Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Ако Доган печели по 1.5 млн. от хоби, колко ли печели от друго?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:54 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
nikolay_rs
25 Мар 2010 20:59
Мнения: 11,720
От: Bulgaria
Той президента шефа на Евророма не позвили да седи в затвора - че Доган ли?
Polkovnik Ivan
25 Мар 2010 21:27
Мнения: 1,500
От: France
Стефан Данаилов играел в "постановки" (??), а Вежди Рашидов "продавал отливки"
Вие, господин Спахийски, вероятно и от футбол разбирате?
Васик
25 Мар 2010 23:29
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
Към днешна дата Спахийски вече ползва остарели представи - че Доган говори рядко, но съдържателно, че е единственият, който знае как да търгува с власттта си, че въобще има някаква власт. Напротив, дори ако по някаква причина Доган отново се спаси от съдебно преследване, това ще накара на следващите избори да напират да гласуват дори 15-годишни.
В.Лянча
26 Мар 2010 00:45
Мнения: 6,509
От: Bulgaria
Лянча, Въпросът е: Дали не е настанал моментът всеки да се спасява поединично? Знаеш поговорката "Няма честност между крадците".

Сократе, Емил Спахийски в днешния "Наблюдател" е отворил тема точно по въпроса. Засега залагам на кончето "бивши имоти на профсъюзите"... беха по-богати и от БКП, а и по-малко ги засегна законът за отнемане собствеността на тоталитарните организации... "днешни имоти на Доган, Кръстьо Петков, Желязко Христов, Лъчезар Тошев и Фьодор Горанко". Тоя последният беше шефът на почивното дело и, ако е жив, е от години в ЮАР. Но, "доста е злобата на днешния ден". Ще "пусна" тия неколко имена и "под Спахийски". Не за трафик, разбира се, а в услуга на колективната форумна памет.[/quote]
Сократ-май
26 Мар 2010 01:01
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Горанко го знам, Лянча. Работил съм под негово командване. Макар че най-незабравими спомени съм запазил от безумната фигура на Иван Димитров.
Хулиган
26 Мар 2010 01:39
Мнения: 1,969
От: Bulgaria
Хайде стига шменти-капели, ако някой наистина иска да закопчае Доган може да го направи само по метода "Ал Капоне". Достатъчно е да го попитат дали си е платил ДДС-то. За 1, 5 милиона хонорар се падат тъкмо 250 хиляди лева. Да, ама онзи пандурин Цветанов побърза да издаде индулгенция за законосъобразност на Сокола. Явно такава е била уговорката...
СветлоПиво
26 Мар 2010 03:18
Мнения: 8,839
От: Canada
Много добре .... особено това с етикетите за политиците...
VOCI
26 Мар 2010 05:02
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
"...... Доган има чудовищен ресурс да предизвиква нестабилност, протести и какво ли още не. "
Значи е заплаха за националната сигурност. Нема ли кой да го гръмне туй куче бе?
Brightman
26 Мар 2010 05:29
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
От кога протестите са разглеждат, като заплаха за националната сигурност, а не като нормално упражняване на нормално демократично право в една демократична държава ?
engels!
26 Мар 2010 05:41
Мнения: 8,710
От: Bulgaria
Да предизвикаш Доган обаче е деликатна работа

и трябва много кураж да го направиш.

За съжаление юнак Бойко е куражлия само пред тези, които му се кланят всеки божи ден.
VOCI
26 Мар 2010 06:27
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Брайти , а кой гласува закона да нема протести пред Народното събрание , а ? Що тогаз не го зададе тоз въпрос ?
Щото твойте приятелчета - червенопрашковци бяха на власт и евентуално "... нормално упражняване на нормално демократично право в една демократична държава " би разклатило именно тяхното управление. Бяхте се стреснали от студентите , учениците и децата. Що бой отнесоха залудо горките.
Аз тогава предупреждавах че ще дойде време по тоз закон полицаите да трошат кокали баш на вашио електорат ама кой да слуша. Хак ви е.
Brightman
26 Мар 2010 06:33
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Брайти , а кой гласува закона да нема протести пред Народното събрание , а ? Що тогаз не го зададе тоз въпрос ?

VOCI,
Винаги съм го задавал. И си опресни информацията - ограниченията ги приеха Герб. Тройката не са приемали ограничения.

Редактирано от - Brightman на 26/3/2010 г/ 06:34:47

VOCI
26 Мар 2010 06:40
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Лъжеш. Не ти говоря за ограничения , а за ЗАКОН . С който се забраняват протестите пред народното събрание. Приет през януари 2009. Половин година преди изборите. Не се прави на шашав. Много сполучливо ти се удава. Мое те приберат.
Brightman
26 Мар 2010 06:46
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
VOCI,
заблудил си се. Говореше се, но закона го приеха Герб наскоро. Провери си информацията, вместо да спориш.
генек
26 Мар 2010 07:03
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Доган е въздух под налягане. Създаденият в българите страх е просто страх от реалността. Доган няма повече власт от останалите политици. Той просто умело внушава колко е силен. И, за съжаление, това хваща декиш.
Никакви турци няма да се вдигнат в негова защита, никакви размирици няма д аима.
Доган втълпява в обществото колко е незаменим, за да не го заменят. И да се види, че и без самозван петел съмва.
Спокойно, в самото ДПС постепенно го изолират. За което спомага и конспиративният му навик да не действа пряко, а с посредници. Така полека-лека силата минава по предавките. И кормилото си остава в ръцете му - но висящо в пространството.
ББ някак си смени стратегията си по отношение на Доган. Президент, Станишев и други атакува директно. Понякога дори без артилерийска подготовка.
А Доган обкръжава, стяга обръча, постепенно изолира. Нанася пробни удари /бившата метреса на циганина ненапразно се обади и предизвика гнева му/. Просто изтеглят Доган от дупката му - за опашката.
П.П. Да похваля редакцията, че е постъпила интелигентно и май само тук не са размахвани чаршафите на несбъднатото семейство във вид на писма: "А пък тя, другарю съдия...".
----------------------------------------- ---------
Блогът на Генек
Brightman
26 Мар 2010 07:08
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Мишките се самосугестират, колко котката вече не е страшна. Забавно е.
Тънката лайсна
26 Мар 2010 07:13
Мнения: 7,756
От: Bulgaria
На мен лично Доган не ми е симпатичен. Но прави впечатление как на времето журналистическата гилдия се кланяше пред Доган, определяше го като най-добрият политик в съвременна България. Днес същите тези журналисти взеха да го оплюват. Не може ли някак си по-обективно да се пише, да не се отива в крайности?
А Брайтман е прав в спора си с Воци. Тук отново прави впечатление отношението на журналистите. Докато законът се обсъждаше по време на предишното правителство, те сипеха огън и жупел срещу проекта, днес всички мълчат.
Очевидно критериите на "рефера" са различни.
Иначе наистина няма нищо лошо в това митингите да са малко по-далеч от сградата на парламента.
Калки
26 Мар 2010 08:02
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
На мен нещо не ми е ясно около тази 'търговия с влияние'. В статията се споменават пет проекта, но комисията в НС ще разследва Доган само за 'Цанков камък'. А точно там търговията с влияние стои някак не на място.

Защото там има един чужд и най-важното частен посредник - австрийската 'Алпине бау'. И тя, частната австрийска фирма, се явява възложител на държавния 'Минстрой', който, от своя страна, плаща на АХмед бей.
Къде е продал влиянието си той ? Ако е повлиял австрийците да наемат българския 'Минстрой', вместо, да кажем, техния си 'Щрабаг', едва ли това е вреда за България. Подобни действия обичайно се окачествяват като национално отговорно лобиране.

Остава да се търси мошеничество при търга и възлагането на "Алпине бау'. Значи, ще трябва да се докаже, че този търг е манипулиран и че австрийците са мошеници и рушветчии. С което скандалът ще придобие съвсем други измерения.

Въобще има нещо ново, нещо неочаквано в тази ситуация. Не това, че Доган е взел голяма пачка - той това си го призна преди доста години с прословутото си изказване за обръчите. Но защо точно сега, осем месеца след идването на власт на ББ ? При това след като той демонстративно отказа да изпълни предизборните си закани срещу ДПС. Какво се случва, какви пластове се разместиха ? Дали пък наистина Доган започва да губи влияние вътре в партията си, макар това да изглежда невероятно ?
toly
26 Мар 2010 08:06
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
Не ми прилича на сугестирани мишки до котка. Най ми прилича котката да е влязла в капана и мишките се чудят да я пускат ли или да си я оставят по-дълго там.
alin
26 Мар 2010 08:06
Мнения: 10,233
От: Bulgaria
Brightman


26.3.2010 г. 06:46:33 VOCI,
заблудил си се. Говореше се, но закона го приеха Герб наскоро. Провери си информацията, вместо да спориш.

За пореден път извърташ фактите както ти е удобно, Брайтман. Що не цитираш точния текст, който беше приет и който параванов върна за доуточняване?
Калки
26 Мар 2010 08:13
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Извинявай, Генек, но Доган съвсем не е "въздух под налягане", колкото и да ми се иска да си прав. Зад него стои уникална политическа организация - от една страна, стройна и дисциплинирана партия от лидерски тип, а от друга - разполагаща с ясен и предан етнически електорат. Доган тотално контролира няколко области в България и няколко десетки общини.
Вчера, в друга дискусия, се спомена колко важно е невидимото за широката публика 'второ ниво' в администрацията, нивото на междинните чиновници. А ДПС през осемте години на власт настани множество свои хора именно на такива, невидими отвън постове. Да не говорим за изцяло тяхното министерство.
Така че, да не бързаме да го отписваме. И в никакъв случай да не го подценяваме. Вече писах, но ще повторя - някак много бързо и категорично Бойко престана да го споменава в списъка на виновните. Не вярвам това да е само заради вестниците на Кръстев и сина й.

Добави мнение   Мнения:54 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща