Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Предели и провали на контрола
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:109 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »
UNIVERS
31 Юли 2011 22:04
Мнения: 5,614
От: Bulgaria
Добре, де , ако е вярно , че Лукойл- Нефтохим от години декларира загуби, как така в Русия не са научили за това ? Защото руските медии отразиха проблема , цитирайки анализатори : " ..... вероятно проблема е по-скоро политически , защото от икономическа гледна точка и двете страни са заинтересовани рафинерията да работи. Дневния приход е 16-17 млн дол , а чистата печалба от дейността на Лукойл в БГ е 4.7 % от общата печалба на компанията" /край на цитата /.
burning daylight
31 Юли 2011 22:08
Мнения: 925
От: Bulgaria
Сияйния, би ли обяснил, как тия 42% биха повлияли на сегашната ситуация, ако НЕ представляват блокираща квота изрично записано в дружествения договор?

Защо "ако НЕ"?
Те си бяха блокираща квота и по приватизационния договор, и по УСТАВА.
А затова как можеха да повлияят, г-н Хърсев е написал достатъчно. За тези неща се мисли с години напред и единственият реален лост... или коз, а не "черен Дянков"
е именно реалното участие в управлението на дружеството.
traikokitan4ev
31 Юли 2011 22:33
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
Сияен, благодаря за информацията. Не съм се интересувал и не знаех този факт. Ако е така излиза, че Костов е бил нагласил нещата далеч по-добре срещу 100 млн., а Дедо и дедовци са големите продажници. Хубаво е това да се знае от мъдокрепителите им
Don
31 Юли 2011 22:34
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Перфектен опус на Хърсев.
Толкова е просто, че чак простотията на герберите не може да се впише в сивото ежедневие.
Cruella de Vil
31 Юли 2011 22:35
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Този номер "компанията дава хляб на ХХХХ работници" открай време се използва от недобросъвестни собственици на фирми за изнудване на държавата, като заплахата е да изкарат всичките тези работници и семействата им на протест с цел постигане на някакви отстъпки, опрощаване на кредити или да се разреши откровено неспазване на законите.
Дежа вю.
Гого
31 Юли 2011 22:36
Мнения: 336
От: Canada
Защо никой, ама НИКОЙ, не зададе простия въпрос.
Как така за Лукойл трябва закона да се приложи в цялата му строгост, а за Банскалийската концесия закона може да се поусуче, че даже и промени?
Нещо не ми се връзва тази принципност на позициите. Хм.
Не е да се застъпвам за Лукойл, ама другите нещо май са фаворизирани А?
pgh
31 Юли 2011 22:39
Мнения: 895
От: Bulgaria
Doн,
Ако ГЕРБ не бяха затворили Лукоил, нямаше ли да си най-гръмогласният, дето да разяснява във форума, че правителството прилага двойни стандарти?
острилката
31 Юли 2011 22:40
Мнения: 1,157
От: Bulgaria
Лоши новини другарю Хърсев

Премиерът на Русия Владимир Путин бил много доволен от скандала с ЛУКойл - България. В тесен кръг той споделил, че подобтно развитие е могло да се очаква, тъй като през последните говдини корпорацията се държи като монополист на доста пазари.
Това съобщиха за Frognews.bg дипломатически източници от Москва. Според тях дори Путин се обадил на българския премиер Бойко Борисов да подкрепи действията на правителството по отношение на неизпълнените законови задължения на ЛУКойл. Той обаче изразил надежда, че проблемите ще бъдат разрешени в най-скоро време и нещата ще поемат в правилна посока.
През м. март самият Путин направи изявление, в което разкритикува необосновано повишаване на цените на горивата от ЛУКойл в някои райони на Русия. Тогава руският премиер предупреди компанията, че не може да се държи като абсолютен монополист и да не зачита правилата, установени от държавата и международните закони.

Подкрепа на действията на българското правителство изразили и от ЕК. От Брюксел уверили, че законът винаги трябва да се прилага справедливо и еднакво към всички. Колеги на Трайчо Трайков пък от страни в ЕС го уверили, че ще помогнат, ако се забележят и най-малки признаци за криза с горивата.
suhar
31 Юли 2011 22:42
Мнения: 6,222
От: Bulgaria
Даже не дочетох статията. Хърсев пледира за "узаконено беззаконие". Връщане в средновековието. 50 години го гледахме.
traikokitan4ev
31 Юли 2011 22:45
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
UNIVERS, в татковината има различни фирми "ЛУКойл", всички контролирани от Златев (съответно от руснаците). Не се знае точно коя, или целия холдинг, са имали предвид в руската публикация. Лесно може да се изровят от публичния регистър годишните финансови отчети, но по памет си спомням, че В.Златев още през Март ревеше, че рафинерията от години е губеща. И нищо чудно - след като и на входа и на изхода и стои по един друг "ЛУКойл", в тях да се генерират печалбите.
За това тези дни повтарям, че целия театър е елегантен финт Златев да се освободи от тежките активи и да замаже далаверите си в рафинерията. Ще продава гориво от ЛУКойл Румъния, далаверата през складовете и бензиностанциите му ще си върви, групата "ЛУКойл" ще оптимизира румънското, жертвайки българското предприятие, а НЕмонтирането на контролните уреди няма да позволи сравнение с предишните периоди, от което да лъснат далаверите с фиктивния износ. Пито - платено!
Бургазлии - супата

Редактирано от - traikokitan4ev на 31/7/2011 г/ 22:47:41

pgh
31 Юли 2011 22:46
Мнения: 895
От: Bulgaria
Законът е само едно средство на политиката.

Не е баш тъй г-н Хърсев.
Законът е основното средство за налагане на политиката на държавата.
И ако има нещо, което да е по-лошо от един лош закон - това е закон който важи избирателно (само за някои).
UNIVERS
31 Юли 2011 22:47
Мнения: 5,614
От: Bulgaria
острилка, щом източници на инфото са дипломатически източници от Москва - значи са чекисти или недоубити комунисти . На тях ти вярваш ли ? Според библията , която изповязваш , би трябвало отговора ти да е- "НЕ". Тогава ? Освен , ако имаш пряка връзка с подполковника. Ма, на него от съображения за сигурност , девятката не му дава сателитен.Не вярвам радист с макарка да тича след него.
острилката
31 Юли 2011 22:54
Мнения: 1,157
От: Bulgaria
Ако толкова те интересува на кое от съобщението вярвам - това е втората част, фактите. Макар да подкрепят първата част по логика, ми е все едно дали първата част е вярна.
А главното е, че Европа ни подкрепя в борбата с монополиста.
Макар това да натъжава безпартийните чугуне.

Редактирано от - острилката на 31/7/2011 г/ 22:59:56

АВАКУМ
31 Юли 2011 22:54
Мнения: 12,358
От: Bulgaria

Острилчо, що изведнъж те заинтересува мнението на един путлерочекист?
UNIVERS
31 Юли 2011 22:59
Мнения: 5,614
От: Bulgaria
Трайко, бургазлии освен супата, дишат и мръсен въздух, особено към 1-1.30 като започнат да продухват инсталациите . В "Славейков" не се диша. Това е градът с едни от най-високите проценти на раковите заболявания. В това часово време в Хайделберг можеш да отвориш широко прозорците, независимо, че недалеч от града има химически мощности. Не съм сигурен- май и Хайделберг- цимент е тъдява.
Уважавам руската литература и музика, история и традиции , култура , държа на приятелските отношения между двата народа, но преди всичко съм българин и искам да бъдат така добри да вкарат кинти за решително подобрение на еконормите , модернизация . Нека печелят и двете страни - лошо няма, нека има работни места. Но.....
premen
31 Юли 2011 23:02
Мнения: 430
От: Bulgaria
за законите и наредбите и ролята им за икономиката г-н Хърсев е прав. Случаят с Лукойл обаче има всички белези на многоходова картелна конспирация и в действията на участниците няма нищо непремерено предварително. от както черно море е езеро на лукойл а румънската рафинерия е по продуктивна по бензините от нефтохима изводът е сам за себе си ясен. цените на авио и 98 ще покажат - както и на автогазта там ще е най голямото увеличение. Направо избиват рибата - оправдават заиварянето и редукцията на призводството - печели лукойл, врътка с държавния резерв - деблокиран, после ще се пълни (врътка два -печелят тези които могат от администрацията и Лукойл в Румъния който ще захрани лукойл България или петрол Холдинг АД или трети ( при всички случай под контрол лица) Качване на цената на горивата ( най-вече автогазта и авиобензина, не вярвам преди избори да качат дизела и 95 ама тези пердета могат да организират и това) -Печели Лукойл от Румъния и фиска губи икономиката ама гербаждиите така или иначе две години я натискат че некви 20 -50 ст на литър няма да се отразят ами ще повдигнаи БВП то за сметка на добавената стойност в селското и промишлеността.
А политическите хвалби ще са в стил честни неподкупни и Закона и пр.

Има и други противоположни версии - за прекъсване на монопол при държавна контрабанда , но тогава Златев би сложил уредите и осигурил манипулацията им своевременно или натиснал при наредбата.

ТО ще стане ясно. Хърсев обаче остава с впечатление че замазва същността. То не бе лобизъм и тъпизъм две години та сега ще го коментира....
острилката
31 Юли 2011 23:08
Мнения: 1,157
От: Bulgaria
Да остайм толумбаджията, но това което е интересно как европейския съюз и автора, като известен европеец са на коренно различни позиции.
Коя ли от тях ще е правилната.
Ако докторът е прав, това което ни съветва е да изуваме гащите и да се наведем на монополиста, оставяйки го да прави каквото си иска, незачитайки българското законодателство.
Не се учудвам че от авренската ядка го харесват, ама аз - твиердо ние.
анастаси сиров
31 Юли 2011 23:13
Мнения: 9,352
От: Bulgaria
И винаги държат сметка за разходите, които законът налага на изрядните фирми - цената на контрола има предел и това е онази сума, която фирмата може да отдели, за да спази нормите на закона - и въпреки това да остане способна да се конкурира и да продава, за да продължи да произвежда
А така, градски.Тук съм съгласен с теб.Въпросът не в Лукоил.Въпросът е в другите.
Този месец трябва да отделя 400 /четиристотин/лева , за да сменя чисто нов двегодишен касов апарат.Ще го сменя, няма къде да ходя.Но пък няма да отидем на почивка.Айде нас кучета ни яли.
Ама защо, като псувам съвсем откровено симеон дянков, другари като острилката ми дрънкат за руските интереси.
Пука ми на мен за руските интереси.От 12 години имам собствен бизнес и съм сменил 3 касови апарата.Само един от тях заради препълване на фискалната памет.
Ще взема да ги пратя тея старите на СД-то да си ги навре в ...мазето.Гадове.
Извинявайте, ама чиляк се изнервя понякога.
mehudi
31 Юли 2011 23:16
Мнения: 695
От: Bulgaria
доколкото следя развитието на проблема по медиите, идеята за фискални измерващи устройства във всеки склад е на лукойл. и всички си слагат, само те - не. туй нящо г-н хърсев не го споменава. защо ?

независимо от това хърсев е прав, че държавата можеше да има повече проактивна роля с междиниие проверки, глоби и тн.
Бай Иван
31 Юли 2011 23:18
Мнения: 3,806
От: Virgin Islands (Unit
Преди наричах г-н Хърсев главен счетоводител на мафията, имах си основания за това. От известно време престанах да го наричам така, смятах че е успял да се откачи, въпреки че не познавам някой, който да е успял да го направи.
С последните си статии за Лукойл, г-н Хърсев показа, че е напълно зависим от мафията. Съжалявам за гърчовете му, но никой не може да му помогне.
Познавайки отлично материята той прекрасно жонглира с въжделенията на бизнеса за една по либерална и предвидлива икономика, като ни пробутва мафиотските номера на босовете си.
Една крекинг инсталация с проектирането и изграждането става за 6 месеца (това го правят японците)
Лукойл иска 1 година за да сложи няколко бленди???? Много определено е желанието на Лукойл да няма измерватели, да се отчита както до сега субективно,
да се отлага във времето, а във времето всичко се случва.
Да приложат на Лукойл системата на Топлификация - когато нямаш топлоразпределители плащаш пълната мощност - ползвал или не ползвал. Така и Лукойл - щом като няма нужните ПО ЗАКОН измервателни уреди да плаща ДДС и акциз за пълния капацитет на тръбата, докато си монтира измервателите.

Добави мнение   Мнения:109 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »