Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ГЕРБ дава заден за закриването на БАН
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:42 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
генек
17 Ное 2010 19:52
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Абе, тия гербери май все педе*асти?
Много обичат да дават назад...Така и отвъд Капитан Андреево ще стигнат.
--------------------------------------
Блогът на Генек
Настрадин
17 Ное 2010 20:20
Мнения: 526
От: Bulgaria
Този човек е много любезен - трябваше да й каже, да се радва че не я замерят с яйца! И един въпрос възниква - щом могат да икономисат 2 милиона, колко ли изхарчват?!? Като се знае, че депутатите не познават икономията като такава!
lukcho2
17 Ное 2010 20:46
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
Както казах преди относно подкрепата на Атака за БАН: ще стане каквото ГЕРБ реши. Само не мога да разбера следното:
"Така се стигнало до компромиса да се остави "шапката" на БАН. С решението формално ще се запази академията, но институтите ще станат второстепенни разпоредители на средствата, предвидени в бюджета на БАН. Така парите вече директно ще идват от кабинета и няма да минават през ръководството на академията."
Т.е. правителството ще раздава пари директно на институтите. Имам един въпрос: за какво е тогава "шапката"?
Има капани. Изобщо като гледам, това е елегантно извъртане от страна на ББ.
1. Тежестта на "шапката" много ще олекне. Тя, "шапката", вече няма да раздава пари. Само може да има известно влияние за растежа на кадрите, но това не е много. Елегантно ББ отдели "шапката" от БАН. Така де, какви са тези "протести на БАН", сега ще има "протест на ЖЖЖЖ институт".
2. Това решение е токова удобно за правителството, че съм сигурен че следващото правителство ще запази схемата.
3. Основното: перфектно може да се прилага механизма "Разделяй и владей". Сега ако заплатите в един институт са 200лв, а в друг 2000 лв. , тези с 2000 лева ще се борят със зъби и нокти да се запази статуквото. Представям си какво натапяне ще има от страна на институт А за институт Б. И отговор под кръста от страна на институт Б.
4. По този начин ББ ще има право да реши: кой институт да съществува, а кой да се разтури (като му намали средствата).
Дали съм прав или не, ще се види много скоро от това: дали ще има твърди правила за оформяне на заплатите във всеки институт (по рейтинг), или ще бъде по усмотрение на фЮрера. Ако е първото (за мен ми звучи невероятно), не съм прав. Ако е второто, съм прав.
Zmeja
17 Ное 2010 20:58
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Генек,
Как искаш един обременен семейно като Дянков, мразещ и непоглеждаш баща си, да обича род и Родина! Как искаш такъв човек да милее за българските образование, наука и култура. Как агентите на СБ и Сорос да не искат да закрият БАН, приемника на Българското книжовно дружество, след като в неговата първа официална публикация при възстановяване на дейността му в България през 1882 г., наред с целите и задачите е записано:
"Тук считаме за неизлишно да забележим пътем на нашите еднородци, че ний под името българско отечество или татковина разбираме всичките земи, които, и в историческо, и в етнографическо отношение, принадлежат на българский народ, и от които една голяма част с пламенна молитва пред Бога чакат всяка минута своето пълно усвобождение и присъединение кам свободна България, като се намерват днес за днес разпокъсани пад чуждата власт... Прочее ний трябва да изучаваме всестранно както всичкият си народ така и целото си отечество, като в същото време се погрижим да придобием достатъчни познания и за съседните нам държави и народи, които само в такъв случай не могат да бъдат опасни за нас, и всякога ще ни почитат и ще слушат наший комшийски глас...[...]
Ний Българете, които вече сме честити да се радваме с пълна свобода, каквито работи и да правим, каквито преимущества и да имаме случайно на тос час в ръцете си; каквито обществени и държавни неучебни учреждения и да въздигаме за своето държавно благоустройство и за народното си укрепвание: ний никога не ще можем да бъдем честити нито нравствено нито материално, никога не ще имаме порядочно управление, нито добри съдилища, нито отлично народно войнство с пълна храброст и доблест, нито тъй благочестиво народно духовенство, каквото трябва да има всякога наший народ, именно такова духовенство, което да се отличава с образование, смирение и с примерна любов към народа и отечеството; нито пък ще можем, казваме, материално поне да се убогатяваме, ако преди всичко не си наредим училищата, каквито са нам нужни и полезни, ако не се сдобием постепенно с порядочна своя книжнина, ако не почнем да се просвещаваме правилно и систематично за да придобием истинна наука и образование, защото без народно образование, без истинска наука и просвещение няма никаква доброчестина, няма нищо добро за никой народ на света..."

Редактирано от - Zmeja на 17/11/2010 г/ 21:05:10

ГНевен
17 Ное 2010 21:11
Мнения: 1,000
От: Bulgaria
Е, ако сега, след поредната издънка на И(г)натов или не му се поиска оставката, или той сам не си я даде (пак фантастика!) , не зная какво още трябва да направи с този нагаждач, за да се махне. Днес или утре парламентът или по-точно "мнозинството" от ГЕРБ, подкрепено от кудучето Атака, ще гласуват на първо четене текстовете на "реновирания" Закон за академичния състав, написани от психоложката и психотерапевтка и неизвестно заради каква компетентност оказала се в комисията по образование и наука към НС Ирена Соколова. С това окончателно ще се развържат бесовете на неизброимото множество от порнографски "Оневерситети" за скоростно произвеждане на хабилитирани кадри от рода на Евгенчо Дайнов, накичени с конски опашки и огърлици от синци синци. Ликуй, народе!
генек
17 Ное 2010 21:19
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Змей, Пицко е типичен зубър - комплексиран, наизустяващ - без да разбира, отчитащ се с примерно поведьение, мразещ оригиналността, следващ шаблоните, непроменящ се...
Изобщо - всичко е на психиатрична основа.
А, и да не забравя - космополит! Номад, демек. А номадите не създават цивилизации - те ги разрушават и паразитират върху останките им.
ГНевен
17 Ное 2010 21:29
Мнения: 1,000
От: Bulgaria
За Zmeja . Резултат: За повече от 100 години - прогресиращо опростачване на нацията ни ! Протси хора избират прости като тях управляващи...
Old_BG
17 Ное 2010 21:45
Мнения: 22,342
От: Kiribati
Така и отвъд Капитан Андреево ще стигнат.

Ми кво се туткат.
Ако требе, ще се обадим тук таме и топло посрещане да им направят!
Zmeja
17 Ное 2010 21:47
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Генек, ГНевен,
Припомням тези стари писания защото не могат да се намерят в Интернет и за да видят съфоромците, че в същност почти нищо ново не е измислено в областта на обществените науки от времето на Платон и Аристотел. Че нашите предци преди 130 години са виждали проблемите по-ясно от сегашните хабилитирани ненормалници. Същото важи за правото и магистратите. И право даже не сме си измислили. Уж сме го изплагиатири от римляните, а все едно сме го взели от ромите. Така сме го осъвременили, увъртяли и усукали и така го прилагаме по целесъобразност, че в същност на практика отричаме всякакво право.
Manrico
17 Ное 2010 21:50
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
в същност почти нищо ново не е измислено в областта на обществените науки от времето на Платон и Аристотел.
Ся, то и ние казваме, че уманитарните институти и факултети трябва да се закрият, а на тяхно място да се даде на уманитарите една горичка - да се разхождат там и да си приказват

_______________________
АБВ - Аутсайдери Бълнуват за Власт
Блогът на Манрико
Zmeja
17 Ное 2010 21:56
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Манрико,
Той Царя нали направи такива пътечки за перипатетиците по време на мандата си като републикански премиер.
ivanhoe
17 Ное 2010 22:37
Мнения: 189
От: Bulgaria
Хора, не забравяйте, че Тиквата е пожарникар.
И за него идеалът е 451 F.
Фандорин
17 Ное 2010 22:47
Мнения: 3,938
От: Bulgaria
Значи, оцелял е по турско, развил се е при царизма, фашизма, партизанството, Втората световна, оцелял е при комунизма и култа към личността, при прехода, и сега си намери майстора в лицето на Джанков! Като го гледам този Джанков, изглежда един нищо и никакъв човек, пък то се оказа голяма шушумига
haibul
17 Ное 2010 22:50
Мнения: 224
От: Bulgaria
book, e-book; БАН, е-БАН. Другари не спирайте прогреса, моля.
vladimir_ak
18 Ное 2010 00:10
Мнения: 191
От: Bulgaria
Според мен "шапката" си е за рязане - най-големите далавери в БАН там стават, там има най-много администрация на глава работеща единица. Ясно е, че до работещите учени стигат най-малко средства.
intel_inside
18 Ное 2010 00:29
Мнения: 8,642
От: Bulgaria
lukcho2
Е абсолютно прав
Схемата е класика,
Подходът и сценарият повече от стандартни - типична политика за овладяване на придобит бизнес при хостал тейк овър.
Meto ot Interneto
18 Ное 2010 00:34
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Еми аз ви казах оня ден, хем отдалече, че нема страшно, обаче глас в пустиня - форумна тема, истерия, опело - да се чуди човек как може да изкукуригат иначе разумни хора.
Аре едно палче за "Атака" и за позицията й по въпроса.
lukcho2
18 Ное 2010 02:56
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
"Според мен "шапката" си е за рязане"
Айде започна са! Сега ще има разпри институт срещу институт, институт срещу "шапка", "шапка" срещу институти и т.н.
Чичо Фичо
18 Ное 2010 03:08
Мнения: 24,838
От: United States
"в същност почти нищо ново не е измислено в областта на обществените науки от времето на Платон и Аристотел"

"в същност почти нищо ново не е измислено в областта на природните науки от времето на Евклид и Архимед"
lukcho2
18 Ное 2010 03:38
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
Чичо Фичо го удари на философска чест
bari67
18 Ное 2010 06:06
Мнения: 212
От: Bulgaria
Скоро разбрах, че Игнатов с връзки бил пиет във Великотърновския университет, защото баща му бил виш функционер в БКП. След това баща му го изпратил в Москва. Стана ми ясно, че Игнатов си е некадърен по принцип и е свикнал някой друг да го "оправя"!
Добави мнение   Мнения:42 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща