Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Сирия като повторение на Косово
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:46 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
Дорис
26 Мар 2012 20:47
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
И с клизма няма...
kasapina
26 Мар 2012 22:07
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
Сиро-Яковитская Церковь пожаловалась на «чистки среди христиан» в Хомсе

Неправительственная организация "Human Rights Watch" обвиняет иностранные группировки в насилии и пытках в сирийском Хомсе. Сиро-Яковитская Церковь, к которой принадлежат около 60 % сирийских христиан, пожаловалась в своем заявлении на "этнические чистки среди христиан" со стороны имеющих отношение к "Аль-Каеде" так называемых "Бригад Фаруха" в Хомсе, сообщает Радио Ватикана со ссылкой на "Fides".
В Хомсе христиане целенаправленно изгоняются повстанцами из своих домов, а их имущество "конфисковывается". Исламистские группировки заставляют христиан покидать свои жилища. Некоторые районы Хомса уже "очищены от христиан". Исламистские "Бригады Фаруха", по данным "Fides", финансируются саудовскими и катарскими деньгами. Большинство их членов — наемники из Ливии и Ирака
Чичо Фичо
27 Мар 2012 04:26
Мнения: 24,838
От: United States
И Сърбия, и Хрватска, и БиХ бяха антибългарска тюрма на народите


Достатъчно.
Чичо Фичо
27 Мар 2012 05:00
Мнения: 24,838
От: United States
Каква ти бомба. Размерите на югокасапницата бяха значителни: над 250 хил. убити само в босненската война, 8 хил. избити пленници, сред които деца, в Сребреница, три милиона бежанци преди Косово 1999 г., над 60 хил. масово изнасилени жени в Тузла, разрушени културни ценности (169 разрушени паметника само в Дубровник). Сараево беше под дълга обсада, както и Вуковар, Винковци, Осийек, Дубровник и т.н. Сърбия водеше агресивна война за териториално разширение до линия Карловар - Карлобаг - Вировитица и за етнически чиста Сърбия в тези граници. Това ставаше в средата на Европа, даваха го по ТВ, за него се пишеха доклади на ООН, свикваха се специални сесии. Тия зулуми на Сърбия се признаха отдавна и от нейното правителство, което се извини официално на хърватите и босненците, предаде на Хага Слоба и други военопрестъпници, само нашите уважаеми колеги още не признават. Родете са най-сетне на тоя свят, уважаеми колеги. Най-сетне като българи ние много добре знаем почерка на Сърбия в завладените от нея български земи в 1913-15 и 1919-41 г., както и след 1944 и дори до след 1991 г.

Нито зулумите на Кадафи, нито тия на Асад могат да се сравнят с Милошевите по размери и по видимост. Асадовите зулуми са значително по-големи от Кадафиевите. Но Сирия е по-костелив орех от Либия, по-далече от запада, по-трудно уязвима, а и конфликтът там е религиозен, а не междуплеменен като в Либия - една западна намеса ще има много по-сериозни последици в целия регион, вкл. възможно и въвличане на Иран и шиитски Ирак. Сирия няма нефт, Асад не е компрометирал Сарко и най-вече либийската авантюра, завършила с пълен крах за запада, не създаде добър прецедент, а и изборите наближиха, поне в САЩ.

Така че Сирия няма да стане повторение на Косово в частта със западната намеса.

Между другото някои наши колеги и в 1999 г., и в 2007 г. по обявяването независмостта на Косово безспирно ривяха как Кърджали щяло да стане Косово. Мина се много време, но както тогава им обясних пространно, няма никакви признаци за задаващо се българско Косово. Косово и Кърджали си приличат само по първата буква.

Разбира се, колегите, и да ги уотърборднат в някой таен зандан на ЦРУ, няма да признаят, че аз бях прав, а те - криви. Но бях прав, както и с прогнозата си за резултата от управлението на Герб.

Фидел Беев
27 Мар 2012 08:48
Мнения: 4,254
От: Fiji
водопроводчико,
Добави мнение   Мнения:46 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3