Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ДАНС и прокуратурата могат да спасят Борисов от капана " Южна дъга"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:58 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
Starec75
11 Дек 2010 09:29
Мнения: 11
От: Bulgaria
Представяте ли си колко страшни ще бъдат валежите, когато Симеон Околовръстнии построи и другите отсечки от околовръстното шосе. Недейте да се чудите и празнословите, а си купувайте лодки. По-предвидливите могат да планират и бизнес - панорамно плаване около София.
Devil
11 Дек 2010 09:29
Мнения: 3,559
От: Bulgaria
"липсващата канализация в баровските квартали" - това е показателно за българина - вътре в колибката му подредено, лукс и разкош, извън нея за общото е мизерия и безхаберие. В нормалните страни баровските квартали са с най-добрата и поддържана инфраструктура, защото плащат най-високи данъци.
duch
11 Дек 2010 09:50
Мнения: 973
От: Bulgaria
прав си за връзката данъци-инфраструктура, но тя е в полза на Люлин там данъците са по-големи от тези в Бояна и т.н.
bgkurshum
11 Дек 2010 10:23
Мнения: 84
От: Bulgaria
Мутрата и мутренската му банда са най-корумпираното управление в историята на България.
Gabara
11 Дек 2010 10:39
Мнения: 584
От: Bulgaria
Един бивш руски премиер, мир на праха му, беше казал нещо много показателно за нашите ширини: "Ние мислехме, че ще стане по-добре, а то - както винаги"!
ИвК
11 Дек 2010 11:19
Мнения: 11,008
От: Bulgaria
Спомням си по времето на кмета Бойко, Вежди каза че за такива милиони на километър магистрали ще направи настилката от бронз. Интересно дали още е на същото мнение?
Advokat33
11 Дек 2010 11:33
Мнения: 1,907
От: Bulgaria
R or W "За нивото на инженерното дело в България: Колко останахме другари инженери?" Остана един перспективен водар, но вече е нахлебник на "капиталовия пазар".
Предпенсионно; -))
Тъжно!
Федаин
11 Дек 2010 11:37
Мнения: 4,803
От: Bulgaria
Б*х маа му. От целото храчене за това околовръсно къв е извода? Не прави нищо! Седи си. Кюти си като Станишко, Дедо или най -вече оня усмихнатия гей Софиянеца. Върти си далаверата и толкоз. Ама голем праз че по околовръсното през деня се караше в колоната с 20 км/ч на 1ва. Ми нали немаше наводнения. Аме некой виде ли пороя какви камъни влачеше отгоре.Било много скъпо. Ами че е скъпо като Софиански продаде земите наоколо и общината ги изкупуваше на 10торни цени. Е те това е далаверата.Нали 2 пъти го преизбирахте тоя нещасник. Що Бойко се е фанал да ви прави магистрали. Ами трепайте се между Стара и Нова Загора, виснете по задрастванията през лятото и бъдете щастливи. Станишев нали раздаваше по 5 лв увеличение на песионерите. Де*а **** стринка
Paulo
11 Дек 2010 12:04
Мнения: 38
От: Bulgaria
Каквито и водостоци и колектори да строят - докато не се направи канализация и не се спре ползването на деретата и коритата на реките за сметища - все ще същото.
Evasion
11 Дек 2010 12:12
Мнения: 17,258
От: Korea, Democratic People's Republic of
Всичко това ни връща към оправданията на бившата министърка на бедствията и авариите Емел Етем

Отново оправдания и бездействия. А преди изборите за съвсем други неща ставаше дума.
4uka
11 Дек 2010 13:35
Мнения: 3,111
От: Bulgaria
гОООлям рев за тази Южна дъга, това Околовръстно, чунким не може да минеш през Студентски град, или покрай Зоологическата градина, даааа ама трябва да си софиянец за да ги знаеш, нали
то и за снега що приказки по медиите се изговориха, ЕТО заваля...
по-добре да чакаш един ден по-рано, отколкото една седмица по-късно
no-credit
11 Дек 2010 14:02
Мнения: 954
От: Bulgaria

Федаин,
затова най-добре (някой като) Бай Тошо да дойде - хем ще има магистрали, хем няма да са на двойни цени.



____________________________
Кредитът - модерното робство
Мурано
11 Дек 2010 15:11
Мнения: 3,298
От: Nauru
Дайте направо да си викаме обратно Станишката и Тройната ламя, да надяваме розовите очила и да продължаваме по славния път на доброволната самозаблуда - синдрома на щрауса!!
Боко - вън! Не щем Околовръстно! Че си цепиме през нивята!! Долу Тиранина!
Ех, мое светло комунистическо Утре, кой ми те открадна!!

--------------------------------------
На народите с къса памет,
преходите им са много дълги!
- Д-р Тони Филипов
--------------------------------------
Няма да хвърлям жертви на вълците.
- С. Станишев
Амен
11 Дек 2010 16:05
Мнения: 303
От: Bulgaria
Ето и още нещо от арх. Павел Попов във в. Труд от 07.12.2010 г.:
... същия, дето загуби от учителката...

Проблемът с Околовръстния път е фасулски прост и ясен. Винаги е бил. Градът от десетилетия се тегли към Витоша. Земеделските земи между града и селата му (благодарение на Желев, Костов, Лучников и Софиянски) бяха донякъде реституирани, повечето заграбени и препродадени по времето на леви и десни правителства. Там с разрешението и съучастието на Общината израснаха нови квартали... без канализация. Така че дъждът е половината от водата. Другата половина са лайната... на
Общината. На фарисеите от Общинските съвети и на хиените от администрацията. На кметовете на "Витошката яка", на кметовете на София.

Винаги са били известни нужните терени за предстоящите "детелини" на Драгалевския, Симеоновския, Бистришкия, Горублянския път.

"Детелините" искат повече място от светофарите и другите престъпни, идиотски мерки. А мястото отдавна е подарено... под масата. Общината не иска или не може да си вземе подаръците обратно. Тогава идват на помощ "специалистите". Кръговото движение е прекрасно пътно съоръжение в града, където няма място за друго решение или между селата, където движението е слабо. В Южна Франция и Северна Испания "кръговото" на стотици места служи да поубие скоростта. Да се убива скоростта по Околовръстния път е идиотско.

Още по-голяма идиотщина беше да се очаква водата да тече нагоре - за да излезе от трапа по Околовръстния път, вместо да си тече надолу - по Драгалевския. Когато господарите на града посягат на човешките закони, е престъпно, но обяснимо. Когато не се съобразяват с природните закони, е патология.

"Случайно" бях общински съветник, когато Комисията по архитектура и благоустройство под председателството на инж. Зарко Филипов гледаше проектите за кръстовищата по Околовръстния път. Беше пределно ясно, че не хоризонталният Околовръстен път трябва да се гмурка и да минава отдолу, а меридионалните (отвесните - б.р.) пътища, които така и така катерят баира и са по-бавни, по-тесни и по-малко важни от Околовръстния. Освен дето водите предпочитат да текат надолу... Зарко Филипов и "колегите" от комисията не бяха глупави хора. Защо стиснаха очите и си запушиха ушите за предупрежденията, че проектите са погрешни? От подлост.

А "проектантите" на Софпроект спестиха "детелините" не от глупост и не за икономия, а за да угодят на началството и на всички намазали от подаръците по Околовръстния път. Стоян Янев се беше погрижил столичното градоустройство да се проектира само от ведомствени проектанти - извън всяка конкуренция, за да не стават "грешки". И досега е така.
Дядо Заре
11 Дек 2010 16:55
Мнения: 1,293
От: Bulgaria
До Бойковите клакьори - като Мурано и Федаин-а, например!
21 години София е управлявана все от "десни демократи" , като високо моралните Софиянски - 2 мандата и половина, като Бойко Бе-е-е - мандат и половина, наследен сега от Феяндъкова. И накрая виновен излезе пак Станишката!? Що, бе!? Да не е пикал по време на дъжда в канавките над Околовръстното-слънце!? В това ще да е причината за наводненията, нъл тъй амбразурчици!?
генек
11 Дек 2010 16:55
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Мурано,
ти по кой член заместваш ника Цвък?
----------------------------------------- ----
Блогът на Генек

Синият вълк
11 Дек 2010 17:09
Мнения: 221
От: Bulgaria
И на най-перфектното съоръжение природата може да види сметката...Друг е въпросът, че комунистите търсят всякакъв повод да намират махна, тъй като така и виждат, че основанията им не хващат декиш всред народа...Всъщност винаги, най-често Кутев, стават смешни. Като че искат да кажат, че би било по-хубаво без магистрала по южната дъга.
Мурано
11 Дек 2010 17:22
Мнения: 3,298
От: Nauru
Дядо Заре, Генек,
тъпо е да ме наричате "клакьор", защото на мене ми е през "дедовия" какво ще става в България! От 20 години живея в САЩ, всичко що притежавам ми е там. И трите ми дъщери са там също - едната родена в България, понастоящем преподавател в голям университет на Западния бряг! Другите две са родени в САЩ!
Тук нямам ни дете, ни котЕ!
Брат ми се спомина преди година от рак, благодарение на развитото здравеопазване базирано на СМС-и и рушвети! Баща ми почина отдавна, още по бай Тошово време. Майка ми, 80-годишна още кара. Живя при мене 10 години, па реши да се прибере - да я погребат тука!! Финасово съм я обеспечил напълно!
Така че, най-малко аз бих могъл да бъда привърженик на този или онзи "мошеник/политик". Но, ...... ако някой започне, макар и плахо да прави нещо за тази Територия, ще му кажа "браво"! Един ще почне, друг ще го последва, и ... може пък и нещо добро да се случи!!! Досегашните, нищо! Само КРАДЕНЕ като за световно!!!
А аз, съм лесен!! Не съм го избирал Бойко, защото не гласувам в избори където не живея. Хората които са там, да си правят избора, и после да си носят последствията!!

--------------------------------------
На народите с къса памет,
преходите им са много дълги!
- Д-р Тони Филипов
--------------------------------------
Няма да хвърлям жертви на вълците.
- С. Станишев
Дядо Заре
11 Дек 2010 18:32
Мнения: 1,293
От: Bulgaria
Мурано, Мурано!? Сега разбрах защо в този форум има толкова всезнаещи, владетели на абсолютната истина! Просто не сте в България, предубедени сте на базата на минали възприятия, деформирани сте от дезинформации, манипулации и остарели мисловни конструкции. А аз, който живях, живея и ще живея в България, с двама сина, 6 внука, преминал през Деветте кръга на ада наречен "преход" без да загубя човешкия си облик, съм седнал да си губя времето с извън земни, които подивели от безделие се мъчат дистанционно да "оправят" България. Акушери от разстояние!?
Калки
11 Дек 2010 18:40
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Мурано: на мене ми е през "дедовия" какво ще става в България!

Ами тогава защо се обаждаш, бе дтгнчкмвгз.
Добави мнение   Мнения:58 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща