Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Изпит за паметта и сърцето
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:25 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Breitling
21 Мар 2012 20:44
Мнения: 3,409
От: Bulgaria

Както винаги!
Но имаше и една анкета в началото на 80-те на 20 в - на плакат с надпис Христо Петков и нарисуван познатият ни Христо Ботев доста хора от различни възрасти се затрудниха да отговорят. Сред отговорите имаше ... да не би да е баща му; да не би да е брат му; и всякакви други глупости. Винаги съм мислел, че тогава образованието беше на по-добро ниво. Но явно си е до хората. То ... прасе и в смокинг да го облечеш, пак си е прасе. Една възрастна дама на около 60 тогава отговори - Това е Христо Ботев, по баща Христо Ботев Петков.
Бях ученик, но се ужасих от неграмотността. Поне задължително и при всеки случай съм се старал да съм далеч от нея.
Така че нищо чудно подвигът на достойни наши деди да е забравен. Ако се огледате наоколо - пълно е, преобладава потребителската нагласа и вакуумът в главите.
Поклон пред паметта на героите!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Breitling
Breitling
21 Мар 2012 20:46
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Господин Донков удобно е объркал паметта за датата с паметта за събитието. Изпитал е поредната си нужда да бъде назидателен, този наркотик за интелектуалците от селски тип на късния соц.....


Странно как едно събитие трябва да се свързва само с името или само с географското понятие. Разбира се, че трябва да се помни и датата.
Или ... според автора на горната глупост - руснаците са ни освободили от турско робство в руско турската война.... през 12 век - Нито година, нито дата?
Ей, аман от заяждачи и псевдоинтелектуалци!
старозагорка03
21 Мар 2012 21:57
Мнения: 171
От: Bulgaria
Чудесна статия! Моите адмирации!
hrimeh
24 Мар 2012 08:40
Мнения: 7
От: Bulgaria
Бих желал тази статия да я прочетат съвремените български политици и всички там уж обществени и отговорни дами и господа и дано поне малко се позамислят.
Добави мнение   Мнения:25 Предишна Страница 2 от 2 1 2