Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
НАП се мести в Търново! Що се връзвате на този виц?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:45 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
dvama_drugari
03 Май 2012 19:52
Мнения: 563
От: Bulgaria
Няколко думи и за самата идея. Принципно не е лоша

Ами като не е лоша, защо трябва да се пише само лошо за нея? Аз пък се хващам на бас, че ако се направи едно проучване на общественото мнение, ще събере 80-90% подкрепа. Но проучване само с "да" и "не", за да не се тълкува и тако и вако
Stern
03 Май 2012 20:30
Мнения: 10,462
От: Bulgaria
Идеята принципно не е била лоша преди 30-40 г.
Сега държавите правят е-администрация, на цената на само едо от споменатите премествания. И бизнесът и гражданите не им дреме дали някоя структура е в София, Търново или Полски Тръмбеш - за тях тя си е у тях, в лаптопа.
Ама тогава как ще награждават нашите хора със синекурни длъжности в ДА, откъдето да цоцат бонучета.
ogo
03 Май 2012 20:43
Мнения: 1,098
От: Bulgaria
dvama_drugari
dvama_drugari
03 Май 2012 21:09
Мнения: 563
От: Bulgaria
Сега държавите правят е-администрация, на цената на само едо от споменатите премествания. И бизнесът и гражданите не им дреме дали някоя структура е в София, Търново или Полски Тръмбеш - за тях тя си е у тях, в лаптопа.

Дреме им, Stern, и още как. Виж какво ти казват - 80% или 240 000 от работодателите у нас са с основно и средно образование. Това са хора, които:
1/ Още дълго, да не кажа винаги, ще разчитат на личен контакт с администрацията, а не на лаптопи или е-правителство;
2/ Са предимно в отраслите земеделие, туризъм, горско стопанство, транспорт, "аквакултури"
все в отрасли, чието администриране Борисов иска да изкара от София.
Представи си сега половин милион души, щото едва ли ходят сами "на Софето", които поне веднъж месечно идват в София и за поне два дни. Ние тук висим по два часа в задръстванията и заради тях, а някъде в по-малък град ги чакат, за да вържат за хляба.
Scandinavian
03 Май 2012 21:15
Мнения: 2,320
От: Botswana
Истинската цел е съвсем друга. Нещо уж да мръдне, второ да се разлюлее, трето да се разклати - предимно на думи и като имитация на управленска грижа и действия. Ще се вдигне шум, някой ще се разсърди, друг ще се зарадва, гюрултия ще настане.

Казано точно и изчерпателно.
Firmin
03 Май 2012 21:30
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Абе, вие държавното управление за майтап работа си го имате, комай. Нещо едно такова, като футбола, дето всички са спецове.
Като те свие корем, не дай Боже, социологическо проучване ли правиш или отиваш при доктора да те лекува?
Тия профани начело на държавата, специалисти по всичко, се чудят каква щуротия да измислят. Аз тези дни по това разбирам кой си има и най-малка представа от държавна администрация. Как рече, че тази идея е добра, отписвам го. По съседната тема днес - за закона за незаконно придобитото имущество - четем, че колегите от Министерство на правосъдието са дали негативно становище, босът ви, тъпата мутра отива по джапанки тази вечер в парламента да се пъчи и да блъска гърди "их бин булгар!". Неук, невеж, прост, арогантен и безсрамен селски пандурин. И с това е така. Няма експертни мнения, няма обсъждане, няма становища, няма разчети. Един експерт излезе ли да защити идеята. Ами! Кой експерт е луд да си плюе в лицето? Юруш! Ама и да има анализ, становища! Какво от това! Някой чете ли ги, вслушва ли се? Няма такова нещо. Те не разбират, Той разбира. Молчать, не рассуждать, выполнять! И това ако е държавно управление, здраве му кажи!
herr Flick
03 Май 2012 21:44
Мнения: 828
От: Bulgaria
@dvama_drugari - идеята е, реално погледнато, адски тъпа. За неразбралите повтарям - АДСКИ ТЪПА ИДЕЯ!!! И това е така, не защото я лансира един МП (Малоумен Примат), а защото я няма основата за изграждане на такава децентрализирана администрация! Няма го е-правителството! Всяка институция/администрация - местна, областна, държавна - е "самостоятелна бойна единица", намяща нишо общо с останалите такива! Докато има закони, които са написани по такъв начин, позволяващ всеки чиновник да ги тълкува според собственото си ниво на неграмотност, това решение ще досъсипе и малкото, което ни е останало от държавата и окончателно ще ни направи територия! Та за трети път - АДСКИ ТЪПА ИДЕЯ!!!
Recycler
03 Май 2012 21:50
Мнения: 1,704
От: Germany
Истинската цел е съвсем друга. Нещо уж да мръдне, второ да се разлюлее, трето да се разклати - предимно на думи и като имитация на управленска грижа и действия. Ще се вдигне шум, някой ще се разсърди, друг ще се зарадва, гюрултия ще настане.


Щурците, "Говори се за нещо" : Говори се за нещо ...
dvama_drugari
03 Май 2012 21:55
Мнения: 563
От: Bulgaria
Едно от хубавите неща на Живковата власт бе това, което наричаха с тъпото име "изравняване на условията за живот в селото и града". Името наистина е тъпо, защото е изсмукано от тъпа идеология, но политиката зад него си бе много смислена - ограничаване на натиска върху София чрез жителство и разпределение на младите специалисти, създаване на поминък в селото и малкия град, благоустрояване на окръжните градове, пропаганда /колко филма например си спомняте, които рекламират живота в Софето и колко, които показват най-добрите човешки черти и отношения в средата на малкия град?/.
Такава политика има много дълбоки, истински народни основания и много дълбок, да не кажа възрожденски и подвижнически смисъл. Помислете върху това.
herr Flick
03 Май 2012 22:22
Мнения: 828
От: Bulgaria
създаване на поминък в селото и малкия град, благоустрояване на окръжните градове ще имаме само тогава, когато имаме и работеща икономика. Ще ми обясните ли, как точно премеместването на НАП във Велико Търново ще доведе до създаване на поминък, примерно, на безрабоните в с. Долно Нанагорнище - Търновско? Освен ако всички те са високо квалифицирани специалисти в областа на данъчното облагане и социалното осигуряване ... Едно такова преместване ще доведе само до "благоустрояване" на едни наши хора в Търново ... Но ми се губи, за чий му е на МП да рзтиква другите наши хора от столицата ???
dvama_drugari
03 Май 2012 22:25
Мнения: 563
От: Bulgaria
няма основата за изграждане на такава децентрализирана администрация! Няма го е-правителството!

Е-правителството е това, за което казват "внимавай какво си пожелаваш!". Единственото гарантирано следствие от внедряването му е геометричното нарастване на бюрокрацията, при аритметично нарастване на удобствата и възможностите за ползвателите. Питай хора, които са внедрявали CRM или SAP системи.
Отделно, че е-правителството е средство за централизиране на администрацията и засилване на контрола върху нея. Всъщност, именно това е интимното му предназначение
Нени Миноно
03 Май 2012 22:26
Мнения: 427
От: Bulgaria
"Такава политика има много дълбоки, истински народни основания и много дълбок, да не кажа възрожденски и подвижнически смисъл." (цит. двама_другари)
Та с какво, казват, е постлан пътят към ада? С тия и подобни добри намерения
dvama_drugari
03 Май 2012 22:38
Мнения: 563
От: Bulgaria
ще имаме само тогава, когато имаме и работеща икономика

Извинявай, но коментирането на подобни твърдения е над възможностите ми.
Преди около месец давах малко статистика за това имаме ли работеща икономика или да. Можеш сам да видиш показателите от 1990 г. насам и прогнозите до 2030 г. на сайта на ЕК Trends-to-2030. Табличните данни са в приложенията, след 52 стр.
dvama_drugari
03 Май 2012 22:44
Мнения: 563
От: Bulgaria
Та с какво, казват, е постлан пътят към ада? С тия и подобни добри намерения

Нямам представа. Благодаря ти, че ме цитираш, но погледни пак - говоря за политики, основания и смисъл. "Намерения"?
emacs
03 Май 2012 22:47
Мнения: 7,577
От: Bulgaria
Всяка идея която може да разкара селянията обратно от София заслужава всячески адмирации. И не, няма нужда да се чака някакво е-правителство. Германия е с подобна практика от мнооооого време преди да се заговори за е-правителства. И работи добре.
Old_BG
03 Май 2012 22:50
Мнения: 22,342
От: Kiribati
Нова рецесия, ударна безработица, дългове - не, ние няма да говорим за всичко това (то вече е в половината страни от ЕС и чука на вратата ни), а ще се занимаваме с тъй важния въпрос къде точно ще разпъне шатри циркът на Бойко

И това само бе достатъчно Божидаре да си дам коментара .
Само че, що тъй ми се чини, че камъните са в градинката на джурналистическата гилдия?
Не ми се ще някак си, да обвиня всичките ти колеги, че пригласят съзнателно на един примат и му вършат услуга след услуга.
Но пък тогава остава - калинки бе и при вас калинки на рояци.Толкова си могат, толкова си разбират, толкова си вършат работата.
Има и още една - трета вероятност - ШУБЕ!
Само че драги ми джурналя!Както аз, така и по голямата част от т.н. български народ си сърба попарата на онези 80% профани - работодатели, дето днес под друга статия информирате.И останалите 20% ич не са цвете.Мъкнем си хомота и се спасяваме някак си.В повече обаче ни идва продукта от вашия "труд" - медийно създадената фъшкия ББ.Натресена ни и с активното ваше съдействие.От моя труд, ако има загуби или недоволство - много лесно могат да ме изритат.От вашия продукт как да се отървем?
Да, той не е само ваш разбира се - всички гласували за този "продукт" файнъли са си виновни.Хич не съм сигурен обаче, че щеше да се получи този резИлтат без активното ви съдействие.Свършихте си своята част от "работата" - как се чувствате СЕГА?Дъвчите ли ги?Защо само единици от вас имат дупе да си признаят че фъшкията освен миризлива излезе и вредна?Вие ли сте "коректива", една от властите?
Ооо, я се скрийте!
herr Flick
03 Май 2012 22:51
Мнения: 828
От: Bulgaria
Мисля си, че по отношение на администрацията, централизирането и контролът май са желателни. Ще ми се да вярвам, че управляващите имат ясен поглед върху цялата картина, и вземат адекватни решения за развитието ни на базата на точна информация, получена от една добре работеща структура. С голямото уточнение - тези, които управляват България, знаят какво правят. И го правят за България и всички българи! А такова събитие на последък не се е случвало ... Та в случая, май наистина е по добре да се увеличава хаоса. С надеждата Боко & Ко да си останат да вилнеят из София и да оставят на мира останалите части от страната ...
Дорис
03 Май 2012 22:56
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Ооо, я се скрийте!


И Комарницки ли да се скрие?
nikola_tsanev
03 Май 2012 23:07
Мнения: 12,247
От: Bulgaria
Аз имам следното конструктивно предложение:

1. Народното събрание, сиреч дупетатите да се преместят в Търново, където са започнали
2. Министерският съвет, сиреч правителството да се премести в Пловдив, по централно място
3. Президенството да се премести в Евксиноград(Варна), дворец е все пак
4. Преместване на Софийска община от "Московска" в кв. Малинова долина

След това да почнат да местят останалите министерства, държавни агенции и прочие служби.

Какво се печели от това:

1. Бакшишите ще се чудят къде да блокират движението в Пловдив или Търново
2. Децентрализиране на всякакви протести
3. Освобождаване на центъра на София от всякакви святкащи в синьо-червено пътуващи циркове, които усложняват и без друго натоварения трафик
4. За т.4 е ясно, кучешкият проблем ще е решен в кратки срокове, или кучетата, или общинарите и кметицата

След изпълнение на горепосоченото:

1. Преместване на МВР в село Мечка, там му е работата
2. Преместване на министерството на Миро Мършата в бившия институт по царевица в Кнежа, в никой случай при Зоров във Враца
3. Министерството на транспорта да се премести някъде по пътя Борован - Криводол или свободно избрана пътна отсечка от същия клас

Какво се печели от това е повече от ясно

Едва след това да се премине към преместване на по-маловажни министерства, агенции и други държавни структури.

А НАП е най-добре да се премести на Сатурн


Ако се намери в следващите 50 години доблестен държавник да осъществи предложението ми, обещавам, че нити приживе, нито посмъртно ще търся авторско право

Old_BG
03 Май 2012 23:15
Мнения: 22,342
От: Kiribati
И Комарницки ли да се скрие?

Дорис,
само две изречения нагоре съм допуснал, че има единици - изключения.Поименно ли да ги назова?Не че е трудно, но току виж пропусна някой и ще бъде некоректно.

п.с. всъщност, по провинциални вестници съм срещал и достойни Журналисти.
nikola_tsanev
03 Май 2012 23:21
Мнения: 12,247
От: Bulgaria
Забравих да добавя, МНО в Безмер или Граф Игнатиево. Там министърът да бъде задължен да провежда по един полет дневно във втора кабина на учебен самолет, като в първата е най-неподготвения летец от базата. И така докато не останат спарки или желаещи за министри
Добави мнение   Мнения:45 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща