Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Опис на замразените форумни братя и сестри
Отиди на страница:
  Мнения:72 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща
Muktata
01 Яну 2014 19:21
Мнения: 3,272
От: Mayotte
Ловко , сред причините за отлива от този Форум , и падането на нивото му , е завладялата го бахурщина...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Muktata
бонго-бонго
01 Яну 2014 19:24
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Изглежда, че у сем. Фичонели или лявата ръка не знае що прави дясната или сме свидетели на ненадминат (е до СЕГА) гьонсуратлък
67AF
01 Яну 2014 19:24
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
Моето лично мнение е, че е въпрос на чест за всяко издание да има в плей-листата си такъв автор като Хаджийски.

Моето лично мнение е диаметрално противоположно.
Особено в аспекта "чест" и горната филипика.
Yowza
01 Яну 2014 19:56
Мнения: 5,380
От: United Arab Emirates
собственикът и авторите в газетата едва ли имат точно лекето Дачков за ориентир в публицистиката

Нима? Авторът на следните редове май не мисли по този начин:

...той покани Иван Костов и направи може би най-хубавото телевизионно интервю с премиера през последните години. Личеше, че се беше готвил задълбочено. Задаваше въпроси, на които приказливият Костов мълчеше и се смееше нервно. Дачков пък го питаше защо му е весело, докато говори за дефицита на политически професионализъм у нас. Интервюто му нямаше как да не породи сравнения с премиерските интервюта на Иван Гарелов в "Панорама". Паралелът безспорно бе в полза на младия водещ.

Това, че Дачков е публикувал текст на чичо Фичо, е сериозно признание за публицистиката на нашия форумен колега. Колкото и да не им се ще на някои никове да е така, тяхното мнение (защото техните уж различни мнения си приличат като две капки вода, сякаш са писани от един и сущий човек) не могат да променят този факт. Напротив, колкото повече се опитват с пяна на уста да ни убеждават, че статиите на Фичо не струват, толкова повече ни карат да се замислим дали не го правят от най-обикновена завист.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Yowza
67AF
01 Яну 2014 20:12
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
Това, което в момента е останало, е една клоака, създадена от страха и подчинението, което се налага от въпросната госпожа. Интересно, от какво се страхувате? Да не изгубите мястото си в една измислена виртуална реалност по средата на която стои Дорис? Да кажете на висок глас, че "царят е гол"? Че така не може вече да продължва? Помислете, за какво сте дошли точно на този свят? Да лазите и да се гънете пред злото, да се примирявате с пошлостта или да живеете нормално? Какво точно ще изгубите, ако кажете онова, което наистина мислите?

Светът е широк, интернетът още повече, ето, "Гласове"-те са дали глас на Чичо Фичо с отворени обятия - и това е чудесно, защото пасва на неговия светоглед и светогледа на хора, чиито идеи той оформя красиво. Интересно, защо Нели така самопожертвувателно иде да извади форума от блатото? Какъв е мотивът са да се навира в клоаката с помиярите, при ненавистните няколко цитата от три руски и една чешка книга? Желанието да бъдат превъзпитани тези, които според г-жа Хаджийска със страх и трепет, лазейки, си пазят мястото във ТОЗИ форум? Желанието да се избави и ТОЗИ форум от злото, така както г-жа Хаджийска го вижда? Насмалко щях да го приема за алтруизъм, така де, ако бях по-млада и неразумна. Но аз съм от застаряващите циници. И виждам само едно - илюстрация на поговорката за "те го гонят от селото, то пита за поповата къща". Това и казвам, защото наистина го мисля. Защото е кристално ясно, че ТОЗИ форум е по-различен - и независимо от лиснатата помия - по-желан като място за изява. Иначе нямаше да ги има еквилибристиките. Помислете, за какво е дошла г-жа Хаджийска точно на този форум?
(О, напълно съм наясно, че "помиярче" ще е комплимент по отношение на квалификациите поради горните мисли! Това не ги променя ни най-малко.)
Ловкия
01 Яну 2014 20:16
Мнения: 56,087
От: Ghana
Йовца, харесвай си лекето Дачков и лаладжията Фичо, но не ни ги пробутвай!
А това, че завиждам на тоя за "таланта" му, е най-тъпото нещо, което прочетох за новата 2014-та.
Но пък тя е млада, дето се вика, ще се нечетем на тъпотии.
Ловкия
01 Яну 2014 20:17
Мнения: 56,087
От: Ghana
67AF
01 Яну 2014 20:12

Точно в булзая.
карагьозов
01 Яну 2014 20:27
Мнения: 3,770
От: Bulgaria
Аз лично завиждам на фичонелите. Завиждам на тех и други подобни семпли душици, защото: колкото и интелектуално ситни да са подобни изпращели репи, колкото и жалки да са, а тия двамата са точно такива досадни дребуси (с привкус към мошеничествата, както стана ясно от стоте им никнейма), неинформирани революционерчета, две слаби бури в чаша помия, си верват, че говорят нещо смислено. Завиждам им заради тъпотията да се мислят за нещо значимо. Точно като гостуващите професори от западни университети, които изобщо нищо не вдеват от нещо извън определена тясна линия в знанието, но раздават лопати с акъл, щом стъпят на летището в някоя източноевропейска държава. Требва да ви кажа, че ми е кеф, че на връх Нова Година тия скандални "торби с акъл" ги банираха така хубаво. Всеко техно включване от 2004 г., от когато съм в тоя форум, беше нарушение на правилото да не се създават скандали. Тия две "торбета с акъл" са просто ужас. (Терминът "изпращяла ряпа" не е лична обида, а философски символ, въведен от проф. Добрин Спасов в една негова книга "Догматизъм и антидогматизъм" и е използван само в това му значение. А не, че фичонелите са некакви гадове и прочее).
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: карагьозов
Don
01 Яну 2014 20:37
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

А що се отнася до постинга на г-жа Нели. най-добрият коментар е направен от donmichele в тази тема преди повече от три години:
donmichele

28 Юли 2010 16:41

не е ли по-лесно да се пуща едно кратко списъче на тия без бан и да се обясняват причините - защо нема бан, докога и може ли такива работи! требе да се уважава труда на модераторите. а форумците да мислят сами, а не да товарят модераторите с непривични функции!
бонго-бонго
01 Яну 2014 20:41
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Фичо е досаден в многословието си, в обичая си да обяснява известни неща като че учи аборигени на четмо и писмо и най-вече да използва възможността да се се самоизтъкне. Но пък твърде често е бил изключително точен в анализите си и отсъствието му ще е загуба за форума. Но, както каза Дорис, то не бяха никове и никчета , с които се опита да заобиколи наказанието си. Наказанието е заслужено, но пък както уважаемият професор спомена, има светли дати, които дават поводи за амнистия ...
Ловкия
01 Яну 2014 20:44
Мнения: 56,087
От: Ghana
Но пък твърде често е бил изключително точен в анализите си и отсъствието му ще е загуба за форума.

Далеч по-стойностни форумци вече ги няма поради една или друга причина.
Форумът ще оцелее и без фичонелите.
бонго-бонго
01 Яну 2014 20:45
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Далеч по-стойностни форумци вече ги няма поради една или друга причина.
Форумът ще оцелее и без фичонелите.

Това не е аргумент , Ловки! Това, че един стойностен форумец го няма не е причина да се лишаваме от друг.
hamel
01 Яну 2014 20:50
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Това, че Дачков е публикувал текст на чичо Фичо
Това е без особено значение. Много пъти не съм бил съгласен с Фичо, но аз мисля, че форумът губи. "Лаладжийство" или не, неговите анализи са задълбочени, обосновани и интересни. Не са много форумците, които пишат по същество, без да се впускат целенасочено в лични разправии.
карагьозов
01 Яну 2014 20:55
Мнения: 3,770
От: Bulgaria
Не са му задълбочени "анализите" на Фичо, бе. Не са! Изобщо не са анализи, нито синтези. Многословно, досадно, наивно раздаване на акъл. Придружено със самонавивката, че прави нещо полезно. За тая самонавивка - евала. Щото действа като китайска капка и гледам некои тука му верват. А Нели е дваж и половинца пъти по-досадна раздавачка на акъл. Ужас просто, както казваше бай Тошо за митинговата "демонстрация".
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: карагьозов
Ловкия
01 Яну 2014 21:06
Мнения: 56,087
От: Ghana
Това не е аргумент , Ловки! Това, че един стойностен форумец го няма не е причина да се лишаваме от друг.

Друже, на мен ми липсват неколцина, които са с класи над Чичето, но въпреки това не въздигам петиции за амнистии, просто защото този форум си има правила, които трябва да се спазват. Така, както и държавицата ни си има правила, които всички трябва да изпълняваме, а не го правим и оттам идват бедите ни. Нравите във форума са умалена проекция на нравите в бг.
Отнасял съм банове и със сигурност ще отнасям още, и въпреки моментното си възмущение смятам, че така трябва.
Калки
01 Яну 2014 21:15
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Don
01 Яну 2014 20:37

Автоцензурата е отвратително състояние на духа.
Don
01 Яну 2014 21:18
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Калки,
ти помниш ли Don Michele?
Yowza
01 Яну 2014 21:19
Мнения: 5,380
От: United Arab Emirates
Дори не си спомням за какво всъщност беше наказан чичо Фичо преди 6 месеца. Прегледах му постингите от последните 2-3 дена преди да му бъде наложен бан - няма озвездичкани или изтрити от модератор. Някой спомня ли си?
Геновева
01 Яну 2014 21:19
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
В живота понякога се налага да отделиш писанията на един автор от личността му и житейското му поведение. Понякога между стойността на двете неща има непреодолима пропаст, която не можеш да прескочиш. Рядко, но се случва, в особено патологични случаи.
Die Hexe
01 Яну 2014 21:27
Мнения: 7,841
От: Bulgaria
Страшно е да видиш такова дружно хвърляне на камъни.
Не е хубаво в тази стая.
  Мнения:72 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща