Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
НАП се мести в Търново! Що се връзвате на този виц?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:45 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
Атанас Димитров
03 Май 2012 23:23
Мнения: 23,428
От: Palestinian Territory, Occupied
Там министърът да бъде задължен да провежда по един полет дневно във втора кабина на учебен самолет, като в първата е най-неподготвения летец от базата.

Че то Аню от години ходи вече с памперси... Кво ще прави в учебния самолет?
Възможно е да не оцелее след първата тренировка.
nikola_tsanev
03 Май 2012 23:27
Мнения: 12,247
От: Bulgaria
Възможно е да не оцелее след първата тренировка.


Друг ще го замести и толкоз, какво тук значи някаква си личност

Лошото е, че броя кандидатите за военни министри са на два порядъка повече от броя на летящите спарки
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: nikola_tsanev
Дорис
04 Май 2012 00:03
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
само две изречения нагоре съм допуснал, че има единици - изключения.


Това е благородно. Но! Видите ли, Олд Бългериан, вие осъждате като съсловие джурналята въобще заради плашещото размножаване и тиражиране на жълтурята. Както те априорно осъждат и нерядко гилотинират докторята като съсловие (и призвание!) по собствените си писания - за наистина много скандални и трагични случаи, ефект от 20-тина години държавно всепоощрявано комерсиализиране.

Абе да не изброявам съсловията... и единиците изключения, па макар да са десетки, стотици, може би хиляди... дано.

Едно изключение от посъсловното всеосъждане допускам - за политиците - и потвърждавам: всички са маскаря! (Ужас, ужас, но според мен Виденов не беше...)

Така, де. Всичко е закономерно. По Ран-Ът.





A Bulgarian in the USA
04 Май 2012 06:31
Мнения: 2,540
От: United States
И какво толкова ще стане, ако НАП се премести в Търново или в друг град? И особено ако тръгне и електронното правителство. Какво значение има, къде ще се обработва информацията. Ами не може всичко да се блъска в София, и в другитерадове живеят българи. Те също трябва да вземат някакво участие в държавното управление. Да погледне САЩ, повечето държавни агенции не са във Вашингтон, нито пък в щатските столици, а най-често в малки градчета. Например, аз живея в Мидуеста, ама моите федерални данъци се обработват в някакво малко градче в Калифорния. И всичката тази децентрализация е намарвена с мисълта да има хляб за всички.
engels!
04 Май 2012 07:26
Мнения: 8,710
От: Bulgaria
следователно няма да стане,



Борисов ще обвини недоволните синдикати,

Ааа, не така. Между Бащицата и т.нар. синдикати каква любов бликаше в последните дни
Diado Ioco gleda
04 Май 2012 07:37
Мнения: 794
От: Bulgaria
Целта е да се бълва непрестанно просотитя, щото нервите на нормалния човек да не издържат, за сметка на тлъстата гуша на продажниците !!!
Кроткия
04 Май 2012 08:23
Мнения: 2,299
От: Bulgaria
Абе цялата работа е, че искат да продадат сградите на тези министерства и да лапнат комисионните.
БирникЪ
04 Май 2012 09:26
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
Няма абсолютно никакво значение къде ще е ЦУ на НАП. Във Велико Търново или в Малко Търново. Т.е. не БИ имало, ако ЦУ на НАП наброяваше 120 човека, колкото беше ГДУ (Главно данъчно управление). Но ЦУ в момента е около 800 (осемстотин) души с десетки дирекции и стотици малки и големи началници. Та първо нека ЦУ да се оптимизира и после да се предислоцира.
А защо се спряха на Търново ? Там условията са повече от мизерни. Или има нещо общо с един бивш териториален директор, скорострелно станал такъв, а после и зам. изпълнителен на НАП ?
Идеята да се разтовари София е добра. Но не само откъм администрация, но и откъм бизнес и престъпност. Мотивите сега да се предлага са друго нещо.
Ама и джурналистите на "СЪГА" са си типичните опозиционери на заплата при олигарха. Всичко що иде от правителството, държавна институция или община е лошо, вредно, безполезно или скъпо. Само синьото гориво на Дончев е хубаво, безвредно и без пари.
Firmin
04 Май 2012 09:29
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
БирникЪ, сгориш синим пламенем
Old_BG
04 Май 2012 09:37
Мнения: 22,342
От: Kiribati
Едно изключение от посъсловното всеосъждане допускам

Разбира се, че сте права Дорис.
И не толкова за това, че отвреме навреме попресолявам манджата, колкото за посъсловното съдене - джурналята, докторята, даскалята...Разбира се всяко стадо си има и мърша и звездни представители. Но се случва в определени моменти и цели съсловия да отиват в киреча.За политиците - едно, нищо, че и там има изключения - получава се така, че тези изключения не се забелязват сред масата лош съсловен "матрял".Бих добавил и чиновническото съсловие-имам предвид онова, дето стои зад гишето и е призвано да обслужва административно населението.Мисля, че и за него можем да си стиснем ръцете. .
Нищо, че от доста време нямам особени контакти с това съсловие и някак си съм го позабравил в личен план, макар да се е случвало да ме докарва до бяло светене.
Получава се така, че за дълги периоди определени съсловия предизвикват в обществото масово недоволство.Когато това продължава дълго време и няма признаци за подобрение, тогава обществото се настройва против цялото съсловие.Нищо, че това съсловие пак си има своите звездни представители.
Не че аз съм средностатистически представител на обществото, нито претендирам за "разбирач", но в последните /доста много/ години и в журналистическото съсловие се изгради едно нагаждаческо и угодническо отношение към властимащите.Може да го е имало от преди разбира се, може просто да не му е личало толкова, може да не съм обръщал внимание.Известно е твърдението, че медиите вървят след победителите.
И СЕГА!!!!За първи път - медиите имаха ако не решаващо, то мнооого голямо отношение при определяне на победителите.Те просто станаха съучастници.
Съучастници!Ако има кукловоди - медиите се прегърнаха с тях.И оттам надолу, масово що е джурналист - запя "осанна".В това ги обвинявам.Верно - кой съм аз?Нищо и никаква електорална единица. Едно на 7 млн.Но и за нищо не претендирам - казвам си мнението, нямам възможност в дискусия да го защитавам и с примери също /малко е мястото/, пляскам го така наготово и ...да често излиза като измислено на секундата и изплюто в поста.Уви, не е.Както всички съсловия са пред очите ни, най много от тях са пред очите ни - политиците,чиновниците от ежедневната среща, а и журналистите естествено.Всеки ден ги виждаме, преценяваме, имаме контакта, възможност да ги схванем и усетим.Може и това да е причината за по категоричната съсловна оценка.От лекарски грешки страдат единици, макар и при някои - фатално.Някак си потъва в множеството.От учителски може би страдат мнозина - поради не толкова показния характер - също потъва.От чиновници се ядосваме - но пък и ...подминаваме.От политиците обаче си патим всички и го отбелязваме.Досега подминавахме и ДЖурналята, но с последната си намеса и последвалото патене от нея - е, няма как да подминем съсловната "оценка".
Уф, увлякох се!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Old_BG
генек
04 Май 2012 10:00
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Разместване на курвите - а системата същата...
Без електронно правителство останалото е показност.
----------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек
BWW
04 Май 2012 10:54
Мнения: 908
От: Afghanistan
Драги ми наивници, престанете да се самолъжете с това електронно правителство. Правителството е и винаги ще бъде съставено от хора, а не от компютри. Логичния извод е че тези човеци с каквито и да е електронни джади да ги следите ако са недобри и корумпирани, винаги ще й намерят цаката на електронната система и на електората. А пожелания изразени с думата "ще" т.е. неясно кога в светлото бъдеще, казани от български политик, отдавна не си правя труда да коментирам.
borony
04 Май 2012 11:23
Мнения: 1,984
От: Bulgaria
Нищо му няма на Велико Търново - даже си е съвсем в центъра на България ! И столица да стане - няма лошо! Направо да прегласуваме решението на Учредителното събрание от 1879 г. Тогава основния аргумент на Марин Дринов бил, че София е в центъра на Санстефанска България, близо до Македония. Вече не е така, следователно - всички държавни органи - във В.Търново
капчица
04 Май 2012 11:52
Мнения: 2
От: Bulgaria
А какво ще правят "мислителите" от правителството с досега съществуващите в същите градове регионални структури на въпросните агенции , защото такива си има от години там !!!! Или досега не знаеха ?
Дорис
04 Май 2012 12:01
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Олд БГ,
Doctora
04 Май 2012 12:21
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
БирникЪ : Всичко що иде от правителството, държавна институция или община е лошо, вредно, безполезно или скъпо.

А мигар не е така?
ХСтоянова
04 Май 2012 14:05
Мнения: 553
От: Bulgaria
Надяваме се и гледаме телевизия.

Много примиренчески ми звучи този завършек.
Иронията и сарказмът към правителствените "гяволии" все още носят някакво удовлетворение.
Само че докога...
Апостола
04 Май 2012 14:11
Мнения: 799
От: Bulgaria
Вместо да ги мести, не е ли по-добре да ги закрие?
Администрацията не обслужва никого, само пише справки и отчита дейност!

През януари 2010 г. държавата е платила за заплати на чиновници 201 млн. лв.
201 млн. лв. по 12 месеца = 2 412 млн. лв. (Два милиарда и .... !!!)
Ако имат и 13 - та заплата = 2 412 млн. лв. + 201 млн. лв. = 2 613 млн. лв.

Към тези 2 613 млн. лв. добавяме:

+ бонуси, премии и т. н.+ командировъчни+ разходи по закупуване и ползване на служебни коли (по Нова Телевизия даваха една такава мома - средно по 70 лева на ден и се падат само за бензин на колата). До Марс ли ходеше с тоя бензин или го пиеше не знам+ разходи за мобилен и стационарен телефон+ разходите по отопление на офисите им+ разходи за мебелите им+ ваучери за храна и храната им въобще ...+ представителни разходи - всеки на малко по-висока позиция получава и такива+ пари за облекло и обувки+ поддръжка на почивните им станции и т. н. ...

Криза ли? О, да - но само за баламурниците!

(За зaплати в държавния сектор, в бюджета за 2011 г. са отделени 4 млрд. лв.)
Минимум - 4 000 000 000 лева!

Който желае, може да пресметне:

Колко километра магистрали могат да се построят за сумата от 4 милиарда лева? Колко детски градини могат да се направят? Колко деца могат да получават закуска всеки ден в училище? Колко учебници могат да се купят за същите тези деца? Колко студента могат да се изучат? Колко хора да се нахранят? Колко къщи да се топлят зимата? Колко пенсии могат да се увеличат? Колко линейки могат да се купят? Колко лекарства да се купят или произведат? Колко болници да се обзаведат с чисто нова супер модерна апаратура? Колко завода да се построят? Колко работни места да се отворят ако тези пари оставаха в бизнеса и с колко щеше да е по-ниска безработицата ако парите оставаха в хората? Колко самолета Saab - JAS39 Gripen могат да се купят? Колко кораба могат да се построят за флота? Колко коли за полицията могат да се купят?

Само да допълня: Цялата автомобилна компания "СААБ" бе купена от Спайкър за 400 милиона долара (само 400 милиона). Тоест със само една малка част от тази сума, която се прахосва от българското чиновничество, може да си купим цяла автомобилна компания!!!
ivanko77
04 Май 2012 14:37
Мнения: 309
От: Bulgaria
Станишев щеше да строи правителствен център на 4 км., Борисов ще мести администрацията по градовете. И двамата го обявяват последната година от мандата, е вярно при първият беше сигурно, че си тръгва, а за вторият още не се знае, зависи дали хората все пак ще решат този път да гласуват, а не да оставят на цигани и мошеници да определят кой ще ги управлява. И в двата случая за мен целта е една и съща, а и Дянков този път си я каза направо, трябва да се продава държавно имущество, а какво по-хубаво от готови представителни сгради из София, какви хубави офиси ще станат, ама на кой е друга тема. Както вече е доказал ББ, ако си науми нещо, независимо колко е тъпо, примери бол, той го прави. Много хора му се радват точно на тази черта, но забравят, че няма нищо по-лошо от тъп, но работлив/упорит. Такъв човек със смели стъпки прави глупости, а нашият премиер е чрък пример за това.
BWW
04 Май 2012 14:46
Мнения: 908
От: Afghanistan
Проблема с разрастващата се бюрокрация е и наш и привнесен от Европа проблем. ЕС е един бюрократичен мастодонт с безкрайна администрация, която все повече расте и си измисля все нови и нови задачи, който да извършва в рамките на ЕС. И България като част от ЕС е длъжна да създава подобни безумни бюрокрации. Примерно ако преди време кажехте на дядо си, че ще има администрация, която ще следи за щастието на кокошките и прасетата и че ако искате да си насадите ново лозе ви трябва разрешение от бюрократ от София, той сигурно ще да си помисли, че сте се побъркали. Това обаче е факт. ЕС и включените в него вече не напълно независими държави вървят към една огромна бюрократична машина, която се самопровъзгласява за единствено правилна и непогрешима.
Добави мнение   Мнения:45 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща