Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
А обществото иска ли да плаща на полицаи и военни "достойни младини"?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:100 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »
генек
11 Ное 2010 19:59
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Статията -
А сега ще поникнат зелените чорапи и ще заобясняват как са ежесекундно в стрес, как бранят родината в Ирак, как те са всичко, а плащащите им - нищо...
----------------------------------------
Блогът на Генек

mini69
11 Ное 2010 20:28
Мнения: 1,562
От: Bulgaria
А ми едно от решенията е:ако шапкар се хване на работа след пенсиониране да му се спре пенсията до навършване на общо пенсиона възраст!
Ако го хванат в сивия сектор-без трудов договор- просто да върне 20-те заплати с дължимите лихви!
NENO
11 Ное 2010 20:30
Мнения: 180
От: Slovenia
Каквото и да поникне отдолу, все ще е след тебе и в сянката ти. Плевелите поникват винаги първи.
Forza NATO
11 Ное 2010 20:34
Мнения: 11,582
От: Bulgaria
За статията
вила
11 Ное 2010 20:55
Мнения: 15,014
От: Bulgaria
Пълна подкрепа на автора
SvSophia
11 Ное 2010 21:00
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
"Той е млад, здрав, интелигентен"... От Вазово време ги има таквиз пенсионери на ългарската държавна хранилка.
Якодим
11 Ное 2010 21:04
Мнения: 252
От: Bulgaria
Действително на много от тях работата е стресова, без подкрепа и контрол.
Често ходя на спортен риболов по поречието на Дунав. Та там на граничните, лодките им са винаги пълни с риба-50, 60кгр.Увлечени в риболова не забелязват, че смяната им е свършила си докарват и някой и друг извънреден час.
Изводът: не говорете в тъмното по жицата, щото и гората има уши.
Обществото им плаща предостатъчно и на младини и на старини за работата, която вършат .
mehudi
11 Ное 2010 21:36
Мнения: 695
От: Bulgaria
mitkomm
11 Ное 2010 21:46
Мнения: 347
От: Bulgaria
Статията е добре написана, но защо се опитвате да настроите обществото към служителите в МО и МВР, в болшенството те са едни стойностни и хубави хора.Наистина времената се промениха, но воисковия живот си остава много рисков за тия които са в поделенията, на мисия и работят в специфична работна среда, но има много чиновници в униформа които не са виждали жив войник на тях категорията трябва да падне или за да продължиш да си 1 категория трябва най- малко 2/3 от службата да ти е минала по частите и след това във висшите щабове.Мисля, че в тази държава трябва всеки да си плаща данъците и осигуровките.
А да ви кажа на вас аз съм офицер от резерва с 25 год стаж от които сигурно 6- 7 съм бил по занятия, по границата и полигони не броя нарядите, децата си не можах да взема от родилния дом, на съпругата си не можах да помогна, но съм горд, че дадох всичко от себе си за доброто на БЪЛГАРИЯ.Нямам пропусната основна командна длъжност така, а отговорноста която съм носил за живото на моите подчинени, за материалната част просто няма стойност така, че мисля съм си заслужил напълно пенсията.
Abaddon89
11 Ное 2010 21:54
Мнения: 960
От: Bulgaria
И какво сега, ще накараме шапкарите да работят ли? Това не е било и няма да бъде. А иначе нещата се решават просто - щом е тежка професията се плаща подобаващо и може да им се сложи ограничение докога могат да я работят. После марш на пазара на труда докато достигнат годините за пенсиониране! Повечето други професии са много по-тежки и по-стресиращи от тази на шапкарите, но само шапкарите имат привилегии.
komar1
11 Ное 2010 21:56
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
mitkomm, моите уваженея, ама можете ли да ми кажете през последните 20 години, колко учения са се провели??? Защото и аз си спомням, как съм бил по лагери и учения.Колкото до мисиите, какво защитава там българският войник??
Meto ot Interneto
11 Ное 2010 22:05
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
"Парадокс на прехода - изключителните права на работещи въвте в силовите ведомства никога не са поставяни под въпрос"
Парадокс за невежи. Във всяка държава, без изключение, работещите във войската, полицията и сигурността имат изключителни права.
Иначе нема държава.
komar1
11 Ное 2010 22:12
Мнения: 7,007
От: Bulgaria

mitkomm, ето до какво водят мисиите!!
Все повече ветерани се самоубиват в САЩ
11.11.2010 20:56 Броят на самоубийствата сред бившите военнослужещи в САЩ и по-конкретно при младежи, служили в Ирак и Афганистан расте, заяви със загриженост министърът по въпросите на ветераните Ерик Шинсеки, макар да призна, че не може да спомене цифри. "Знам, че броят на самоубийствата се увеличава, но как да разбера колко са при такова многобройно население. Не мога да го направя", заяви Шинсеки в интервю пред публичното радио NPR по случай 11 ноември, Деня на ветераните. Той уточни, че в САЩ има 23 милиона ветерани, от които 8 милиона са под грижите на неговите служби (здравеопазване, пенсии). От много анкети личи, че основните причини за самоубийствата сред бившите войници са стресът и тра
Tazmanetsdiv
11 Ное 2010 22:59
Мнения: 881
От: Bulgaria
Парадокс за невежи. Във всяка държава, без изключение, работещите във войската, полицията и сигурността имат изключителни права.
Иначе нема държава.
Три пъти ура за Мето
За съжаление мислещите във форума стават все по-малко за сметка на плюещите с изкривени физиономии пръски слюнка "спецове". Най-сладки са тези форумни "другари", които обясняват как с техните пари и данъци – примерно от САЩ или Италия и Испания са ми изкарали заплатата и пенсията. Иде ми да се разплача от умиление. Вероятно останалата част псевдопатриоти, ревящи до бога за чужди пенсии и заплати са "другарите", които се водят на 200 лв. заплата, вземат реално между 1500 и 5000 укриват и крадат пари от държавата и страдат че трябва да работят по 40г. за пенсия. Не пичове, не сте познали, не 40 г. и 400 г. са Ви малко.
Право да говорят имат само хората, които честно и почтено са си платили всичко до стотинка. на останалите много здраве от арменския поп и от мен!
доньо
11 Ное 2010 23:01
Мнения: 814
От: Bulgaria
Митком не чакай признание от тези хора за погубените си младини за тях няма държава, няма специални служби, има "комисия по досиетата "платена с нашите пари за да те разследва и унижава.

tode3n
nikola_tsanev
11 Ное 2010 23:03
Мнения: 12,247
От: Bulgaria
И аз смятам, че Мето е прав.
Енчо
11 Ное 2010 23:12
Мнения: 1,199
От: Bulgaria
Тазман.... и така нататък...
Аз си плащам всичко до стотинка.
И ще ти кажа, че ти си кръгъл и...т.
Pojar
11 Ное 2010 23:34
Мнения: 1,204
От: Bulgaria
Ако ви се запалят къщите, ще трябва да почакате, че може да се окаже екипът който е на работа да е от младежи на по 55-60 години.
Apolitichen
12 Ное 2010 00:36
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Във всяка държава, без изключение, работещите във войската, полицията и сигурността имат изключителни права.
Иначе нема държава.
И правораздаващите в Съда.
Мето, никой не оспорва, че служителите, работещи в тези правохранителни органи не трябва да имат специални права. Спорът е за "правата" извън тези системи, а именно пенсионно-осигурителната система и по-специално разчетена ли е и как пенсионната система, основана на лични вноски, да поеме издръжката на служители без лични вноски или силно редуцирани такива. И не моге ли тези служители, като излязат от тези системи да бъдат преквалифицирани?
Реформата на пенсионната система стартира с идеята, държавата да не "пипа" (нито взема, нито дава) парите за пенсия. Само в преходния период (родените след 31.12.1959 се пенсионират без субсидии) трябваше да има субсидиране и то не от държавата, а от отчисления при приватизацията. (Онзи Сребърен фонд, де не е ясно какво става с него). Когато настъпи 2023 г. откъде ще се плащат пенсиите на "ранните" пенсионери? Представи си, че пенсионната система е изцяло капитало-образуващата. В партидата на ранния пенсионер има средства само за 15 г. пенсия (Случаят с ППФ при І-ва и ІІ-ра категории с допълнителните 12% и 7%, каквито няма за държавните ранници). Държавата пак ще трябва да субсидира както и преди реформата или "елегантно" ще вземе от парите на другите за да си изпълни задълженията. Е, що се гърчихме толкова време тогава да се прави пенсионна система?
От това недомислие следват още два срива - здравно-осигурителната система, разчетена по закон гражданите да се осигуряват от раждане до последен дъх, като държавата поема осигуровките на подрастващи и пенсионери на "символична" цена (50% от минималния осигурителен доход). Укриването на точните плащания от държавата е основен фактор за недостиг на средства в НЗОК.
Вторият срив е морален - скривайки задълженията си в общата субсидия, едни рекетьори- "слуги на народа" от МВР, МО, магистрати започват да обясняват как бюджетите/заплатите им били малки и не можели да си изпълнят задълженията. В същото време от техните бюджети не се отделят законовите 19% пенсионно осигуряване, което на всичко отгоре едва покрива половин пенсия. След като служителите на закона не плащат осигуровки, другите граждани от кого да вземат пример? И хайде сива икономика, та чак черна.
werno?
12 Ное 2010 00:39
Мнения: 583
От: Bulgaria
Не, бе тиа требе се пенсионират на по 70 годин с минимална пенсиа и кой преживее до 71 да се застрелва публично за назидание на другите!!! Журналята требе се пенсионират на по 31 най-късно, щото после много личи целулита и не стават.
Shako
12 Ное 2010 01:07
Мнения: 1,638
От: Bulgaria
Ако им вкарат разходите по осигуровките и другите благинки в бюджета, ще се окаже че по разходи за ред и сигурност измерено в процент харчим повече от Конго.
Ако искат да сиги пенсионират и на 30 години, обаче сметката трябва да е чиста. Ако хората раберат, че за полицаи, военни и съдии отделят по 20% от нациноналния бюджет и са съгласни на това и си гласуват на избори - нищо не може да се направи.
Глас народен - глас Божи.
Обаче да селъжим като цигани в сметката е неприемливо.
Просто защото човек така е устроен, че апетита идва с яденето.
И ако днес харчим 20-25% за военни и полицаи, утре това не им стига и те си искат повече.
И така ще отделяме 50%, и пак няма да им стига, докато една сутрина се събудим, че така са станали нещата, че прибират 99% от доходите на хората.
Е тогава съвсем ще я втасаме, ама ще бъде късно.
Добави мнение   Мнения:100 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »