Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
За данъците ГЕРБ се оказа в коалиция с Кунева, а БСП - с "Атака"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:49 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Salieri
20 Мар 2013 19:56
Мнения: 797
От: Burkina Faso (Upper
Идеите, лансирани от БСП и "Атака", означават продънване на бюджета, прогонване на чуждите инвеститори и съдебни дела срещу България.


Защото са (национал)социалисти.
Неверния Тома
20 Мар 2013 20:16
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Дали замяната на плоския данък с прогресивен и въвеждане необлагаем минимум ще издънят бюджета е въпрос на разчети а не на повърностни журналистически лакърдии. Да видим разчетите и компетентен анализ пък тогава да коментираме.
Във всеки случай "зрелите" капиталистически страни прилагат прогресивен данък и необлагаем минимум, както и диференциран ДДС и не са по-зле от нас.
Abaddon89
20 Мар 2013 20:21
Мнения: 960
От: Bulgaria
Доста повърхностна статия и както обикновено желаното и омразното на някой се представя за действителност.
Основното в сегашния момент е, че всички партии изпитват огромен страх от това, което се случи на ГЕРБ - хората не издържаха и се вдигнаха на бунт. Единственият начин това да не се повтори е съответната партия да промени нещата, но в никакъв случай това не са тези неща, за които пише в статията, т.е. това са измислици на авторите в смисъл, че не на това акцентират партиите.
Разбира се, че по-разумните партии ще предлагат "данъчни, осигурителни и пенсионни промени" и това няма да доведе до "България не й мърдат фалит и съдбата на Гърция", както манипулативно ни внушава статията. Нали точно заради подобни неща хората се разбунтуваха - то вече не се издържа.
Основното, което всяка една партия трябва да предложи е как да се стимулира развитието на икономиката /стопирана от ГЕРБ/, с всичките позитивни последици от това в останалите сфери. Данъчните, осигурителните и пенсионните промени са основна част от опита да се стимулира развитието на икономиката. Без такива промени ще продължим да летим към дъното, сякаш не сме отдавна много под него.
Abaddon89
20 Мар 2013 20:30
Мнения: 960
От: Bulgaria
В България не трябваше да се въвежда плосък данък, но така се отложи за неопределено време семейното подоходно облагане. Ако пак се върне по-добрия вариант - прогресивно-подоходна скала, то ще трябва пак да се мисли за семейното облагане. Колкото до скалата за прогресивно-подоходно облагане, то не е достатъчно само да има необлагаем минимум, а си трябва различни ставки за различните доходи. Това се налага поради крайно мизерното заплащане в България. Би трябвало доходите до примерно 1000 лева месечно да не се облагат с ДОД. Доходите до 2000 лева да имат минимален данък за сумата над 1000 лева, примерно 2,3 или най-много 5%. Все пак доходи до 2000 лева месечно са доста мизерни доходи. После процента може да нараства и може да стигне и до 40% за доходи над 100 хиляди лева месечно.
rmarkov
20 Мар 2013 20:56
Мнения: 245
От: United States
Ще цитирам от публикация в блога на Светослав Атаджанов (http://djani.blog.bg):

"Бунта на народа е тежка разплата за греховете и неправдите на миналото, за натрупаната лъжа, за неизпълнения дълг на управляващите. Той е гибелта на натрупаните илюзии от натрапения ни либерално-икономически мироглед, мутирал у нас като див, пещерен капитализъм.
...........
Времето на досега управляващите и провалили се партии - БСП, СДС, НДСВ, ДПС и ГЕРБ отмина. Естествено те ще направят и невъзможното, да се върнат във властта като партии, или с нови формирования и лица в новосъздадени организации и движения. От сега нататък тези партии са проблем, сложен проблем за общественото съзнание и всичко в него трябва да бъде преоценено. Тяхното време отмина, защото са носители на стария провалил се дух и модел на развитие, който с общите им усилия доведе до страшен упадък на страната ни. "

Всички български партии от последните 23 години са дълбоко компрометирани. Те нямат нови, свежи идеи за предлагане на политическия пазар, но дори и да имаха, никой не би им повярва вече.

Погледнете МЕ-ММТ политическата програма за България, която все още няма партия или движение зад себе си. Тя е единственото правилно решение за излизане от икономическата криза и възстановяване на българскиата държавност и просперитет. Дискусията е отворена.

http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2013/01/blog-post_19.html

Рики Еповери
20 Мар 2013 20:56
Мнения: 5,553
От: United States
Салиери
kempes
20 Мар 2013 20:59
Мнения: 4,716
От: Argentina
Плоският дянък е въведен от плоският мозък на Сергей Станишев.
Същият, който сега иска да се... премахне плоският данък.
Егати плоската история, а възмездие за плоският политик няма.
Българинът има плосък мозък и забравя бързо.
Ловкия
20 Мар 2013 21:08
Мнения: 56,087
От: Ghana
Марио
щурчо
20 Мар 2013 21:32
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Съчинения по картинка. Няма нито една конкретна партийна платформа черно на бяло, която да се коментира. Изключение прави само Кунева с нейните 31 точки.
Хинин
20 Мар 2013 21:51
Мнения: 4,146
От: Bulgaria
В първите месеци на "промените" в-к "Свободин народ" на БСДП на д-р Дертлиев стигна 300-хиляден тираж. Уплашени, БСП създадоха набърже в-к ДЕМОКРАЦИЯ и калесаха Болен Сидеров за гл.редактор....Как да не са заедно сега? После БСП създаде още 5 "социалистически" социалдемокрации....Стар комунистически трик....
Васик
20 Мар 2013 22:06
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
ГЕРБ като правят ляв завой, в ПЕС ли ще кандидатстват?
мик2
20 Мар 2013 22:12
Мнения: 420
От: Bulgaria
Българинът има плосък мозък и забравя бързо.

Мисла, дека не си ноо праф, щото подобен данък се приема, когат има растеж. По онуй време си беше оправдано, щото много паре влизаха у хазната и плоският данък стимулираше фирмите да бачкат още по здраво. Сега е друго - изцъкленото сложи по един полицай на сека будка за цигари и удари ножа на целия малък и среден бизнес. Сега, за да се запазят приходите и да се даде глътка въздух на по-слабите е нужно друго икономическо оружие. Човек требе са развива динамично, да мисли като добър икономис и политик, иначе го чака нерадостната съдба на гербавия "Бойко не чете".. сал един Винету не стига..
Tasmania
20 Мар 2013 22:24
Мнения: 981
От: Bulgaria
"Ако БСП и "Атака" получат възможност да управляват, на България не й мърдат фалит и съдбата на Гърция '

Авторите - Гърция има близо 150% от БВП дълг.
Грубо 300 милиарда евро дълг на около 200 милирда БВП (цифрите са едно към гьотере).

БГ има 5 млрд евро дълг на 30 и малко млр. евро БВП - около 15% от БВП.

За да станем Гърция и да фалираме като нея трябва да вземем дълг от 30-40 милиарда евро за 4 години.
Това е по 15-20 милиарда лева/година за следващия пълен мандат.
За сравнение целия харч на бюджета е около 30 милиарда лева на година.

Говори се за взимане на дълг от около 1-2 милиарда, с които Бг пак ще има най-малък дълг в ЕС - 20% да речем, далеч по-малко от средна европейска държава с 40-60-80% дълг.

Що не си направите труда да разберете какво пишете.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Tasmania
Минавам от тук
20 Мар 2013 22:25
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Много е обективно това изложение, ама мн-о-о-о-го. Като на площада на празник- кой ще даде повече той и ще поръчва музиката.
66
20 Мар 2013 22:54
Мнения: 7,170
От: Bulgaria
От досегашните анонси може да се съди, че ако ГЕРБ и "България на гражданите" дойдат на власт, няма да има резки завои в досегашната политика.

Ако БСП и "Атака" получат възможност да управляват, на България не й мърдат фалит и съдбата на Гърция - защото лансират данъчни, осигурителни и пенсионни промени, водещи до огромен ръст на разходите и спад на приходите, които ще разорят бюджета.

Това писание що не е обозначено като платен репортаж!
Щото не може авторите да са чак толку малоумни
Mladya hqsh
20 Мар 2013 23:23
Мнения: 7,050
От: Bulgaria
Авторите поне да не си бяха слагали имената под тоя пасквил.
Пълна излагация.
esterrr
20 Мар 2013 23:52
Мнения: 24
От: Bulgaria
Поразително повърхностен "анализ" и манипулативна статия. Направо не е за вярване!
Чичо Фичо
21 Мар 2013 00:33
Мнения: 24,838
От: United States
Ако БСП ... получат възможност да управляват, на България не й мърдат фалит и съдбата на Гърция - защото лансират данъчни, осигурителни и пенсионни промени, водещи до огромен ръст на разходите и спад на приходите, които ще разорят бюджета


С авторитетен вид авторите са написали една чиста глупост (не говоря за Атака, дългогодишната подлога на герб, която се надявам да не влезе в следващото НС).

Авторите очевидно нямат понятие, че съществува наука "икономика", която разглежда кризите на търсене като сегашната в Европа, САЩ и България, и дава грубо казано два типа отговори - единият, austerity или затягане на колана на държавните разходи, който бе изпробван в последните години от Невдянков и в Европа от Камерън, Монти и др., а в САЩ за него агитират Пол Райън и др., и другият - т. нар. кейнсиански, който препоръчва държавата да замести липсващото търсене от частния сектор, като увеличи разходите си ако трябва и с дефицитно финансиране на растежа.

Невдянковщината, както видяхме, докара българите до просяшка тояга, отчаяние и вече масови самозапалвания, но затова пък съсипа фирмите и накрая, въпреки "финансовата стабилност", и въпреки замразяването на доходите и неплащането на фирмите влоши финансовата си позиция - увеличи дълга и намали фискалния резерв - с общо 16 млрд лв (по Орешарски от вчера). Невдянковщината, както обяснявах преди изборите в 2009 (макар под друго име тогава) е рецепта за мизерия, масова емиграция и - това не го предвидих в 2009 г. - масови самоубийства от отчаяние. Затягането намалява БВП и данъчната база и предизвиква автокаталитичен процес надолу, отрицатена обратна връзка или порочен кръг, както предпочитате.

Не знам дали БСП ще има истински кейнсиански екип, но тя е единствената реална опозиция на герберасите и на сегашния кабинет герб lite и има най-голям шанс да постигне нещо такова.

Колкото до "ще станем като Гърция", също от доста години обяснявам, и даже Панайотис навремето ми се разсърди, че Гърция е уникален случай в света. Дори след невдянковщината България има поне 25 пъти по-нисък дълг на глава от Гърция и всъщност има точно обратния на Гърция проблем. (Tasmania, ) В Гърция проблемът беше високата й задлъжнялост поради десетилетно и масово простиране не според чергата си, и той съществуваше в сериозна форма както преди еврото, така и преди световната финансова криза, те бяха само последната капка. А България има проблем с ниските доходи на населението и дребния и средния бизнес, който се изостри неимоверно именно с финансовата криза. Следователно Гърция трябва да почне да се простира според чергата си, като намали доходите - средно три пъти, както се смята, а България - да увеличи рязко доходите на хората и на бизнеса, за да тръгнат към оправяне.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Чичо Фичо
Булгуров
21 Мар 2013 01:03
Мнения: 261
От: Bulgaria
"Анализите" на "Сега" почват да ме дразнят. Анализи в кавички, защото почти винаги са спекулативни, без някакви данни или разследване. Едните били излезли с популистки идеи заради спадащ рейтинг, другите заради качващ се. Това анализ ли е? Икономисти били казали, че ще се продъни бюджета. Кои икономисти? Вие какво мислите, г-да икономически журналисти? Какво пак не сте доволни? БСП очевидно признава грешката си с плоския данък. Коя друга партия има самочувствие и отговорност да направи такова нещо? Очевидно наблюдаваме завой на БСП към кейнсианска политика. Коментирайте това, коментирайте по какъв начин предложенията им се комбинират, коментирайте къде не им достига знание, коментирайте кое как изглежда в българския контекст. Омръзна ми Галя Горанова да пише вариации на тема "всички са маскари". Включително хубаво се присмяхте и на протестиращите. Единственият ефект от писанията ви е да задълбочавате чувството за безизходица, объркването и гражданскат пасивност. Което работи точно за старите елити, които критикувате.
Tasmania
21 Мар 2013 01:17
Мнения: 981
От: Bulgaria
Омръзна ми Галя Горанова да пише вариации на тема "всички са маскари".
---
Точно.
Бих казал - едно си Галя знае, едно си Галя бае

Никакъв нюанс на сивото, никаква светлина в тунела - пълен мрак и безнадежност.
Предполагам , че така и е по-лесно и бързо на жената да си напраска 100-ната реда за броя.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Tasmania
Чичо Фичо
21 Мар 2013 01:44
Мнения: 24,838
От: United States
Това "ще станем като Гърция" постоянно го опяват и американските десни, дето все реват за балансиране на бюджета с рязане само на социални програми и намаляване само данъците на богатите. Вестник "Сега" заема крайно дясната лента по този въпрос, и не само по този. Маниерът на Горанова, както Тасмания казва, "всички са маскари", е пак по модела на американските репортери - "този каза това, онзи каза онова", но по нашенски отрицателски и повърхностно, с неуважение към идеите сами по себе си. "Всички са маскари" е също основен постулат на гербераската пропаганда след 20 февруари, който проникна дълбоко и в душите на протестиращите. Но ролята на интелигенцията е именно да разбива митовете на "народа" със силата на знанието.
Добави мнение   Мнения:49 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща