Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ДАНС и прокуратурата могат да спасят Борисов от капана " Южна дъга"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:58 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
генек
11 Дек 2010 19:58
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Мурано,
някак си не е много морално хем да не те интересува нещо, хем да претендираш да раздаваш акъл.
Калки ти го е казал по-точно и ясно.
----------------------------------------- ---
Блогът на Генек

Smurf
11 Дек 2010 22:32
Мнения: 1,578
От: Bulgaria
Мурано браво бе щом ти е през дедовия за България и тука нямаш ни дете ни коте е ясно отноношението ти към сегашното управление. Имам новина за теб положението от година година и нешо е само надолу ама яко надолу. Наистина има движение в положителна посока в областа на сигурността в смисъл че вече е по-сигурно и по тази причина по мобилен телефон се говори главно за времето или ако трябва да се каже нещо за бизнес или нещо подобно си има ключова фраза " Аре ще доуточним нещата като се видим" не че и тогава не е сигурно кой точно какво прави ама поне си направил всичко което можеш да напревиш за да не те изтипосат по новините. Думата ми е за икономиката. Днес излезнаха великите данни за повишения износ интересното е че износа е скочил с по 50 до 100% за държави като Китай , Албания , Турция и разни екзотичин дестинации за Европа продължава пропадането. Обяснението е само едно - източване на ДДС.
Сега за строежите аз съм строителен инженер - транспортно строителство ( железопътно). По скъпо и безмислено в смисъл невършешто работа съоръжение от околовръстното няма. То решава само един проблем транзитното движение от Турция покрай София за Гърция и то чак като го завършат. Всички други приказки за градска скоростна магистрала и разни блабла на Борисов не вършат работа защото за да се качиш на него и за да слезеш от него продължаваш да се движиш по тъпите тесни булеварди и да чакаш като идиот на леви сфетофари справка сфетофара под надлеза на Симеоново. Иначе издънката с наводнението е ясна и на слепия че е грешка на проекта но за 83 милиона можеше да е както трябва .Браво на колегата по-горе за мнението на архитекта, това е голата истина.
hamel
12 Дек 2010 09:39
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Ами тогава защо се обаждаш
Ами не е ли ясно? На повечето изобщо не им пука какво става и какво не става тук. Кефят се, че като изтропат простотиите си, ние им се вързваме - "подпалват ни опашките". Така си осмислят живота. Въпрос на избор е да им се обръща внимание.
Mitev
12 Дек 2010 11:54
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Вярно си е - тази отсечка беше толкова скъпа точно с оправданието, че трябвало да се правят сериозни хидро съоръжения.Но изглежда всичко си е както и преди - куче влачи, диря парите ги няма.


но-кредит,
пък на мене ми се струва, че главното оправдание беше свързано с високите обезщетения за отчуждаването на терените, които някои "информирани" хора предвидливо бяха закупили.Или се заблуждавам?

Mitev
12 Дек 2010 11:59
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
използването на сюжети с природни катаклизми за политически еб*вки не е много умна и духовита идея.
това е ситуацията в Западните Балкани:

(снимка: натиснете тук)

(снимка: натиснете тук)


Далечен нежен полъх,
не пречи на критиците да се изживяват като ненадминати гении.

Как да не признаем за гений например автора на това:



По всичко личи, че са завършили строителното килино образование в Лос Трънчос.

който иска да уринира върху диплома на главен архитект. Представяш ли си каква е неговата диплома?

Редактирано от - Mitev на 12/12/2010 г/ 12:05:05

Mitev
12 Дек 2010 12:33
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Мурано,
ти по кой член заместваш ника Цвък?


Генек,
извинявай, но като чета подобни постинги ми се приисква да те попитам - защо се принизяваш по такъв начин?

alin
12 Дек 2010 13:38
Мнения: 10,233
От: Bulgaria
Има и куриози в тези мерки. Като например в рубриката "дългосрочни мерки" пише "столичната община в максимално кратки срокове да възложи за обследване, проектиране и изпълнение корекция на коритата на реките, почистване и възстановяване на деретата". Хем дългосрочно, хем спешно.

Няма никакви куриози. Дългосрочни са мерките, защото ако тези корита ги почистиш днес, това не значи че утре и в другиден някой отново няма да се изс.ре там. Така че ще трябва да се почистват отново и отново. Дългосрочно.
Колкото до "спешно", мисля че всички са съгласни с това.
PGeorgiev
12 Дек 2010 15:17
Мнения: 131
От: Bulgaria
"Голям залък хапни , голяма дума не казвай", знаете всички поговорката. Ще Ви помоля като си изказвате мнението да знаем , че е , мнение , а не аксиома, т.е изказано според мен , аз така мисля итн.. Също ще си призная , че аз също много се надявах , но се оказа според мен , че 20 години са нищо в развитието на новия строй в БГ. Знаем, че на Запад 150 г.+/– се е утвърждавал частния бизнес и е поставил всички на своето място, а за 20 не става. Няма по-градивна сила от духа и интереса на предприемача казано общо, чиновника чак като се уплаши за работното си място ще се размърда да работи, но явно ще минат години до силното гражданско общество, когато ако загуби 800лв.заплата ще е съдбоносно за семейството му. Припомням, че по-добре с околовръстно скъпо, нескъпо отколкото без и пак с похарчен бюджет. Сега реално нещо се прави, но не за тези чакащи на бюджета, а за българина посрещаш на летище Сф, каращ клиент до Банско, за да изкара днес за детето си и утре клиента да повтори е жизненоважно, а оттам с 2 думи идва бюджета , на който много живеят и предприемача раздава заплати.Има М4, парите дошли отвън се умножават и ефекта за бюджета е изключителен за тези, които знаят....Похарчиха се 12 милиарда 2004-2008 нещо скъпо построено помните ли да остана, което да помага сега бизнеса да прави пари за всички....
сега плачите за 150 милиона....+/–
Smurf
12 Дек 2010 15:56
Мнения: 1,578
От: Bulgaria
П.Георгиев имам едно питане. Ти твърдиш че трябва да поддържаме без ропотно този който прави нещо в момента за България, добро лошо няма значение важното е да има движение и нещо правене. Тук си прав народа е казал "Залудо работи залудо не стой" Та питам аз след като е дошъл клиента ти на летище София и си го натоварил да го закараш в Банско някак си се измъкнал през задръстванията на Младост и си се докопал до околовръстното би ли ми обяснил какво те грее околовръстното за 110 милиона като пак отиваш на светофара на Горнобански път и ще си чакаш на левия завой като поп 20 минути. Другата ти опция е да минеш от летището до Люлин през центъра ( ще проведеш на клиента една историческа лекцийка) и от там да хванеш магистрала Люлин. Просто неграмотни ентусиасти с власт са по-опасни за всички от корумпирани тарикати. Защото тариката знае че една кокшка за да снася трябва и да яде а ентусиаста мисли само за пет минути напред и за поредния рейтинг.
генек
12 Дек 2010 16:06
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Митев,
смятам, че си прекалено интелигентен, за да поемаш по изпитаната линия на цвъковци.
Просто ролята на умния човек не е да ръкопляска, а да вижда пропуските на властта - колкото и малки да му се струват.
А при ББ има цели пропасти - не пропуски.
----------------------------------------- -----------
Блогът на Генек
Туткалчев
12 Дек 2010 16:08
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
А, бе, откога 50 л/кв.м. за едно денонощие е чак такова бедствие?
Mitev
12 Дек 2010 16:34
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Митев,
смятам, че си прекалено интелигентен, за да поемаш по изпитаната линия на цвъковци.
Просто ролята на умния човек не е да ръкопляска, а да вижда пропуските на властта - колкото и малки да му се струват.
А при ББ има цели пропасти - не пропуски.


Генек,
моят постинг към теб бе предизвикан от реакцията ти към Мурано, която не съдържаше отношение по същество към тезите му.
Или смяташ, че това
Мурано,
ти по кой член заместваш ника Цвък?
е реакция по същество?

Що се отнася до ролята на умния човек, тя според мен е и да ръкопляска на властта, когато тя заслужава това, и да вижда пропуските, като на всичко отгоре ги и критикува.
Когато има повод за критика, аз не съм се въздържал да критикувам. Ето ти и последния пример за моя позиция по повод гласуваното решение да се купува наведнаж, без разсрочване, стаж когато недостига.


Сега онлайн: Вноските за купуване на осигурителен стаж ще се плащат само накуп » Страници: 1 2 21 09.12.2010 г. 22:33:13
Вноските за купуване на осигурителен стаж ще се плащат само накуп

Глупаво решение, което ще елиминира много потенциални купувачи на недостигащ стаж. От което ще страдат както хората, които не могат да съберат цялата сума на куп, така и самата система, която ще събере по-малко средства.


И още нещо. Аз не приемам властта да се обсъжда сама по себе си, без съпоставка с предишни управления. Тук във форума напоследък все повече се налага стил на обсъждане на властта спрямо идеала, (няма идеална власт!), а не спрямо предшествениците и. Освен това не се отчита голямата разлика в обективните условия, при които функционира сегашната власт и предишни управления. Ако смяташ това за правилно, значи сме на различни позиции.


Редактирано от - Mitev на 12/12/2010 г/ 16:41:58

GBG
12 Дек 2010 17:12
Мнения: 1,279
От: Bulgaria
Murano, PGeorgiev


До останалите - ако усърдието ви да копаете надолу го впрегнете в нещо креативно - цена няма да имате. Преди се впрягах от такива, но разбрах едно - с времето ще изчезнете постепенно. Не бъдещето го изисква, а настоящето...

PGeorgiev
12 Дек 2010 17:38
Мнения: 131
От: Bulgaria
Да, точно липсата на съпоставка(сравнителен анализ) ми се струва, че е грешката при много изказвания и както Митев подчертава търсене на нещо "идеално", било то правителство, съпруга, родина итн.. Някои са ме разбрали , че при тази съпоставка сега нещата мърдат за "пари", преди за милиардите "щяха "да мърдат .Естествено гледни точки много, Аз съм чувал, че рибата се вмирисва от главата и как някои са се погрижили всички депутати да са "под Контрол", избрани в Правителство още повече, Но се надявам на Господ колкото и общо да им звучи на някои да тръгне България, знам за себе си , че няма да стане бързо, нещо прагматично виждам при сегашните , но дълга тема.Пак трябва да съпоставяме периоди(кризи, не кризи) итн.. Само ще Ви дам пример за грешно разпределение на бюджет, поредния естествено... един готвач в наше посолство взима 1800 евро защото се водел някакъв член, в едно от многото(са над 200) са примерно 2-ма към днешна дата, жена му задължително трябва да е с него , трудоустроена за 700 + живеят в апартамент , който може да се дава за 800-1000 под наем. Сметнете за 2-ма на месец са към 12 хиляди лева разход, няма да умножавам по 12, а за Обсерваторията в Рожен, която е уникално съоръжение с много предназначения нямаме пари за ток дори....no comment.... поредния!
PGeorgiev
12 Дек 2010 17:49
Мнения: 131
От: Bulgaria
На Златен да спомена, че много съм чакал по пътя за Банско, на влизане на десния съм стоял с т.нар.ВИП туристи по 40-50 минути, за да завия надясно към околовръстното, но нещо мръдна... има шанс ДАЖЕ скоро да не чакам, а предишните години го нямаше май се оказа..., че Люлин за 3 години била стигнала като Марица донякъде...... . Ако трябва за момент да се съглася с определенията ще изкажа и друга гледна точка , че по-добре според мен неграмотен ентусиаст, но може би богат и многоооо запознат с кирливите ризи на думата Политика(само да спомена , че Ковашки въпреки , че "държеше или държи "33% от Енергетиката ба БГ, не го пуснаха в Политиката, а направо го разкатаха) отколкото човек без един ден трудов стаж както говорят, пък другия фалирал по Казината монарх, под пълен контрол на Службите итн.... ние много неща не ги знаем... но Истината , че някои се учиха на елементарни неща в движение, на Станишев даже доста му побеля косата... няма да е от хубаво...
генек
12 Дек 2010 19:06
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Да ви кажа - колкото по-съпоставям, толкова се замислям. Наистина ли хората избраха по-малкото зло?
/Отделен въпрос е защо все между злини се избира/.
----------------------------------------- -----------------------
Блогът на Генек
Smurf
12 Дек 2010 20:32
Мнения: 1,578
От: Bulgaria
П. Гоергиев че мърда мърда съгласен съм, че мърда нещо там, движи се, сега за посоката няма да спорим, просто много се дразня когато хора които са се занимавали цял живот с едно в случая с охранителна дейност или с носене на папки из коридорите на МВР да се изказват както следва " АЗ ако не бях околовръстното нямаше да го има .. блаблабла" " Идете бе идете да видите как са бетонирали планината само за да откраднат...блаблабла" " Аз пак повтарям изкопали са еднин гьол за 2 милиарда ...блаблабла" . Разбираш ли че това са пълни глупости. Борисов като е построил къща в Банкя на три етажа със собствени сили не го прави компетентен да оценява и да омаловажава труда на стотиците инженери проектанти и строители като дава присъди по телевизии. Апропо "гьола" за два милиарда включва и ВЕЧЕ построения малък град до Белене със жилища включително обзавеждането от телевизори и микровълнови печки по апартаментите за строителите и персонала на АЕЦ ама това не не се казва. Иначе имам новина за теб - сори пак ще чакаш и на десния завой за летището и на левия за Перник на Горнобански защото никой ама никой няма на идея точно как ще свърже околовръстното по южната дъга с магистрала Люлин. Всъшност има хора например надлез и пътен възел на две нива на Околовръстен път и Бул. Толбухин беше заданието за дипломната работа на моя колежка от ВИАС ама това беше в едно друго време през 1988 година а както знаем тогава "сме се занимавали с други НЕправилини мисли"
Добави мнение   Мнения:58 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3