Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Как ще разцепя БСП? Пихтия цепи ли се?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:112 Предишна Страница 3 от 6 1 2 3 4 5 Следваща »
Evasion
12 Яну 2010 12:13
Мнения: 17,258
От: Korea, Democratic People's Republic of
Въпросната госпоица най-първом да обясни едно-друго за миналите си действия в парламента, пък после да говори празни приказки за това що и се ще да направи.
XYZxyz
12 Яну 2010 12:16
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Ляв проект - а какъв ляв проект?
Традиционно, лявото включва социаллиберали, социалдемократи, зелените, социалисти, комунисти и анархисти, а дясното включва консерватори, фашисти, монархисти, националисти. Лявото обхваща широк спектър като: кейсианство, социална държава, индустриална демокрация, социално-пазарна икономика, централно планиране. Татяна Дончева какъв по-точно ляв проект ще прави? Като този в Западна германия след Втората световна война ли или някакъв друг?
Чук и Хек
12 Яну 2010 12:54
Мнения: 310
От: Bulgaria
Някой знае ли как изостаналата Южна Корея през 70-те години стана Азиатски тигър
Huin
12 Яну 2010 13:00
Мнения: 478
От: Bulgaria
Някой знае ли дали тишината в спалнята на Татянчето Дончева вече е нарушена?
Чук и Хек
12 Яну 2010 13:05
Мнения: 310
От: Bulgaria
Ей, въпросът е сериозен, но истината е недемократична
Бай Дан
12 Яну 2010 13:10
Мнения: 1,899
От: Bulgaria
Крюела,
Сравнявам ги не по характер и излъчване, а по това какво правят в и за БСП.
Иначе, Татянчето е доста по-чаровна от "съществото" Дърева /sybil това не съм го измислил аз/
BOLGAR
12 Яну 2010 13:10
Мнения: 5,074
От: Bulgaria
Лявото обхваща широк спектър като: кейсианство, социална държава, индустриална демокрация, социално-пазарна икономика, централно планиране.

XYZxyz, от това твърдение трябва да изключиш кейсианството.
Кейсианството е в кратце : Държавна регулация / намеса чрез фискални и монетарни способи за смекчаване / стабилизиране ефектите от икономическите кризи - така наречената икономическа интервенция върху пазара, което обаче предполага че Държавата и икономиката са разделени - в смисъл че икономиката (собствеността в икономиката) не е Държавна.
При индустриалната демокрация и социално-пазарната икономика също се предполага че собствеността в икономиката (средстават за производство) не са Държавна собственост - т.е. за автентично ляво може да се определи само централното планиране - там собствеността е изцяло Държавна (обществена) без определен собственик щото всички са собственици.
paragraph39
12 Яну 2010 13:12
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ЧУК и ХЕК,
/:/ "Някой знае ли как изостаналата Южна Корея през 70-те години стана Азиатски тигър"
......................................... .....................................
Южнокорейският капитализъм беше наложен от 30 годишна военна диктатура с разстрели, убийства на президенти и 5-6 военни преврата.
Чук и Хек
12 Яну 2010 13:20
Мнения: 310
От: Bulgaria
Така е. А аз имам предвид, че трябва само да се стесни публичното пространството на всички, който ни експроприираха 20 години
milcho
12 Яну 2010 13:27
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Параграфе, абе ти уважавай когото си искаш, ама не ни пробутвай покрай Дончева твойто провалено мекеренце Боленчо...пак ли я почна тая ялова Атака-а-вайя...властоблизеща...Пфу-у-у.
Mars Attack
12 Яну 2010 13:27
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
dr. lev:
"Не съм я следял преди, но изглежда умни ги приказва"

Ами защо я нема никаква, докато "тройната ламя" оглозгваше де що е останало по снагата на България ? Чак като загубиха власттаЮ взе да се прави на бабаитка ... Да беше напуснала тая пуста пихтия преди, а не сега, а ? ...


Brightman,


За Венецyела си в тотална грешка, младо момче ! Дали е случайно, че Уго "Имбецил" Чавес онзи ден девалвира нац. валута с 50% ? Имаше един документален филм в събота за престъпността в Каракас - ум да ти зайде !!! 93% неразкриваемост на престъпленията !?! "Socialismo bolivariano" ? Тоя луд шебек тотално ще скапе една от най-красивите страни в Лат. Америка, и при ресурсите (енергийни), с които разполага ! Пълен изрод. Дори Ево Моралес, че е индианец и иска официално признаване на производството на марихуана, чийто консуматор е (бил), има по-нормален подход към икономиката и управлението на държавата... Такива вересии като Уго да ги прибира Господ по-бързо, че съвсем ще осмърдят пейзажа, не само във Венецуела, но и извън нея... Абе, какво да говорим за човек, дето е приятел на иранската маймуна !?!

Редактирано от - Mars Attack на 12/1/2010 г/ 13:29:02

КОСТАДИНКА ИВАНОВА
12 Яну 2010 13:29
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
Първо беха проектите БСП и СДС - на политическа основа
Тогаз под чужд натиск се пръкна и ДПС - на верско-религиозна основа
После проекта ДСБ - на политико-икономическа основа
После проекта НДСВ - на икономческа основа
После проекта ГЕРБ - на олигархо-икономическа основа
После проекта РЗС - на мутро-ченгесарско-каманистическа основа
Задава се прокта "Дончева червена ливада" - сетете се на каква основа, което не е толкова важно... по-важен е смисъла - съхраняване олигархията и заграбеното.
Общото като следствие от всички проекти - единствената реална и нормална партия /НЕ проект/ е Атака, която е "виновна за всичко" и е "най-опасната" /според 4-годишните медийно-проститутко-услижливи внушения/
***
туканка иде ред на петия закон на костадинка: "В мутродържавите политиката се заменя с проектика, политологията - с проектология, а социологията - със социопатия "
Mars Attack
12 Яну 2010 13:31
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
Костадинке,

Я да те допълня (с твое позволение):

"А Конституцията" - с политическа проституция !"
BOLGAR
12 Яну 2010 13:44
Мнения: 5,074
От: Bulgaria
ето един автентичен ляв проект:
Президентът на Венецуела Уго Чавес съкрати продължителността на работния ден в държавната администрация на 5 часа.
Служителите в министерствата, провинциалните администрации и общините вече работят от 8 до 13 ч., за да се пести електричество, съобщава БГНЕС.
Властите препоръчват останалите 3 часа да бъдат използвани за политическа просвета в рамките на Обединената социалистическа партия с лидер Уго Чавес. Тази мярка е част от национална кампания за пестене на електричество, оповестена от министъра на електроенергетиката Анхел Родригес.
Предвижда се въвеждане на режим на тока, като на потребителите дори се препоръчва доброволно да искат спиране на тока.

Дончева, ако си се запътила на там - да знаеш че ние от там се връщаме ....
hamer
12 Яну 2010 13:55
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Татяна Дончева сехрани с илюзии. Каквото и да се обособи, то или ще бъде обезкървено и омаломощено в зародиш, или ще бъде погълнато от Мощната в поредната й трансформация в името на оцеляването.


Господа и другари, не подценявайте БСП, особено сега, когато е и добре икономически подплатена.
Автоцензор
12 Яну 2010 14:06
Мнения: 1,824
От: Bulgaria
Много усложнявате нещата, момчета.
Поле за ляво има широко. Просто защото десните сили го оголиха. Вече става дума не само за защита на правата на работещите, но и тези на потребителя, на желаещия чиста среда, дори на привърженика на пазара. Днес Костов, Трайчо, Дянков, Институтът за пазарна икономика се грижат за монопола (преди всичко чужд, после наш). А за равните условия за играта, за честната конкуренция, за избора на клиента не работи нито една политическа сила! Има 1-2 пародийни комисии, изключително доходоносни за своите членове.
Погледнете във всяка сфера какво става. Вече сте принудително записани в частни пенсионни фондове. Скоро ще ви демонтират държавния, за да ви закрепостят. Пазарувате храна и домашни потреби от 5-6 големи вериги. Избирате телекома си между 3 играча със съгласувани цени. Банките държат почти едни и същи лихви и ги променят почти едновременно.
Главна грижа на политическото съсловие е, да не допускат нови лица, а ако се наложи, кой да бъде той. Мислят за ценз за нови партии, за Сенат, за силен президент. И така нататък.
Тези неща ги нямаше през първата половина на прехода. Давате ли си сметка, къде ще бъдем след още 10 години?
Иначе казано, лозунгите на свободата, на класическия либерализъм отново се връщат там, където са били в първата половина на 19-ти век - при наемния труд. И не по теоретични мотиви, а просто защото десницата се саморазголи като привърженик на привилегията, на силата, на господарите.
Така е у нас, така е в целия свят. Тук няма противоречие, освен ако много желаеш да направиш простото сложно.
XYZxyz
12 Яну 2010 14:26
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
BOLGAR,
допускаш простичка грешка - за теб синоними на ляво и дясно са социализъм и несоциализъм, а това съвсем не е така. Лявото не е само планова иконимика, както си написал. Френските или италианските социалисти, планова икономика ли провеждаха или ще кажеш, че и те не са/бяха/ леви? Същото може да попитам и за икономическата политика провеждана в Германия след Втората световна война, а тя също е лява.
alin
12 Яну 2010 14:28
Мнения: 10,233
От: Bulgaria
Ляв проект... Да не би да прави нова гей-организация?
XYZxyz
12 Яну 2010 14:40
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Аз лично се съмнявам, че Дончева ще направи ляв проект. Ако изобщо направио нещо, пак ще е десен проект, каквато е и БСП след 1989-та и каквито са и останалите значими партии.
Mars Attack
12 Яну 2010 14:48
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
BOLGAR,


За "икономиите" на чавеския социализъм, този път на вода: преди 1, 5 - 2 месеца се изтъпани това изродче и каза на народа си (гледах го по ТВ):
"Всеки от вас трябва да се къпе отговорно: 1 минута са мокри и насапунисва, БЕЗ да чака да потече топлата вода (!), 1 минута се трие/чисти, и 1 минута се изплаква ! Напълно достатъчно ви е !"

Може би Дончева иска да въведе чавеското къпане у нас ?
Добави мнение   Мнения:112 Предишна Страница 3 от 6 1 2 3 4 5 Следваща »