Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Лицемерната "битка" за земята сроди БСП и ГЕРБ с "Атака"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:133 « Предишна Страница 7 от 7 5 6 7
Сократ-май
23 Окт 2013 19:14
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Съгласен!
Абсолютно съгласен!
Да не ни продават земя!
Alan Shor
23 Окт 2013 19:25
Мнения: 3,438
От: Bulgaria
чете малоумните мнения и какво да види човек. за пореден път: политиците ни не са долетели със звездолет от марс ами са си истинска еманация на населението обитаващи тези ширини...и сий форум респективно
elviejo
23 Окт 2013 19:31
Мнения: 2,811
От: Bulgaria
Alan Shor
23 Окт 2013 19:25
Мнения: 1,302
От: Botswana
Скрий: Име,IP
чете малоумните мнения и какво да види човек. за пореден път: политиците ни не са долетели със звездолет от марс ами са си истинска еманация на населението обитаващи тези ширини...и сий форум респективно
И Ваша милост какво прави в този форум?
Гладиатор
23 Окт 2013 19:47
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Има въпроси жизненоважни за държавността от които не трябва да се отстъпва на сантиметър. Всяко отстъпление и пробив сега ще произведе начин на лековерно мислене. Отстъпи ли се сега, направи ли се пробив и отстъпление в мисленето по най-държавническия въпрос, стъпка по стъпка, година след година улесненията и отстъпленията по въпросите за земята ще нарастват. След десетилетия не ще владеем нищо от земята и държавата си.
Има държавнически въпроси по които трябва да се мисли по начина показан във филма Борис: "Коня си ти дадох, сабята си ти дадох, жена ти дадох, от земята Българска педя не давам." Това е държавническо мислене. Другото е детска градина и склонност към придаване на умност и знаене на някакви си настоящи хватки около земята и мислене с ограничен обхват -- педя около носа.
Когато се мисли държавнически трябва да се разглеждат вероятните последствия след 20, 50, 100 и повече години ...
България и земята и не са само наши а и на потомците ни. Нямаме право да вземаме решения в тяхна вреда. И да ги лишаваме от земя и поминъкът свързан със земята и крепил държавността и народността ни хилядолетия в т.ч. и когато сме били под робство.
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
потребител,07
23 Окт 2013 19:49
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Вижте позицията на Унгария и Румъния. Приемане на закони, които ще бъдат в полза на малките и средни собственици на земя.

Унгария и Румъния въвеждат строги мерки срещу продажбата на земя на чужденци с намерението да защитят местните фермери. В Унгария се готви нов закон, който тотално ще забрани на чуждите граждани да купуват обработваема земя, обясни премиерът на Унгария Виктор Орбан. Веднага щом законът бъде приет, продажбата на земя на чужденци ще спрат, заяви Орбан на среща с млади фермери. Той даде за пример държави като Австрия и Франция, които също прилагат подобни правила.

Натисни тук
myrmorko
23 Окт 2013 19:51
Мнения: 3,230
От: 0
бонго-бонго
2013-10-23 19:14:09
Да виждаш някаква разлика между казаното от унгареца и приетото от българското НС решение?

Аз например виждам разлика от Земята до Марс най-малко! Ако цитатът на Параграфа е точен превод, то излиза, че Унгария ще спази поетия си ангажимент - мораториум до 31.12.2013! Защото междувременно са си опекли работата:
Ние сме поели този ангажимент към Европейския съюз и в същото време, ние приехме една много стриктна регулаторна рамка, която ограничи в максимална степен спекулациите.

За разлика от нашите "политици" (и вся остальная...), които 7 години се занимаваха само и единствено с "у/при/свояването" където може, на "едни европейски пари"!
Гладиатор
23 Окт 2013 19:58
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Ние сме поели този ангажимент към Европейския съюз ...

Харно. Но първо си поемете отговорностите към Българската държава и държавността ни.
Когато го поемате, България трябва да е на първо място, всичко останало, в т.ч. и Европата ви, да е на второ място
iusm
23 Окт 2013 20:08
Мнения: 5
От: Bulgaria
Не забравяй, че има около 3 милиона турци с двойно (най-вече германско) гразданство. Ограничението отпада и за тях.



Надеждата умира последна. Каквото и да си говорят там, Тр се надява един ден да влезе в ЕС.
Иначе, като подписват договори с ЕС и др., бг управляващи трябва да си имат една обица на ухото, че за разлика от останалите европейски държави Бг е гранична държава с Ислямския свят. T.e., ако европейски политици подписват една позиция, бг политици трябва да подписват с ограничение или изобщо да не подписват.


И с двамата съм съгласен. Въпросът ми беше по-скоро критика към тези, които си мислят, че от догодина отпада ограничението за закупуване на земеделска земя от всякакви чужди граждани.

От друга страна, като сме се хванали на хорото "ЕС", както някой се изрази, няма как такова ограничение да съществува безсрочно, щото е в противоречие с основни свободи, гарантирани от правото на ЕС, като свободното движение на капитали.

И пак се връщам на основното - това ограничение се заобикаля изключително лесно, прави се и ще се прави. Предполагам, че се прави и от турци. Ако всички тези депутати са такива родолюбци, на каквито се правят, освен този мораториум да вземат да направят и някоя друга законодателна промяна, която да попречи на заобикалянето на забраната. В противен случай мораториумът си остава чиста проба лицемерие.
elviejo
23 Окт 2013 20:31
Мнения: 2,811
От: Bulgaria
В противен случай мораториумът си остава чиста проба лицемерие.
За някои е лицемерие и пиар, но за българския народ е важна и неотложна първа крачка, а после могат да се коват законите.
Гладиатор
23 Окт 2013 20:33
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
В бъдещето, заради всеобхватната роботизация и компютъризация, която се задава, съчетани с нанотехнологиите, даващи възможност за производство на вещества с трайност дори столетия, както и на енергоизточници в т.ч. и батерии,траещи много пъти повече от настоящите и с по малки размери, ще има страшна безработица. Не бъдете лековерни по отношение на безработицата -- тя ще нараства, естествено, заради машините, които отменят човека.
Единствения поминък който може да си позволи човек без работа и който не изисква особени знания е поминъкът свързан със земята. Дори и сега с 2-3- декара двор и вода, едно семейство може да се изхранва и лете и зиме. А ако не се вманиачава по лъскав начин на живот, важничене и пъчене из обществото, може да живее сносно, ведро и щастливо на село със земята си.
Загубване владеенето на най-важното нещо за държавата -- земята ("Земята е основата на държавата." Конфуций), ще се окаже бедствие и бъдеща катастрофа за държавността, пред които досегашните национални катастрофи след Междусъюзническата и Първата световна война ще бледнеят.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
Tussato
23 Окт 2013 21:42
Мнения: 241
От: France
Alun Shor e от друга планета - либерастката.
До там се стига с НПО с кинти на тези, които искат БГ обезоръжена с най-силното й оръжие- чиста, плодородна земя, опора векове на българите и православието.
Винаги е имало такива като него, с нови биографии. За тях пише още дядо Вазов.
Питащият
24 Окт 2013 08:34
Мнения: 66
От: Bulgaria
Очевадна е простотията на мораториума, който не променя нищо и е поредното упражнение в популизъм, защото проблемът не е кой ще купува земя, а колко ще има право да купи. И днес стотици хиляди декари са вече собственост фактически на чужденци регистрирали, както изисква закона, съответната фирма, но ние ще забраним на някой англичанин или французин да си купи българска земя и да стане фермерНатисни тук
Добави мнение   Мнения:133 « Предишна Страница 7 от 7 5 6 7