Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Синекдохата Кънчо
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:84 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5
Y2K
11 Мар 2012 08:18
Мнения: 29
От: Bulgaria
Поредният пример за ексцентричността на "джендър" перспективата върху живота. Авторката е отблъсната и погнусена от факта, че на Кънчо е обърнато внимание, а на верната му приятелка - не. На Кънчо му надяват някакви нови дрешки, а кой го прави - брошурата мълчи. Ех, колко мъка има в света на радикалния феминизъм, Боже...! Да оставим на страна, че тая весела дрешка на повечето Кънчовци им я надяват стопаните им - верните приятелки на Кънчо са често срамежливи и като помоли той за помощ, приятелката с негодувание промълвява - "ти да не ме мислиш за к..ва?" Авторското негодувание подминава и факта, че става дума за повече или по-малко - интимен акт на обличане на Кънчовата дрешка. Затова не авторите на брошурата не са поканили цялата махала за да участва в събитието. Трето - в брошурата става дума за отговорностите на Кънчо в подготовката за нещо важно. Когато преподаваш на деца, трябва да изпратиш ясно послание - ти, Кънчо и ти, негови стопанино, трябва да се погрижите тази дрешка да се сложи. Кънчовица може да помага, но на нея не бива да се разчита - я помогне, я не, я се сети, я не. Ти, Кънчо, помни и се сещай. Написването на цяла абсурдна статия по един ясен, прагматичен проблем, който трябва да се сведе до съзнанието на подрастващ индивид е ясна демонстрация на абсурдността и социалната неприложимост на по-голямата част от този "пост-модерен софтуеър", който ни залива откъм Европа и Запада: радикален феминизъм, мултикултурализъм и т.н. Дето викаше баба ми, Бог да я прости - седят, седят, пък на магарето "чуш" кажат... А въпросният РИОКОС хич да не се оправдава - феминистките не можешим угоди, ами да раздава и популяризира Кънчовите задължения. Защото е важно за всички.
len
11 Мар 2012 12:26
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Gozambo!
За последния постинг!
Кире
11 Мар 2012 12:58
Мнения: 4,947
От: Bulgaria
Гозамбо, Лен, най-хубавото е, че полека стигаме до същността на информацията! Засега виждам, че сте силно против гейските теми и аз също не мисля, че с тия въпроси трябва да се занимават учениците. Формирането на нагласи за сексуална ориентация и прочие е тъпотия в рамките на училището. Обаче теми от типа на ХИВ, хепатит В, полово предавани инфекции, съзряване, познаване на репродуктивната система, контрацепцията - тези тези задължително трябва постепенно да бъдат интегрирани в учебната програма. И всъщност целия дебат трябва да се пренесе около това какво (като тема), на каква възраст (да речем от 5 клас) и как (например да няма кънчовизми) да бъде интегрирано в учебния план.

Надявам се, че като става дума за дискусия по някакви въпроси в публичното пространство, да не става дума за тия теми. Щото баш получаването на информация от медии или приятели хич не е достоверно, пълзят разни митове и в крайна сметка за това имаме толкоз много ранни бременности в юношеска възраст и толкова висок процент на млади хора с ХИВ от всички регистрирани. Искам да кажа, че и сега се случват нещата както Гозамбо го предлага и нещата не са добре.
Добави мнение   Мнения:84 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5