата, която е решила да приложи творчески подход за намаляване на изхвърляните храни в страната.
Годишно там се изхвърлят около 700 000 метрични тона храна. В световен мащаб над 1,3 милиарда тона храна се праща на депата всяка година. Това се равнява на една трета от всички храни, произведени по света. И от екологична гледна, и от социална гледна точка цифрата е ужасяваща.
В някои страни има магазини за хранителни стоки, които са „излишни“. Там се предлагат стоки с увредени опаковки, например смачкани кутии, или такива с по-стар дизайн на опаковката, както и стоки, чието предлагане е прекратено по ред причини. Изтелкият срок „най-добър до“ не е сред факторите, наблюдавани в тези магазини.
В WeFood цените са с до 50 на сто под редовната цена за търговия на дребно. Това прави стоките там наистина интересни за купувачите, които могат да постигнат значителни спестявания, чувствайки се добре заради приноса си към опазването на храната. Магазинът не е само за пестеливите купувачи. „WeFood е първият супермаркет по рода си в Дания … не само насочен към купувачите с ниски доходи, но и към всеки, който е загрижен за обема на хранителни отпадъци, произведени в тази страна“, каза Пер Пйере от неправителствената организация DanChurch Aid, реализирала идеята. „Много хора виждат това като положителен и политически коректен начин да се гледа на проблема.“
Engels
26 Фев 2016 23:14
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Технологии правят земеделието по-лесно
Kак съвременните технологии могат да направят земеделието по-лесно показа инсталация на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2016). Тя е приложима както в отглеждането на лозя, така и за всякакви други насаждения.
Системата се състои от сензори, които измерват влажността на почвата, атмосферните условия, слънчевото греене и всички параметри на околната среда. Информацията се подава дистанционно към централизиран модул, където данните се анализират и помагат на фермера да взема решения кога да полива, кога да третира с пестициди и т.н.
Натрупването на данни прави възможно анализирането и намирането на тенденции и модели на поведение. Очаква се с навлизането на пето поколение мрежи (5G) технологията да стане още по-лесна за използване и по-ефективна.
kaily
08 Юни 2016 19:39
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Новият кмет на Букурещ въвежда безплатен градски транспорт

Жителите на Букурещ ще могат в бъдеще да се возят безплатно в градския транспорт, пише румънският в. „Зиарул финанчиар“, цитиран от МИА. В статията със заглавие „Първото решение, което Габриела Фиря иска да вземе като кмет: безплатен транспорт за жителите на Букурещ“ се цитира откъс от нейно телевизионно интервю .

„Разговарях с експерти, разгледахме възможностите и реших, че това може да се въведе. Това ще работи само за транспорта на пътищата, но не и за метрото, което спада към Министерството на транспорта. Това е икономически план, който в скоро време може да бъде приложен“, заяви Фиря.
kaily
15 Авг 2016 23:24
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
сеа аз знам, че Сега не е жълт вестник, ама това все пак си е егати новината



е туй нещо на 52 години, миска, представете си, убила мъжа си, 40 годишен от бурен секс, се пак държавата гърми, редно е да се отбележи

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/anita-mejzer-ubila-myzha-si-po-vreme-na-seks-6057530
kаily
12 Май 2017 12:50
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Освен алтернативната новина имам и питане към знаещите как така тая държава хем дава толкова много социални помощи, хем не само не затъва, ами все по-нагоре изплува, да не би едното и другото да имат право, а не обратно пропорционална връзка?..

Германия се къпе в пари
Очаква се, че до 2021 година Германия ще събере от данъци 54 милиарда евро повече в сравнение с прогнозите от ноември миналата година.
Само през настоящата 2017 г. увеличението на данъчните постъпления ще възлезе на близо 8 милиарда евро. През следващите 3 години брутният вътрешен продукт на страната стабилно ще расте с 1,5-1,9%, а през тази и следващата година ще бъдат разкрити над един милион нови работни места, съобщава „Дойче веле”
https://vesti.bg/sviat/evropa/germaniia-se-kype-v-pari-6069028
kаily
01 Юни 2017 17:55
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
ООН: Нито една държава от Източна Европа не е повишила стандарта си на живот след геополитическата преориентация през 1990 г.!

Ето ви и статистиката, която крият от нас:

"Чехословакия Чехословакия през 1990 г. е заемала 25-то място в света по жизнен стандарт. През 2014 г. Чехия заема 28-мо място в света ( ИЧР 0.870), а Словакия – 35-то място в света (ИЧР 0.844).

Полша Полша през 1990 г. е заемала 33-то място в света по жизнен стандарт. През 2014 г. Полша заема 36-то място в света (ИЧР 0.843). На украинците, тамошните соросоиди дават за пример Полша, като просперирала страна, вследствие прехода към пазарна икономика.

Унгария Унгария през 1990 г. е заемала 30-то място в света по жизнен стандарт. През 2014 г. Унгария е на 44-то място в света (ИЧР 0.828).

Румъния Румъния през 1990 г. е заемала 40-то място в света по жизнен стандарт. През 2014 г. Румъния заема 52-ро място в света (ИЧР 0.793).

Украйна Украйна/СССР през 1990 г. е заемала 26-то място в света по жизнен стандарт. През 2014 г. Украйна заема 81-во място в света (ИЧР 0.747).

България България през 1990 г. е заемала 27-мо място в света по жизнен стандарт. През 2014 г. България заема 59-то място в световната йерархия (ИЧР 0,782).

За сметка на източно европейците, САЩ и Германия са повишили жизнения си стандарт: САЩ в края на Студената война през 1990 г. с HDI-0,961 са били на 19-то място в света, по Индекс за човешко развитие. През 2013 г. САЩ (HDI-0,914) заемат 5-то място в света.
Стандартът на живот в цяла Източна Европа се е срутил след 1990 г., а за какво тогава източно европейците преминаха на страната на Запада? Източно-европейците не са меркантилни и преминаха под американско владичество не за да имат жизнения стандарт на Запада, а да се ползват от ценностите на Запада."

Източник: http://www.aliceswonderland.eu/
Engels
01 Юни 2017 21:41
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
“Средиземноморският ЕС” направи алианс за по-евтини лекарства
Първо по рода си транснационално сътрудничество започнаха шест средиземноморски страни-членки на Европейския съюз. Кипър, Малта, Гърция, Португалия, Италия и Испания се обединиха в “алианс за по-евтини лекарства”. Те се споразумяха да работят заедно с “пълно доверие, солидарност и прозрачност”, за да гарантират на своите граждани по-ниски цени на медикаментите, по-добър достъп до нови иновативни лекарствени средства.
Средиземноморският алианс ще преговаря с големите международни фармацевтични компании като единен “клиент”, представляващ заедно шестте си страни-членки, с общо население вече от над 130 млн. души. Така медикаментите ще бъдат закупени и доставени на по-ниски цени.
kаily
01 Юни 2017 23:56
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
План действий в случае теракта в европейском городе. Инструкция для политиков
https://www.facebook.com/monsontv/videos/263088587492863/?pnref=story
Добави мнение   Мнения:111 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща