Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Разговор с Тито
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:232 Предишна Страница 3 от 12 1 2 3 4 5 Следваща »
Perdekiriz_2
13 Дек 2011 23:19
Мнения: 149
От: Bulgaria
Бил е само на 26-27 години! А пък е имало и други, които са били акрани негови, доста по-велики...Натисни тук
Васик
13 Дек 2011 23:32
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
Tratto da SMOGMAGICA, 1975 Amico Di Ieri
Натисни тук
бонго-бонго
13 Дек 2011 23:49
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Еееееех, Васик Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бонго-бонго
Ram700
14 Дек 2011 00:00
Мнения: 4
От: Bulgaria
Зоран Джинджич никога не е бил президент на Сърбия. К'ви ги плещите?!
Doctora
14 Дек 2011 00:28
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Разбира се.

През 1997 стана кмет на Белград .
После през 2001 - премиер на Република Сърбия.
През 2003 му отвориха третото око.

Аз за това като пиша за Мутропожарникара, небрежно му напомням
Memento Зоран Джинджич
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Doctora
Васик
14 Дек 2011 01:04
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
Цялата история е събрана в тези последни 7 минути. Натисни тук Смисълът на тази последна част е, че всичко започва от Ивица Осим и Бобан през 1990 на Максимир и завършва пак там през 1999, но втория път те са извън терена и не ги виждаме да се радват, защото през това време са се случили толкова много неща, че вече няма значение кой ще победи.
Зе Мария
14 Дек 2011 02:23
Мнения: 2,227
От: Bulgaria
Аз мога да разкажа историята още по кратко : Sve je isto samo njega(Тито) nema! Видеото Натисни тук ТекстътНатисни тук
Зе Мария
14 Дек 2011 04:18
Мнения: 2,227
От: Bulgaria
Когато Джинджич са го изключвали от университета за политическа дейност най-големият хит беше баладата "Селма" на Бело Дугме(1974). В нея едно момче разказва за голямата си любов към едно момиче, която не намира сили да й признае никога. Написна е от Владо Дижак. Истинското име на момичето е Селма Борич. Историята се развива през 1949, Селма живее в Зеница с родителите си и учи в Загреб. А Владо, който е в Загреб, често и предлагал да й носи чантите на гарата. Но така и не е събрал смелост да и признае любовта си По време на престоя си в Загреб те отново се срещнали но срещата отново била дълго мълчание.. Селма по-късно се оженила за колега от университета, а Дижак си остава при ракията и стаята, обвита в цигарен дим. Селма е избрана за песен на трийсетилетието и вечен югохит. Дижак не е някой смотаняк-напротив. Роден е 1925, на 17 става партизанин. След войната става водещ журналист, поет и хуморист. Хвърлен е в затвора " Голи оток" от режима на Тито. На български песента се пееше от Петър Чернев, комуто също не провървя и го застреляха руски мафиоти. Когато сърбите цепеха Европа с Бело Дугме, българите слушаха хисарския поп. който пък пееше за...ясно кво. И после как така излязла чалгата.
Руснаците пък написаха "Поручик Галицин". В нея се пее:А в комнатах наших сидят комиссары
И девочек наших ведут в кабинет." И още Поручик Голицын, а может вернемся? Зачем нам, поручик, чужая земля " . Мъка, маамустара. На мен най ми харесва изпълнението на Малинин. Има и втора част. Казва се Белые на синем. Уникална! Заменихте родината за живот! Натисни тук
Цяло течение имаше в екс СССР-Малинин, Розенбаум, Шуфутински, Жана Бичевска и пр-нарочно не споменавам Висоцки. У нас поколението овър 53 е силно заразено от вирус Висоцки и това е една от най-характерните му черти. В този вирус има както тежка пропагандно социалистическа копонента, така и контролиран елемент на съпротива. Висоцки беше едно дозирано изпускане на парата, едно блестящо мероприятие на кагебейската машина. Днес елитътна руските музикални лидери прави същото, зашото нито в Русия, нито тук кагебейците не са изпускали нещата от контрол. Какво от това, че днес пеят на воля романси за поручика и офицерите-изгнаници на царя, какво от това, че всички плачат за падението на руската (българската)душа.
По времето на блатната култура у нас пеехме за радка пиратка и падането на камъните. Не става нещо току-така. Не се почва от нулата. Ние не сме живяли по добре от руснаците, нито сме изпитвали по-малко мъка. Но ние нямаме нито една песен с история, дори. Или имаме-"Пак ще се срешнем след десет години"-ама менте.
И правим само тъпи филми за мъката-не развихме дори блатна"болотная" култура-а само хиперблатна-и това говори за друго.
И днес милион и половина българи са прокудени по парижките кафенета без да е имало революция, без болшевишките картечници-но от болшевиките. Без война и-резултатът е същия. Ама няма кой и една тъжна песен да изпее. Не само-прокудените, избрали живот пред родина са заклеймявани от останалите в лодката. Защото тъгата на едни българи е радост за други.
Резултатът е, че не сме народ и никой от вас няма да застане на мостовете, като сърбите, още по-малко ще се трогне, че го управлявали мутри и бандити, приятели на српски бандити. На никой не му пука от нищо и за нищо. Иде реч за население, заселяващо някаква територия- до пълно доизживяване.
Има и още един велик сърбин. Казва се Рамбо Амадеус. Велик е, щото е направил една песня, която обяснява всичко- иза Тито, и за нас-непременно я вижте.Натисни тук И такива като Рамбо нямаме.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Зе Мария
Чичо Фичо
14 Дек 2011 06:02
Мнения: 24,838
От: United States
Темата е твърде незначителна, за да си струва да хабя клавишите. Ще повторя само, че едно от най-тежките престъпления на комунистическия режим у нас е, че ни накара насила да се възхищаваме и от сърбите - нещо, което никога преди това не е било. Всъщност бедствието започва още след Ньойи - в 30-те години пускат сръбско радио по кръчмите в западна Б-я и проф. П. Мутафчиев пише куриозната "Книга за българите", дето ни сравнява неблагоприятно със сърбите, които без много шум, но последователно си плели кошничката. Това е едно изгубено поколение, блестящ израз на което ни дава Зе, пропито с провинциализъм, лозарство (не-винарство), липса на достойнство, комплекси, недобро образование и "ексцентричност" (търсене на нещо там, дето го няма). Днешните млади вече не се възхищават от сърбите, и и да са чалгари - Азис пееше пред 30 хил., а Цецка Величкович една събра 2500. Бълг. сапунки сега се гледат нашироко из Балканите и се приемат безкритично. Сега България е в ЕС и така се възприема автоматично от всички хора и на Балканите, и на запад, и особено в Третия свят, дето хората и не различават дип европейските страни една от друга (и много американци не ги различават). А Сърбия е парий и няма изгледи скоро да престане, дори в собствените си очи. Сръбската и гръцката музика са естетически незначителни, в англ. Уикипедия пише повече за бълг. музика, отколкото за всички други балкански, взети заедно.


pechen
14 Дек 2011 07:37
Мнения: 108
От: Bulgaria
Като ученик бяхме някъде на събор до сами сръбската граница. МашинХед на Пърпъл за 5 лв още си е при мен. Събирах и списания, "Браво" от пазара в Подуене.
Още помня масовото бягство из улички, прелези, тъпкане на хора и викане - с усещане за концлагер, кагато милицията се появяваше да го разтурва с палки.
Воробянинов
14 Дек 2011 08:39
Мнения: 15
От: Bulgaria
Неприятна носталгия по Югославия и своеобразно интелектуално клише, представящо американците като лоши, а Милошевич - като един всъщност добър човек, сполетян от злощастна съдба. Анализът на Зе Мария и коментарът на Чичо Фичо, впрочем, са съвсем точни.
върлаков
14 Дек 2011 08:50
Мнения: 387
От: Bulgaria
Защо тези статии си приличат толкова?
Затова защото е преписана. И е окепазeна! Французина е написал чудесен европейски анализ, бате ви Джимо е направил мухлясала провинциална чалгаджийска бърканиц
Чичо Фичо - браво!
Firmin
14 Дек 2011 08:56
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Зе Мария, да прощаваш ти, да ме прощават и те, ама според мен "контролирано изпускане на парата" бяха Недялко Йорданов и Стефан Цанев (особено), но не и Висоцки. Това "контролирано" не ми се вързва с него, все пак.

Васик, приеми го като прочит, не като плагиатство. Аз затова и предложих на ДИ да сложи заглавие "Премълчани думи", щото в тях е емоцията към нещата, що (ни) се случиха, йебем им майку фашистичку!
Тотю
14 Дек 2011 09:18
Мнения: 70
От: Bulgaria
...очаквах да прочета нещо и за:"Прощавайте, че не ви видяхме!"
Без историчесдки реминисценции - Много ме кефи лафа!
geo_19
14 Дек 2011 09:36
Мнения: 2,273
От: Bulgaria
Та каква беше историята за панделката на буля Молошевица?
Angel Kandiloto
14 Дек 2011 09:53
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Зе Мария
товарищМаузер
14 Дек 2011 10:05
Мнения: 9,625
От: Bulgaria
Обстрелваха с бронебойни снаряди с обеднен уран, чийто период на разпад не ще да е по-къс от разпада на отровите, с които "Шеврон" иска да инжектира българските земи, за да вади шистов газ.

На обеднения уран (U 238) няма какво толкова да му е разпада, затова е "обеднен". Иначе периодът на полуразпад май беше около 700 млн. години. Опасността на обеднения уран, идва от неговата химическа токсичност (сходна по действие но по-висока от тази на оловото). В момента на съприкосновението с целта муницията от обеднен уран (част или цялата) изгаря, отделяйки уранов оксид и уранови частици, които са слаборадиоктивни (алфа и бета радиация). Именно вдишването или поглъщането на такави частици причинява сериозните здравни проблеми. А Шеврон би следвало да използва сондажни флуиди с висока плътност и вискозитет. Тези качества се постигат с използването на сгъстители, най-често на основата на акрилните гелове, които са "условно" токсични. Те обаче се стареят и се разпадат бързо, въобще не може да става дума за сравнение. Да не говорим, че Шеврон могат да бъдат задължени да използват не акрилни, а полизахаридни сгъстители - напр. ксантанови смоли, произвеждани от бактерии. Америкосите нямаше как да бъдат задължени да използват волфрамови муниции, вместо уранови (не че волфрамовият оксид е по-малко токсичен, но поне не е радиоактивен).
ХСтоянова
14 Дек 2011 10:39
Мнения: 553
От: Bulgaria
"Властващият сега в България бизнес и политически "елит" не идва от бизнес две."

А после все се чудим къде сбъркахме?
ДИ
Калки
14 Дек 2011 11:02
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Цяло течение имаше в екс СССР-Малинин, Розенбаум, Шуфутински, Жана Бичевска и пр-нарочно не споменавам Висоцки. У нас поколението овър 53 е силно заразено от вирус Висоцки и това е една от най-характерните му черти. В този вирус има както тежка пропагандно социалистическа копонента, така и контролиран елемент на съпротива. Висоцки беше едно дозирано изпускане на парата, едно блестящо мероприятие на кагебейската машина.


Зе Мария -
Енчо
14 Дек 2011 11:06
Мнения: 1,199
От: Bulgaria
Имам чувството, че бате ви Джимо и няколко страници от телефонния указател да препише и публикува, пак ще се намерят хора да му вдигнат палче...
Добави мнение   Мнения:232 Предишна Страница 3 от 12 1 2 3 4 5 Следваща »