Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Студент, мутра, мутра, студент... А къде е властта?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:50 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Просвета
15 Дек 2008 00:21
Мнения: 2,958
От: United States
И след убийството на 20-годишния Стоян Балтов не стана ясно кой носи отговорността за реда в квартала - държавата или общината

..айде пък сега!?
Сигурноста, правото и външната отбрана са основни атрибути на държавноста!Без тях - няма държавност, а територии с айдушко-номадски характер
Чичо Фичо
15 Дек 2008 01:46
Мнения: 24,838
От: United States
Мутренското присъствие в Студ. град е традиционно - при соца в блоковете имаше "организатори" - пенсионирани офицери от ДС или ВКР, имаше гъста мрежа осведомители на Второ и Шесто - за чуждите студенти и за нашите. Живееха голям брой бутурести студенти от ВИФ (и стройни вифаджийки по анцузи), доста кадрови ченгета с нерешен жилищен въпрос също живееха по общежитията, да не говорим за комсомолски активисти. Voila началния мутренски (тогава - борчески) контингент. Много преди да се застроят поляните, в самите студентски общежития (например в ниските тела на бл. 52 на СУ) се появиха офисите на ВИС, СИК, Аполо и еди-кой си с паркирани пред тях странни западни коли без номера и дежурящи борчета. При тях работеха и обикновени студенти - сина ми в детската градина веднъж, като си вървяхме покрай офиса на СИК, ми каза със звънливо гласче - "Тате, пък на Раличка татко й работи при мафиозите".
A Bulgarian in the USA
15 Дек 2008 02:15
Мнения: 2,540
От: United States
Чичо Фичо
и стройни вифаджийки по анцузи

*
Значи и ти си ги забелязал, а? Абе знаех си аз, че си мръсник.
*
Ей, сериозно, аз имах едно гадже от ВИФ, ...., ...., ......
morehappyman
15 Дек 2008 02:37
Мнения: 2,666
От: Austria
Ето ви един пример за кмет на място: Натиснете тук
total
15 Дек 2008 02:37
Мнения: 1,319
От: Bulgaria
Студент, мутра, мутра, студент... А къде е властта?Е - как "къде".....ами това между студентите - кво е?!???
VOCI
15 Дек 2008 05:46
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Как все още никой не се е сетил че Костов трябва да поеме отговорността?
bubba
15 Дек 2008 05:56
Мнения: 161
От: Antarctica
Всички доносници са живели в Дървеница-американците подскачат с двете ръце имитирайки кавички-значи сегашен "Студентски град-" за справка виж Фичо=равно на мутра -доносник, стигнал благодарение на това в USA, демек реализирал сеНнаправих справка в I -net-долнопробен доносник, по сегашни класификации .Сега нещастникът пише до самозабрава за ченгетата в Дървеница(апропо аз лично съм била в Дървеница два пъти на купон преди 30- 35 години и в Студентски град на концерт на Yes(band).Това, което става в България е страшно, но е страшно още повече, че такива като Фичо имат наглостта да ругаят.От такива нацвъкани още в Дървеница мутри се стигна до това безхаберие.
Чичо Фичо
15 Дек 2008 06:34
Мнения: 24,838
От: United States
Хе-хе. А аз пък съм живял 12 години в Студентски град (не Дървеница - това е друг квартал) - като студент, аспирант, научен работник в БАН и чиновник във Външно, с две деца. Живели сме може би в 10-12 различни места в 5 блока. Направо от Студ. град (бл. 60Г) се преместихме в Манхатън на 86 ул. в 1995 г. и за пръв път там имахме и домашен телефон*. Имахме приятели научни работници с деца в Студ. град чак до 2003 г. Сега всичките са на запад освен две самотни майки.

Виж, доносник познавах само един, беше ни съсед в 52 бл. и цялата махала го знаеше, жена ми все ми шъткаше да не ругая червените в антрето, че се чува. Наскоро още един познат си призна, че донасял, но тогава не знаех.

Но кръчми имаше и в старо време, кинозвездата Стойко Пеев - Хан Аспарух държеше една за пържена риба, зад 52 бл. до "юзината". Мастро Лоренцо, турската сладкарница в 53 бл., първите сръбски скари... Дискотеки при комунизъма имаше само в Цецо Спасов и Зимния дворец.
_______
* Като дете у нашите във Варна имахме телефон, имам предвид като семеен в София.
чичата
15 Дек 2008 06:43
Мнения: 5,225
От: Bulgaria
...тръгне ли си мафията от там и край на сексуалната му революция...
...що студентки ще се върнат на село...
...що момчета ще си продадат колите...
E6
15 Дек 2008 06:44
Мнения: 29,550
От: 0
Къде е властта ли??
Първанов отстрелял рядко животно в Узбекистан
В Узбекистан отново ловуват редки животни, алармира електронното издание „Фергана.ру“. Посещенията в централноазиатската страна често се съчетават със сафари, като гледката на ловуващи арабските шейхове вече не е рядкост. „А високопоставеният първопроходец от Запада е българският президент Георги Първанов“, пише сайта.
„По време на държавната си визита в Узбекистан той е отстрелял планински козел – архар, който е вписан в международната Червена книга“, пише „Фергана.ру“, констатирайки, че никакви последици не е имало за президента на приятелската страна за тази му постъпка. „Та нали официално са му разрешили да извърши криминално наказуемо деяние“, пише сайтът, припомняйки, че според статия 204 от Наказателния кодекс на Узбекистан нарушаването на режима на охраняемите природни територии се наказва с глоба до 50 минимални заплати или от лишаване от определено право за 5 години, или изправителен труд до две години. „Запаленият български ловец“ е пристигнал рано сутринта на 7 ноември 2008 г. в района на Горен Хаят, Джизакска област на Узбекистан. Над сто човека свита, включваща охрана, само заради няколко изстрела по планински козел са нарушили покоя на обитателите на Нуратинския държавен резерват. Сайтът отбелязва, че в официалното съобщение след приключване на визитата на българския държавен глава в Узбекистан този факт не е попаднал. Преди пристигането на българския гост служителите в резервата са разчистили пътеките, за да не се „одраскат от клоните на дърветата и да не се спънат в камъните“ гостите. Ловът е отнел около половин ден. „Узбекистанското правителство вероятно е дало разрешение за лова на българския президент, затова на представителите на Държавния комитет за природа и Държавния биологичен контрол не им е останало нищо друго освен да помогнат на г-н Първанов да половува успешно“

Натиснете тук
Тънката лайсна
15 Дек 2008 06:49
Мнения: 7,756
От: Bulgaria
Почти всичко в България бе оставено да се развива на самотек, народът и управляващите решиха, че именно в това се състои демокрацията. След като всичко бе оставено на произвола на съдбата, сега ще ни е бая трудно, да не казвам невъзможно да възстановим реда.
VOCI
15 Дек 2008 07:33
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Чичо Фичо


15.12.2008 г. 06:34:14 Хе-хе. А аз пък съм живял 12 години в Студентски град .... жена ми все ми шъткаше да не ругая червените в антрето, че се чува.

Като те глеам как си се флюбил в съселчето-ватман напълно ти вервам че си ги ругаел тогава , а не си слухтял другите дали ругаят.
водопроводчик
15 Дек 2008 09:19
Мнения: 18,847
От: Bulgaria
Нали до неотдавна лайтмотивът беше „Студентски град – територия без ченгета“, един вид студентско самоуправление. Е, насамоуправляваха се.
Mrx++
15 Дек 2008 09:35
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Що рИвете бе - нали искахте капитализъм, дясна политика, приватизация, реституция. Един министър-председател - педерунгел от СДС говореше, че държавата била лош стопанин, говореха, че колкото по-малко държава по-хубаво. Нали слушаха Рейгън, Татчър и Милтън Фрийдман. Че частната инициатива било най-хубавото. А сега рИвете, че нямало държава. Ей това е резултатът от дясната политика на Костовци, Софиянски и др. такива - реституираха терените между студентските блокове, настроиха заведения и ето го резулаттът.
чичо Фичо
ри соца в блоковете имаше "организатори" - пенсионирани офицери от ДС или ВКР, имаше гъста мрежа осведомители на Второ и Шесто - за чуждите студенти и за нашите.
Разбира се, че това беше така, където имаше чужденци ДС беше активна. Ама именно тези осигуряваха спокойствието в Студентския град. Тогава, като изключим случая с онзи луд дето беше изпострелял сумата народ барабар с виетнамците след след като беше гледал филма "Кръстника" почти никаква престъпност нямаше там.
nanyac
15 Дек 2008 09:47
Мнения: 6,614
От: Bulgaria
Страшна картина. Нямам предвид ландшафта и архитектурата а студентите. С наведени глави, плахи и неспособни да си формулират приоритетите и исканията чакат държавата да им оправи живота. Младият кмет и той като на заколение тъжен и уплашен. Хей я си вдигнете челата, вие сте фактор бе, не знаете ли? Разчистете си организациите, ако не вършат работа направете си нови и я скъсайте тая държава от протести. Ако не подхранвате дискотеките с пари и телеса те сами ще се разкарат. Ах, тука май ви загубих 8)
Както и да е, съвет от мен: Поискайте си истински кампус, нах поле, както казват родопските овчери. В тоя кампус "Утопия" всички стоки и услуги да се доставят от студентски корпорации с участие само на студенти. И да живеят само студенти и преподаватели. Не че ще ви го дадат, но поне оттам да започне пазарлъка. Хайде успех
Четец
15 Дек 2008 10:05
Мнения: 221
От: Bulgaria
Вече цяла седмица се чудя къде е "бат Бойко"? За всички събития в тази държава е компетентен и знаещ и прави коментари по всички телевизии, а сега го няма никъкъв. И къде са питащите го журналисти? Та това е събитие, което е станало в "неговия град-държава"
И той няма мнение.
Пуснал това хлапе, кмета на общината, дето не знае за какво става дума и не е наясно с нещата.
Но пък той е избран с твърдата подкрепа на студентите от Студентски град
Е, от какво се жалвате тогава
woogie
15 Дек 2008 10:11
Мнения: 1,121
От: Bulgaria
"Четец"! Четеш ми мислите. Напълно съм съгласен с тебе!
nanyac
15 Дек 2008 10:34
Мнения: 6,614
От: Bulgaria
Де е Бат Бойко ли? Бори се с багери, виж на първа страница. Ама сирищника наистина се загуби, абе тоя лов не свърши ли...
ТОТО-2
15 Дек 2008 10:49
Мнения: 435
От: Bulgaria
В ЗМСМА е записано какви са отговорностите на кмета. Между тях в чл.44/1/4.пише "(изм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г.)... отговаря за опазването на обществения ред, като за осигуряването му издава писмени заповеди, задължителни за началниците на съответните полицейски служби;". Като прибавим и правомощията свързани с даване право на строеж и експлоатация, включително и работно време, които също са изцяло общински... Отговорът сам си дойде. Просто за общината или по-скоро за общинските чиновници и за мутрагените на кмета това е една огромна лична далавера. Какво тук значи някакъв си живот!!!

mamut
15 Дек 2008 11:18
Мнения: 4,182
От: Bulgaria
четец, община студенска влизат и мусагеница и дървеница +ст.град , така че май гербаджията-кмет на общината е избран от мусагеница(с блокове на МСот времето на БКП) и дървеница. Воци - точно когато костов стана премиер и поземлената комисия почна да връща имоти на дървенишките, драгалевските и симеоновски селяни в Ст.град, дори и под блоковете като ниви, а общината не обжалваше атовете на поземлената комисия, нищо че са очуждени , част от земите още по царско време (поделения), други с решение на МС 70-години.
Чичо фичо явно си от богомозаните, блокове 52 60 все по новите си живял, кво да кажем ние с гайдите - 5 блок-преди да стане дирекция на СП"СоС", по късно община , после 2, 13, 36 и накрая 20, цялата поредица високи са със строителен дефект и външните стени мухлясват, а той стойко пеев някъде към 90 започна да продава рибката в един трафопост.По мое време се ходеше на кръчма-тенекиите, тополите, ресторанта в Симеоново, свинята.Дискотеките бяха само 3- студенския дом Цв.Спасов, българосъветската дружба под стол 4, стол 33. Отделно в ВМЕИ под 2 блок имаше дискотека-юлита , както и до стола на ХТИ-там забиваха "ера" и "ахат", последващ- алкатрас.Е говоря за времена когато общежитието беше 3лв.на месец и купона за стол отначало беше 25 ст, после стана 50ст.
mitkog
15 Дек 2008 12:11
Мнения: 5,063
От: Bulgaria
Я да чуем споделената мъка ? кой колко години е живял в студентски град ? 12 казваш фичка а ?

Аферим - и мъка, и мизерия, и тилифон нема и са те шпионирали но отнюд не се напуска държавната копанка така лесно . Ех душо ненагледна широка бугарска........
А студентски град си е порнография - не чак толкова отдавна самият аз съм бил студент - да съм имал може би 3 или 4 гаджета който живееха там но за петгодини студентстване са ми се събрали не повече от двайсет посещения в това село.
Гоинг а бит фърдър - животът в студентски град е до голяма степени въпрос на избор - повечето хора от провинцията с които съм учил избираха квартири извън Щутгард. Просто онова там е не случайно има "град" в името и си е нужна бая специфична настройка да се живее на подобно място.
До голяма степен олигофренията и мизерията се носи и се причинява от обитателите. без да искам да обиждам никой но една от ролите на домоупрaвителите безсрамно тормозили филчонети е да следят за реда в общежитията.
Дайте и да си промним че основният замисъл на подобен квартал е осигуряването на държавно подпомаган наем - с други думи даване на някаква привилегия за студентите.
Кой е отговорен че вместо в привилегия Студ Град се е изродил до ниво бордей, и бг вариянт на дивият запад ? Който е бил там поне една две вечери е наясно - правила не важат, никой не е отговорен за нищо, а основополагащият принцип е "от сесия до сесия" кат мама и тати требе да зареждат картата с парички и пращат буркани.
И дайте да се разберем - какво искаме - полюцай на всеки блок, вечерен час и проверка кой замръква по всяко едно общежитие или волен студентски живот ?
Щото третата опция е студентите сами да се контролират а това и се случва в момента. Въпросът "ама вие защо не ни пречите да се забавляваме" е просто неактуален предвид мойте лични наблюдения на поведението на среднио "студент" живеещ в кочината.

Редактирано от - mitkog на 15/12/2008 г/ 12:20:02

Добави мнение   Мнения:50 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща