Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Роман Полански - 31 години издирван и желан
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:86 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »
Drug
29 Сеп 2009 00:05
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Не е ясно каква е причината Полански да бъде най-накрая озаптен след 30 години оглушки. Не е ясна и позицията на автора. Някои места в статията обаче очевАдно провокират.
***
"На 11 март 1977 г. Полански е арестуван във фоайето на хотел "Бевърли Уилшайър" от детектив Филип Ванатър (ченге, което се появява по-късно и в делото срещу О. Джей Симпсън)."
***
Какъв е проблема с ченгето? И в двата случая си е свършило работата независимо то престижа на престъпниците.
***
"Полският режисьор получи следното обвинение: дал е синтетичен наркотик на малолетна; развращавал е дете; правил е секс с малолетна; извършил е изнасилване с помощта на наркотици; орален секс; содомия. Момичето е било на 13 години, макар че според Полански е изглеждало по-голямо."
"Двайсет години след повдигането на обвиненията срещу него за първи път се появява публично жената, заради която е обвинен в изнасилване. Саманта Геймър заявява, че би желала Полански да постигне споразумение със съда и да сложи край на годините, в които живее като беглец. Тя твърди, че той я е натъпкал с наркотици и шампанско, докато според неговата версия тя била рано развита тийнейджърка, която сама пожелала секс с него. Геймър не определя случката като изнасилване, но настоява, че не е имало секс по взаимно съгласие." "В преговорите с прокуратурата Полански никога не е отричал обвиненията, но те бяха свалени съгласно уговорката да се признае за виновен заради секс с малолетна."
***
Брей, да ви напомня нещо из българския мутренски фолклор?
***
"13-годишното момиче стана възрастна жена и даде да се разбере, че не желае нови действия срещу Полански."
***
Това пък откъде личи?
***
"Преди присъдата съдията Лорънс Ритънбанд нареди Полански да бъде задържан за психиатрично изследване. Така той прекара 42 дни в затвора в град Чино през 1977-1978 г. Лекарите заключиха, че е психически здрав, за да бъде съден. По мнението на режисьора 42-дневното му задържане трябва да е задоволило наказателните инстинкти. Можело е да бъде и глобен, но все пак е трябвало да бъде освободен."
***
А, бе то бива хуманност, ама добре поне че не са го глобили та е можал и билет за самолета да си купи овреме!
***
Май следва, че щом си евреин при това с родители загинали в Освиенцим, хеле пък създал такова чудо на чудесата като "Пианистът" (макар и 20 години по-късно) си над закона!
***
"Бихте казали, че това е много глупава история, която може да се случи само в Лос Анджелис, и то със съдия, който не е с всичкия си. Всеки друг съдия би взел под внимание общественото мнение. Знаят ли хората кой е Полански? Спомнят ли си случая? Трябва ли да му обръщат внимание? Какво би било посланието към обществото, ако Полански бъде наказан за нарушаване на споразумение, след като първичният казус е уреден?"
***
Историята не е глупава, а много показателна за двойния стандарт. А пропо, откога общественото мнение пък трябва да бъде индулгенция за всякакви престъпници? Или "бедният Роман Полански!" пък виж Чарлз Менсън е сатанист и за него аршина е друг?

Аз бих ги сложил в съседни килии? А вие?
Oraсle
29 Сеп 2009 00:27
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Безспорно гадна история, обаче за изнасилване, глупост и бягство от правосъдие се плаща. САЩ са длъжни да искат екстрадиране.

А междувременно професионалистката Бокова, още неназначена за директор на ЮНЕСКО, успяла да се изкаже по случая, при това най-дипломатично.
Slava
29 Сеп 2009 00:42
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
Пианистът не успя да спаси спасителя си, ще спаси ли режисьора си....
fractal
29 Сеп 2009 00:44
Мнения: 9,824
От: Bulgaria
war schau schpiler
ein erde
zwei polen
drei ozeanen
vier sesonen
fractal
29 Сеп 2009 00:49
Мнения: 9,824
От: Bulgaria
Вам Пир Руские Окупатореи Жечпосполита
fractal
29 Сеп 2009 00:52
Мнения: 9,824
От: Bulgaria
koham polska kobieta
z-men
29 Сеп 2009 00:54
Мнения: 1,891
От: Bulgaria
Вижте, да беше световен шампион по фигурно пързаляне и пиян да е убил човек да го пуснат. Така трябва, за световно известните с големи заслуги трябва да се взима под вниамние общественото мнение. Ама то, тъпите американци викат: "Закон" и нищо не разбират.
Pavlik Morozov
29 Сеп 2009 01:00
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
тъй то - не са си сложили хората давности и амнистийки и току изпадне някой скелет от гардероба та се чудят какво да го правят.


има още много да се учат що е то закон и как да го накараме да работи за богатите, могъщите и известните (маричков, ставински ...) без да прави такива конфузни засечки.

Редактирано от - Pavlik Morozov на 29/9/2009 г/ 01:01:48

drake
29 Сеп 2009 01:06
Мнения: 27
От: Bulgaria
От статията става ясно , че Полански е нарушил закона. А той е еднакъв за всички. Като иска да мине тънко, Обама ще го помилва който и без това има много донори от Холивуд , които ще се откликнат и ще облекчат страданията на бедния Полански. Марк Рич- добре известен и в България далавераджия - така бе помилван от Бил Клинтън. Бившата жена на Рич по случайност също бе донор на Демократическата Партия. Тъй че надеждата умира последна. Да ме прощават кинокритиците, но предвиждам, че следващия филм на Поланския ще е на затворническа тематика. Може да пита Кончаловски за съвет как се прави хубав затворнически филм като "Влакът-беглец". При Полански за жалост няма да има "изкуплението Шоушенк".
потребител,07
29 Сеп 2009 01:09
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Натиснете тук
потребител,07
29 Сеп 2009 01:33
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
п-ското лоби е силно в Европа.

Редактирано от - потребител,07 на 29/9/2009 г/ 14:50:11

Барух Цинкерщайн
29 Сеп 2009 01:58
Мнения: 4
От: Bulgaria
Преди присъдата съдията Лорънс Ритънбанд нареди Полански да бъде задържан за психиатрично изследване. Така той прекара 42 дни в затвора в град Чино през 1977-1978 г. Лекарите заключиха, че е психически здрав, за да бъде съден.Сиреч нашите да са смахнати е признак на нормално здравословно състояние. Антисемити!
Caravaggio
29 Сеп 2009 14:40
Мнения: 13,610
От: Italy
Ще му дадат два-три Оскара-а в панделата и холивудската шмуцерия ще рони сълзи
Devil
29 Сеп 2009 14:46
Мнения: 3,559
От: Bulgaria
В САЩ има върховенство на закона. В България има върховенство на мутрите и на пияните спортисти като Стависки и Рабех от Левски.
Caravaggio
29 Сеп 2009 14:56
Мнения: 13,610
От: Italy
Даа, 31 години са си върховно постижение.
Болярчето
29 Сеп 2009 15:05
Мнения: 2,995
От: Bulgaria
Доколкото разбрах, останало е само обвинението "секс с малолетна".
Доколкото знам, и у нас той е забранен, но сума ти малолетни раждат, бащите на децата им са известни, но нищо не им се случва.
А иначе, дали си Полански или не, законът е еднакъв за всички, дори когато е глупав. Но ми е чудно как САЩ, ако са искали, не са могли да го хванат досега. Едва ли само с Швейцария имат споразумение за екстрадиране.
Cruella de Vil
29 Сеп 2009 15:25
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Ами нека да го екстрадират. За педофилия не трябва да има давност.
Ако беше обикновен педофил даже нямаше да го пишат повестниците, а директно щяха да го предадат на американските власти.
softwind
29 Сеп 2009 15:45
Мнения: 5,658
От: Cambodia
В САЩ има върховенство на закона.


ох,
жива да не бях.
САЩ - сърцето на световния морал!!!
Верно, авиабилетите поевтиняха и дестинацията Тайланд е само на 10 часа разстояние, за кво им е на янките да шиб*т малолетни под дулото на тяхното правосъдие. Просто хващат самолета и ... момченца, момиченца, леди-бой, групов, с животни, с извращения и всякви други екстри, непостижими за фантазията на нормалния човек. Квото им душа поиска. И толкова евтино. Като се напрахтят на воля пак обличат костюмчетата хващат полета за цивилизована, хуманна и справедлива Америка и отново се превръщат в достойни граждани, любящи съпрузи и грижливи родители.
И сега справедлива Америка с пълно право ще линчува Полански за това отвратително и гнусно престъпление.

cant
29 Сеп 2009 15:54
Мнения: 621
От: Bulgaria
Колежке softwind, вие разсъждавате политически неправилно. Гледайте сега каква вълна на възмущение ще се надигне...
Ловкия
29 Сеп 2009 15:56
Мнения: 56,087
От: Ghana
Абе секс с 13-годишно момиче си е престъпление отвсякъде, независимо дали е с нейно съгласие или не.
На мен ми е по-интересно защо не е направена аналогия с друг велик творец-може би даже най-великият.
И страстен почитател на момиченца...
Чарлз Спенсър Чаплин...
Антибиотик
29 Сеп 2009 16:42
Мнения: 2,905
От: Bulgaria
Тъй като статията е проскубана от превеждалия я, като бездомна кокошка ще поясня с прости думи, това което упорито се избягва в много публикации.
Първо. Наистина има извършено престъпление, от което е трудно да се отървеш в САЩ.
Второ. Наистина така се изпълнява закон - няма гений, няма просяк.
Обаче ето и третото - тоест онези подли подробности, които все пак са си факти - момичето е изглеждало на поне 16-17 год. (на мен ми се видя поне така) Майка му го пробутва да стане модел и го ОСТАВЯ в ръцете на Полански. Тя е знаела, че ше правят снимки цял следобед. И въпреки всичко си е траела и не е поискала да присъства. Полански налива шампанско, а той смърка една чертичка, след което я отвежда в спалнята и я изчуква навсякъде. Момичето си трае, но майката усеща мирис на много пари ( а вероятно и това е била целта) и я заставя да си признае какво са правили. След признанието на Полански е трябвало да има още една процедура - споразумение с потърпевшата - по точно с майка и. Но преди да се осъществи той избягва.
Разбирам напълно нежеланието на пострадалата да търси отговорност, тъй като просто е била примамка сложена от майка си, за да изкарат някой и друг долар. И сега като голяма го разбира с още по-голяма сила. Това, че Полански е евреин няма никакво значение - човек трябва да е справедлив преди всичко, а в случая той е повече канарче, отколкото злодей.
И накрая - нашата Бокова, много бързо реагира. Значи, знае все пак, че еврейското лоби и осигури победата. Чувства се задължена, комунистическата гнус!
Добави мнение   Мнения:86 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »