Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Апотеоз на педалството ли е "Бруно"?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:80 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
Петър Петров
28 Юли 2009 09:58
Мнения: 2,254
От: Bulgaria
На мен пък ми е тъжно, защо днес тази статия за педалски истории е най-коментираната до момента. Ден след като, О чудеса!, България си има такъв мъжкар за Министър Председател. Явно има "нещо лично" в социалната ангажираност на пишещите под статията.
Руританец
28 Юли 2009 10:07
Мнения: 3,941
От: Bulgaria
Хубаво де, а как е възможно в централен български всекидневник да излезе статия с подобно заглавие? Да очакваме ли утре заглавие за "мангалството", примерно?
BWW
28 Юли 2009 10:08
Мнения: 908
От: Afghanistan
Мисля, че простотията и цинизма в света около мен е предостатъчна, та не ми се налага срещу заплащане да я гледам и на кино. Крайно време е МНЗ да разпространи в електронните медии и следното Предупреждение - от гледане на много филми сериозно се оглупява.
Хаджи Смион
28 Юли 2009 10:27
Мнения: 447
От: Bulgaria
И аз, слушайки и попрочитайки оттук оттам 'рецензийки' бях предубеден, преди да гледам филма. Защото акцентът винаге падаше върху педерастията, че това е филм, който иска да ни разкаже нещо за гейовете, даже някаква гей - организация се беше закахърила, че Саша Коен малко е 'попресилил' нещата, та хората вместо да се проникнат с толерантност и разбиране, ще вземат още по-силно да се отвратят. А истината е, че изобщо не става дума за гейове и плъзгането по тая плоскост е просто израз на плиткоумие. 'Борат' беше остра, айде даже груба сатира, поглед от един ъгъл върху американските предрасъдъци, върху това, което американците си мислят за останалия свят извън Америка и това каето си мислят, че другите си мислят за тях. Даже ми се струва, че омешването на румънските цигани с Казахстан е било напълно съзнателно. В 'Бруно' тази линия е продължена, но от друг ъгъл. Ами хитър е Саша Коен - ако неевреин беше осмял например табутата по еврейската тема, сега от всички страни щяхме да слушаме дружен вой за настъпващия антисемитизъм, щаха да се пишат декларации, да се клейми. Ама той си е евреин и то от ортодоксално семейство - щат не щат критиците ще се поизпотят, няма място за празна схоластика.
Може изразните средства да са грубички, ама законите по които съществува целият този панаир на суетата не са ли груби? Айде стига с тая блудкава политкоректност. Интересно е какво всъщност има под този дебел слой предразсъдъци и лицемерие. Или мислите че в Холиивуд осиновяват болни или черни деца ей така, от едното благородство? Те не, ама реднеците с бирите свято вярват че е така, някои дори подражават. Ама то и в рекламите каките са красиви и известни, щото като си купи Пепеляшка същия крем за крака, да се почувства на една ръка разстояние. Обаче, не е лошо понякога да има и изтрезняване. В началото ще хвърляме чашите с бира по тези дето ни разрушават подредения, уютен и съвършен собствен свят, ще плачем. Ама нека, иначе съвсем ще се загубим във фалша.
л-т Грубер
28 Юли 2009 10:40
Мнения: 1,446
От: France
Да очакваме ли утре заглавие за "мангалството", примерно?

Няма да е зле да излезе статия с такова заглавие. Ако под заглавието има и добро описание на явлението, ще е чудесно. Защото за голямо съжаление проблемът е огромен, но поради някакви причини да се говори и пише за мангалството и циганията е неприлично, направо е табу. Двама трима журналисти се престрашават- Карбовски, Калин Руменов- но ги тормозят или игнорират. Така че в "Сега" няма голяма вероятност да видим статия съдържаща тези думи в заглавието. За педерастията е по-лесно и безопасно да се пише. Виждаме, че всички коментатори се изредиха на темата.
Ловкия
28 Юли 2009 10:54
Мнения: 56,087
От: Ghana
Gozambo, !
Аз също няма да гледам филма и няма да го коментирам.
Но наистина би било добре ако разбуни духовете и повече хора видят докъде е стигнала педерастията.
Eisblock
28 Юли 2009 11:20
Мнения: 9,157
От: Iceland
Хаджи Смионе, Gozambo -

Темата "Мъжеложство" има и още измерения. Едно навлизане в нея би бил един въпрос от сорта:

- 'ми кои са заинтересовани да се прокарва болестворното, извратеното, пошлото като нещо нормално, та чак това да се прави и така демонстративно с паради и пр. безсмислици? Какви са цели там?

- И знаете ли също, че един от първите държавни актове на спечелилата болшевистка революция е била отмяната на забраната и наказанията за педерастия? (Сталин я въвежда отново през 1934г.)...

Дали да гледам тозий нов опус? - Все още не знам. С големи усилия дочетох подробности за нежният романс между тов. Ленин и тов. Зиновиев, плюс кореспонденцията им. Както и за "обратната" истина на т.н. революционери от тогава... Не съм сигурен, че още една подобна доза лепкава гадост и де-илюзиониране ще си струва усилията...

Редактирано от - Eisblock на 28/7/2009 г/ 11:21:31

ivankin
28 Юли 2009 11:28
Мнения: 1,143
От: 0
=
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ivankin
Горскио
28 Юли 2009 11:35
Мнения: 1,819
От: Bulgaria
Нещо не е разбрал автора - сигурно защото никога не е живял на Запад.
.
Борат е насмешка над съвременното американско общество, и в несравнимо по-малка степен над маргиналите от Казахстан.
"Казахстан" беше измислена страна, на която и беше лепнат етикета на една реално съществуваща страна, без да имат "казахските" сцени в Борат нищо общо с казахската действителност.
От търговска гледна точка лепването на казахския етикет е било може би страшна идея - да не забравяме, че продуцентската и киноразпространителската индустрия в Щатите е почти 100% контролирана от евреи (и Саша е евреин, разбира се), а 50% от населението на Казахстан са етнически руснаци, които евреите мразят заради погромите през 19-и и началото на 20-и век. Осмиването на антисемитизма на казахите в Борат беше най-неинтересната част от филма - нещо като антифашистката нишка в Тютюн - за да може филма да мине.
.
Осноивна причина за успеха на Борат беше осмиването на Щатското общество - феминизма и политическата коректност (всички са противници на расизма и тероризма, иначе ги заклеймяват).
.
Отивам да гледам Бруно - може и да е тъп, но и на 50% на Борат да е актуален, пак ще си заслужава да се види.

Ловкия
28 Юли 2009 11:40
Мнения: 56,087
От: Ghana
Не съм сигурен и ако бъркам, нека ме поправят колегите, но това е май първият филм, който бърка толкова надълбоко(както искате го разбирайте ) и провокира силно негативно преосмисляне на хомосексуализма. Досега като че ли той се представяше в по-мека, толерантна и даже ако щете приятелска светлина. "Играчка-плачка","Колкото-толкова" и шедьовърът на актьорската игра "Клетка за птици" имаха посланието, споделено и от болшинството разумни хора, че гейовете са хора като нас, мислещи, страдащи заради различието си и напълно "безобидни". Целта при "Бруно" явно е друга и дано бъде достигната.
Ловкия
28 Юли 2009 12:16
Мнения: 56,087
От: Ghana
Да, впечатляващ списък.
Бих добавил "Капоти" и "Планината Броукбек".
И май "Китайска кутия" се казваше, с Джереми Айрънс и Джон Лоун.

Редактирано от - Ловкия на 28/7/2009 г/ 12:18:28

STARSHI
28 Юли 2009 12:38
Мнения: 812
От: Bulgaria
"Запазената марка" на Коен - скритата камера, представлява преди всичко морално-етичен проблем и е последното, за което съм склонен да му се възхищавам.
ivankin
28 Юли 2009 12:58
Мнения: 1,143
От: 0
=
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ivankin
Ловкия
28 Юли 2009 13:20
Мнения: 56,087
От: Ghana
Старши, има морален казус, верно.
Но какво ще кажеш за всички скандални разкрития у нас, станали известни именно чрез заснемане със скрита камера. Според мен морално е именно това-да разобличиш мерзавеца, а относно методите-все пак не става дума за игли под ноктите, нали? Конкретно тази цел оправдава средствата.
chown
28 Юли 2009 13:54
Мнения: 3,062
От: Bulgaria
Киното-опиум за народите, сътворен от тесен и бездарен кръг хора, които си превъртат едни голеееми пари, е.. инак е лъскаво!
товарищМаузер
28 Юли 2009 14:44
Мнения: 9,625
От: Bulgaria
И като стана лаф в статията за черни дилда, първата ми асоциация е как в "Две димящи дула", Хари "Сатъра" Лонсдейл пребива до смърт един крадлив инкасатор с един фуутлонг църен и гумен член. Тука Саша Баронович има още леп да яде...
rossenf
28 Юли 2009 15:17
Мнения: 1,956
От: USA
Гейлер Бок Не че и друг път не се е обсъждало това, ама доста си личи средната възраст тук от асоциациите които се правят с дилдо Нищо не свързва (буквално) така две палави девойки като едно дилдо
товарищМаузер
28 Юли 2009 15:28
Мнения: 9,625
От: Bulgaria
Нищо не свързва (буквално) така две палави девойки като едно дилдо

Па да не се окапете драги росенф и гейлербок Не че нещо, ама палавите девойки ги свързва най-добре натурален мъжки екземпляр, поне погледнато от моята камбанария на натурален мъжки екземпляр.
Шломо З.
28 Юли 2009 15:29
Мнения: 3,562
От: Bulgaria
РосенФ, а какво свързва две палави жопи?
Anastass
28 Юли 2009 15:55
Мнения: 1,357
От: Bulgaria
Саша Коен, Борат и Бруно - клипове:

Натиснете тук
Добави мнение   Мнения:80 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща