Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
САЩ убедили Китай и Русия за резолюция срещу Иран
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:51 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Зую
01 Юни 2006 23:47
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Китай и Русия май предпочитат Америка да носи отговорност по проблема. По иракския случай всички гракнаха, че Америка действала сама, демек без тяхно одобрение. Сега американците са предоставили инициативата в ЕС и искат нещата да се решат в ООН, но се оказва, че ЕС не може да я докара до никъде, а Китай и Русия не искат да носят отговорност- хем искат Иран да няма ядрено оръжие, хем искат да играят ролята на негови приятели и защитници. Америка ще поеме и тази отговорност, когато му дойде времето.
риж
02 Юни 2006 00:27
Мнения: 2,075
От: Bulgaria
И как, пак така ли -
tomi_alb
02 Юни 2006 00:33
Мнения: 70
От: Bulgaria
Какво ли не правят тези американци само и само те да командват целия свят, а защо трябва те да са над всички!!!
psg
02 Юни 2006 00:37
Мнения: 1,523
От: Bulgaria
Алчност
Зую
02 Юни 2006 00:43
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Някакъв добитък не чете статията. Горе пише- Русия и Китай искат Америка да преговаря сама с Иран.
Локи
02 Юни 2006 01:12
Мнения: 4,862
От: Bulgaria
Горе пише- Русия и Китай искат Америка да преговаря сама с Иран.

Четене между редовете?
А проблемът е, че САЩ все търсят повод за пълна забрана на ядрените изследвания от "неудобните" държави. Не че има някакво законно основание да забранят на Иран да обогатява уран за мирни цели и то под наблюдение на международна комисия, но какво са за САЩ международните закони?
Самите САЩ са започнали тази програма - т.е. или са я започнали в разрез с законите или сега искат да я спрат в разрез със същите закони. Единствената промяна е , че сегашното правителство не е про-американско.
Зую
02 Юни 2006 01:25
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
С кои закони бе, Локи?
Локи
02 Юни 2006 01:31
Мнения: 4,862
От: Bulgaria
Зую, на дребно ли се заяждаш или какво?
Единственото по което могат да санкционират Иран е по "Договора за неразпространение на ядрените оръжия". Там има нещо за обогатяване и изследване за мирни цели - чел си го некокократно за това, по простата причина че е поствано неколкократно.
Зую
02 Юни 2006 01:34
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
А кой закон са нарушили Щатите, когато са разработвали ядрени оръжия?
Локи
02 Юни 2006 01:35
Мнения: 4,862
От: Bulgaria
Зую, за ядрената програма на Иран ли говорим или просто да се намираш на приказка?
"Кой закон са нарушили европейците, когато са използвали огнестрелно оръжие" не искаш ли да знаеш?
paragraph39
02 Юни 2006 02:36
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Русия и Китай заплашват хегемона САЩ на енергийния фронт
Джеф Вейл


Глобалната борба за геополитическо господство никога не спира, но със сигурност съществуват периоди на затишия и бури, исторически погледнато, бурите рядко започват там, където е съсредоточено вниманието на хората. Сега всички гледат към евентуалната конфронтация между САЩ и Иран и в резултат от това почти никой не наблюдава най-новите ходове на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС).
Основана през 2001 от Китай, Русия, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан, основната заявена цел на организацията беше да се подпомогне "сътрудничеството в политическата сфера, икономиката и търговията, научната, културната и образователната сфера, както и в енергетиката".
.............................
Натиснете тук
paragraph39
02 Юни 2006 02:40
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
]
......................................... .................
Ахмадинеджад: Агресивните войни не са проява на демокрация

Политиката, която води Америка на Буш няма нищо общо със защитата на човешките права и ценности


В името на Всемилостивия и
Всемилосърден Аллах

Писмо на Президента на
Ислямска Република Иран

До Н.Пр. Джордж Втори Буш,
Президент на
Съединените Американски Щати


От известно време мисля как могат да се тълкуват неоспоримите противоречия, съществуващи на международната сцена, които се обсъждат постоянно сред хората, особено сред политическата и университетска общност. В това отношение има много въпроси, останали без отговор.
Дали е възможно да сме последователи на Исус Христос /Мир Нему/, големият божи Пророк, и да се смятаме за отговорни за човешките права, да се представи либерализма като образец за цивилизация, да се противопоставим на разширяването на ядреното оръжие и оръжията за масово унищожение, борбата с тероризма да стане наш лозунг и накрая, да се стремим към образуването на единно световно общество. Общество, където трябва да управляват Исус Христос /Мир Нему/ и пречистите на земята.
Но в същото време, държавите да се нападат. Душата, достойнството и личността на хората
да изгуби стойността си
и например, заради възможното присъствие на няколко престъпника в едно село, град или керван да се опожари цялото това село, град или керван. Или заради възможното наличие на оръжия за масово унищожение в една страна да се окупира цялата страна. Да се разруши светостта на домовете на гражданите и може би с повече от 50 години една държава да се върне назад.
С какви средства? С изразходването на стотици милиарди долари от хазната на една страна и на някои други държави, и с отправянето на десетки хиляди младежи като войници на настъпващата сила, установяването им в среда на убийства, зацапване на ръцете им с кръвта на други, оказването на духовен и психически натиск върху тях така, че известен брой войници всеки ден да се самоубиват...
...................................
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук

Редактирано от - paragraph39 на 02/06/2006 г/ 02:50:22

paragraph39
02 Юни 2006 02:48
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Който не разбира демокрацията като Буш, го чака Гуантанамо


Ето как би изглеждал един евентуален отговор на Буш, според американския журналист Чарлс Кафлин:

До: Президента на Иран
От: Президента на Ъмерика

Господин Муух...ааам...
Абадабаджан


След като внимателно изслушах едноминутно обобщение, подготвено от моя персонал, на вашето неотдавнашно 18-странично писмо, в което се оплаквате от така наречените агресивни войни на САЩ, от изтезанията и едностранчивата сляпа подкрепа за Израел, реших да ви напиша писмо в отговор, тъй като, в края на краищата аз съм този, който решава.
Вие очевидно не разбирате демокрацията, поради която причина сте част от "Оста на злото". Докато вие бяхте избран за президент от мнозинството от вашия народ, аз станах президент през 2000 г. с малцинствен вот. Докато във вашите последни избори се използваха хартиени бюлетини, който дават възможност за двойно гласуване, аз бях избран през 2004 г. чрез електронни машини за гласуване във всички ключови щати, което не оставя доказуема хартиена следа. Ясно е, че нашата демокрация е по-добра от вашата така наречена демокрация.
Възнамерявам да използвам пределнa сдържаност, когато се разправям с вашата страна, Иран. Няма да предприемам никакви прибързани действия. Ще приложа същата предпазливост и внимателно обмисляне, което прилагах и досега. Ето защо смятам да проведа продължително обсъждане с Доналд Ръмсфелд, Дик Чейни, Ричард Пърл (смятан за един от главните архитекти на войната в Ирак и бивш председател на борда за отбранителна политика, б. пр.) и изпълнителния директор на Халибъртън, преди да реша дали атаката срещу Иран трябва да се проведе това лято или след изборите през ноември.
Иран и всички останали врагове на Америка ще бъдат погубени. Всъщност, вече се появи нов враг на Америка. В добавка към злосторниците, вече има и злословещи...
..................................
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук
oIo
02 Юни 2006 03:01
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Предложението е вече направено: Иран спира всякакво обогатяване на уран и съпътстващи дейности, срещу което въпросът се сваля от дневния ред на Съвета за сигурност и се връща в МАГАТЕ, където му е мястото. Де факто, 6-те страни искат да възстановят статуквото от преди Ахмакдамаджан да счупи печатите на IAAE и да зарови нос в жълтия кейк. Ако това стане, ще има нови (евентуално многостранни) преговори, а евентуално и некои benefits за ислямската република.


При положение, че чалмите не кандисат на горното предложение, further steps would have to be taken in the Security Council...

USA2-2
02 Юни 2006 03:17
Мнения: 1,520
От: Bulgaria
Параграф4о,

С туй препе4атване на тъпотиите от в-к "Атака" падаш под собственото си ниво. Уважавай малко самия себе си.
paragraph39
02 Юни 2006 03:31
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
usaЧО 2-2,
След теб, най уважавам себе си! вЕрвай ми!
Хората/ а форумците на "Сега" също са хора, нали?!/ имат Право на Информация от ВСЯКАКВИ Източници!
А аз имам конституционно Право СВОБОДНО да ТЪРСЯ, ПОЛУЧАВАМ и да РАЗПРОСТРАНЯВАМ Информация- БЕЗ да се допитвам до usaЧЕТА-"цензурчета", нали?!
......................................... ......................................... .....................................
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
...
Чл. 41.
(1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред.


Редактирано от - paragraph39 на 02/06/2006 г/ 03:34:47

USA2-2
02 Юни 2006 04:05
Мнения: 1,520
От: Bulgaria
Параграф4о,

Про4ети пак моя постинг и ми кажи къде ти "забранявам" да публикуваш каквото и да е. Имаш право да публикуваш даже 4асти от "Емануела" и про4ие порнография.
Но ако не искаш да се смъкнеш до нивото на Костадинка и Иванов, просто трябва да внимаваш какво публикуваш.
USA2-2
02 Юни 2006 04:08
Мнения: 1,520
От: Bulgaria
Днес е 1 Юни. Аз не излязох прав в моето предвиждане, 4е войната ще запо4не през май 2006.
Но ви давам два линка към РУСКИ вестници, които прогнозират, 4е война все пак ще има:
http://lenta.ru/articles/2006/06/01/misun derstand/
http://lenta.ru/news/2006/06/02/iran/
Kar Lukovski
02 Юни 2006 05:12
Мнения: 2,427
От: 0
Питах една позната иранка какво мисли по въпроса. Тя каза " Знаеш , че аз съм избягала точно от тези фанатици. Имам много лошо мнение за тях , но все пак не вярвам да са толкова луди, та да почнат да правят атомни бомби. Искат да развиват атомна енергетика , защото електроенергията в Иран е скъпа за населението ". Добре, викам си аз . После се появи европейското предложение да им направят АЕЦ. Прибавено към руската програма за 10 реактора с руско гориво. И к'во ? Искаме сами да си обогатяваме урана и това е ! Май не е електроенергията причината. Ще ги друса голяма друсалка, чини ми се.
Зую
02 Юни 2006 06:09
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Ако все пак се стигне до война, то тя няма да е като иракската. Ще има бомбене освен на военните обекти и на атомните съоръжения, и на всичко останало, което служи за някакво производство, или има някаква потреба. Ще ги върнат не петдесет, а двеста години назад. Тогава ходжите няма да имат време да се занимават с политика, защото по цял ден ще са заети да се молят на аллах да нахрани народа.
Bay Hasan
02 Юни 2006 06:50
Мнения: 8,555
От: United States
Добитъка, де не бил четял статията не е опасен, Зуек.
Опасни са говеда кат теб и брат ми оло, де не само четете с гъзо си, ами и мислите с него.
А и езико ви един такъв дълъг и много гладък...
Добави мнение   Мнения:51 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща