Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Всяка дупка на пътя е опит за убийство
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:40 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
KaizerSoze
19 Юли 2010 20:04
Мнения: 5,044
От: Bulgaria
Преди месец звънях на Гражданска защита, щото на Свети Наум, в платното към Хемус има дупка дълбока 20 см и от която целият рейс /94, 102/ може да излети от пътя....Дойдоха, оградиха го с лента, а дупката още си седи. Понапълни се с кал и мърсотия, но всъщност никой не го интересува, че я има. И никой не разпознава пълненето на дупки, като свое задължение. Мърлящина пълна.
tupakmango
19 Юли 2010 21:33
Мнения: 6,736
От: Bulgaria
Спахийски, сефте комендантство!Интересно къде си живял досега?!Мей би в саут
Америка по следите на Че за когото си голям разбирач!
t
дъртреалист
19 Юли 2010 22:03
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Изключително силен материал на Емил Спахийски!

Доверяваме се на полицаите, но те не са ни помощници на пътя. Доверяваме се на тия, които маркират и поддържат пътя, но те не си мърдат пръста, дори когато от безотговорността им може да загине човек.

т.е. държва нямаме.
Дупката никога не е виновна, виновен е шофьорът.

Несъобразена скорост - 100 лв.
Мърлящина, безкрайна мърлящина, как няма кой да се засрами?[/quote]
Петко Фенерски
19 Юли 2010 22:15
Мнения: 806
От: Bulgaria
Статията много добре показва, какво е истинското ниво на ЦЦ, ББ и ГЕРЕБ като цяло.

Както и че Веселин Маринов прославя УБИИЦИ!

Схемата е проста: Дупка - глоба, първо предупреждение за кмета и общинския съвет.

Дупка - глоба, второ предупреждение за кмета и общинския съвет.

При третото предупреждение пътя се затваря, а кмета се дава на съд ОТ ПРОКУРАТУРАТА.

Лицето повече не може да се кандидатира за изборни длъжности.

Ако Бойко изобщо искаше да направи реформа, за 1-2 години можеше да изгони всички некадърници по този начин...

Той така и не разбра, че срещу една заплаха за обикновени граждани трябва да е реализирал две срещу чиновници...
beagle
19 Юли 2010 22:24
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Искат от песа ми , в лична карта . Той чете дописките на "Сега" и в правилно се ориентира , да изчака изродите пред РПУ-то за към летището , да се посвършат , че тогаз да си смени табелата . Ама , като ми дойде реда , къде ли ще ми изчезне Митев и онез от химна , ме нащрафят , зарад закъснение да си сменя и аз не знам кво , вече ...
nikcv
19 Юли 2010 22:40
Мнения: 7,474
От: Bulgaria
Статията много добре показва, какво е истинското ниво на ЦЦ, ББ и ГЕРЕБ като цяло.


Това с дупките не е от сега, а поне от както карам.(1979г)Що го лепите на изброените по горе, не мога да разбера?Или само лаф да става, против това правителство?Толкова ли бяхте доволни от предишните, (все муцуни)и толкова ли сте недоволни от сегашните, не се разбира?Аз пък много съм доволен, от нашето ново околовръстно, и мисля че стана благодарение на това правителство.Местната управа се стресна, и малко се поразмърда.
гошо
19 Юли 2010 23:19
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
Към тях можем да добавим и маркировката.


Маркировката е христоматиен пример за родната корупция. Помня по социалистическо, боята на маркировката стърчеше 2-4 мм над асфалта. Сега да сте виждали подобна маркировка? В България няма такава. Интересно защо ли в по-бели държави като Унгария, Австрия, Франция, Германия, Англия маркировката е именно такава. Защо ли? Вероятно защото след нанасяне издържа поне 5 години, а не като тукашната -- макс. 3 месеца.

На въпроса кога ще започнем да ставаме бяла държава имам прост отговор -- когато почнат да полагат маркировка с дебелата боя.

Редактирано от - гошо на 19/7/2010 г/ 23:24:50

гошо
19 Юли 2010 23:23
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
Според КАТ новите промени ще намалят с около 35% на смъртността годишно.


Предлагам ако новите промени не доведат до желания ефект, да бъде поискана оставката на г-н Алекси Стратиев, н'ам к'ъв си шеф в КАТ.

На тоя вече 10-ина години му слушаме измислиците за справяне с жертвите по пътищата. Сега се бие по гърдите, че последните две години жертвите намалели. Естествено е, че са намалели, но КАТ нямат абсолютно никаква заслуга за това. Заслугата е единствено на кризата, поради която пътникопотокът е намалял, а с него и жертвите.
Eisblock
20 Юли 2010 00:58
Мнения: 9,157
От: Iceland
Поздравления за автора!!

Отговорностите за състоянието на пътищата е на Агенция "Пътна инфраструктура", а това на улиците в населените места - на съответното кметство... И всички тези вкупом не си вършат работата!

Преди за поддръжката в София си имаше подразделение на Общината. Това им беше работата - да запълват дупки, да не оставят да се съсипват улиците на произвола на съдбата. С псевдо-демократите се появиха и куп "фирми", "фирмички" и заради тях - уж конкурси. А с това се постигна единствено корупция и вълна от безотговорност. Поради липса на контрол, фирмите не си свършват работата както трябва. Пестят от материали и блестят с некадърност. Примери ли?

1. Не са в състояние да направят кръпка с гладка повърхност и изравнено ниво спрямо основното платно. Вижте бул. България след "ремонта". А от улиците на Варна се хваща морска болест!

2. Рядко поставят течен асфалт в снаждането пълнеж - платно. Следващата зима или дори след един дъжд, "кръпката" се измиват.

3. Капаците на канализацията освен че масово са хлътнали от тежкотварните камиони с 10 и повече см., а след "ремонт" те си остават на старото ниво - получават се огромни падини с увеличаваща се дълбочина.

4. При ново строителство или ново асфалтиране стандарта е явно от времената когато 5т. камион бе най-тежкото возило! Дебелината на отделните слоеве настилка са далеч под сравнимите пътища в Европа. Това води до бързо разрушаване и хвърляне парите на вятъра!

Преди две седмици на косъм да разбия предница по отвратителното околовръстно между Пловдивското отклонение и това за Варна-Русе. Особено трагично е в последния километър преди излаза за към Варна-Русе!! Отсечките около В.Търново и Търговище са също в значително по-лошо състояние, отколкото тези в общини, Севлиево и Ловеч!

Това безхаберие си е наистина формено престъпление!

По софийските улици за по-малко от две години се разби предницата на колата ми, която бе изцяло подновена преди това - сега пак заради гнусната пътна настилка и дупките тип "бат' бойко". Така, че преди месец броих нова солидна сума за ремонт и подмени, защото ситуацията в София все повече се влошава. Да не говорим какви са второстепенните и малките квартални улици!!
Във Варна миналата седмица на косъм бе да си счупя картера, само чудо го запази, в района на Морското училище. Имах глупостта да вляза в странична улица зад спортната зала. Псувах на воля Киро-кмета и се чуваше зад две преки дори...

Направените разходи за ремонти по разбитите коли следва да се изискват от некадърните и безотговорни общини!

Не искам само да критикувам, за това: - Какво трябва да се направи?

1. Община София трябва да възстанови отново собствения си отдел за поддръжка и ремонт на улиците!! Само така могат да се избегнат криминалните с безотговорността си и палачорщина, фирми за ремонт на пътища и улици. Тези образувания изсмукват средствата без да има видими резултати.

2. Да се затегне драстично контрола над строителните фирми и тези за теца, газта, електро и телефонните изкопчии! Те прорязват напълно безотговорно улици, пътища и тротоари. А след набързо засипване и некадърно асфалтиране, оставят цели канавки напречно на платната след себе си! Не само улиците, но и разкопаните тротоари не се възстановяват от тях в първоначалния им вид.

3. КАТ да се задължи да затваря улици и пътни артерии, без да се интересуват за отклонения, щом по тях няма условия за безопасно движение! Нека тогава гнева на шофьорите да се излее върху виновните - некадърните, мързеливите и безхаберни дилетанти "грижещи се" за пътните условия!

ПП. Отклонения поради ремонти ли? Боже упази!! На два пъти минах миналата седмица през В. Търнова към Варна и обратното към София. Псевдо "маркировката" на отклоненията бе трагична, а и настилката на места бе почти непроходима - позор таварищи от община В. Търново!


booklearned
20 Юли 2010 06:41
Мнения: 2,529
От: United States
Псувах на воля Киро-кмета...

А, па язе го псувах за разбитите тротоари и уличната канализация.
dobadoba
20 Юли 2010 06:42
Мнения: 5,891
От: Bulgaria
Автора, Eisblock,
Темата е актуална откак се помня.
Най-вероятно и ще остане такава.
Европейска Държава с по-лоша пътна настилка от няма.
Herr_Vasko
20 Юли 2010 06:51
Мнения: 2,184
От: Denmark
Аз минах оттам в неделя през нощта, след като бях минал 2500 км през цяла Европа.Чувството е ужасно, все едно си в трета серия на Лудия Макс. Няма по-мръсен, по-тъмен, надупчен и буренясал град ...Тъга...Как беше, proud to be bulgarian?
Простак
20 Юли 2010 07:09
Мнения: 878
От: Bulgaria
Относно намаляването на смъртността с 35%... То ако след всяка глупава промяна в закона се бяха изпълнили предвижданията за намаляване на смъртността досега щяхме да сме се увеличили с поне 100% Няма да забравя как отчетоха 20% спад на катастрофите след въвеждането на задължение за включени фарове а същата година смъртните случаи по пътищата баха повече от предишната година. Абе щом им хресва... нека отчитат дейност.
вила
20 Юли 2010 07:15
Мнения: 15,014
От: Bulgaria
Her Vasko,
Така е при перманентната демокрация.Всички кметове на Града са само от демократичното котило.
draco
20 Юли 2010 07:39
Мнения: 1,271
От: Bulgaria
Уважаеми г-н Спахийски, изцяло съм съгласен с Вас. Всичко е точно както го казвате. Институциите отговарящи за пътищата трябва да носят отговорност. Само че това е колективна отговорност. Искате име, ЕГН и прочее, но това няма да помогне, защото политиката на тези институции се определя на по-високо ниво. На политическо ниво, защото самите тези институции са милиони пъти по-доходоносни от дупките на Околовръстното.

Рибата се вмирисва откъм главата. Ако всяка дупка е опит за убийство, то как да оприличим липсата на ПОС терминал и задължението да се плаща по 4лв за превод на глоба? Недай си Боже да си с карта в джоба, трябва да платиш и таксата за теглене от банкомат. Това е опит за кражба и е показателен за какъв манталитет става дума.

Плюс това, всичките тези неща са безпочвени. Дори и да имате имена, ЕГН-та и прочее... дотам. Не виждам съдия, който ще осъди КАТ. Всичко гнусно и помиярско в България започва от МВР и свършва със съда. Другото са празни приказки.
voodoo child
20 Юли 2010 07:56
Мнения: 753
От: Bulgaria
Сякаш отивах да отразявам бомбардировка на НАТО в Сърбия.
пише авторът. ама как хубаво го е навързал или като бомбардировка на РВВС над Афганистан, може би...въпрос на алюзия.

иначе, Kaizer, телефонът за уличните дупки за София е 987 55 55. не звъни на Гражданска защита немат асфалт.
а горе на пряката след светофара с Милин камък на Св. Наум има друг не по-малко интересен проблем...точно на завоя има два контейнера за боклук, и нали е наклон и те са на колела веднъж единият се беше засилил по наклона срещу движението. повече не казвам


дъртреалист
20 Юли 2010 08:15
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
- вярно за хоризонталната маркировка! КАТ трябва да глобяват за липсваща маркировка.

- дупките и въобще покритието трябва да са непосредствено задължение на общината (в нас. място разбира се). Оправданието, че някаква фирма не си вършела работата е детинско и обидно за държавата.

- КАТ трябва да глобяват общината за всяка дупка и наистина веднага да спират движението.

- да се забрани ограничаване на движението заради влошена настилка и прочие мизерни решения поддържащи безстопанствеността.
picefullshooter
20 Юли 2010 08:15
Мнения: 365
От: Bulgaria
Ако някой работодател не е взел мерки на работните места във фирмата му да има безопасни и здравословни условия на труд, следват санкции и глоби.
Ако държавата/общината не осигуряват здравословни и безопасни условия на живот, за да се трудим, то следват законови промени, за да ни глобяват. Параграф 22 в действие. Но колкото и да питаме защо плащаме данъци, няма да стреснем отговорните за това. А след като питаме и не ни отговарят адекватно, не е ли редно да попитаме по-настойчиво.
Иначе статията е вярна, спор няма, но ако случайно властите вземат да се самосезират и да проверят, ще излезе, че местното население нарочно е изкопало дупките. Ще се появи групата Дупкарите. Дори и някоя специализирана операция с това име ще заформи ЦЦ. Ще има и масирано медийно отразяване. Накрая Фандъкова и ББ ще отрежат лентата на някоя ремонтирана дупка и край. Все още помним "дупката убиец" на надлеза на бул. България, с чието поправяне ББ се зае когато стана кмет.
А докато не видите по всичките телевизии, че ББ е взел дупките на личен отчет, карайте с 5 км/час, т.е. ходете пеша. Така, хем ще живеете по-зравословно, хем ще икономисвате от безкрайни ремонти на автомобилите си.
дъртреалист
20 Юли 2010 08:38
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
А изкуствено поддържаната фобия за скоростта е друго измерение на мизерията.
Трябва да се изчистят конфликтните точки.
По цялата първокласна извънградска пътна мрежа трябва да се осигури възможност за движение с минимум 90 км/ч. Всички включвания към главния път да стават с лента за ускоряване или там каквото трябва.
Всички знаци ограничаващи скоростта заради предстоящо кръстовище, предстояща баничарница или бензиностанция - не трябва да ги има.
Пътищата ги имаме за да се придвижим бързо и сигурно, а не за да храним обслужващите ги служби.

wvw
20 Юли 2010 09:23
Мнения: 863
От: Bulgaria
За статията, Автора и болшинството мнения на форумците- !
П.п: особено ми хареса заглавието...Баш така си е! И вместо да се захванат необходимите органи и ведомства с дупките по пътищата, те ми вадят вода от 9 кладенеца, да я наливат в 10-я...То не бяха светнати фарове, задължителни колани ( по едно време решиха, че % намалели жертви не е достатъчен, та решиха да го увеличат със задължително ползване на коланите на задните седалки) и т.н. Да са живи и здрави майките им!
Автоцензор
20 Юли 2010 10:36
Мнения: 1,824
От: Bulgaria
Всяка дупка на пътя е опит за убийство

Тогава всяка кола, запушила тротоара е опит за убийство!
В България над половината загинали при автопроизшествия са пешеходци. Защото много често опитът излиза успешен!
И обезщетение щял да иска автокелешът му с автокелеш!
Това, че горублянските мародари муфтят преминаващите готи, хуни и вандали е просто щрих от средновековието, към което и едните и другите ни върнаха.
Всяка втора кола в България е извадена от гробищата за скрап, боядисана и домъкната дотук с фалшиви документи. Роденото от скрап при скрапа трябва да отиде.
Едва когато това се случи, трафикът ще се успокои, настилките ще издържат до гаранционния срок и дупките ще се върнат в нормата.
Добави мнение   Мнения:40 Страница 1 от 2 1 2 Следваща