Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
до bot
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:334 « Предишна Страница 17 от 17 15 16 17
bot
31 Окт 2007 21:16
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Преди се употребяваше "ти жена ли си или обикновен педал" , но няма никакво значение, че го знам (или че не го знам) .
bot
31 Окт 2007 21:17
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Автоматичен бан се получава на 4-7-10-13-16-19 и т.н. изтрити мнения. Щом имате 3, то значи при следващото изтрито ще получите автоматичен бан.
baj_michal
31 Окт 2007 21:23
Мнения: 1,227
От: Bulgaria
Не, но вица е следния, от времето на указ 56 - 1986-87

Тогава се образуваха много ВТО та и държавата изпращаше всякакви специалисти на запад. На едно модно изложение се срещат и запознават двама българи - единият изпратен от ВТО, а другия от модна къща "Лада" да речем:

Приятно ми е Иванов - дизаинер, казва единия

И на мен ми е приятно - Петров, обикновен педераст отвръща другия

Ето защо свързах вътрешния дизайн на единия участник с този виц, а и двамата ме разбраха.

А Вие си мислехте за друг виц. Лека нощ
bot
31 Окт 2007 21:24
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
При бан няма да има как да пуснете прогнозите, тъй като писането с друг ник ще ви докара дългосрочен бан по т.2.5 . От друга страна, футболните прогнози са тема, която не е мимолетна, и пропускане дори и на една прогноза може да ви лиши от почетно място в макар и виртуална класация, така че няма да имам нищо против ако това се случи, участниците във футболните прогнози да имат правото да ги публикуват чрез друг участник (ако другият участник е съгласен, разбира се) .

P.S. Ако имате още въпроси ще продължим утре, че вече наистина закъсах с времето, а няма кой да ме замести.
Геновева
31 Окт 2007 22:23
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
а се намирате във форумна дискусия, в която грубо обиждате събеседник пред други форумци.

Специално за цитираната конфигурация от форумци, в отделни моменти, които много силно казано могат да се определят като
дискусия
, ми се струва, че границите на допустимото и недопустимото се определят с точността и принципността на забит кол в плаващи пясъци.
Слава Богу, това не се прави често, бих казала - и хич.
Лично мнение. И приемане на ситуацията. Както и на възможните съображения от висш порядък, които не държа да познавам.
Щото не съм дребнава, де.
baj_michal
31 Окт 2007 22:54
Мнения: 1,227
От: Bulgaria
Тъй, като през работно време трудно мога да контактувам, защото си имам работа и освен прогноза за Българския шампионат по футбол(съветвам се с един колега) не мога да следя и да пиша в този форум много, ще Ви разкажа още един виц за утре:

Самотна жена, чудейки се какво да прави вечер, случайно намира обява на фирма осигуряваща забавления на самотни хора. Обнадеждена звъни на фирмата и си поръчва сексуален партньор за вечерта. Наистина в 20:00 се звъни на вратата, там стои костюмиран мъж и жената го кани да влезе. Тя се е подготвила и за предразположение на мъжа има мезета и отбрани питиета. Мъжът е учтив, разговаря се с жената, пие 1, 2, 3 питиета и продължава учтиво да си общува и да пие. По някое време жената става вече нетърпелива, започва да прави намеци, но мъжът продължава да пие и да си общува. В един момент на жената и писва и започва да се разхвърля. Мъжът се стъписва и поисква да се обади по телефона до фирмата. След кратък разговор, затваря телефона и се извинява на жената, че е станало грешка и фирмата сега ще изпрати необходимия човек. На тръгване се сбогува с думите: Приятно ми беше, Петров - алкохолик събеседник, ако имате нужда, търсете мен.

Та струва ми се, подобна грешка направи и Вашата фирма, снощи изтривайки ми две мнения, които Вие сметнахте за груба обида, но не и обидената страна. А за това, че тя е отнесла автоматичен бан, съжалявам и считам също, че този бан е резултат на грешка на Вашата фирма
bot
01 Ное 2007 03:11
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Това е разликата между нас. Аз не считам, а се ръководя по точно определени правила, тъй като това е задължително, за да си върша добре работата, пък и това ми е ангажимента - да модерирам всичко, което нарушава тези правила. Личното ми мнение може да има някакво значение при заплетени казуси и това евентуално е субективност, но когато има точно определено нарушение модераторът трябва да реагира точно определено без значение какво мисли той, вие или страничен събеседник, който се меси с идеята да не се меси. По такъв начин се постига обективност и ако не предишните, то поне бъдещите участници ще знаят, че участват в система с точно определени критерии (доколкото е възможно) , а не в система, в която модераторите трябва да преценяват ситуациите съобразно умствените си възможности и познанства. Заплетени ситуации, когато това се налага, вече се случват не повече от 4-5 на месец и тази тенденция се вижда с просто око (забележките на модераторите са намалели драстично) . При ясно определени нарушения се действа на автомат, а дали това ви харесва или не, дали смятате, че е правилно или не, има значение единствено за самите вас и вашия кръг от форумни познайници. За мен няма никакво значение откога сте, с какъв рейтинг се ползвате във форума, какво ви е социалното положение и кого познавате или не познавате. Докато има групички, които смятат, че по-добре знаят как се модерира форум от самите модератори, дотогава ще има напрежение в който и да е форум. Докато всяко изтрито мнение се възприема едва ли не като лична обида, дотогава това изтрито мнение ще води до следващото изтрито. Нямам никакво желание да ви трия, това триене натоварва мен и мои служители, които са далеч по-полезни в други начинания, но ако не ви изтрия, първо, няма да бъде свършена работата, с която съм се ангажирал и за която са ме наели, а второ, ще доведе до лавина от въпроси и обвинения на други участници в субективност.
Така че дали модераторът знае даден виц или не може да ви служи само като някакъв вид душевно или умствено задоволство, че знаете нещо, което модератор не знае (което всъщност е твърде рядко при този екип и не си спомням да се е случвало досега, тъй като проверките по даден казус са твърде улеснени, пък и средното ниво на българските форуми е паднало доста под модераторското навсякъде) , но в никакъв случай не могат да служат като индулгенция. "Нарушавате правило - следствието е модериране на това нарушение" (редактиране, триене, санкция и т.н. ) , това е принципът, който би трябвало да спазват и участниците, и модераторите и от страна поне на модераторите няма никакви колебания при спазването на този принцип. А дали ви харесва или не е съвсем отделен въпрос. Проблемът е, че допускате грешка вие, тъй като правите точно определено нарушение, а смятате, че грешката е на "нашата фирма" , тъй като не ви е разбрала тънката мисъл. Не ми влиза в задълженията да я разбирам. В задълженията ми влиза да трия груби обиди към други участници. А дали те са се засегнали или не, си е въпрос на ваши взаимоотношения. Какво ме интересува, че сте карали пийнал, не сте спазили предимство и не е пострадал никой, а този, когото сте засекли, не ви е теглил една, а дори се е зарадвал, че сте му обърнали внимание, тъй като е бил мазохист или душко добродушков? Извършили сте нарушение - глоба, "това е толкоз просто и логично" че направо се чудя защо трябва да се изписват фермани по въпроса с цел да се обяснява на доброволни начала нещо на хора, които са специалисти по всичко и се месят навсякъде с уговорката, че не искат да се месят. Най-лесното е да затворя тази рубрика и вече сериозно го обмислям. При положение, че лично аз давам отговор на 99% от поставените въпроси тук, а и не изпитвам никакво удоволствие от общуването по този начин, то смятам, че три години обяснения са напълно достатъчни и това ще ми спести доста време занапред. Който разбрал - разбрал, за останалите - да препрочитат текста, с който се съгласяват, преди да се регистрират за участие във форума, докато го разберат.
baj_michal
03 Ное 2007 17:06
Мнения: 1,227
От: Bulgaria
Колко време е краткосрочния бан? За да мога да си правя сметка за прогнозите. Не видях в общите правила, затова питам.

А и относно обидите, считам, че да наречеш някого дебил, въпреки, че пише и изразява мнение във форума е обида, далеч по-голяма от това да попиташ някого за сексуалната му ориентация. Още повече, че голяма част от света одобрява обратните , някъде са разрешени и бракове

Така че, от огромното Ви повествование от 3:11 няма никакъв смисъл. Модерирайте си форума така, както смятате, че е правилно. Мое право е да се усъмня, когато считам че не сте прав. Е все пак у Вас е и ножа и хляба

Редактирано от - baj_michal на 03/11/2007 г/ 17:17:25

bot
03 Ное 2007 18:07
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
1. 3 дни обикновено. При повечко изтрити нараства в аритметична прогресия.
2. Поне за мен имаше смисъл, тъй като се убедих, че от обяснения няма смисъл. И преди три години, и сега на средния форумец над 3 месеца стаж му дай да коментира модераторите, да спори с тях, къде сгрешили и как не му били разбрали мислите. Не че модераторите не грешат. Но и сто пъти да го препращам към правилата и процедурите как се постъпва при подобни съмнения за модераторски грешки форумецът си разбира рубрика "Помощ" като място за спорове, а не като място, където да получава полезна информация.
От днешна дата (03.11.2007г. ) коментари относно действията на модераторите ще бъдат изтривани и в рубрика "Помощ" (предполагащите модераторска субективност или грешки при решенията да спазват процедурата, описана в Правилата) . Ще се отговаря само на конкретни въпроси. Като пример, конкретен въпрос е "колко дни е краткосрочният автоматичен бан?" . Под конкретни въпроси да не се разбират такива от типа "защо получих бан?"
baj_michal
03 Ное 2007 18:14
Мнения: 1,227
От: Bulgaria
Благодаря, струва ми се зададох точен въпрос, липсващ в правилата.
bot
03 Ное 2007 18:19
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Мисля, че точно това написах.
baj_michal
03 Ное 2007 18:26
Мнения: 1,227
От: Bulgaria
Щом държите последното мнение в темата да е Ваше, може след този пост да напишете просто "ОК" и аз няма да се обаждам повече
bot
03 Ное 2007 18:31
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Уфф, според мен държите да превръщате темата в чат.
Предпоследното ви мнение беше: "Благодаря, струва ми се зададох точен въпрос, липсващ в правилата. " Което означава, че съм подложил това ваше мнение на съмнение и намеква за модераторска грешка. При положение, че изрично съм го дал като пример за конкретен въпрос предпоследното ви мнение няма никакъв друг останал смисъл освен този и е редно да ви отговоря, тъй като това не е мейл-кореспонденция, а форум, и се чете не само от нас двамата.
Добави мнение   Мнения:334 « Предишна Страница 17 от 17 15 16 17