Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
САЩ убедили Китай и Русия за резолюция срещу Иран
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:51 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
D-r Zvezdnikov
02 Юни 2006 06:51
Мнения: 1,522
От: USA
Правилно, Зую!
Зую
02 Юни 2006 06:55
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
След войната много нефт ще им трябва на иранците, за да се възстановят. Много нефт и мир. И добри отношения със Запада.
Параграфе,
наистина сте паднали много с подобни материали. От първата статия, която си постнал, излиза, че Шанхайската организация е тази, която се стреми да сложи ръка на енергийните ресурси. Това не може да стане, защото пазарът трябва да е свободен. Нито руските номера ще минат, нито някои други. И най-голямата глупост е, че всички тези се обединявали срещу Щатите. Това са само руски мераци, които не са съгласувани добре с останалите. Сякаш Щатите са някакъв диспечерски пункт, който определя дажбите на отделните страни. Имаш пари- купуваш. Нямаш пари-гледаш. "Доларов империализъм"!!! Този доларов империализъм е от много години. Но няма доларов империализъм за Япония, няма за Западна Европа, няма и за доста други. Това, че доларът е световна валута, е наложено от икономическата практика. Нали по съветско време не се подчинявахме на доларовия империализъм и работехме с преводна рубла помежду си. И цъфнахме ли? Щяли руснаците да продават нефт и газ за рубли! Голяма работа. Китайците да започнат и те да продават потници и гащи за юани, мозамбикците за продават каквото имат за митикали, ние да продаваме за левове и т.н. Това е вече изтъркана плоча.
И интересно, че всичките тръбите, че Китай вече едва ли не измествал Щатите от първа позиция, а никой досега не се е сетил да прави юана световна валута.
Зую
02 Юни 2006 07:00
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Бай Хасане,
ти да не се притесни, че Буш ще изпрати много правоверни в рая, та за теб ще свършат девиците?
Ще се задоволиш с каквото има. Нали имаш опит от турската граница.
Bay Hasan
02 Юни 2006 07:01
Мнения: 8,555
От: United States
А вий, д-р Звездников, ка сте със здравето?
Имам в предвид физическото Ви такова, щото с психическото сте се простили отдавна, дургарю Звездников.
Ако въобще някога сте го имали, де...
Chicho Dr.
02 Юни 2006 07:13
Мнения: 8,006
От: USA
Да, има нещо вярно. Чух по телевизията какво заяви китайският представител. Той се изказа в смисъл, че Китай е за дипломатическо уреждане на конфликта, че те като голям потребител на петрол са против санкциите с/у Иран, но АКО ИРАН ИЗБЕРЕ ПРОВАКАТИВНОТО ДЪРЖАНЕ, те Китай няма да се го подкрепят. С една дума, ако Иран продължи да дърпа Дявола за опашката, китайците няма да се притекат на помощ на Иран, ако му се случи случка. Същото ще направи и Русия, както вече опитът го е показал.
Зую
02 Юни 2006 07:13
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Бай Хасане,
много взе да подпитваш за това, онова, накрая и ръка ще започнеш да пускаш.
Bay Hasan
02 Юни 2006 07:24
Мнения: 8,555
От: United States
Проблемът не е у загиващи невинни хорица/па биле те правоверни или кривоверни/, Зуек.Нито па до мойто опит, щото я от турската граница немам, но имам бая спомени от български колежки/Господ здраве да им дава/.

*****

Редактирано от - bot на 02/06/2006 г/ 09:50:52

Зую
02 Юни 2006 07:37
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Бай Хасане,
дръж се културно, ако обичаш!
С псувни и обиди няма да спасиш човечеството.
И откъде го измисли, че проповядвам изтребление на големи групи от хора. Напротив. Казах само, че трябва да се унищожи из основи материалната база, а не хората. Срещу религиозни фанатици друг лек няма, освен да се докара битието им на нивото на съзнанието им. Стига лигавене с тях като в Ирак. Ти да се мъчиш да им градиш държава и икономика, а те да го ударят на партизанлък. Друга трябва да е тактиката. Бомбене по военни, икономически обекти, бутни им мостовете, разбий им пътищата и ги остави да се оправят. Та след войната да се мобилизират само да възстановяват и да нямат време да се занимават с тероризъм, или да оправят световните дела.
Bay Hasan
02 Юни 2006 07:44
Мнения: 8,555
От: United States
То, че бронебойните патрони ги нема-нема ги, Зуек...
Ама дано некой ден видиш белата лестовичка, та белким та изцери.
Я се предавам.
Успех, приятелю!!!
Вратаря
02 Юни 2006 07:45
Мнения: 3,083
От: Bulgaria
Не съм чалма нито комунист, ама да ти имам убежденията и вярата в правото американско дело
otvrat
02 Юни 2006 08:43
Мнения: 22,522
От: South Africa
Абе, то и на децата е ясно : ако не беше обогатяването на уран - щеше да е обедняването на уран. Изобщо : "Що си без шапка."
psg
02 Юни 2006 09:07
Мнения: 1,523
От: Bulgaria
Бай Хасане,
Само един епитет мога да тура пред лейката (по принцип де, нищо лично) - пробита. Колко и да наливаш, се празна остава
Локи
02 Юни 2006 09:26
Мнения: 4,862
От: Bulgaria
е има бомбене освен на военните обекти и на атомните съоръжения, и на всичко останало, което служи за някакво производство

Да не би в Ирак да са бомбили само военни обекти? Сипали са бомби където им падне и после се оплаквали, че Ирак ползвал заглушители на ГПС и отлконявали умните бомби. Дори Югославия е пример за бомбардиране на военни цели - фармацефтични комбинати, телевизионна кула...
psg
02 Юни 2006 09:42
Мнения: 1,523
От: Bulgaria
За пробитите лейки - вие знаете ли в какво ще се състоят "смегчените" санкции? Информацията най-вероятно е взета от американски източник - там провала се представя за успех. Дали сащ са постигнали успех в убеждаването на Русия и Китай или обратното? Можете да съдите само ако знаете в какво ще се състоят санкциите - ето какво пише един доказал се обективен източник на информация - Алджазира:

Sanctions could entail visa bans and a freeze on assets of senior Iranian officials before resorting to trade measures, they said.


За пълната статия Натиснете тук или копирайте препратаката (без интервали) http://english.aljazeera.net/NR/exeres/BF 079119-9BC4-4259-B071-1AD98025A31F.htm

Единственото чудно нещо е защо им е на Иран директни преговори със сащ. Да вдигнат вътрешния престиж на правителството и президента? Или да им дадат разяснения защо не бива да ги нападат?

Русия тук играе най-хитро - ако мине, ще намаже с оборудването на ядрени централи, доставката и обслужването на ядреното гориво, и ще бъде приятел в региона (усмирил сащ и осигурил технология и гориво). Ако не мине - пак остава приятел в региона - само неизбежните смегчени санкции, но за това пък ще остави сащ сами да си теглят последствията - да си досринат реномето и влиянието.
psg
02 Юни 2006 10:20
Мнения: 1,523
От: Bulgaria
Помним Локи, помним (не че косовския конфликт не се нуждаеше от разрешаване, но не по този начин)...


Ама нали след толкоз много игри от сорта на Doom 3 и Return to Castle Wolfenstein, а и след безчисленото множество "кървави" филми, смъртта на един (по насилствен начин) е нещо ествествено - поне за "обикновения американец".

В Ирак например, администрацията и военните водят много точна бройка на загиналите американски войници, но не и за иракчаните.

Един от малкото истински журналисти - Робърт Фиск, казва:
Ако видите това, което аз съм видял, повече никога няма да подкрепите война - НИКОГА!
CTORH
02 Юни 2006 11:46
Мнения: 146
От: Bulgaria
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си

Редактирано от - bot на 02/06/2006 г/ 13:29:54

Гарван
02 Юни 2006 13:12
Мнения: 9,350
От: Bulgaria
Уювците и звездобройците - вземете си гръмнете къщите и колите, та да се хванете да съграждате, не да пишете глупости
Pavlik Morozov
02 Юни 2006 14:04
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
Днес е 1 Юни. Аз не излязох прав в моето предвиждане, 4е войната ще запо4не през май 2006.

usa2-2, сега не се ли радваш че не се хванахме на бас с теб кога беше - края на февруари или през март - дали ще има война?!
все пак печелиш точка че имаш достойнството да си признаеш че си сбъркал , което не може да се каже за много други хора на форума

Pavlik Morozov
02 Юни 2006 14:17
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
От първата статия, която си постнал, излиза, че Шанхайската организация е тази, която се стреми да сложи ръка на енергийните ресурси.

там е проблема, зую, не "иска", а вече го е направила. и дава ясни сигнали на САЩ да не застрашава китайски доставки, защото с близо 900 милиарда долара резерв китай е стиснал чичо сам за семейните бижута и ако бъде провокиран ще стисне.
Това не може да стане, защото пазарът трябва да е свободен.

къде видя пък ти свободен пазар при нефта? това е стока при която отдавна добивът се разпределя с корупция и войни. самите американци не се свенят да правят преврати, да крепят диктатури и да водят войни за да пазят монополите си в тази сфера, така че не бъди наивник.

Muktadasaxkoburgidiotski
02 Юни 2006 14:44
Мнения: 14,528
От: Mali
Войната става все по смътна перспектива. Непредубеденият анализатор , дори да няма пряка информация от двете страни може да си направи недвусмислени изводи. Иран е напреднал критично в ядрените разработки , нападението над него би имало самоубийствени последици. Последните седмици бушаците все повече дрънкат за "санкции" , "дипломатически натиск" , и проч. прояви на безсилие.Военната опция все по-рядко се споменава от официалните лица на Вашингтон , за разлика от истеричния период от преди половин година. Ядрено оръжие у Техеран = траен мир в Персийския Залив /Било то , и с цената на поредната "Студена война" /
Добави мнение   Мнения:51 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща