Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
""Приятелският огън"" по Гърдев порази Свинаров
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:323 « Предишна Страница 17 от 17 15 16 17
paragraph39
09 Мар 2005 13:20
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
БРИТАНСКИЯТ ВОЕНЕН ЕКСПЕРТ ПОЛ БИЙВЪР ЗА УБИЙСТВОТО: Американците първо стрелят, после задават въпросиВ определени ситуации е много трудно да се определи кой е врагът и кой не, каза вчера в интервю за БНТ британският военен експерт Пол Бийвър по повод инцидентите в Ирак.
Според него българското правителство трябва да последва примера на британците и да поиска от американската страна много сериозно разследване на случая, както и преразглеждане на правилата за поведение на коалиционните сили. "Нищо няма да върне към живота този български войник, но този случай трябва да се използва, за да се поискат мерки за намаляване вероятността от подобни инциденти в бъдеще", препоръчва той.
"Американците като основна цел на бунтовниците продължават да дават много жертви, така че страхувам се, че са склонни първо да стрелят и после да задават въпроси. Те са уплашени, те са млади, по-склонни са да стрелят, отколкото да не стрелят. Това е проблемът", определи ситуацията британският експерт. Според него на тези войници обаче трябва да им бъде припомнено, че трябва да пазят съюзниците си.
Пол Бийвър припомни, че първите британски жертви във войната в Залива беше екипажът на бойна машина, атакувана от американски хеликоптер. Същото се случи и при войната в Ирак.
99
10 Мар 2005 14:12
Мнения: 4,830
От: Eritria
кво векере наблюдение бе, ако имаше такова хафти немаше да смее и един ред да нацвъка
Добави мнение   Мнения:323 « Предишна Страница 17 от 17 15 16 17