Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Как ще разцепя БСП? Пихтия цепи ли се?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:112 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »
Чук и Хек
11 Яну 2010 23:33
Мнения: 310
От: Bulgaria
Пихтия не беше ли бито шкембе у дувар
dr.lev
11 Яну 2010 23:42
Мнения: 831
От: Turkey
Не съм я следял преди, но изглежда умни ги приказва
Oraсle
11 Яну 2010 23:46
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Ще отбележа само че интервюираната г-ца има повече cojones от т. нар. авторитетти в БСП, Р. Овч и Р. Петк.
Взети заедно.
Отец Попеалушко
12 Яну 2010 00:53
Мнения: 207
От: Bulgaria
Каквото и да кажеш срещу БСП все ще е вярно. Та Танчето Дончева си издига авторитета за сметка на собствената партия. Има нещо новаторско и бунтарско в нея, но едва ли ще стигне за радикална промяна в лявото пространство.
гошо
12 Яну 2010 00:58
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
Първо да обясни за "Татянко 1", а после да обяснява какво щяла била да промени в държавата, ако хората биха и гласували доверие...
Бай Иван
12 Яну 2010 01:14
Мнения: 3,806
От: Virgin Islands (Unit
Цепете се, режете се, еб...се, само не ни занимавайте с глупостите си
съпътствуващи алчноста, бездарието и дебилноста ви. Всеки бил в БСП с напускането да се пенсионира.
Brightman
12 Яну 2010 01:23
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
"Ало, вие, БСП-то, какво възнамерявате да правите в здравеопазването?"

Не е ли редно Татяна Дончева да отговори на същите въпроси, щом не е съгласна с отговорите давани от партията в която все още е, щом ще прави нова ?
-
И не само за здравеопазването, а и за образованието, пенсионната система, икономическата среда, електроразпределителните дружества и другите естествени монополи, олигополите, лицензионните режими и т.н..
-
Щото така е интересно, ама с въпроси кой кога от коя с коя фирма искал да измести по добре, вместо партия да се замисли да направи жълт вестник или друга жълта медия.
-
Въпросът е не кой кого измества, а защо и как го измества, с какви механизми, защо ги има, как функционират, кое в държавната политика и законодателство ги създава, трябва ли да ги има, ако не, то как ще ги премахне, няма ли да уязви спонсорите си и т.н. и т.н.

Редактирано от - Brightman на 12/1/2010 г/ 01:26:30

Meto ot Interneto
12 Яну 2010 01:32
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Да му омръзне на човек да чете за чуждестранни завери в БГ, в поредния случай - американски. Ако искате компартии, вижте чешката, не си продаде г***

Редактирано от - sybil на 12/1/2010 г/ 02:53:09

потребител,07
12 Яну 2010 01:37
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
БСП няма да се разцепи.
Болярчето
12 Яну 2010 02:30
Мнения: 2,995
От: Bulgaria
Поне няма ли да се отече?
Bira
12 Яну 2010 02:52
Мнения: 9,171
От: Bulgaria
Ако искате компартии, вижте чешката, не си продаде гъза.

метьо, еми то е щото чешките гласоподаватели там я натириха преди има-нема двайсе години... у тинтири-кучия-г*з... сладур... как да си го продадат... то за тях туй не е оръдие на труда... както го разбираш ти... лесно ти е на теб... за тях е родна стряха и бащино огнище... ша го продадът и после - на улицата... под моста... карловия... к'в компартия ще е това... срамота...
Gozambo
12 Яну 2010 02:54
Мнения: 7,892
От: 0
От интервюто се вижда, че Татяна Дончева никаква няма да я свърши. Впуснала се е в лични нападки в клюкарски стил, вместо да използва трибуната, за да рекламира проекта и идеите си. Ако ги има, разбира се и ако са за казване. Вероятно ще се роди още едно политическо недоносче.
feniks
12 Яну 2010 03:32
Мнения: 118
От: Bulgaria
Татяна Дончева няма проект, тя е проект. Само тя може в този времеви цикъл да замести Бойко Борисов. Защото на всеки четири години се явява харизматична личност. явява-създава от старци магарци.
Calina Malina
12 Яну 2010 05:15
Мнения: 6,931
От: Bulgaria
"Ние, формацията на Дончева, искаме властта",

Аман от частни формации.
Т_Живков
12 Яну 2010 05:20
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
Интересно е какво ще и бъде лявото на новата лява формация? Защото ляво означава не само данъчна политика - основата на лявото е държавната собственост върху средствата за производство! Опитвам се да си представя как ще се маскират. Ако, пък, се окажат автентично леви - още по добре - бързо ще напреднат с електората...
Brightman
12 Яну 2010 05:27
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
автентично леви

Т_Живков,
остава да уточниш, какво имаш предвид под "автентично леви". Ким Чин Ир ? Хуго Чавес ? Шото и двамата са и леви и автентични.
Brightman
12 Яну 2010 05:46
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Хайде да поразсъждаваме малко за "лявото".
Значи, Севернокорейският модел го отписваме, като анахронизъм, остава Венецуелският модел.
Венецуелският модел е действително живият и съвременен ляв модел, защото е предизвикан от реални социална и геополитическа ситуация, като тяхна реакция и решение.
Само че....
-
Татяна Дончева няма как да направи такава автентична лява партия. Защо ?
-
1. Липсва й петрола на Венецуела, който да национализира;
-
2. Монополите, които все пак може да национализира, няма да ги национализира щото ще удари другарите си;
-
3. Ако все пак й позволят да ги национализира, то ще е за да бъдат източвани на входа и на изхода по добре позната ни схема, която декапитализира българските държавни предприятия и ги превърна в скраб, а българската промишленост в скръб;
-
4. Не може да си позволи и да създаде държавна верига за храни на себестойност, първо защото спонсорите й няма да й позволят, второ защото от първото до последното звено на тази верига ще пада геройско крадене.
---
Така че лява партия в България няма как да има, освен ако под "лява" не се разбира тоталитарно-носталгична. А такива има достатъчно. Даже в момента ни управлява. Само дето се пише "дясна", щото по време на създаването си трябваше да бъде опозиция на управляващата тогава "лява". Ако управляваше "дясна", то ГЕРБ щеше да се етикира "лява". Както казал единият на другият евреин, когато многократно си препродавали един часовник - важно е парите да се въртят.

Редактирано от - Brightman на 12/1/2010 г/ 05:53:44

кормиснош
12 Яну 2010 06:17
Мнения: 2,010
От: Uganda
Лицето, което за да си угоди на нагона прегази законите и извади от затвора отявлен пезевенк, тръгнало да говори за "морал и кредит".
Според наказателния кодекс, [1] член Чл. 155, склоняването към проституция се наказва с лишаване от свобода до 3 години и глоба от 1000 до 3000 лева, с изключение на някои случаи в които наказанието е по-високо:
когато престъплението се извършва с користна цел, наказанието е затвор от 1 до 6 години и глоба от 5000 до 15 000 лева.
за принуда към употреба на наркотични вещества или техни аналози наказанието е лишаване от свобода от 5 до 15 години и с глоба от 10 000 до 50 000 лева.
когато престъплението по горната точка е извършено повторно или от лице, което действа по поръчение или в изпълнение на решение на организирана престъпна група, по отношение на малолетен, непълнолетен или невменяем или по отношение на повече от две лица, наказанието е от десет до двадесет години и глоба от сто хиляди до триста хиляди лева.

Поправката която пуска Ванко 1 на свобода е точно в последната точка — тя вече се отнася само до предходната точка (т.е. когато е налице „принуда към употреба на наркотични вещества или техни аналози“), а не към целя член, както е преди промяната. Така на практика престъпление, извършено повторно или от лице, което действа по поръчение или в изпълнение на решение на организирана престъпна група, по отношение на малолетен, непълнолетен или невменяем или по отношение на повече от две лица, наказанието не предвижда по-високо от обикновеното наказание, освен ако няма принуда към използване на наркотици. Поправката е добавянето на 4 букви и една цифра — „по ал. 4“ към алинеята която предвижда най-тежкото наказание, а ал. 4 е алинеята която се отнася за случаите при принуда към използване на наркотици. Извадка от Уики Натиснете тук
Gozambo
12 Яну 2010 06:25
Мнения: 7,892
От: 0
В глобализиращия се свят "лявото" и "дясното" придобиват съвсем други измерения. Има два варианта- или лявото и дясното вече не дават изчерпателна характеристика на политическия субект, или лявото и дясното трябва да се обогатят и разширят като понятия. Например- какво е отношението на политическата партия към мултинационалния капитал? Ляво и дясно са понятия от националната политическа система- напр.десен си, когато защитаваш интересите на едрия капитал и ляв, когато защитаваш интересите на наемния труд. Но и в двата случая става въпрос за националния капитал и националната работна сила. Но когато защитаваш интересите на външни мултинационални компании, което означава, че работиш против интересите на националния си бизнес, тогава какъв си? Или обратното- защитаваш интересите на националния бизнес и работиш против инвазията на външния мултинационален бизнес. Този казус би могъл да се реши по следния начин- лав си, ако защитаваш националния бизнес срещу мултинационалния, като в същото време защитаваш и интересите на работническата класа срещу националния едър бизнес. Десен си, ако работиш за прокарване интересите на външни икономически и политически сили, като по този начин работиш против интересите на националния бизнес, като в същото време защитаваш интересите на едрия бизнес против тези на работническата класа.
Другият, по-смислен може би вариант е да се признае, че за една партия не е достатъчно да се обяви само за лява или за дясна. Тя трябва да се идентифицира и като национална или антинационална/ работеща за прокарване на интересите на чужди сили- икономически- мултинационални корпорации, или чужди политически сили/. Също така като прогресивна или регресивна. Това във връзка със съвременните глобални проблеми. Дали ще решаваме екологичните проблеми, дали ще ускоряваме развитието и техническия прогрес, дали ще заложим на високо образование и на науката, или ще ставаме държава на сервитьори, бармани и проститутки.
Могат да се посочат и други измерения, които да дадат по-изчерпателна характеристика на една съвременна партия.
Всички виждаме, че днес е трудно да се каже коя партия е лява и коя дясна. Уж БСП е лява, а води дясна политика. Уж Костов е десен, а работи за чужди интереси, вместо за националния капитал. Трудно е, защото с дясно и ляво се опитваме да дадем изчерпателна характеристика на една съвременна партия, която работи в условията на глобализация.
Друг проблем на политическите партии е, че ръководствата им не се съобразяват с реалните интереси на членската си маса, не изучават проблемите на хората, а свеждат отгоре готови решения, взаимствани отнякъде си. И затова, в крайна сметка ничии интереси не се удовлетворяват- ни на бизнеса, нито на работниците, нито на пенсионерите.
Oraсle
12 Яну 2010 06:31
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Значи, Севернокорейският модел го отписваме, като анахронизъм, остава Венецуелският модел.
Венецуелският модел е действително живият и съвременен ляв модел, защото е предизвикан от реални социална и геополитическа ситуация, като тяхна реакция и решение.


В подкрепа на Брайтмана другаря Альо Президенте тъкмо започна девалвация на венецуелския боливар- от 2.15 на 4.30 за долар. Като лидер на "съвеременния ляв модел" обаче, др. Чавес обяви специален, "социален" курс от 2.60 за долар за храни и лекарства. Зер и двата вида стоки са вносни и това не е майтап.

На всички видели с очите си края а на комунистическия експеримент в България и постсоциалистическите такива на другарите Луканов и Виденов е ясно че финалът на "венецулеският съвременен ляв модел" ще е скорошен и болезнен.
Brightman
12 Яну 2010 06:54
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Gozambo,
хубаво теоретизираш, но дори да оставим удобната непригодност на понятията "ляво" и "дясно", то не можеш да напъхаш в тях геополитиката. Тя е плод на друга координатна система, въпреки и свързана, чрез неоколониалната експанзия на транснационалните корпорации.
-
Ако въприемеш "ляво" и "дясно" просто като означения за "колектив" и "индивид", то тогава нещата си идват по местата - колкото една политика залага на колектива (от сдружението до държавата) и жертва индивида, толкова е по лява. Колкото повече залага на индивида и не се интересува от колектива, толкова е по-дясна.
Добави мнение   Мнения:112 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »