Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Пропастта между богатите и бедните региони вече е безнадеждна
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:82 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »
Firmin
06 Мар 2015 19:54
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Всъщност е ... по-зле.
beagle
06 Мар 2015 19:56
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Догодина разликата ще е 34 пъти ...
mick
06 Мар 2015 20:15
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Отдавна не съм разлайвал кучетата:

Ако имаше нормален данък имоти - нямаше да е такава пропастта. Нормалният данък е около 1% от данъчна оценка всяка година коригирана така, че да е максимално близка до пазарната цена на съответния имот - и това се отнася не само за сградите, но и за всички останали имоти.. даже и земеделските ниви. Та тогава в София няма да има такова лудо струпване на хора.. просто защото данъците няма да са за всеки - собственик клатик*рко. В Монтата пък .. както и в другата провинция.. ще се живее наистина много по-лесно и бизнесите ще им много изгодно да са там отколкото в София. Сега заради ниските данъци всички се струпват тук. Прекалено много хора с малки доходи за имотите си има в София, които ако бяха в друга държава от ЕС отдавна да бяха се преместили в някой по-малък град в близката провинция и биха живели много по-добре. Така и провинцията би живнала, че икономиката на държавата би живнала.

В момента София изсмуква провинцията без да създава допълнителен продукт.. И това ще е така докато го има това изкривено данъчно облагане. Всъщност символичният данък имоти има голяма роля и за голямата корупция в държавата - щото прави нелогичното - законно, в другите големи европейски държави - няма такава ситуация в която човек без доходи да е собственик на скъпи имоти.. че и да се пише - социалнослаб. Само при нас го има - чиновник с 1000 лева заплата и никакви други доходи да притежава къща за 500 хил. лева, да речем. Съдия да се пише малоимотен и да строи хотел. и т.н.

http://mickideas.blogspot.com/2013/05/blog-post_4502.html
Firmin
06 Мар 2015 20:21
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
mick, разкажи ми за ниските данъци в ... Лондон, дето събира Света.
mick
06 Мар 2015 20:39
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
firmin - Ниски ниски - оди ги плащай

Това в рамките на шегата иначе.. там са го ударили на привличане на всякакви пари/чисти и нетолкова чисти/, че иначе са 'зели 'дали - е не колкото нас де ние не вписваме в никаква скала. Освен това там има някакви разминавания с облагането на чужденци собственици.. и не запълват дупката нарочно.. за да помпат БВПто

NATURAL
06 Мар 2015 20:57
Мнения: 4,553
От: Bulgaria
Firmin 06 Март 2015 20:21
mick, разкажи ми за ниските данъци в ... Лондон, дето събира Света.

Не така другарю! Москва събира света. В краен случай - Пекин. Това трябва високо и ясно да се подчертава. А Лондон е гнила ябълка на капитализЪма, срещу който цял живот се борехте.
kaily
06 Мар 2015 21:23
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Какъв Видин, каква Монтана?
Там, откъдето съм аз, Видин и Монтана се водят богати селища.
Fantata
06 Мар 2015 21:37
Мнения: 4,153
От: Bulgaria
Да, бе...минималната заплата и някакви измишльотини на чиновници ще помогнат. Вервайте!...

Единствените смислени мерки за тези територии са пътищата, отменянето на акцизите върху бензина и махане на ДДС върху автомобилите. Пътят е живот!
Manrico
06 Мар 2015 21:45
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Начи, в днешния глобализиран свят - харесва ни или не, е глобализиран докато не дойде световната революция или изригването на Йелоустоун - инвестициите могат да се насочат на много места и отиват там, където им е най-изгодно. В общия случай където има някакъв ценен ресурс - полезни изкопаеми, плодородна земя, транспортни коридори, качествени хора и т.н. Теоретици казват, че в информационното общество човешкия ресурс бил най-ценен, а не материалният капитал - сгради и машини. Както и да е, какъв ресурс има в Северозапада, та да идат инвестиции? Точно с човешките ресурси там е много зле и спиралата се завърта, та става все по-зле. Като няма критична маса качествени работници, няма инвестиции. Като няма инвестиции и работни места, малкото качествени хора се изнасят и остава все повече впиянчена мързелива паплач. И така спиралата надолу. Как се излиза от това положение не знам, освен на населението да му дойде акълът по трудния начин.
hick
06 Мар 2015 21:49
Мнения: 1,216
От: Bulgaria
1) Търново е на север, т.е. там, където "положението става все по-трагично".
2) Бургас пък е на юг, съживен, следва София по петите и му дишат прахта даже останалите икономически "тигри" в Южна България.
3) Сравнението между тези две области по показател доход на лице от домакинство, съгласно собствената статистика на ИПИ от последния им годишен доклад (http://www.regionalprofiles.bg/var/docs/Editions/Regional_Profiles_2014.pdf), изглежда по следния начин:
2009-та година:
област Бургас: 3 722,
област Търново: 3 402 (по-нисък с 8,6%)
2013-та година (последни данни):
област Бургас: 4 234,
област Търново: 4 385 (по-висок с 3,6%)
4) Иначе казано, от 2009-та година насам ръстът на доходите в област Търново спрямо доходите в област Бургас е 12,2% и доколкото е имало някаква разлика в полза на Бургас, тя се е стопила :-)

Що ви трябва на баир лозе, бе джанъм?
DukeNukem
06 Мар 2015 22:00
Мнения: 1,239
От: Bulgaria
То държава нема, вие ми говорите за разликата между севера и юга на Б-я. Щеше да е смешно, ако не е трагично. Както са я подкарали въпрос на петилетка е целите заложени в Ран-Ът да се постигнат, а Вие във форума се чудите що ЦРУ ни води статистиката с колко сменамалели - следят изпълнението на Плана.
Patriot1965
06 Мар 2015 22:59
Мнения: 6,184
От: Cape Verde
Внушението, че един регион е беден или богат в използвания смисъл е погрешно, и дори вредно.
Трябва да се подчертае, че хората в даден регион са бедни или богати!
Защо, е по-важния въпрос, а не кои са тези региони.
БСП
06 Мар 2015 23:14
Мнения: 4,755
От: Bulgaria
Кой го интересува северозапада?Та там няма много избиратели.....
kaily
06 Мар 2015 23:34
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
качествени хора и т.н.

Ако сега ти кажа какво мисля, ще ме заточат до 3015 година, дай си имейла да ти обясня кой има грижата по света да създава качествени хора и да ти дам пример как преди 10-ина години превеждах някакъв матрял, в който в неолибералните ти щати държавата дава пари на девици да учат в колежи, щото част от тях щели се омъжат, да родят деца, да ги възпитат различно, ония да порастнат, да се изучат и да станат качествени работници.
Демек неолиберална америка дава сега пари за образование на бъдещите майки, чиито деца след дни дватриесе години да почнат да връщат вложеното чрез качествена работа.
щурчо
07 Мар 2015 00:28
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Тази пропаст стана безнадеждна юще коги бай Тодар премахна околиите и направи феодалните окръзи. Нещо, което никой преди него не си беше позволявал да прави. Дорде туй нещо не се поправи и нема истинска административна и финансова самостоятелност по места, все ще е така. Барем хората да можеха да си избират областните управители...
Damage_case
07 Мар 2015 03:05
Мнения: 1,839
От: Bulgaria
Желанието на хората да се разкарат от кенефа, в който превърнахме държавицата си, очевидно е много силно. За Северозападна България нещата са ясни отдавна, но ужким проспериращият Бургас също едва ли е голям магнит за собствените си граждани и населението на околния кър. За читавите хора от там, които познавам, даже София отдавна се оказа тясна. За родната свидна Гагаузландия не ми се говори, защото мога да се разридая, а около мен има доста хора.....Жалко за Габрово, Търново, героичен Ямбол - градове с невероятен облик и дух, загубени безвъзвратно.
annetaz
07 Мар 2015 03:53
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Желанието на хората да се разкарат от кенефа, в който превърнахме държавицата си, очевидно е много силно. За Северозападна България нещата са ясни отдавна, но ужким проспериращият Бургас също едва ли е голям магнит за собствените си граждани и населението на околния кър.


Къде го видяхте проспериращия Бургас? На телевизора? Или като се изсипете в града ни за 2-3 месеца? А знаете ли, че в този град въобще няма какво да се работи и като си отидат туристите пада бомба сякаш. Магазините затварят, заведенията стоят празни , такситата вият огромни опашки, защото ако се качи някой на такси, то е за 2 лв. и дори не може да покрие разходите за заявката и да отиде таксито да го вземе. Де факто работят Лукойл, търговските вериги и мобилните оператори. Друго няма. Туризма с тези "заплати" не може да изхрани населението. Въобще всички доходи са ниски, защото има голяма безработица и нищо не върви. Изобщо не се лъжете с разните класации. Те показват само колко съгражданите ми са глупави. И че заради "патриотизъм" или желание да дойдат повече туристи се опитват да излъжат останалите, че имаме добър град за живеене. Ама без пари живее ли се добре?!
Ние просто вече сме държава от Третия свят. Там има една столица и няколко курорта, всичко друго е гета. Икономика вече няма. Всичко беше унищожено. За това няма и не може да има развитие.
annetaz
07 Мар 2015 04:02
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Всички фирми се преместиха в София, защото нищо не произвеждат, а въртят само търговия и услуги. Всички искат да са по-близо до властта, за да могат да се уреждат и да дават подкупи, на когото трябва. Повечето измислен бизнес чака на държавата за поръчки и еврофондове.
annetaz
07 Мар 2015 04:03
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Всички фирми се преместиха в София, защото нищо не произвеждат, а въртят само търговия и услуги. Всички искат да са по-близо до властта, за да могат да се уреждат и да дават подкупи, на когото трябва. Повечето измислен бизнес чака на държавата за поръчки и еврофондове.
Пикачу
07 Мар 2015 07:35
Мнения: 8,152
От: South Africa
ANNЕTAZ
Яд ме е само , че буквално ми взе думите от устата.
Именно това е баналната истина, докато по-горе пишещите задълбават в разни теориина конспирацията.
Може би една атака на младите прокурори , както е в Букурещ, ще бъде първата крачка във вярната посока !
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Пикачу
Maximus II
07 Мар 2015 07:36
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
София е типичната "столица" на колония, за това е така, единствената територия, която трябва да става до някъде за живеене и в която да се отглеждат туземци - конформисти, в останалата територия животът и икономиката трябва да затихва. Така са решили господарите ни, такава политика изпълняват назначените ни от Брюксел и Вашингтон компрадорски управници.

Няма никаква вътрешна причина, един социум да спре да се размножава и да загива освен болест - тъй като не сме болни и имаме здрав генофонд, по-здрав от този на северозападна Европа - причините които ни убиват са външни, добре маскирани, осигурени срещу разкриване, с много пропаганда, ПР, масово промиване на мозъци.
Добави мнение   Мнения:82 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »