Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Армията прочиства Пакистан от талибани
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:62 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
Dinain
19 Окт 2009 18:45
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
Дуся, талиби и муджахеди викаш нема разница? Да те предизвикам с повишена трудност - федаини и пасдарани?
mitkog
19 Окт 2009 19:02
Мнения: 5,063
От: Bulgaria
мм не, Динаин извинявай но изкривяваш а и разводняваш въпроса.
В момента не говорим за износа на революция в латинска америка, за сондеро ломиносо, за баските сеператисти или какво му се е искало на ел комендаторе преди 50 години.
Говорим къде се развъдниците за брадати фанатици, откъде изпълзяват различните кандидати за войнска слва, джихад и 40 девици и най паче кой е исторически свързан с тях и /или евентуално има някакво потенциално влияние върху развитието им.
Е како искаш го приемай, но определено ключовият фактор Не са спонсорчетата дарили по десет вуро за славната кауза. Не са и училищата на великото кралство и пъбовете в сохо.
По скоро бих се огледал за държави със силно влияние в мюсюлманския свят и примерно имащи контрол върху някоя от мюзюлманските светини плюс доказан интерес към каузата.
ПП‌ отворен съм към предложения всякакви
Dinain
19 Окт 2009 19:45
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
Развъдниците вече ги посочих - комбинацията коптор+медресе.
доказан интерес към каузата.

Аре докажи го тоя интерес. Щото аз вече посочих - най-голямата база на САЩ в БИ е Саудия. От 1991 г., когато ги приеха с отворени обятия, за да начупят канчето на Садам. От тогава това си им е основна и най-голяма база за действие. САЩ имат база там, САЩ им въоръжават армията изцяло, САЩ наливат пари и са им основен търговски партньор - ненапразно Буш се целива на толко снимки със саудитски шейхове и бизнесмени, вкл. членове на фамилията Бин Ладен. Не казвам, че радикална леш няма и в Саудия - има, но е мачкана редовно и последователно от властите. Само балъци могат да сложат знак за равенство между медресетата и властта[b/] в Саудия.
Dinain
19 Окт 2009 19:57
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
За различните начини на финансиране - Натиснете тук
ПП Излезе прав за HSBC. Знаех си, че има нещо гнило в тая банка, па навремето дори се каних да бацам в телавивския офис.
mitkog
19 Окт 2009 20:00
Мнения: 5,063
От: Bulgaria
Dine,
Не се нервирай но най изначалната фатва на брадатия е (учудващо) "Оsama bin Laden and Ayman al-Zawahiri co-signed a fatwa in the name of the World Islamic Front for Jihad Against Jews and Crusaders which declared the killing of the North Americans and their allies an "individual duty for every Muslim" to "liberate the al-Aqsa Mosque (in Jerusalem) and the holy mosque (in Mecca) from their grip"
====
Както се вижда борбата му не е за индивидулните коптори ами опира до едни много конкретни места на картата и да се твърди че то това няма нищо общо е граничи с пълно безумие.
Между другото по официални данни брадатия е бил на семейна издъжка до 94-95 година (едва 6 години преди джумбуша с двете кули) а връзката му със официална СА като "лице на борбата срещу каманизма и в името на пророка с подкрепата на ******" се датира от 84.
Няма много смисъл да спорим - фактите са доста очеизвадни. Както казах и в самото начало - ако някой иска да си губи времето, или сакаме да си фъргаме прах в очите можем да си говорим за неизброими медсерета, коптори и и индивидуалната мотивация на всеки отделен талибан. Ако това е случаят обаче то решението следва да се търси в изпращането на два три баталйона психиатри и психо аналитици а не във високоточни оръжия.
zamislen
19 Окт 2009 20:04
Мнения: 7,563
От: Bulgaria
Пакистан бие собствените си талибани, но хрантути гастрольорите талибани от Афганистан, които са му важни за баланса на силите с Индия - главния му враг.

Правилните мисли на уважаемият Чичо, показват дълбоки познания на проблемите с миграцията на човекоподобните видове, обект на прочистване във Вазаристан.

Исторически погледнато Синкхи срещу Мюсюлмани - кланета и терор! Но трябва да има държава силна и организирана да спре вековната ненавист водеща до безброй невинни жертви. Не е редно просто от тази верска ненавист да се кяри.
mitkog
19 Окт 2009 20:05
Мнения: 5,063
От: Bulgaria
малко матриял за четене

Натиснете тук

.... хъм в по общ план това ако се разпечата на тапети в оргиналния си арабески вариант става чуден фототапет. ЗИПе отбележи - ако жената те стяга да ремонтирваш - бадева идея за вътрешен дизайн.

Редактирано от - mitkog на 19/10/2009 г/ 20:11:29

Dinain
19 Окт 2009 20:18
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
Ако това е случаят обаче то решението следва да се търси в изпращането на два три баталйона психиатри и психо аналитици а не във високоточни оръжия.

Гутен морген, Amerika!
Ти иронизираш, но точно това е разковничето - Маузерът смята, че проблемът може да бъде решен със сила, а фактите са, че мюсулманите са 1/4 от населението на Земята и копторите обещават струен и широк поток от кандидат-мъченици с лош поглед и нищо за губене за десетилетия напред. В същото време, западните сили пищят за 10 убити войници и един бомбеж в метрото е способен да обърне политиката им на 180 градуса; решението не може да бъде силово, както с комунизма не можеше - единствената надежда е идеологията да изтлее и да се срине сама, след като загуби основите си. А именно - икономическо подобрение на копторите.
mitkog
19 Окт 2009 20:25
Мнения: 5,063
От: Bulgaria
Guten morgen ne guten morgen,
СеГа, Дине,
чета те и не вярвам на ушите си майне фрьойнд.
Ако с това по горе, дет си го изтипосал сига, ти, в пълно съзнание на духа и тялото, ми поднасяш гледната точка на един неразбран от форума пацифист .... То .. абе как да го кажа ......
Аз най тържествено обещавам че след петнайсет минути като приключа с този имайл дето тракам в момента,
а) ще взема асансьора,
б) ще се кача на последния етаж на офиса (има много готин ресторант с бар не за друго)
в) ще си поръчам едно наистина голямо уиски за проясняване на мислите
Dinain
19 Окт 2009 20:32
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
Ский, пак трябва да ти помагам с компрехеншъна. Нали уж шпрехаш ангорски?
The ruling to kill the Americans and their allies -- civilians and military(1) -- is an individual duty for every Muslim who can do it in any country in which it is possible to do it(2), in order to liberate the al-Aqsa Mosque and the holy mosque [Mecca] from their grip, and in order for their armies to move out of all the lands of Islam(3), defeated and unable to threaten any Muslim. This is in accordance with the words of Almighty Allah, "and fight the pagans all together(4) as they fight you all together," and "fight them until there is no more tumult or oppression, and there prevail justice and faith in Allah."

По ред на номерата:
1. Врагове са всички американци и техните СЪЮЗНИЦИ - много широко определение, под което попадат например всички членки на НАТО (де факто и де юре съюзници на САЩ!), също и ислямски страни, коопериращи със САЩ - С. Арабия, Египет, Турция, Пакистан, just to name a few. Кроме того, таргети са както военни, така и цивилни - посочено е ясно.
2. Бойното поле е посочено също - навсякъде, където може.
3. Целта е не само да се "освободят" от чужди армии Мека и Йерусалим, ами и всички "земи на Исляма" - а кажи ся що е то "земи на Исляма", по някои версии там попадат например Испания, Балканите, Кавказ и т.н. После не се чуди що Ал Кайда има дейно присъствие в Алжир и Индонезия например.
4. Черешата - всички езичници са обозначени като цел. Християни, евреи, будисти, атеисти да не говорим. Интересно като организация със сунитски уклон дали под ударите попадат и шиите? Това е реторичен въпрос, но пък е чудесен предтекст за продължаване на клането между суни и шии, продължаващо дека 1300 г.
Dinain
19 Окт 2009 20:34
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
гледната точка на един неразбран от форума пацифист

Ми аз защо мислиш съм толкова огорчен, когато ми приписваш кръвожадни мисли?
Dinain
19 Окт 2009 20:37
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
Не ме разбирай погрешно: правото на самоотбрана е неотменимо - когато опастността е близка и директна, т.е. някой зарежда установките оттатък границата и цел са твоите градове - ще пердашиш и още как. Но в дългосрочен план, решението не може да е силово, никога не е било, защото силата не премахва причини за съществуването на идеологията; дори да изтребиш една организация/армия до крак, утре ще се появи нова.
mitkog
19 Окт 2009 20:43
Мнения: 5,063
От: Bulgaria
баси мамата, каката, мифката и прочие.
Сия аз само посочвам причината
Third, if the Americans' aims behind these wars are religious and economic, the aim is also to serve the Jews' petty state and divert attention from its occupation of Jerusalem and murder of Muslims there....

Иначе що се отнася до широките дефиниции на американ алайс, инфиделс и да не запецваме ама мога да се сетя поне още няколко религии който обещават геената адова на неверниците гоите и прочие и прочие
ПП‌ ама пак опираме до това кое е първо яйцето или кокошката - нейсе сволочта требе да се бие, но требе да се бие по центровете за развъждане, а не по чукарите иначе е безпредметно. Аз пак казвам че на едно основно място са религиозните центрове и то не е на вирджинските острови ничщо че кралската фамилия за сега е демонстративно демократичен съюзник.
mitkog
19 Окт 2009 20:44
Мнения: 5,063
От: Bulgaria
засега бягам. Лека и мерси за дискусията.
Сократ-май
19 Окт 2009 21:08
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Прочетох последната размяна на реплики и се замислих.
Това с психиатрите не е лишено от основания. Наистина мюсюлманите просто няма как да бъдат унищожени. Но с умели масово-психологически действия омразата им може да бъде смекчена или пренасочена - например (само например, като илюстрация) към жълтите човечета. Няма начин в Корана да не е казано нещо лошо зажълтите.
Пък веднага си припомних "Седемте дни на Кондора" с Робърт Редфорд и се зачудих дали ЦРУ още поддържа подобни кантори - за измислици и фантазии. Винаги съм смятал, че са полезни - пари на вятъра, но не много, а ползата може да изскокне ненадейно и да бъде колосална.
Но нещо не ми се вярва да ги има още. Бедата на днешното време е там, че началникът вече се смята за източник на най-умните идеи. Ако изобщо наема интеректуалци, то е само да свършат черната работа по шлифоването на неговата гениална идея.
Затуй например вече няма холивудско кино, а само екранни бози с набучени в тях фойерверки. И малко комедии...
Caravaggio
19 Окт 2009 21:20
Мнения: 13,610
От: Italy
..Наистина мюсюлманите просто няма как да бъдат унищожени..


Нотката на съжаление в цитираната фраза ме развесели.
Dinain
19 Окт 2009 21:40
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
Мите, намекваш за юдаизма, ама там такова нещо нЕма, поне доколкото ми е известно - само в "Протоколите на Ционските Мъдреци" го има и други таквиз пасквили.
А Караваджо както винаги се заяжда безпричинно - този, към когото се обръщаш, навремето играеше под псевдоним "Султана".
Dinain
19 Окт 2009 21:41
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
ПП Митя, барът на покрива работи ли още?
Доси
19 Окт 2009 22:28
Мнения: 11,509
От: Bulgaria
Динка, какво израстване в разбирането на проблемите демонстрираш, направо приказка. Просто не е за вярване! Е, довчера търсеше "корените" на радикалния ислям по чукарите, а днес вече си ги открил... Я кажи, освен копторите и корана, политиките на малката държавичка между мъртво и средиземно море, както и на големият западен брат, дали И ТЕ (политиките) нямат нещо общо с увеличаващият се поток от мъченици? Е така ми хрумна да те питам, просто не знам защо...
zamislen
19 Окт 2009 23:09
Мнения: 7,563
От: Bulgaria
увеличаващият се поток от мъченици
- въоръжени, кои с какво намери, гладни и зли
Добави мнение   Мнения:62 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща