Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Плевнелиев: Можех, но не исках да назнача служебен кабинет
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:290 « Предишна Страница 9 от 15 7 8 9 10 11 Следваща »
atlantis
12 Яну 2017 12:00
Мнения: 16,163
От: Bulgaria
За конституцията не е сигурно, но парламентът в оставка щеше да бламира чийто и да е служебен кабинет.


Парламента няма отношение към служебните кабинети и не може да бламира такъв.
Четете конституцията бе хора. Тя е ваша.
жана д`арк
12 Яну 2017 12:00
Мнения: 26,641
От: Bulgaria
Такъв мощен фронт с такъв мръсен език не се организира спонтанно.

Сър Джон, подозирам, че вие имате далеч повече опит в организирането на мощен фронт, от мен. Аз съм свикнала да работя в малки мащаби, фронтът, който сама организирам, е единствено срещу противната страна по съдебни дела. Организацията на протести, политически кампании, задкулисни проекти и тайни уговорки, не са мой патент и не могат да бъдат. Нямам нищо против глупавите хора, някои дори са симпатични с наивитета и простодушието си. Случаят с Плевнелиев не е такъв. Той е глупав, но съжаление в качеството си на президент представлява освен българския народ в цялост, и мен в частност. Поради тази съществена причина аз имам право да изразя мнението си за него, вкл. и правото да заявя, че той е не просто глупак, той е изключително вреден глупак. Това дори Тръмп му го каза Апропо, вие нали се борите срещу мафията във властта, като как тогава одобрявате Плевнелиев? Не са ви известни зависимостите му или има някаква друга причина, за която не мога да се досетя?
Simplified Solutions
12 Яну 2017 12:01
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Да. Мисля, че би могъл да привлече по-простоватите избиратели с нещо по-елегантно,
Аватар? Марионетка? Нима някой е гласувал за нея, а не всъщност за Боко? Нима ГЕРБ е възможен без Него? Защо Борисов подаде оставка, ако мнозинството не е харесало личността Цачева, а си харесва Него и ГЕРБ?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Simplified Solutions
Zmeja
12 Яну 2017 12:01
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Такъв мощен фронт с такъв мръсен език не се организира спонтанно.
Точно обратното. Именно мръсникът предизвиква спонтанната реакция у хората. Не е нужна организация. Възмущението стига.
Simplified Solutions
12 Яну 2017 12:01
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Сър Джон, подозирам, че вие имате далеч повече опит в организирането на мощен фронт,
Firmin
12 Яну 2017 12:01
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Внушението, че всеки, който е против влиянието на сегашния режим на Русия, е слуга на Америка? Омразата към Америка, насаждана и отглеждана 45 години, се използва не толкова срещу Америка, колкото непряко срещу ЕС, защото някои все още се притесняват открито да се обяват за излизането ни оттам.


Кривиш си душата, сър Джон. Щото иначе трябва да предположим, че си сляп или глупав. Слугите на Америка декларираха слугинажа си и се подписаха отдолу. Включително обсъждания тук субект. Подобни се подписват и на едни ведомости, но за това друг път. Америка последователно заработва омразата срещу нея с арогантно невежествения начин, по който преобръща и унищожава съдбите на милиони човешки същества по целия свят. С претенцията си за изключителност и за произтичащо от нея право. Европейският съюз е глобален конкурент на Америка и тя работи срещу него, за да придобие конкурентни предимства от слабостта му. НАТО пък е инструмент за налагане на американските интереси. Вкопчени в американския интерес тук, у нас, са само тези, дето осъзнават, че без ресурсите и протекцията на САЩ ще бъдат неминуемо маргинализирани. Дори тяхното русофобство не е оригинерно, с основа върху български национализъм или пък патриотизъм, а дериват на противопоставянето на САЩ и Русия и на американския интерес. Няма как да е друго - САЩ не плащат за евроатлантически ценности, тъй прехвалвани по нашите места, а за ефективна обслуга на интереса им. Пък доскоро този интерес сочеше яростно противопоставяне и изтикване на Русия.
Ironside
12 Яну 2017 12:03
Мнения: 2,919
От: Bulgaria
Берлински конгрес е за предпочитане пред алтернативата България фронтова държава. Питайте и тов. Тръмп.
Минувача
12 Яну 2017 12:06
Мнения: 4,455
От: Bulgaria
Назрява криза със служебния кабинет, който новоизбраният президент Румен Радев трябва да назначи още в първите дни от мандата си. Експерти масово отказвали на предложение да бъдат назначени за временни министри.
Причината е, че за разлика от последния служебен кабинет, оглавен от проф. Георги Близнашки, сега не е ясно чие ще е следващото правителство. Тогава се знаеше, че Бойко Борисов отново ще се върне на власт, и немалка част от поканените знаеха, че ще останат министри. Такива са примерите с Даниел Митов и Христо Иванов. По-голямата част от служебните министри пък бяха част от президентската администрация и отново се върнаха в нея.
Най-вероятно на Румен Радев ще се наложи да изпрати част от екипа си от “Дондуков” 2 в сградата на Министерски съвет. Плевнелиев също правеше свои съветници и секретари служебни министри.
За Радев най-трудно се оказало намирането на служебен премиер.
Офертата към проф. Огнян Герджиков да поеме служебното правителство бе изтеглена.
Спряганият за сигурен финансов министър Кирил Ананиев също се оказа не толкова сигурен.
В БСП са сериозно разтревожени, че ако станат фалове с хората от служебния кабинет, негативите ще отнесе партията. И уверенията на Корнелия Нинова, че не кадруват при Радев, няма да имат никаква стойност.

кривокракия
12 Яну 2017 12:07
Мнения: 24
От: Burkina Faso
Сик транзит глориа мунди. Не му обръщайте толкова внимание. За него това е убийствено.
Doziris1
12 Яну 2017 12:08
Мнения: 8,837
От: Bulgaria
Минувача
12 Яну 2017 12:06


Когато цитираш източник, посочвай го! Некоректно е да се представяш за автор на написаното!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Doziris1
atlantis
12 Яну 2017 12:08
Мнения: 16,163
От: Bulgaria
Понеже темата е за Плевнелиев, той е пример на безогледна и мръсна атака не заради няколкото си медийни издънки, а именно заради позициите си. Такъв мощен фронт с такъв мръсен език не се организира спонтанно.


Може и да не ви се вярва в спонтаността, но не всеки е бил предложен и бил министър на правосъдието, като сър Джон ХИБ от Плевнелиев. Когато си вътре е едно, когато гледаш от страни е съвсем друго.
кривокракия
12 Яну 2017 12:09
Мнения: 24
От: Burkina Faso
Нарцис е, вие тука 150 постинга. Абе кво токова го обсъждате
Джиджи
12 Яну 2017 12:10
Мнения: 12,855
От: Bulgaria
Не знам що толкова страници мнения.

Ами щото явно се кефим – ВЗАИМНО!!!

И фсички още сме тук!!!
PlaNed
12 Яну 2017 12:15
Мнения: 4,111
От: Bulgaria
Zmeja 12
Обама по време на прощалната си реч пророни една сълза и благодари на жена си. А ти?
На него Юлка му благодари!
Don
12 Яну 2017 12:20
Мнения: 19,057
От: Bulgaria
Офертата към проф. Огнян Герджиков да поеме служебното правителство бе изтеглена.

Е как може толкова безочливо да лъжеш?
сър Джон
12 Яну 2017 12:24
Мнения: 1,154
От: Bulgaria
Сър Джон, подозирам, че вие имате далеч повече опит в организирането на мощен фронт, от мен.

Защо решихте, че подозирам вас, за да подозирате мен? Къде видяхте друг мощен фронт в този форум? Тук в общия хор не участват само неколцина. Затова понякога се присъединявам към тях.
Не са ви известни зависимостите му или има някаква друга причина, за която не мога да се досетя?

Известни са някои от познанствата и прителствата му, но не и зависимостите му. Зависимости има, когато някой ти плаща или когато има с какво да те изнудва. Мисля си, че при омразата, която е акумулирал, всяко подобно обстоятелство щеше отдавана да е доказано. Другото са приказки.
Джиджи
12 Яну 2017 12:24
Мнения: 12,855
От: Bulgaria
Има късмет Плевналиев, че ще е само седмица там, на Дондуков, и няма време да му се повдигне обвинение заради това - Можех, но не исках
Впрочем, дали не може да бъде обвинен и впоследствие, заради самия факт, че не изпълни конституционно задължение?

Не може. Защото го забавиха – Баце, ГЕРП и компания. Нарочно!!!

А и щеше да бъде безумно (за България!) да се назначава служебно правителство само за един месец или за 20 дни. Теб лично кое те интересува повече – формалното спазване на Конституцията или несъстоятелността да се назначава каквото и да е правителство за толкова кратко време
Асол
12 Яну 2017 12:27
Мнения: 47,690
От: Bulgaria

сър Джон
12 Яну 2017 11:50


То си беше ясна истинската "кауза" на новата (грантова) партия - антикомунизъм и русофобия. Впрочем това е единствената "идеология" на "десницата" у нас, от както я пръкнаха. Борбата срещу корупцията и "съдебната реформа" са много тясно смокиново листенце (сърце юнашко не трае да не се изока ) и неприличните части се виждат
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Асол
Джиджи
12 Яну 2017 12:27
Мнения: 12,855
От: Bulgaria
Зависимости има, когато някой ти плаща или когато има с какво да те изнудва. Мисля си, че при омразата, която е акумулирал, всяко подобно обстоятелство щеше отдавана да е доказано. Другото са приказки.
SunnyBeach
12 Яну 2017 12:29
Мнения: 64
От: Bulgaria
Политик от изключителна класа. Не сме имали държавник от такъв висок калибър, а и с тежкото влошаване на качеството в лицето на наследника му, не се очертава и да имаме скоро.
Добави мнение   Мнения:290 « Предишна Страница 9 от 15 7 8 9 10 11 Следваща »