Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Децата до 8 години задължително трябва да имат надзор
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:35 Предишна Страница 2 от 2 1 2
ablepsia
01 Авг 2011 10:21
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Веднага след като се разрази демокрацията, наблюдавах как в "Младостите" в София детските заведения бяха превърнати в служби на общинската администрация и в данъчни служби.
Що вносителите на тая идиотщина не се възползват от "челния опит" на Руската Федерация и не възстановят отново иззетите сгради на детските градини? Тъкмо нашият набеден за премиер троглодит ще има повод да реже лентички на поразия на ремонтираните детски заведения, да се бие в гърдите и да ни обяснява как: "Аз направих, аз дадох...."
Бай Драган
01 Авг 2011 10:31
Мнения: 12,047
От: Bulgaria
Безсмислен закон за България. Някой дупетат ходил или се запознал с американския закон и решил да демонстрира дейност .
Ми те повечето деца играят по улиците, а 8 годишните от село са овчарчета или говедари.
Тръндафилка
01 Авг 2011 12:04
Мнения: 1,086
От: Bulgaria
Мда, скъпи баби и дядовци, следете внимателно приемането на закона, че после - поне 1000 лева глобичка, ако нямате писмено разрешение за разходка с внучето. И внимателно проверете, дали в документО трябва да е указан маршрутът, времетраенето, и правото да черпите внучето с лимонада
havamal
01 Авг 2011 13:27
Мнения: 2,630
От: Bulgaria
По принцип подкрепям! Май писах вече, как на едни познати в Канада, сина им/в 10клас/ се почувствал зле в училище.....и не го пуснали да си ходи, шот нямал придружител.
А инак и Параграфа подкрепям-кой ще следи мангалките да не раждат преди 18г????
no-credit
01 Авг 2011 15:37
Мнения: 954
От: Bulgaria

Поредният напън за ограничаване свободата на хората и правото им сами да си градят живота. А също и поредният напън да се прехвърли отговорността за сигурността от МВР и многобройните частни охранители върху обикновените хора.


____________________________
Кредитът - модерното робство
Горскио
01 Авг 2011 15:38
Мнения: 1,819
От: Bulgaria
Идиотизъм, но понеже го има на Запад, ще стане закон и у нас.
.
Социалните услуги са голям бизнес и ще се развиват. А пазар на социалните услуги най-лесно се създава законово.
.
Едно време имаше квартални ОФ отговорници, после имаше дружинни ръководителки в училищата.
Сега ролята на кварталните се поема от социалните работници, а тази на дружинните се поеме от училищните психоложки.
.
С една дума, празно няма. Имахме 20 години свобода от 1989 година и сега тя постепенно свършва.
.
Даже ще е по-лошо, защото едно време кварталните общо взето не се бъркаха в семейството (освен в случаите на тежък алкохолизъм и домашно насилие), камо ли да взенмат деца от семействата им.
Докато сега социалните работници ще могат да шпионират семействата и да напълно "законно" да отвличат деца.
.
Българите още не са наясно какво им се крои...
Горскио
01 Авг 2011 15:43
Мнения: 1,819
От: Bulgaria
Социалната индустрия ще се развива, защото тя ще носи милиарди за главните си субекти:
- адвокати
- социални работници
- съдии
- полиция и прокуратура
- психолози, оценители и т.н.
риболовец 5
01 Авг 2011 16:18
Мнения: 3,280
От: Bulgaria
Социалната индустрия донесе милиони на строители, чиновници и както пишат по вестниците министри!
Кириак Стефчоолу
01 Авг 2011 18:13
Мнения: 3,836
От: 0
Явно се налага, щом т.нар. родител решава да се грижи за децата си, като ги забрави на улицата. Кво лицемерите?! Когато се случи нещо кофти на някое, веднага ревете държавата това, държавата онова. Еййй, мрънкащ народ. Нали ги виждам какви бездомничета са-още не са тръгнали на училище и по цял ден са на улицата, две даже седят на тротоара и продават мидичките, които събрали от пясъка и играчките си. Момиченце в първи клас казва на две момченца-хайде да правим секс, а те пък от своя страна ходят да си крадат каквото харесат от магазина отсреща.

Хаиролсун, бибиханум! Запри му лафа! Викайте ура, че край Вас има пясък, по който децата могат да събират мидички! Защото в предградията на Банкя, наречени София, по пясъка (ако е останал) по детските площадки, децата само кучешки лайна могат да събират! И не се притеснявайте - нито секс ще правят, нито ще откраднат. Ако са циганета - може да барнат, но това е част от тяхната самобитна култура, а ние сме мултикултурни, или нещо бъркам?
Вашият покорен слуга е на улицата от тригодишна възраст. Нямал съм късмета на сираченцето Боко, осиротяло на 38-годишна възраст, да ям филии с мас и захар. Мойте бяха с олио, червен пипер и сол. Циганска баница. За дванайсет яйчица дневно да не говорим.
Само че тогава вратите не се заключваха, а при дълго отсъствие (ваканция на море) ключът се оставяше под изтривалката. И никой не посягаше на дете, защото махалата щеше да го пребие, а ако народната милиция го докопаше преди махалата, му скъсваше трътката от целувки.
Кириак Стефчоолу
01 Авг 2011 18:22
Мнения: 3,836
От: 0
достойни интелектуални наследнички на своята "умна"предшественица Мария Антоанета, която решила въпроса за хляба, чрез пасти, но заслужено загубила празната си глава, сега отново някои подобни "интелектуалки" са се активизирали.

Челеби,
Политикът с голямо "П" лъже при необходимост.
Политикът Боко лъже, щото му идва отвътре, в психиатрията му викат Мюнхаузенов синдром.
Това за Мария-Антоанета е лъжа.
Кириак Стефчоолу
01 Авг 2011 18:41
Мнения: 3,836
От: 0
len,
Съвсем точно.
Само че не бива да се възмущавате - това е описано от тавагишч Енгелс. Как и защо е станало закон в САЩ, откъдето ни го натрисат, е дълъг разговор.
Целта е разрушаване на семейните връзки - дете във втори клас не може да се прибере само до в къщи, ако и двамата родители работят, а бабите и дядовците вече ги няма. След глобите следва отнемане на родителските права. Оттам до трудовите армии на Лейба Бронщайн има само една крачка.
За търговия с органи не ми се говори. Органите на чаветата са слабо съвместими и не се търсят.
len
01 Авг 2011 19:11
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Мдаа, Оруел с предвижданията си ряпа да яде... Действителността е къде къде по-богата от литературата...Ама ме е яд, щото ми омръзна да живея в интересни времена, според китайското проклятие...
Slava
01 Авг 2011 19:24
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
Amilcar, не зная в коя Испания живееш, но децата там се водят/вземат на/от училище от родител или упълномощен от него придружител. Ако си оставиш детето самО у дома, бдителни съседи веднага сигнализират полицията. Ще намеря закона и ще ти пратя линк
Amilcar
02 Авг 2011 11:09
Мнения: 1,907
От: Spain
Slava, единственото, което открих е това:
La ley en España no establece a partir de qué edad se puede dejar a un menor solo, aunque sí puede sancionar a la familia e incluso retirarles al niño si los servicios sociales consideran que está en una situación de riesgo por pasar demasiado tiempo solo.

Законът в Испания не определя възраст на която детето може да бъде оставено само, но родителите могат да бъдат санкционирани и даже да им бъде отнето детето ако социалните служби преценят, че е било изложено на риск.
Та така...
С нетърпение чакам линка.
Добави мнение   Мнения:35 Предишна Страница 2 от 2 1 2