Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
"Атака" организира подписка за забрана на призивите към молитва на мюсюлманите в джамиите. Междувременно шефът на Федерацията на балканските турци Зю
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:80 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
ТАПА
02 Юни 2006 13:54
Мнения: 6,883
От: Bulgaria
Димитрова, Фаренхайт
Fahrenheit_451
02 Юни 2006 14:00
Мнения: 420
От: Bulgaria
Отново не си прав, Митничар. Аз не надувам чалгата, аз не дразня различния от мен, като му набутвам в очите и ушите своите диващини. Напротив, старая се да направя така, щото моят начин на живот да не го стеснява. Единственото, което искам, е той да се отнесе със същата цивилизационна мяра спрямо мен - да не ме стеснява.
Звуковата агресия от минаретата е израз именно на отказа от този цивилизационен модел - да се отнасяш търпимо към другите.
И нямат никакво значение тук чалгата или клаксоните. Те също стесняват моя ареал. И поради тази причина са явления от една и съща категория с виенето на мюезина.
Mitnicharъ
02 Юни 2006 14:12
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
Ама аз изобщо нямах предвид лично теб. С теб лично мислим еднакво по въпроса, едно към едно. Аз само се опитвам на достъпен език да обясня на "патриотите", че при наличието на толкова много други замърсители на звуковата среда, и то далеч по-досадни и опасни, да се захващат, при това със средствата на политическата борба, със сум-сумарум 5-те минути дневно "виене" на мюезина е не просто смешно, идиотско е. Само идиотите, надуващш клаксоните си, изпреварвайки непозволено на кръстовището пред офиса ми, "събират" 5 минути, на час, че и оттатък... Нещо не съм чул Атака и пр. "патриоти" да са се загрижили за това шумово замърсяване; а ти чувал ли си?
pgp
02 Юни 2006 14:19
Мнения: 433
От: Bulgaria
не е редно точно в центъра на софия под прозорците на държавните институции да се вдига тази мюсульманска врява по 5 пъти на ден...той да си пее х`оджата ама що трябва с високоговорители....
Геновева
02 Юни 2006 14:19
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Ако общинските органи си гледаха работата, за всяко шумово замърсяване, нямаше да създават ниша на Атака, но Атака разбира се, се намърдва в нишите, създадени от липсата на ред и законност, за жалост, в далеч по-сериозни случаи.
Ерго... вкусен е зелника ....
Muktadasaxkoburgidiotski
02 Юни 2006 14:25
Мнения: 14,528
От: Mali
Значи - никак не мога да се съглася с разсъжденията на Митничар. Аз също имам жилище в един хитов , напоследък, родопски град. През седмица - две ходим за по 1-2 дена.Ей, Богу , няма по-дразнещо от това в 5 часа сахбален , когато най-сладко спя , да ме разсъни виенето от фунията. При това , съвсем не сме до джамията , има поне 150-200 метра. Ами това си е чисто правонарушение , и ще се дразня , ако ще и местния поп - да бие камбаната по същото време А това не е един ден -ВСЕКИДНЕВНО
sasoss
02 Юни 2006 14:26
Мнения: 6,068
От: Bulgaria
Съжалявам, Димитрова!
Нямаш никакви права повече, от който и да е българин(дори емигрант), да си изказваш мнението за съдбата на тази земя. Между другото една малка подробност - тази земя, която е костница на твои сънародници е първо, наша Родина и второ, костница на много други хора.
А относно това кой на кого е наследник, ти предлагам горещо да се въздържаш. Първо, защото за твое сведение, тази земя е като една човешка длан и хората на нея не са така много. Особено в миналото. Пак за твое сведение, тази земя е мобилизирала 1/4 от населението си във война. Замисли се кой на кого е наследник. Само да ти напомня, че твоята родина дори през ВСВ не е могла да се мобилизира до това ниво. Като си представиш в твоята родина колко хора са засегнати от войната, можеш още веднъж да размислиш за наследниците.
Като се замисля върху един друг факт, започвам да се съмнявам на кого си наследница ТИ. В немската армия са се сражавали около 1 млн жители на твоята страна. Сигурна ли си, че не си наследница на някой от тях?
А колкото до това кой какво е освобождавал, прочети малко повече. Защото някои са освобождавали Проливите. Пак за твое сведение тези някои преди това са ни "освобождавали" няколко пъти по аналогичен начин, но не се сещам 1830 година да сме били освободени.
Много благодарности, че благодарение на жертвите и на стремежа да "освободят" Проливите сме получили независимостта си. Свидетелство са многоброините паметници. Но ако си мислиш, че това дава право на наследници на войници от нацистката армия да имат думата за бъдещето на тази земя, мисля, че всички морални предимства от освобождението се свеждат до нула.
Има едно друго "освобождение", което мисля, че с много силни доводи трябва да забравим заедно с ликвидирането на "паметниците" за него.
И още нещо - " да благоденства тя и да бъде свободна". Само, че за да бъде свободна, това означава да взема самостоятелно решенията за своето бъдеще, без дори разни "наследници на освободители" да й казват как да си урежда това бъдеще. Дори и да греши, да си взема решенията сама, а не да й ги налагат "наследници на освободители".
Mitnicharъ
02 Юни 2006 14:27
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
Ако, ако ... ако "баба беше мъжка", и нещата в тази държава вървяха по реда си, щяха да наричат сега Швейцария "България на Алпите", а Фичко и Неделка щяха да редуват сутрешна и следобедна смяна чистачи у вас, както най-би им прилягало.
Mitnicharъ
02 Юни 2006 14:33
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
ОК бе, Муктада, утре или други ден, когато си отидеш на вилата, издебни го в 5 без 15, когато се изтъпанчи на балкончето, и му светни между гурелите един 7, 62 в куфалницата чалмяна. Така ще решиш проблема със шума веднъж завинаги, и сънят ти ще бъде сладък и ненакърним ever after



Не може с топ по врабче, бе, не го ли разбирате? 1989 на нищо ли не ви научи?
Fahrenheit_451
02 Юни 2006 14:33
Мнения: 420
От: Bulgaria
Не, не съм
Но това е политически прочит на проблема. Той, разбира се, има своите основания. Опасявам се обаче, че такъв контекст би замазал поведенческия смисъл на ставащото - не е много убедителна позицията на защитниците на високоговорителите по минаретата - нека ходжите подканят своите енориаши в обсега на голяма София, това са религиозни права. Нека се чуват от Мировяне до Бистрица. А ако тези подканджии създават дискомфорт у немюсюлманите? Защо на тях и през главата им не минава, че стесняват моето жизнено пространство? Особено пък в 5 сутринта, лятото, на отворен прозорец? Че и в празник, и в делник? А, не, мерси, ресто, не струва.
Mitnicharъ
02 Юни 2006 14:37
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
Ми да приложи местната власт закона бе, натам нека насочат усилията си ура-патриотите, какво са заорганизирали подписки срещу молитватата. Я да наритат местната ХЕИ, да видим, няма ли да им намали децибелите. Че и на минарето децибелите са лесно регулируеми, не е както с вече неколкократно споменатите (на "майка" от мен фалшиви автоаларми...
Аре чао, наду ми се главата...
sasoss
02 Юни 2006 14:44
Мнения: 6,068
От: Bulgaria
Митничар, и за алармата може да те сиктирдосат местните власти по адмнистративен път. Разбира се, ако има кой да си гледа работата...
kara74
02 Юни 2006 14:46
Мнения: 2,982
От: Turkey
7, 62 (снимка: натиснете тук)
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
02 Юни 2006 14:53
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
Mitnicharъ,
явно навлезе в небрано лозе и се озърташ за пъдаря, като за всеки случай на висок глас почваш да се оправдаваш.
..та в коя европейска държава го има това чудо?
... та в коя европейска държава за по-малко от 3 петилетки са построени повече от 1000 джамии?
.... т в коя европейска държава шетат ислямски фундаменталисти необезпокоявано и вършат пъклените си дела често с помоща на чиновници от Православна България
... та в коя европейска държава турски висши политици си ходят като "у дома си"
... та в коя европейска държава ислямистите си позволяват това нагло поведение
... та в коя европейска държава......
*
Опитите ти да омаловажаваш тези ФАКТИ и да ги принизяваш на битово ниво - меко казано ме изненадва.
За дежурното анатемосване на Атака - нищо изненадващо. Наясно сме - че всеки опит да защитим достойнството и суверенитета на Нашата си Родина, която ако не си чул е ХРИСТИЯНСКА държава - ще бъде последвано от неистови писъци и вой.
*
..като те чета, па да попитам - на 01.01.07 у ЕС ли ше ни приемат или у некоя анадолска лига?



Редактирано от - КОСТАДИНКА ИВАНОВА на 02/06/2006 г/ 14:55:54

Muktadasaxkoburgidiotski
02 Юни 2006 15:11
Мнения: 14,528
От: Mali
Митни , наистина сваляш дискусията на битово ниво - тип самоуправство. Кой тук ти говори за куршуми , що за постни внушения Въпросът е принципен , и е въпрос на ред и законност Както не може да ти свири алармата на колата цяла нощ и да побърква махалата , така и не може да се пуска някакво религиозно виене в 5 часа сутринта, под предлог , че това е проява на религиозни свободи Анадън му ? И спри да споменаваш мюезина и виенето с провокации за саморазправа , както по-горе се спомена , става въпрос за шум от озвучителни уредби , а не за човешко пеене.
ТАПА
02 Юни 2006 15:28
Мнения: 6,883
От: Bulgaria
SASOS,
не си прав изобщо за г-жа Димитрова. Това което са направили руснаците за нас, никой няма и четвърт да направи. Всички са ни ограбвали. Единствено руснаците са ни помагали защото наистина ни обичаха като по-малък брат. Също така нито руснаци нито арменци, евреи, гърци и пр. с изключение на ТУРЦИТЕ не искат автономия, училища, министерства и какви ли не други нахални и безочливи антибългарски деяния.
Те са чумата на ХХІ век!
ЗИТО
02 Юни 2006 15:39
Мнения: 2,864
От: Bulgaria
Познавам турци , който изобщо не искат автономия.Просто искат да живеят добре и спокойно.
kara74
02 Юни 2006 15:43
Мнения: 2,982
От: Turkey
Баш патриотина има ли деца?
Muktadasaxkoburgidiotski
02 Юни 2006 15:48
Мнения: 14,528
От: Mali
Турците не са "чумата" на века. Други страни и народи имат по-големи заслуги да се нарекат така. Турция е една регионална сила , в момента доста попритисната от големия Брат /по кюрдския мазол / , която , обаче , намерила комшия без куче и ограда , и сега си влиза в камшийския двор като у тях си.Проблемът не е на Турция. Проблемът си е наш , на нашите гъзомийници и дупедавци Миянмар да ни беше съсед , щяхме да имаме проблем с нахлуването на миянмарски духовници , проблем с миянмарска чалга , и дъмпинг от миянмарски стоки-буклуци. Тогава , когато укрепим държавата си , и бием шута на турски / и всякакви други/ шпиони , отношенията ни с Турция трайно ще се подобрят , и турците отново ще започнат да гледат на нас с уважение и респект.
sasoss
02 Юни 2006 16:34
Мнения: 6,068
От: Bulgaria
ТАПА,
май се правиш на тапа?! Дали би могъл да обясниш кое е това, което руснаците са направили бекористно за България? Хората са си следвали интересите, за което едва ли бихме могли да ги корим. А нашите интереси не винаги се съвпадат с техните.
А колкото до Димитрова - тръгнала да обяснява колко повече права върху тази земя имала тя, наследницата, отколкото българите. Мислех, че привържениците на Атака ако не националисти, сте поне патриоти. Пък то какво излиза... В съзнанието й е дълбоко щамповано, че тя е "големия брат" и има право да ни държи сметка какво бъдеще избираме на собствената си страна. Последният й постинг мисля, че е доста красноречив в това отношение.
Да не стане някакво объркване - далеч съм от мисълта да поставям всички руснаци в една рамка.
Добави мнение   Мнения:80 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща