Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Израел убеди набързо Борисов да свали ДДС
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:94 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5
Хирург
12 Яну 2010 16:10
Мнения: 423
От: Bulgaria
За всички с къса памет напомням, че имаше една страна на "съветите".

Та еди неин гражданин решил да се ожени, но нямал пари да си купи овен за сватбата - и отивъл при районния секретар за помощ, той го пратил по-нагоре и така до генералния секретар. Генералния секретар му казал: Пари не мога да дам, но мога да ти дам съвет.
- Не не искам съвет искам овен! - казал бъдещия жених
-Ние сме страна на съветите не сме страна на овните! - му отговорили
Поука: Бг по всичко личи, че е страна на овните.
Fantata
12 Яну 2010 16:38
Мнения: 4,153
От: Bulgaria
1. Намаляването на ДДС е вътрешен въпрос за България и не му е мястото да се обсъжда официално навън. В приятелски разговор бат Бойко и Нетаняху могат да си обсъждат каквото искат.

2. Намаляването на данъка е форма на връщане на пари на данъкоплатеца. Може ли първо да изчисти дефицита правителството и тогава да шаманства за колко точно процента и как ще намали ДДС? Щото иначе пак кьорфишеци от типа за 3% падане на лихвите или намаляване на осигуровките ще слушаме.

От герберите досега само скърпен бюджет с пренесени плащания за 2010 сме видели и даване на права на ченгета, данъчни и съд за сметка на гражданите.

Отворете си очите, еееей!

Mitev
12 Яну 2010 16:45
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
...пак да попитам: защо през септември Дянков обяви това за малоумие?


Ами питай, Хамел, ще ти бъде посочено, че през септември Дянков обяви за малоумие не намаляне на ДДС, а премахването на плоския данък.
По мое мнение малоумие беше изказаното от него мнение по този въпрос, но всъщност по този въпрос той не се различава от БСП, при чието управление бе въведен плоския данък.

Не е работата в постепенността, а в предвзетото отношение към местните експерти. Което не е добре. Един учен, за какъвто се драска Дянков, не може да има предвзето отношение.


Предвзетото отношение е привилегия на местни форумни корифеи и Дянков не бива да и посяга.


Редактирано от - Mitev на 12/1/2010 г/ 17:06:40

Mitev
12 Яну 2010 17:13
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Когато въвеждаха плоския данък, Станишев посочваше, че от това ще спечелят хората с високи заплати, а за хората с малки заплати /мнозинството от работещите/ казваше, че правителството ще вземе мерки те да не загубят от неговото въвеждане.
После, в духа на класическата БСП демагогия, съзнавайки от една страна, че въвеждането на плоския данък не се харесва на мнозинството от населението, както и че той няма да бъде отменен, с предизборна цел за ловене на гласоподаватели столетницата издигна тезата за отмяната на плоския данък.
Тезата е правилна, но е издигната от лицемери, които нямат намерение да я реализират, а само да печелят предизборни дивиденти. Или някой ще твърди тук, че те са на такова умствено ниво, че преди година-две, когато са гласували въвеждането на плоския данък, не са могли да оценят същността му?

foo
12 Яну 2010 17:51
Мнения: 293
От: Bulgaria
Аз комплекси нямам, най-малко пък от СССР. Ако е имало "споделяне" на премиери, лошо няма. Но аз чета в заглавието "Израел убеди набързо", или съм виждал Клинтън сложил шапе, щото там било редно, пък после пише "от преклонение към Израел". Ето как са му промили мозъка тук на някой да заяви "Олбрайт правела совалки около Натанияху" - или това пак е резултат на моите комплекси. Думата "еврейн" в САЩ и Англия предизвиква често подигравателен тон, а у нас някакво преклонение. Аз казвам така на еврейте -или ще ме възприемаш като теб и няма да ми се надуваш, или не се сърди, че някой си не те възприема като него си после. А на вас двамата в Израел, препоръчвам да се връщате в БГ, ако нямате работа да ви задържа силно там. Отговор не искам, че Мосад сигурно следи целия интернет там.
hamel
12 Яну 2010 18:47
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Ами питай, Хамел, ще ти бъде посочено, че през септември Дянков обяви за малоумие не намаляне на ДДС, а премахването на плоския данък.
Вече ми бе отговорено именно по този начин, на което аз отговорих с
Министърът каза още, че за радост тези неща няма да намерят реализация. Той заяви, че се надява частта за данъчните реформи да не е писана от икономисти и отново я определи като "малоумна"

Частта за данъчните реформи, Митев, а не подчастта за плоския данък. Или ДДС-то не е данък?
Dinain
12 Яну 2010 20:50
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
Думата "еврейн" в САЩ и Англия

Там "евреЙн" ли казват, или "евреИн"?
Doctora
13 Яну 2010 03:01
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
След днешното фиаско на любимата кобила на Пожарникаря, да знае, че пожарникарските мурафети в данъчната политика са самоубийствени. И да си припомни онзи виц, в който се твърдеше, че на граничните пунктове на държавата Израел виси надпис: "Не се правете на тарикати, тук всички са евреи!
Чичо Фичо
13 Яну 2010 05:38
Мнения: 24,838
От: United States
Какво е отношението на Сидеров към посещението на Боко в Израел?
Meto ot Interneto
13 Яну 2010 19:36
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Като става дума за вицове, има един стар, дето казва, че в трамваите на Тел Авив не пишело "Моля, не говорете с ватмана!", а "Каква ти е файдата да говориш с ватмана?"
Doctora
13 Яну 2010 20:01
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Боко е пожарникар, Евгени Минчев е ватман.
Ама и двамата покриват норматива за дизайнери.
paragraph39
14 Яну 2010 14:16
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Каним израелски фирми за приватизацията на военната ни индустрия
14 Януари 2010 -MEDIAPOOL.BG-
“Израел Милитъри Индъстрийс“ е специализирана в разработването, производството и поддръжката на отбранителни системи по суша, въздух и море. Продукцията й се ползва от израелската армия, американските ВВС, армия и флот и НАТО...“Израел Аероспейс Индъстрийс“ е световно признат лидер в развитието на военни и търговски космически технологии...- Натиснете тук
.......................................
Да, само че НЯМА да е "приватизация", а ще е "израелизация"- защото и двете израелски фирми са ДЪРЖАВНА собственост на държавата Израел, а НЕ е частна израелски фирми!!!

Редактирано от - paragraph39 на 14/1/2010 г/ 14:19:39

Чичо Фичо
15 Яну 2010 05:50
Мнения: 24,838
От: United States
Израел има доста инвестиции у нас, но засега са главно в лоу-тек отраслите. Във Варна например са молове и апартаменти (Гранд мол до автогарата, Оркид хилс - комплекс апартаменти в кв Възраждане, Оркид гардънс - "манхатънски" делукс билдинг до казармите на Осми полк, Електра хилс - град спътник за 20 хил души на къра до с. Калиманци, суспендираният засега делукс кв Варна уан до ВАМО...).
А Израел има силен хай-тек сектор, предимно в комуникациите, привлича повече (американски) венчър капитали от Германия и Франция заедно, има тесни връзки със Силикън вали и се подхранва постоянно от там и с хора и идеи. На това трябва много повече да се наблегне.
Израелските туристи също идват у нас, но може много повече. Засега х-л Мелиа Ермитаж (бивш Кемпински) на Златните е пълен с тях (видяхме с очите си през септември), и не са само руснаци. Идват много и на сватбен туризъм, да играят комар и да гледат имоти. Последното е също много важно, сега като британците се дръпнаха и румънците загазиха с парите.
Добави мнение   Мнения:94 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5