Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
САЩ губят Латинска Америка
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:138 Страница 1 от 7 1 2 3 Следваща »
garamel
13 Ное 2007 00:28
Мнения: 5,847
От: Bulgaria
Ми като им харесва да вземат пример от Венесуела. Всички ще станат вишисти като в Куба и ше се редят на опашки за леб с купони, ше пеят интернационала и ше проклинат империализма на свещи, при все това искренно надявайки се в магазина да пуснат Кока Кола за Коледа.

Редактирано от - garamel на 13/11/2007 г/ 05:10:21

Bulgarian and Proud of It
13 Ное 2007 00:37
Мнения: 529
От: USA
Безмозъчните ологофлени: хайде - зелена улица на жълтите карти... Имате
24 часа да злобеете, неинтелигентни гои!
YMHA
13 Ное 2007 00:44
Мнения: 107
От: Bulgaria
както и първият в Латинска Америка руски учебен център за подготовка на пилоти и инженери...правилно- нема само Тундрата да е насадена с ТУта я, я гле що са ТУЧНИ ЛЯНОСИ
Stupido
13 Ное 2007 00:54
Мнения: 2,907
От: Belgium
карамба...
виде ли бе Душе и руснаците знаели що са то нанотехнологии...
руските нанотехнологии - най-големите нанотехнологии

нооо факта си е факт - американосите наистина изтърваа заднио двор
lyusi
13 Ное 2007 00:54
Мнения: 136
От: Bulgaria
Водкажиете не можаха да довършат комунизма в Русия , сега ще го строят на индианците.Комунизъм=електрифициран индианец.А авторът на статията къде слага чили до Венуцуела и Еквадор.чили е най-свястната и развита страна на юг от САЩ .
lyusi
13 Ное 2007 00:57
Мнения: 136
От: Bulgaria
Интернационала нещо мълчи.
Oraсle
13 Ное 2007 01:02
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Независимо от задължителната червена риза Уго Чавес и защитникът на производството на кока Ево Моралес

съвсем не са "червени"

Ама не, изобщо, въобще не са червени...

Русия също така има интерес да инвестира в Мексиканския залив, където има големи залежи на петрол и където традиционно оперират западните компании.


Много хубаво, ама по конституция мексиканският петрол е държавен и частни или чужди фирми не могат да имат дори миноритарен дял.

Или може би авторът на тая творба има предвид американската част на шелфа?

Редактирано от - Oraсle на 13/11/2007 г/ 06:20:31

FL
13 Ное 2007 01:02
Мнения: 6,942
От: Canada
Чавес се надява на помощ от Москва
и за подготовката на кадри в областта на молекулярната биология и генетика.

Вие чувате ли се кво говорите *****?
Русия е икономически, техничeски и политически пигмей.
Без търговия с САЩ латинска Америка ще се превърне на просяка на планетата.
Някои от латиносите са вече там.
Дивашка Русия не може да намери пътя до латинска Америка.


Редактирано от - bot на 13/11/2007 г/ 01:06:01

A_Bulgarian_in_USA
13 Ное 2007 01:10
Мнения: 976
От: USA
Пак да кажа, да ги таковам вашингтонските стратези от рода на Бжежински, дето тласкат Америка да управлява целия свят. Няма ресурси за това, никой не може да контролира света. Комунситите са го разбрали още май през 1942 г. с разпускането на Коминтерна.
*
Имаше време, когато САЩ можеха да лапнат Русия като топъл хляб, беше им тотално в ръцете. Трябваше само да проявят малко уважение към Баба Меца, да и оставят някое и друго парче за влияние срещу доставка на ресурси. Тогава обаче СЕО-то на билдерберговци извика "юруш" да разпарчетосаме Русия. И видя се каква стана. Първите дето са опнаха на тези планове бяха любимците на Душката. Щото видяха кошмара вместо да имат една Русия на границата си, да имат 20-30 мизерабълни държавици в постоянен конфликт. После и земляците и съседите на Борат разбраха, че Западът им иска само ресурсите и не му дреме за тяхната съдба. Чел съм, че изтъкнати хора от средноазиатскте държави, призовават да не се продават ресурсите безконтролно на чужденци, а да се оставят за собствена консумация.
*
И сега къде по-напред - Ирак, Иран, Афганистан, Средна Азия, Нигерия, Судан, Латинска Америка, Русия. Все райони богати на петрол (или близо до петрол), и все враждебни на САЩ. И Чичо Сам е сам в борбата за овладяване на петрола, и никой не иска да му помогне от неговите "съюзници", ама всички се надяват той да осигури енергията? Както едно време СССР купуваше с евтини ресурси лоялността на малките си братя, пък те му показваха среден пръст зад гърба.
*
По време на перестройката, четох как един русики писател казваше, че Русия трябва да напусне СССР, защото така ще се оправи бързо. Може би и Чичо Сам трябва да направи така, да з..бе съюзниците си, и да се оправя сам. Пък те да останат плячка на Путя, да почнат да се дракат помежду си. Тогава може и да се начертаят нови, реални стратегии.
Пройчо
13 Ное 2007 01:17
Мнения: 1,846
От: Bulgaria
FL!
Споко бе мой човек! Те пак ще търгуват със САЩ! Както пада долара май скоро ще започнат да сглобяват китайски коли и руски камиони във Флорида и да ги продават на Венецуела!
И тебе ще те огрее, може скоро да смениш миенето на чиний и да се цаниш на работа я в Камаз я в МАз. Абе освежавай руския че може да ти потрябва!!
Mexikanski Vozhd
13 Ное 2007 01:18
Мнения: 1,597
От: USA
В Русия,
успеха се крепи на униформата и камшика
(казал го е нашенец но за нас не важи)
Демокрацията е за по цивилизовани, такива като: българи, украинци,
грузинци ...
Perkele
13 Ное 2007 01:24
Мнения: 2,929
От: Bulgaria
еха, голем майтап се заформя тука
Р.Овч.
13 Ное 2007 01:49
Мнения: 528
От: Bulgaria
Безспорно интересно е написаното в статията. Но, май, по-интересно е това, че написаното е истина и тук ще злобеят не русофилите, а русофобите...
emacs
13 Ное 2007 01:57
Мнения: 7,577
От: Bulgaria
Много приказки, много нещо. И цялата тази патардия ще стихне за една година ако паднат цените на нефта пак на 16 долара на барел, както някога когато рейгън закопа СССР за 5 години. И мужиците пак ще останат без гащи. И Чавес ще миряса... И митичните руски нано-технологии ще изтекат в канала...
И на нашите червени маймуни пак ще им се видят червените задници...
Чичо Фичо
13 Ное 2007 02:10
Мнения: 24,838
От: United States
Заглавието е wishful. Режимът на Буш губи политическо влияние - не само в Латинска Америка, но латиноамериканците в САЩ растат и превърнаха страната в най-голямата латиноамериканска икономика (по БНП) - само в Маями 2 млн. кубинци съдават БНП повече от 10-те милиона кубинци в Куба (и определят политиката на Белия дом към Хавана). В ръцете на милионите испаноезични американци висшисти и предприемачи е бъдещето на двустранните отношения.

В същото време елитите на Латинска Америка (икономически и научни) са по-американизирани от всякога - във всички големи латиноамерикански университети (без Куба), вкл. в Мексико, Бразилия, Чили и Аржентина, има десетки и десетки програми само на английски, кооперирани с американски университети, по американски учебни планове. Американските инвестиции в Латинска Америка няма данни да намаляват - напротив, изнасят се промишлени производства от САЩ в Мексико и Бразилия.

Няма друга западна страна с такива яки човешки връзки с Латинска Америка, южна и източна Азия и Тихоокеанския регион като САЩ. Русия има такива връзки само с ближайшата заграница и донякъде с България. Европа има може би по-силни връзки с Африка, въпреки ролята на афроамериканците. Това са "сферите на влияние", останалото е ала-бала. Америка е най-важната страна и за Куба, и лично за Фидел Кастро, и страната, която той най-добре познава. Също и за Венецуела.

Rednik South O.Z.
13 Ное 2007 02:22
Мнения: 2,839
От: Burundi
Булггериън ин ди юесей,

Един фантастично добър преподавател и researcher, Hans Rosling, преди няколко дни пусна онлайн демоверсията на изключителна софтуерна програма, наречена от него Trendalyzer, в която е натоварил демографска, икономическа и здравна информация за над 100 страни, вкл. България, Л. Америка, Русия, щатите, китай и т.н., където е визуализирал и анимирал всички възможни трендове, като е добавил времева константа. Аз лично се втрещих, когато ползвах програмата. Горещо препоръчвам на всеки във форума, преди да пусне постинг за русия, сащ или китай, първо да хвърли едно око на Trendalyzer
Натиснете тук Трендовете могат се задават по Х и У аксиса.
Между другото в трендълайзъра България се мята като муха без глава през последните 10-ина години....
garamel
13 Ное 2007 02:23
Мнения: 5,847
От: Bulgaria
Чакай, че съм пропусмал бисера в статията:
"Водят се преговори за доставки на руско зърно, модерни нанотехнологии и средства за безопасност ."
You've got to be kidding me!
*
Чавес се надява на помощ от Москва и за подготовката на кадри в областта на молекулярната биология и генетика. Фармацевтични компании на двете страни искат в бъдеще да произвеждат биологични препарати
А бе т'ва ако идва пряко от автора и не е преписано ше е бисера на седмицата! Начи Чавес немое да ги научи тея индиалци да пишат и четат, с молекулярна биология ше се занимават. Сега само чакаме да видим кога ше стане някоя авария в някоя Венецуелска рафинерия след като всичките чужди специалисти се изнасят. Смех!
garamel
13 Ное 2007 02:37
Мнения: 5,847
От: Bulgaria
South,
супер програма. Мерси. Тренда на Китай е убийствен.
Друг любопитен тренд е този на Ю. Африка. Виж кво става с прод. на жив. заради СПИН. За 25 г. Невероятно!
Пройчо
13 Ное 2007 02:46
Мнения: 1,846
От: Bulgaria
Rednik South!
Благодаря за Trendalyzer! Найстина интересно да си поиграе човек и да си направи някои изводи! Ние май сме там където сме били 1990 година! За разлика от САЩ и Китай!
Rednik South O.Z.
13 Ное 2007 02:46
Мнения: 2,839
От: Burundi
Garamel, можеш да сменяш трендовете (избираш по х и у аксис какво точно искаш да наблюдаваш) можеш да добавяш и трети параметър (кликни на опцията сайз долу вдясно на екрана) , можеш да избираш конкретна страна, няколко страни, които да сравняваш, или всички заедно (гледай какво става с африка) . Русия между другото май го дава по-скоро горе-долу добре през последните 5 години, като изключим демографските показатели и високата смъртност. Виж и колко странно се групират страните.
QNI
13 Ное 2007 02:49
Мнения: 2
От: Japan
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си

Редактирано от - bot на 13/11/2007 г/ 12:36:49

Добави мнение   Мнения:138 Страница 1 от 7 1 2 3 Следваща »