Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Криза + негоден бюджет = спешаване на изборите
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:24 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Тромпеткобуркарнобатски
07 Дек 2008 23:00
Мнения: 888
От: Bulgaria
намерили за какво да спорят. А решението - елементарно.
резват им ненужните украшения, тн топки
и остават чисти некадърници
потребител,07
07 Дек 2008 23:46
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
''Смяната на властта би била изключително целебна и за отношенията на България с партньорите от ЕС. Едно ново правителство ще получи кредит на доверие от Брюксел - най-малкото защото ще има своите поне 100 дни, за да докаже, че се е поучило от грешките на предшествениците си. Това означава, че покритите със скреж и катинари еврофондове може да бъдат отключени, така че да помогнат на България по-лесно да премине през кризата.''
На всички е ясно, че ЕС няма никакво доверие към сегашното българско правителство.Това правителство е некадърно, крадливо и нелоялно към обществото/писал съм го и преди/.
Изход от икономическата криза и от кризата в доверието между ЕК и властта са избори и ново правителство.
Минавам от тук
08 Дек 2008 00:44
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Както винаги много шум за нищо
Кризата мина и замина, отнесе всичко що годе напомнящо за добрия живот някъде през 50-60 години миналия век
Сега доиде не криза, а новото време
А тое такова, просто няма друго
И сега - времето трудно се измества или се поставя на шкаф с фиксирано положение на стрелките
По-добре да се махне стрелочник.
Отдавна е време, от априлски пленум
Сега се мае главата на управляващата класа кого да избере ..от своите
И тукашните сеирджии активно се включват
Крезата е затова, че имат такава класа с всичките си цветни поделения
Де да беше сао това, поднадзорните съвсем са зле
Та това е кризата
По-интересно е какво настъпва, кризата май вече мина, докато я викаха и отричаха
Адски е интересно
kolione
08 Дек 2008 01:13
Мнения: 307
От: Bulgaria
Може би накрая самата управляваща коалиция ще стигне до извода, че наистина е по-добре да си ходят, преди окончателно да са досъсипали държавата и рейтингите на собствените си партии, та да може поне да влязат в следващия парламент, ако не друго..

Но последният абзац на статията е наистина силен, защото определя в резюме най-сериозния проблем на България - слабата публична администрация. Която е некадърна и немотивирана, тъй като е зле платена. А е зле платена, защото е безспорно раздута. А е раздута, защото така се получава, когато управляват цели 3 партии и всяка иска да набута във всяко министерство и агенция "свои" хора, за да може да смуче данъкоплатците с нагласени обществени поръчки и прочее добре отработени корупционни практики. По-голямата част от българският бизнес вече повече или по-малко работи по европейски правила, защото няма как иначе. Но публичният сектор си е останал на равнището от преди 10 години. Няма как една държава да върви напред само с един крак.

Най-голямата мечта на Сергей Станишев е да си завърши мандата, за да не бъде сравняван с Жан Виденов и предишното управление на БСП. Но колкото повече време остава на власт това момче, толкова по-натрапчиви стават асоциациите с Жан Виденов и толкова по-осезаеми страховете, че ще има криза, подобна, ако не и по-страшна, на тази през зимата на 1996-1997 г.
Станишев от една страна толкова може като премиер, а от друга явно не иска да проумее, че управлението на една държава не е и не бива да се превръща в самоцелно занимание с оглед доизкарване на един вече така или иначе провален мандат. Дано неговият и на партията му инат да не се окаже с пагубни последици за държавата.
Ку-Ку
08 Дек 2008 02:04
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Не искам да защитавам оглявяваната от Станишев крадлива шайка, но е редно да се каже, че ситуацията е наистина сложна и не виждам как и най-добрите финансисти и политици биха направили адекватен бюджет в тоя момент. Поради това идеята да оставят бюджета както си е и да са готови да го променят в движение не е чак толкова идоитска. Идиотското е, че не се възползваха от няколкото години на изобилие, за да оправят инфраструктурата, да затовврят мръсни и губещи производства като Кремиковци и да орежат раздутата администрация. При очертаващия се срив в строителството и съответно силен ръст на безработицата, няма начин някое българско правителство да се реши да затваря заводи заради екологични норми и да съкращава държавни служители. Ще кретаме както дойде, нещо като Беровото безвремие.
ivo kunchev
08 Дек 2008 04:14
Мнения: 5,363
От: United States
Криза по празници! Дапогледнем пзара: По- главния от Дупнишките Галенови сиропи е вече на рафта - сега ще видиме колко струва и за колко ще се разменя. Философа - гадател , който срещу доларче ще ти каже какво ще се случи също си има цена. Която скоро ще лъсне... На европейския рафт всяко нещо си има етикетче.Актуално...
Например чучело развяващо банер"Президент" има допълнение :Buy one Get one vice-president for free". До него пък друга кукла с надпис "БГ Прайм-министър"... Не се продава единично. Само комплект с влакче което лети към гара "Светло Бъдеще" на заден ход... Пазара е оживен нищо че казват :Криза!! Нещо като си е хубаво все ще се купи. Например "Lego" комплект "Съдебна система". Много интересна игра не само за подрастващи...Можеш да си подредиш каквото си поискаш - без ограничения.
Ако си я купиш ти дават ВСС for free ! Хайде на Коледните намаления - на привършване са...

Гн Фотон
08 Дек 2008 06:15
Мнения: 1,612
От: Finland
Тоя бюджет поне половината не е на това правителство. К'во им пука тогава? То кому ли е нужна такава държава като нашата, че да ни е грижа какъв й бил бюджета. Тя се изпари от всички места където гражданите биха разчитали на нея. Тогава да се премахне или пренастрои. И двете невъзможни.

ivo kunchev
08 Дек 2008 07:44
Мнения: 5,363
От: United States
И тука няма да изпусна това за което съм се наел - Изказването на един който се мисли за по-велик от болярина Добротица :"Искам да съм ясен пред хората, че съществува такава опасност. Но това е, което тя предизвиква - че някой ще я метне от стълби, от блок, от мост.
Изказване на Ангел Христов пред вестник Сега 12/07/2008
Аха , така е то мили сънародници... Трайкайте си... Щото оня гледа много страшно... А иначе сме страшни еб...чи....
хунвейбин
08 Дек 2008 09:57
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Хоратория /това не е оратор-ия , а хоратория , новичка дума от хунвейбина, като тази капутализъм/ представлява произведение за тенекиен барабан с цел връзване на тенекията .

Индийската треска се приземи на вълшебно килимче , пилотирано от Баба Яга с метла между краката .
След голямото криминално опиянение , лекарственото средство , няма как да не бъде , поредното търкалящо се аспиринче , зелев сок, шкембе чорба и по възможност бира: Свети Махмур това е преписал за махмурлука.

Сготвеният като пилешка чорба човешки дух , видимо е забравил , как кризата се появи като поредното пернато , болно от птичи грип , в птичата манерка.

Като ще тропаме на тенекиен барабан и връзваме тенекии , по добре е да обясним световната криза , чрез УЧИТЕЛЯ.

"Казвам на българите да не се страхуват, защото те представляват черният дроб на човечеството. Изчезнат ли българите, с тях ще изчезне и черният дроб. Изчезне ли черният дроб и жлъчката, и храносмилането не може да се извършва. Всеки народ изпълнява специална работа в общия Божествен организъм."

"Черният дроб е необходим, но като се увеличи много, настъпват нещастията, и малък като стане, ще бъде лошо. Черният дроб трябва да функционира, за да образува жлъчката. Следователно, ако българите изчезнат от света, ще има запичане, а от това и големи страдания. Благодарете, че сте българи и не се безпокойте какво ще стане с вас."

Петър Дънов



Редактирано от - хунвейбин на 08/12/2008 г/ 09:59:52

ivo kunchev
08 Дек 2008 10:13
Мнения: 5,363
От: United States
ХУНВЕЙБИН , това думи на Учителя ли са?Не бях ги чел... Хм...Не ми харесва да съм черен дроб на човечеството... Вярно много отговорно , животоспасяващо и т.н. ама векове наред да пречистваш боклуците на другите...Пък кой знае - може точно така де е...
хунвейбин
08 Дек 2008 10:33
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Много великани , са изричали величествени простотии.Невиждани простотии.Това им подхожда.
Лошото е когато дребосъци , щтракат велики пернати и оперени мисли.
Сатирословието ще ни предлага скандални машинации на всякакъв тип мошеници , за да се построят тълпите в боен строй.

"Тенекиеният барабан" не познава никакво табу. Повествованието навлиза в забранени зони, където се пресичат погнуса и сексуалност, смърт и кощунство. Онова, което узаконява безочливите посегателства, та дори ги претворява в художествена възхвала, е съвършеното безочие..
Ханс Магнус Енценсбергер
От тоя ураган завет няма.В пилешка чорба превръща човешкият дух

А нещата са по простички

Днес слушаме поредната , , Оратория за мръсни потници и сръчни ръце /Христо Калчев/.
Смешен и за присмех е нашият калпазанин , когато се прави на управляващ , пък управляващите го правят на овца , овца за присмех.
Този тенекиен барабан , трябва да спре да произвежда , тълпи , орди , клики , хунти.
Времето произнася истинските присъди.България стана Блато.Настъпва обратният момент.Присъдите да се произнесат в реално време.Друго спасение няма.

kempes
08 Дек 2008 10:37
Мнения: 4,716
От: Argentina
Очаквах във вестнвика да има реакция, на подетата инициатива от ДПС, за ограничаване на публичното говорене по неин адрес.
Сигурно сте чули , че техни депутати искат криминализиране и наказване с 4 години затвор заради "разпалване на етническо противопорставяне"
Ха сега познайте колко разтегливо е това понятие.
Целта е ясна, да се затворят устите на всички които говорят против икономическите далавери и престъпления ДПС.
Дано в утрешния брой на вестника тази тема да е застъпена.
Надявам се на първа страница.
Или ?


OLDMAD
08 Дек 2008 12:03
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Принципа на "Б-2009" е ясен - "След мен...ПОТОП"!
beagle
08 Дек 2008 12:23
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Чети , Андрюха Райчев , чети ... И дано сетиш , че тук не е реч за "господиносване" с Дявола дори , като при теб във ВАЦ-а ... Политическа коалиция се прави от сходни по своя политически възглед и намерения , политически хора ... На днешното ни безумие , освен устойчивото му захождане в криминалното , къде видя политическо , че и хората му ... ? Разединени и обезверени влизаме в утрешния ни ден , но подобния "матриал" , едва ли те интересува , в резултата на един отиващ си мандат на политическо управление ...

McIavelly
08 Дек 2008 12:29
Мнения: 156
От: Bulgaria
Единствено интелектуалният потенциал на управляващите може да доведе до национална трагедия. Другото се надживява.

Ето ги: Пламен Орешарски, Петър Димитров, Румен Овчаров, Искров, Симеон СС, Доган, Сергей, Първанов.
Germanik
08 Дек 2008 12:39
Мнения: 3,187
От: Bulgaria
Брайтмане, Брайтмане.. усещаш ли как вече никой не ти обръща внимание... банален си, скъпи! Банален и лъжовен!
ЗИТО
08 Дек 2008 12:57
Мнения: 2,864
От: Bulgaria
..."Сега става ясно, че паниката у управляващите е толкова голяма, че ги е парализирала напълно и ги е отказала от всякакви резки движения".....
Да...... вече се усещат, че нещо идва из отзад!!
OLDMAD
08 Дек 2008 13:35
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
ЗИТО, правилната форма е - "изотзаде"!
kiroiak
08 Дек 2008 14:04
Мнения: 178
От: Bulgaria
"Щом има брашно- няма страшно!"
След първата световна, през 1919г., хората в България са умирали от глад.
Америка спуска от самолети чували с бяло брашно(из мем. на Тричков)
След втората , историята се повтаря.Хамбарите пак празни.Сега сме в криза.
Зърно има, но то се съхранява при неблагоприятни условия.Ако се задълбочи кризата и се заредят сушави години-човекоядци ще станем.Не става само със
седенки, трябват решения! Моят апел е:
Купувай Серго!Купувай! Купувай идеи, зърно, метали, територий!Създавай работни места!Ако ти липсва смелост-върви си!Бат Бойко, вече те изпревари-създава общински фирми.А ти?Не ги кръсти! Уж имаш идеи.Сега му е времето! Не забравяй!Най великото откритие на човечеството е СОБСТВЕНОСТА!
Severance
08 Дек 2008 14:39
Мнения: 1,057
От: Bulgaria
Нека да гледаме оптимистично на нещата - дотук се провалиха в почти всичко което трябваше да направят. Наивно и нелогично е да се надяваме, че ако вземат някакави сериозни мерки срещу кризата, ще стане нещо друго.
А сбъркания бюджет направо ще подейства оздравително. Изненадващ бюджетен дефицит, вместо излишък, ще ги принуди да ограничат далаверките. Просто няма да има какво да се краде.

Mitev
08 Дек 2008 15:12
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Severance:
"Изненадващ бюджетен дефицит, вместо излишък, ще ги принуди да ограничат далаверките. Просто няма да има какво да се краде"

Severance,
При това навичие на огромен брой смазани, обезверени и с овчедушно търпение хора май ще се засилят кражбите и далаверките, а няма да се ограничат. Далаверките и кражбите могат да бъдат ограничени само при съответна съпротива от обществото, каквато засега не се наблюдава в нужния размер.
Добави мнение   Мнения:24 Страница 1 от 2 1 2 Следваща