Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Децата до 8 години задължително трябва да имат надзор
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:35 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
ddantgwyn
31 Юли 2011 20:10
Мнения: 8,551
От: Bulgaria
хъх, американизми разни?!
!@#$
31 Юли 2011 20:26
Мнения: 1,467
От: Bulgaria
Ихааа, ей бе , напълни се хазната. Всяко чааве си е жива касичка. Те принципно са на самоотглеждане. Само се чудя, кой ле би праснал глобата на Манго ?
Или то тоя закон си го пишем ей така, да си намираме работа ...
RumenS
31 Юли 2011 21:12
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Брех, се недоволни. Кога депутатите не работят и мързелуват, сме недоволни щото взимат кинти без да вършат работа. Кога си вършат работата /т.е. измислят простотии/ па сме недоволни. Нема угодия.
fractal
31 Юли 2011 21:31
Мнения: 9,824
От: Bulgaria
на децата до 18 години трябва да се забрани да пазаруват без родителите им
които продава на деца под 18 години е педофил
Brightman
31 Юли 2011 22:50
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
След разгара на "творчество" на Ширин Местан, Евгения Живкова, Емилия Масларова и Татяна Калканова, през 2002-2003 г., достойни интелектуални наследнички на своята "умна"предшественица Мария Антоанета, която решила въпроса за хляба, чрез пасти, но заслужено загубила празната си глава, сега отново някои подобни "интелектуалки" са се активизирали.
-
Кога ще решите проблема с женитбите на 11 годишна възраст и майките на по 12 ? Няма да го решите, щото циганите нямат пари да плащат глоби и не са интересни ?

Редактирано от - Brightman на 31/7/2011 г/ 22:56:11

paragraph39
31 Юли 2011 23:20
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
А кой ще надзирава децата-МАЙКИ- тези, от циганския етнос, които раждат преди да са навършили 14-годишна възраст?!
И кой ще вкарва в затвора биологичните бащи на децата от деца-майки- защото полов акт с лице под 14 г. е престъпрление по българския Наказателен кодекс, нали!!!
А кой ще надзирава Надзирателите- дали надзирават?!
гошо
31 Юли 2011 23:53
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
Интересно е тогава как ще решат казуса с първолаците и второкласниците, които са под 8 години, но в междучасията остават без надзор. Освен това, училището е обществено заведение, т.е. родителите ще трябва да подписват нарочен документ, упълномощяващ учителя да си върши работата.

Крайно време е да почнат да се водят дела за дискриминация на българския спрямо ромския етнос при правоналагането.


Редактирано от - гошо на 31/7/2011 г/ 23:55:10

len
01 Авг 2011 00:32
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
ddantgwyn
[Златен]
31.7.2011 г. 20:10:22 хъх, американизми разни?!

Взе ми думите от устата, първото нещо, което си помислих, беше това. Американският тоталитаризъм май е/ще бъде/ по-жесток от предишния. Значи 8-годишното дете няма да има право да играе пред блока, щото на някой му кефнало да налага американския начин на живот. Направо ми става лошо като си помисля, как все повече съвременният глобализаторски тоталитаризъм нахълтва в личния ни живот. Не е ли изконно право на родителя да решава как да се грижи за децата си? Откъде накъде ще задължават родителите например да тровят децата си с ваксини? Защо да нямат родителите право на избор. И не само родителите, въобще все повече ни оплитат в тоталитарна мрежа - днес забраняват пушенето, но разрешават противоестествените гей-паради. А нашите гъзомийници-политици са свръхпъргави в навеждането към новия Голям брат, ама гледат най-напред колективно да наведат народа, гадовете мръсни. Подлудиха софийските родители с липсата на места в яслите и детските градини, сега познайте, какво ще се случи, ако въобще се приложи този тъп закон - кой ще гледа първолаците следобед, още повече, че целодневното обучение го махнаха, щото нали трябваше да "оптимизират" образованието. Всичко Мара втасала в тази държава, та още една простотия ни изсипват на главите.
Старшината
01 Авг 2011 00:54
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
.... бла-бла ... министрите се нуждаят от надзор ... а боко - от връзване!
cymen
01 Авг 2011 01:28
Мнения: 2,779
От: Bulgaria
винаги съм смятал, че един от най-сериозните проблеми на българия са изключително строгите закони и излишни ограничения. те просто не се спазват. още по-лошото е, че дори в момента на приемането им всички са наясно, че няма да се спазват. по този начин ерозира всякакво доверие в писаното законодателство и обществото се ръководи от някакви неписани "правила" ала родовообщинен строй.
Slava
01 Авг 2011 01:47
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
Явно се налага, щом т.нар. родител решава да се грижи за децата си, като ги забрави на улицата. Кво лицемерите?! Когато се случи нещо кофти на някое, веднага ревете държавата това, държавата онова. Еййй, мрънкащ народ. Нали ги виждам какви бездомничета са-още не са тръгнали на училище и по цял ден са на улицата, две даже седят на тротоара и продават мидичките, които събрали от пясъка и играчките си. Момиченце в първи клас казва на две момченца-хайде да правим секс, а те пък от своя страна ходят да си крадат каквото харесат от магазина отсреща. Или не вървите по улиците , или не виждате какво става около вас. Такъв закон /зная със сигурност/има в Испания. И яко работи. Разликата е , че там всички жилищни кооперации имат дворове-с детски кът, басейн и т.н. А с циганските деца, които раждат деца, проблемът ще се реши, когато бащата иде в затвора- за педофилия. Защо съдът не прилага закона, може само той да каже!
П.П Някои много ги е страх да не станат американци. В близките 100 год. няма да се случи, споко.
anacephal
01 Авг 2011 02:52
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
На Парламента трабва да се забрани да гласува нови закони без референдум. Натрупването на абсурдни забрани върху абсурдни забрани води до а) правен нихилизъм у населението; и б) беззаконие във формата на избирателно прилагане на закони според които всеки нормален човек е престъпник. За съжаление няма да стане - "новата" тирания се нарича "представителна демокрация"..
ablepsia
01 Авг 2011 06:41
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Обикновин фашизъм, Лен
wwwe
01 Авг 2011 08:39
Мнения: 1,097
От: Bulgaria
Забраната е излишна, защото децата седят по домете си пред компютрите, или просто няма деца. През моето детство пред блоковете имаше цели орди деца. Сега от много години не виждам деца да играят вън. Само кучета, котки и коли пред входа. А сетих се, отвреме-навреме виждам две момченца на около 8 години, които са големи приятели с кварталните кучета и котки и се грижат за тях. Много мила гледка са, особено когато се грижеха за едно ранено куче, което след като оздравя винаги е до тях.
А много от циганските деца са под стриктният контрол на родителите си, само че не когато играят, а когато просят и това едва ли може да се промени с приемането на този закон.
borony
01 Авг 2011 08:44
Мнения: 1,984
От: Bulgaria
Шведчетата трябва да имат надзор в домовете си до 18 години. За надзора по шведската улицата не съм запознат, но ще попитам.
nakom
01 Авг 2011 09:27
Мнения: 188
От: Bulgaria
Това с контрола на децата по улицата означава само едно - тотална абдикация на държавата от опазването на децата ни, и стимулиране на мислене - всеки братя да се оправя както може.
С други думи - ако отвлекат детето ти за органи, или го изнасилят насред улицата, ще дължиш и глоба че не си го държал пред компютъра вкъщи.
В това положение, няма какво да задържи можещите да отглеждат деца, да ги отглеждат в чужбина
hamer
01 Авг 2011 09:28
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Ами някога не беше опасно за децата на улицата, затова играеха по кварталните улички, тичаха с филиите, ходеха групово на училище, защото всички трябваше да са записани в съответното квартално училище. Когато ходеха на кръжоци, на курсове в читалищата, на тренировки - не се налагаше да ги придружават възрастни. Дори бяха изпращани сами по влакове и самолети, като се поверяваха на стюардесата, респ. на кондуктора, който имаше грижата да ги предаде на очакващите ги близки.
Може би новият проектозакон се възползва от това, че маса родители са безработни и ще могат да осигуряват контрол и да придуржават децата си, демек да си уплътняват времето. Но никой не си задава въпроса къде и как ще ходи това дете - на училище, на курсове и пр., когато в семейството има безработни.
Пък и законът не предвижда да се положат повече усилия и драконовски мерки за повишаване сигурността на децата и на всички граждани на улицата, въпреки 60-хилядната МВР-армия, въпреки 100-те милиона за подслушване, въпреки обещанията за практически неограничен бюджет на МВР, щото нали да се компенсира забраната на "даренията". Къде по-важно е МВР да помага за разчистване на политически сметки, отколкото да се грижи за сигурността на децата и гражданите.
dobadoba
01 Авг 2011 09:37
Мнения: 5,891
От: Bulgaria
'В проекта за закона за детето се предвижда да се иска и писмен документ от родителя, ако не той, а друг пълнолетен придружава детето му на обществени места'
Документа ще е обикновена декларация, или със задължителна заверка от нотариус?..

Някои хора си уплътняват свободното време, тровейки живота на останалите.
ablepsia
01 Авг 2011 09:43
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Мен отново ме глождят съмнения - дали пък няма да стане като с институцията на домоуправителите, т. е. да се учреди платена длъжност "съгледвач" на деца, на която кметовете да назначават "наши ора", а майките и татковците да се задължат да им плащат
Щото ако е за приходи от събиране на глоби, в момента нито държавата, нито общините си мърдат пръста да глобяват когото и да било и за каквото и да било. Дали пак законът няма пак да се прилага избирателно (като в случаите с Лукойл и Юнел)

Редактирано от - ablepsia на 01/8/2011 г/ 10:05:07

гошо
01 Авг 2011 09:46
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
Дали пак законът няма пак да се прилага избирателно


В полицейските държави всеки е нарушител, но законът се прилага избирателно, според зависи от "послушанието".
Amilcar
01 Авг 2011 10:02
Мнения: 1,907
От: Spain
Такъв закон /зная със сигурност/има в Испания. И яко работи.

Да посочиш нещо връзчица към тоя закон дето яко работи, че ей на - живея в Испания, за такъв закон с възрастови ограничения не съм и чувал, току що се скъсах да търся из интернет поне някаква информация по въпроса и единственото, което намерих са ПРЕПОРЪКИ от еди си кое министерство да наблюдаваш децата си като са сами навън.
Добави мнение   Мнения:35 Страница 1 от 2 1 2 Следваща