Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
При тероризъм армията и МВР ще действат като при война
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:25 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
кормиснош
03 Юни 2016 19:14
Мнения: 2,010
От: Uganda
Стражари и апаши с филии мас като деца, пораснаха и продължиха да играят на армия и МВР против терористи, присвоявайки всичко с изключение колите и сградата на мириканското посолство ...
inventus
03 Юни 2016 20:51
Мнения: 3,194
От: Bulgaria
Всичко това разписано в закон ще има доста сериозни последици.За подобни закони сега Ердоган бере ядове.Добре е поне че опасностите са степенувани и не може веднага да се обяви най високата.
Чок觧
03 Юни 2016 21:32
Мнения: 7,337
От: Israel
84
DukeNukem
03 Юни 2016 21:34
Мнения: 1,239
От: Bulgaria
Чоки ме е изпреварил
Чок觧
03 Юни 2016 21:43
Мнения: 7,337
От: Israel
"През последните години терористичната заплаха се разрасна и промени. Нападенията, извършени на европейска територия през 2014 г., 2015 г. и 2016 г., са доказателство, че този риск може да се превърне в реалност, което налага реакцията на всяка една държава, с оглед адаптиране към заплахите.


Като се е "разраснала и променила заплахата" , защо не се усили охраната на границата ?
Защо се допуска да влизат "бежанци" без документи от места на военни действия - Афганистан , Пакистан , Ирак , Сирия ???
Ако са пострадали от военните действия , защо им е да си унищожават документите за самоличност ???
Изводът се налага от самосебе си :
Законът не е против тероризма - външен и вътрешен , а против опитите да се свали окопалата се във власта крадлива шайка !
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Чок觧
Н16
03 Юни 2016 23:26
Мнения: 8,441
От: 0
Ердоган какво прави - обявява, че х % от населението на страната са терористи. И ги обстрелва. Както и махна имунитета на кюрдските депутати. И те били опасни.
SvSophia
04 Юни 2016 07:21
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Службите и армията ще могат да налагат всякакви ограничения на гражданите, когато се провежда антитерористична операция. Това предвижда новият правителствен проектозакон срещу тероризма

И кое, хеле пък при тази "власт", дава гаранция на гражданите, че мнима терористична заплаха няма да бъде използвана като повод за разправа с гражданите, гражданските им права и най-вече с някои конкретни неудобни и неполиткоректни граждани? Българският съд ли? Не смешите мои тапочки.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: SvSophia
DukeNukem
04 Юни 2016 07:36
Мнения: 1,239
От: Bulgaria
Службите и армията ще могат да налагат всякакви ограничения на гражданите, когато се провежда антитерористична операция. Това предвижда новият правителствен проектозакон срещу тероризма

Имайки в предвид методите на "управление" на сегашното правителство начело с Него, май тези "всякакви ограничения на гражданите /т.е. нас/ когато се провежда антитерористична операция..." ще бъдат налагани най-вече при:
- провеждане на избори
- евентуално някакъв референдум
- някое спонтанно гражданско неподчинение или протест /за винетки, скъп ток, орязани майчински, та даже и скъпо билетче/
- "наглостта" при искане на по добър живот
- и т.н. всяко нещо, което Му пречи да се чувства господар и Му разваля рахатлъка.
А на тези с "всякакви ограничения" жална им майка на гражданите /новите Му роби/ дето се казва.
brejnev
04 Юни 2016 08:04
Мнения: 2,208
От: Sao Tome and Principe
При тероризъм армията и МВР ще действат като при война

Нищо ново под слънцето!
Така започва управлението на Александър Цанков и неговия ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВАТА.
Службите и армията ще могат да налагат всякакви ограничения на гражданите, когато се провежда антитерористична операция.

Без да са подкрепени от такъв закон силите на вътрешните работи си позволяват безброй нарушения, сега тези нарупения се узаконяват.
Кой определя кои действия са терористични и кои не? Праг за това няма - ще се определя по преценка на съответно длъжностно лице. Това в много държави се определя с термина ДЪРЖАВЕН ТЕРОРИЗЪМ.
Даването на прекалена власт на МВР, означава и засилване на полицейщината - Хитлер няма да е сам! Само трябва да сменим сиво-сините униформи на полицаите с кафяви. Иначе всико останало ще бъде същото.
Той дава изключително широки правомощия и на практика позволява на МВР, ДАНС и военни да влязат навсякъде, да наложат каквито преценят мерки, дори и да разрушат имущество.

Представете си ситуация - двама съседи се карат. Единия съобщава на МВР, че съседът му се занимава с тероризъм - и хоп, идват "силите на реда" обръщат с главата на долу всичко в къщата на другия, разрушават част от стените, "защото може да крие оръжие или наркотици", нищо не намират, но даже не се извиняват - законът ги защитава.
Ако трябва непременно да има такъв закон - то това трябва да се направи по мачина както в ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ДЪРЖАВИ, където дори ТЕРОРИСТЪТ има права.
Ако неправомерно се разруши имущество, изземат се документи или комуникационни средства, но съответните структури не могат да докажат принадлежността на пострадалите при "акцията", тогава те са длъжни да му възтяновят щетите безвъзмездно - както дори и в щатите правят.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: brejnev
SvSophia
04 Юни 2016 08:17
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Така започва управлението на Александър Цанков и неговия ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВАТА

Ъхъм, неолибералфашизъм му се вика в световната политология (в същата александърцанковщината се дефинира като протофашизъм), но терминът не тече по де-що има електронни медии из българско, за разлика от Сашко Йорданов, който напоително тече всеки ден по цял час. Примерно, де. И разни ЦъФтанки са натургани по тез медии да обясняват с "въпросите" си делата нечовешки и резултатите от тях по света и у нас. Прочее и други подобни нему текат, по списък. Пък в печатите медии мноо се пласират Сула-та от всякакво естество, но без Мариите.
А на българския зрител/читател "Кой, кооой да му каже" за к`во по същество иде реч? Славчо ли? Господарите ли? Комиците ли? Или може би четиримата професорес, защитници на реСпубликата, дето се скараха, че едининят бил ходил на рождения ден на един друг, с когото е дружка от тъмните тоталитарни времена на общото им номенклатурно детство?
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: SvSophia
АпоБалканец
04 Юни 2016 08:39
Мнения: 102
От: Holy See (Vatican City State)
Такова решение се очакваше. Глобалната тенденция е да се инсценират (провокират) тер. актове с цел сплашване на населението и включване на армията (+ тази на неканените "гости". Преди 5-6 г. (около финансовата криза) в западните страни се прокараха закони, разрешаващи участието на армията при масови безредици. Със сигурност това се случи в Германия, Обединеното Кралство и САЩ (не съм сигурен за Франция, но мисля че и там прокараха този закон). Какво да се прави - Глобализация.
АпоБалканец
04 Юни 2016 09:03
Мнения: 102
От: Holy See (Vatican City State)
Както, други и аз по-горе сме отбелязали, включването на армията в опазване на вътрешния ред (+ полиция и жандармерия) подсказва неща, които сме виждали из "футуристичните" холивудски филми - тотална разруха на гражданското общество, милитаризирана полиция и някакво глобално правителство, управляващо скрито в незнайни бункери. Тук ми се ще да напомя за "баланса" на силите в БГ: По данни отпреди 2 г. в системата на МВР работят 60К служители (днес сигурно са повече) при около 6000К актуални жители на страната. Това прави по 1 служител на МВР на всеки 100 човека. Да предположим, че 50% са на "бюро", тогава съотношението ще е 1:200. Двеста души може да са живущите в една по-голяма панелка, т.е пред всеки 1-2 по-големи жилищни блока трябва да виждаме целодневно по един полицай. Нещо ми се губи в сметката, нали?
brejnev
04 Юни 2016 09:11
Мнения: 2,208
От: Sao Tome and Principe
Не тероризма е заплахата за България и причината за създаването на този закон - нещата са много по-прости.
Полицейските синдикати остават в стачна готовност въпреки обещанията за промени

Ето това е - 80'000 полицаи могат да обърнат колелото на историята и 15'000 професионални военни не могат да ги спрат. Затова е нужно да ги поухажваме малко, да им обещаем безкрайна власт, за да ги спрем.
SvSophia
04 Юни 2016 09:20
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Както вече е писано: "Хора, бдете"*
*Под хора не разбирам вувузелещите срещу грантове представители на "гражданското общество". Поради което не остава нищо друго, освен снабдяване с фенери и издирване на хора, които да не ни закриват слънцето.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: SvSophia
АпоБалканец
04 Юни 2016 09:39
Мнения: 102
От: Holy See (Vatican City State)
SvSophia,
И как си представяте да стане това, с фенерчето на Диоген, де? В САЩ от 10-летия съществуват think-tanks, пръснати по НПО-та и университети, които това и правят: създават алтернативни модели за глобалистично управление и в зависимост от конкретната за деня държавна администрация ги пробутват за изпълнение. Популярно ги делят на неоконсерваторите и неолиберали (което е едно и също). Предполагам, не мислите че само нашите мапетс са инсталирани от там и пътуват редовно, за да се отчитат на мастерите. Според мен, важи за политиците из цял ЕС и свят (с единични изключения, като РФ, Китай и някои страни в Лат. Америка).
SvSophia
04 Юни 2016 09:46
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
И как си представяте да стане това, с фенерчето на Диоген, де?

Не си го представям в съвременна, демократична, европейска и атлантическа България, с тези медии, с тези "най-демократично избрани" народни представители и народни слуги от все бои. Както и навсякъде в ЕС. Иронизирам най-банално.
Просвещенците някога са му намерили рецептата - възпитанието и образованието на всеки един ще доведе до по-справедливо и разумно устроено общество. Само дето са упущили възможността след почти три века за к`во точно "възпитание" и к`во точно "образование" ще иде реч, въз основа на к`ви "ценности".
В парадигматично превъртения наопаки днешен наш свят образованието и възпитанието са превърнати в инструменти по пътя към ново робовладелство, за чиито мащаби елинските полиси не са могли и да мечтаят. А и в елинските полиси не са разполагали със "свободни" и "демократични" медии.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: SvSophia
АпоБалканец
04 Юни 2016 09:50
Мнения: 102
От: Holy See (Vatican City State)
SvSophia
Нарича се "Утопия" ....
ЦАРОТ
04 Юни 2016 09:52
Мнения: 1,202
От: Bulgaria
Законите в Сирия и Либия бяха почти същите, а и както се очертава диктаторът е подобен какво следва да очакваме?!
АпоБалканец
04 Юни 2016 09:57
Мнения: 102
От: Holy See (Vatican City State)
Важни са критичните 10$ (не 50+1). Християнските банди вземат властта в римската империя с 10%, 30- годишна война франция : хугеноти10 %, англиканска революция и вземане на властта -10% от популацията ... и така до наши дни: 10% от населението на Квебек са за отделяне от Канада.
Има и изключениа: Днес при подходящо (щедро) отвъд-антланическо субсидиране 10 души са достатъчни да организират политическа партия, която да грабне 30% от избирателите на първия си вот.
ejko
04 Юни 2016 12:04
Мнения: 2,533
От: Bulgaria
"...Ще действат като при война."- а могат ли???Аз някак не вярвам,че могат да се справят "като при война"-не виждам нито толкова армия,нито толкова ресурс.Виж да се подлуди и малкото останал нормален народ с холивудски изпълнения-това съм сигурен,че ще може!
ejko
04 Юни 2016 12:13
Мнения: 2,533
От: Bulgaria
Впрочем...,предвижда ли се "държавата" да понесе съответната отговорност пред гражданите си,чието имущество е повредила,отнела и.н. по погрешка или пак погрешка е опропастила и провалила лични ползи и планове??!...Не бе,само така питам,кристално ясно ми е - това ТУК е все по- невъзможно да се случи
Добави мнение   Мнения:25 Страница 1 от 2 1 2 Следваща