Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Враг
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:74 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4
milcho
26 Юни 2006 16:22
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
БГ топ идиот, относно асоциациите за протокола...! Всеки избира псевдоним съобразно ценностната си ориентация и самочувствие, аз си избрах Милчо, щото си мисля, че съм мил човек, ама кво самочувствие, а?!Ха Ха, а Круелла де вил е персонаж от холивуудския "шедьовър" 101 далматинци или нещо подобно, а сега асоциирай и за други псевдоними...Но комент...[/b]
ЗИТО
26 Юни 2006 16:27
Мнения: 2,864
От: Bulgaria
Pavlik Morozov
26 Юни 2006 16:33
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
не успях да стигна края на писанието по-горе - статията звучи така "дрън-дрън ... християнски ценности ... дрън-дрън ... доброта ... дрън-дрън ... висок морал". разбрах само че автора се опитва да замеси идеология в чисто прагматичен въпрос, и то дори не толкова с желание да повлияе на решаването на проблема колкото да спомене идеологията в контекста на актуална и гореща тема. а въпросът е: може ли най-после зависимите от ДС и корумпирани личности у нас да бъдат изритани от политиката чрез отваряне на архивите или не? опита за намесването на всякакви идеологически съображения, какъвто опит е и тази статия, измества фокуса на дискусията и е в полза на хората с гузна съвест които и до днес позират като еталони за морал докато на заден план продължават да действат с най-долни похвати и често под диктовка.
п.п. за да си възпитан в християнски ценности не е нужно да си получил християнско образование, а ако си го получил от БПЦ е направо противопоказно, което е съвсем видно от нашия висш клир. автора прави прозрачен опит за манипулация като свързва добродетелността с набожността. 12 хилядолетия история са показали че всякаква идеология, особено пък религиозната, е по-скоро вредна за личния морал, защото освобождава с индулгенции човек от отговорност и за най-злите постъпки пред закона и личната съсвест, стига престъпленията да са в услуга на идеологията.

bgtopidiot
26 Юни 2006 16:41
Мнения: 11,702
От: Bulgaria
milcho, нямах предвид твоя ник, а репликата на Поморийски. Извинявай, че си ме разбрал погрешно.
За далматинците обаче не ти вярвам!
Зевзека
26 Юни 2006 16:41
Мнения: 7,255
От: Bulgaria
Прав сте, г-н Чурешки, християнското милосърдие и всеопрощение са добродетели, към които всички трябва да се стремим. Но първо трябва да отвориме досиетата и да видиме кои са доносниците на ДС и какво точно са правили. На тези, които са сътрудничили на ДС, но не са нанесли никому вреда, ще простим. Но тези, които са писали доноси, от които са пострадали по политически причини хора защото не са били съгласни с комунистическия режим, ще съдим. Техните жертви ще имат възможност да проявят християнско чувство и да им простят, ако искат и ако могат разбира се. Отварянето на досиетата има обаче друга по-важна цел. Ако определни среди използват досиетата на правителствени, политически и обществени личности за да упражняват натиск и шантаж върху тях, с отварянето им това ще се прекрати.
milcho
26 Юни 2006 16:59
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
БГтоп..., Поморийски мисли синтезирано и се изразява сентенционно, а що става реч за далматинците, винаги съм го използвал без сарказъм, а да стане "шенлик", но някои хора не носят шега...Бъди здрав.
Perkoles
26 Юни 2006 17:00
Мнения: 7,433
От: Australia
Нравственост, болшевизация, християнска милост и справедливост, морал и морализация, библия с две пламнали от шамарите страни, както и два реда сълзи и сополи, но преди това, авторът ни е Убедил, че не е от Тези (застраховката - още в началото). Тези, бе - от десето.
Неяснотата "какво да се прави с" относно досиетата "Х"икс и до ден днешен дава своите миризливи резултати. Защо трябваше да се стига до това - Само няколко - определени политически фигури (в т.ч.и "журналисти".) да бъдат принуждавани да се оправдават, че са били в "структурите", че след туй да излизат какви ли не афтори - за да ги защищават. Кому е нужен целият този тъжен цирк? На тези, които държът и до ден днешен копия от досиетата истински, и дърпат конците с тях???
Защо отново бяха развяти само няколко "досиета" (на Алберт и Гоце), а останалите отново потънаха в забравата на лобисткия закон, предложен от обръчовата партия на генерала-Х - концедърпец(дори на "атентатите".. may be)??
И какво пречи на някой, който е решил да влезне в ръководството на държавата да каже:
Ей, хора, направих така и така. Искам Прошка, или Извинение- От Всички вас! Защото Прошка не се дава - без да се поиска!! (збийш??)
И не се съмнявайте, че хората ще ви оценят според заслугите, а не според натиска от генерало, който и до ден днешен ВИ Изнудва с копията, които притежава..., като си мисли, че ВИ управлява.
До чурешки (за фтори път ви набелезвам).:
Колко шута в дебелия ви задник бихте изтърпели, а господине, благородний, че чак мъ разривахти с вашата млекороднос... - Дяволите на Библията.
ПроШка - НЕ!
Твърде далече се стигна!
хунвейбин
26 Юни 2006 17:06
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
, , Ако определни среди използват досиетата на правителствени, политически и обществени личности за да упражняват натиск и шантаж върху тях, с отварянето им това ще се прекрати.ы

Няма нито един факт , нито един пример , но АКО е така , дайте да ги отворим?Все едно става въпрос за избата на баба му.

Милия Зевзек.

Това АКО е съвсем друго и енасочено в обратна посока.На демократите пролича криминалното поведение и криминалните нрави. Сега търсят ново упование .Нов масив от грешници им трябват , за да лъжат импровизират и оправдават ограбеното.
Защо да е прав Зевзека , с неговото голословно твърдение , а да не са прави другите , който искат ДОСИЕТАТА на ПРЕХОДА ДА СЕ ОТКРИЯТ .Неговото твърдение не е подкрепено с един факт.За досиетата на прехода фактите са невероятни грамади.Всички зная , че България е ограбена и разграбена.

Сега пък ще каже , другите така направиха.Така направиха другите , но другите така варварски не ограбиха народа и страните си.Другите не го направиха за да оправдават криминалните си нрави.
Това е разликата между другите и нашите криминални демократи с криминални нрави.
milcho
26 Юни 2006 17:25
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Основен постулат на протестанската етика е: "всеки грях се изкупва с работа", и до преди да се занимава с ченгеджийски и скандалджийски простотии, Костов ни натрапваше книгата на Макс Вебер "Протестанската етика и духът на капитализма"и ни "съветваше" да работим и така да се очистим от команизма и ориенталщината и достигнем западните деморации, където преобладаващо Германия, Великобритания, по-малко Франция, повече Швейцария и съвсем малко Испания и Италия има протестанско изповедание /за Щатите там работата е съвсем "изкилиферчена..." там релитията директно са парите/ Сега обаче, нещата са измениха, в Европа трябва да влязат само "правоверните" и то да ги води на бял кон Командира...Чурешки със своя съзерцателен ортодоксализъм и патриархално преклонение пред "великото" българско офицерство и дядова спестовност и доброта? е безнадежден с внушенията си...Да работим господа за нови разузнавателни и държавни секюрити структури...А, как ще стане, като се злепоставяме разбира се един друг и цялата си нация. Това е "духът на новото време"Пфу...
патриарх Никифор
26 Юни 2006 17:36
Мнения: 3,571
От: Vatican City
Черен Мавър на бел кон шъ ни вкарва у Европата. Ашколсун, ще доживеем светлото бъдеще и ние!
The Spy
26 Юни 2006 17:57
Мнения: 7,400
От: United Kingdom
Всички са врагове, но най-големите врагове са онези, които още не са ни станали такива.
А_така
26 Юни 2006 17:58
Мнения: 2,194
От: Bulgaria
Абе Фичо ви е сугестирал сите, бе! А хуна ви е нахунил!
Perkoles
26 Юни 2006 18:25
Мнения: 7,433
От: Australia
е, просто не знаехме, че ше додеш толко скоро
Добави мнение   Мнения:74 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4