Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Георги Борисов: Ако умре литературата, умира и нацията
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:69 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
Луд към Луди
12 Мар 2005 18:40
Мнения: 1,243
От: Bulgaria
Е... ГАДЕН НЕТ! ся пак ше го пиша само за домакини и полуграмотни техни-цици... ма че гугъла е кръстен на вежинов... много се смях! та това си е роден виц! всъщност гугъла е число! много яко синтетично число! учените техници го измислили за научни цели иначе то е немислимо за човешките представи.... да видим некой дали знае на колко е равно!? иначе аз ви предлагам дружно да натаковаме гошо б. в раздела "безличните мислители на българската съвременност "! тоя пич е живял в космополитен град и е имал тесни връзки с литературата на мега: писатели, философи и мислители, на една огромна държава, която съотнесена с всяка друга е нормално да има много и големи такива! аз обаче съм готов да споря с него, че съотнесено с размерите на малка българия и на малкия ни системно съсипван и самосъсипван народ - българите също са великани! или по-точно жилав неизкореним бурен, във всяко отношение! ако тоя таксИДИОТ с факела в ухото, доайена на българската факелна литература, същинския нунций на неквата му лит-ература...въртяща му се в главата, ми се фука с някаква световна литература да 'земе и да се опуца в челото!!!
натрескало се е с комерсиализъм в литературата а не с нек'ви стойностни ценности! пращи от любовно-порногравски романчета, от крими-агентско-шпионски пасквили, от източно-азиатски виталотворения... и за капак на всичко инфанто-юношеската литература за харни потници и ювелирни аксесоари на властелините.... ако това му е литературата на тоя запръжко-гошков - халал да му е! подобни ануси хич и неискам да ни оценяват литературата!!! а за интернета и там за другите му шушунищожни изказвания - ич да не ги коментирам, че едвам си удържам жлъчния мехур от смехурковщина!!! не смятах да го обсъждам, защото тоя интелектуален комплексиран пигмей не го заслужава... и че едвам се сдържам да не го на-из-по-пържам....
Луд към Луди
12 Мар 2005 18:54
Мнения: 1,243
От: Bulgaria
FL, да си призная, това е повече от 100% вярно за вражеското поведение на властимащите политиКвеници!!! колкото и да ми е анти факелст-фекалника, тук е прав! нека сме обективни! само ако сме обективни, ще сме справедливи! а това ми се стурава второто по важност, след като сме живи и здрави!политиците в севетовен мащаб са мастроени или имперски (в големите държави) или грабителски(в мижитурчестите държавоподобия) справка-скиф историята! научило се е факелчето.... в началото започва интригуващо и предразполагащо и накрая си показва зъбатата същност! ) йезуит бе!!! уж добродетелен... смятайте каква му е била литературата и какво е направил за нея и от нея, щом като я е усра така.... всъщност той се изказва сам за себе си!!! с една дума казва: аз съм нула, защото съм част от една нулева литература и литературна общност! поне бой да е ял като главен редактор!!!ама на ръководни длъжности винаги са слагали слабохарактерни, лесно манипулируеми и прости хора - бушони, за да ги управлява, и когато се наложи да ги фитнат, без това да струва нещо на гилдията!!!
Mrx++
12 Мар 2005 19:01
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Фичо
Тъкмо си мислех, че и тоз е готов до го лустрираш, пък ти започна да го хвалиш.
Sta
12 Мар 2005 19:04
Мнения: 5,780
От: United States
Луд, добре е че си сложил примери, че доста от нас не знаят кой е Елин Пелин. Аз лично не вярвам института да се казва "А.М.Горки"- изглежда ми доста безсмислено, нещо като Генчо Босилек или Митко Пелин. В страницата на Факел Натиснете тук пише "М. Горки", а "А." сигурно е добавено от някой всезнайко.
Пейчо Пеев
12 Мар 2005 19:24
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Искам да съм Робинзон с Интернет. Ще знам всичко и всички на острова ще мислят, че съм гений и се сещайте нататак....
UnionBG.org
12 Мар 2005 19:45
Мнения: 55
От: Bulgaria
Гугъла ще стане много яко число, като се научи да индексира правилно милиардите страници, с които се надуват. Сега в резултат на напъните на някой гениален пръч две трети от индекса на Гугъл представлява линкове без индексиран текст. Леваци. И сигурно не знаят кой е Павел Вежинов. Неграмотни полуруснаци. Да земат да се пообразоват малко, па да прочетат нещо от алманаха на световната литература, дето е като факел за нас бедните уебани техницицаджии. Между другото, хващам бас, че в редакцията на Факел не знаят що е туй royalties, и ако някой се сети да си ги поиска, не ми се фантазира какво ще стане.
Пейчо Пеев
12 Мар 2005 20:04
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Нататък....ще се назнача да работя като главен делегат. А бе ще водя делегации по другите джунгли. И после... посланник в България.
Цецо Дим**
12 Мар 2005 21:53
Мнения: 96
От: Bulgaria
Аз знаем кой е тоя Павел Вежинов евреин е.
Цецо Дим**
12 Мар 2005 21:55
Мнения: 96
От: Bulgaria
А п-хипопотама фичле защо го търпите тука да смърди
verislav
12 Мар 2005 23:04
Мнения: 1,177
От: Bulgaria
................................

Редактирано от - verislav на 19/2/2007 г/ 13:24:58

verislav
12 Мар 2005 23:08
Мнения: 1,177
От: Bulgaria
napisanoto v statiata e interesno za chetene
Пейчо Пеев
12 Мар 2005 23:35
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Ще изпъдим зимата, докарвам джунглата без дзверовете, и за всеки клон, банани без етикет и Интернет. И хората ще харесат света, Майкрософт дава windows . Който не хареса ще пише книги
Пошъл Тошев
13 Мар 2005 01:41
Мнения: 2,701
От: Bulgaria
Как да го кажа по-деликатно... Пука ми на сайдера какво ставало в Русия и какво мислят разните му там завършили руските литературни институти. Деяне, аман от "Факли" и свещи и прочие. И стига с това проруско влияние в България, не сме 80-те, в крайна сметка. Гледайте къмто Йейл, Харвард, Принстън, Кеймбридж, Оксфорд, там е истината.
dartuha
13 Мар 2005 09:47
Мнения: 143
От: Bulgaria
Някой, мисля, че беше Стоян Михайловски, е казал: "Българските политици като дойдат на власт се държат като в неприятелска държава"...
Перчемлиев
13 Мар 2005 10:16
Мнения: 697
От: Canada
Да, защото са на чужда служба.
Артиста
13 Мар 2005 11:55
Мнения: 5,204
От: Canada
Но накрая ги награждават със "Стара планина"
verislav
13 Мар 2005 15:03
Мнения: 1,177
От: Bulgaria
.......................................... .............

Редактирано от - verislav на 19/2/2007 г/ 13:26:07

`
13 Мар 2005 16:17
Мнения: 259
От: 0
интернет или не, това е просто среда, важен е човекът. но и големите човеци се нуждаят от остров. в това отношение разлика няма.
Една размишляваща
13 Мар 2005 16:38
Мнения: 757
От: Bulgaria
Уважаеми форумци,
Нека първо да ви зарадвам с цялостно цитиране на едно от любимите ми стихотворения от Георги Борисов, а после ще изразя едно голямо несъгласие с него по повод на това интервю.

Балада за пълнолунието

Преди да дойде есента
и лятото да си отиде,
по спуканите керемиди
луната слиза на света:
клепач в тополата подпре
и го загледа като птица,
а котешката й зеница
очите му ще издере.

( И става
тази нощ
тогава
най-подозрителната нощ.
Луната мрачно управлява
притихналата си държава
и свети бяла като нож.
В седефената й мъгла
щурците пеят възкачени
по най-високите стебла,
преди да рухнат овъглени,
безкрили и обезглавени
из окосените поля;
докато в празните легла
реките вените си режат
и хич не щат да забележат
как тъпо биволите стенат
между ярема и остенът
срещу водата придошла.)

И замирисва на море
човекът в угарите тъмни
и синурите им бездънни
оставя друг да дооре,
луната яростно напича
издъненото му седло
и корена си той отсича
с едно разлистено крило.

... Преди да дойде пролетта
и зимата да си отиде,
по спуканите керемиди
човекът слиза на света
и в розовата му слана
петите си отупва боси...
А в шепата си празна носи
две-три пшеничени зърна.
Чичо Фичо,
13 Мар 2005 16:42
Мнения: 878
От: Bulgaria
Виж как лъже паметта - "и замирисва на море" се римувало с "оставя друг да дооре", не със "с клепач тополата подпре"
Добави мнение   Мнения:69 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща