Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Над 80% от работодателите у нас са с ниско образование
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:45 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
Heat
04 Май 2012 14:37
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
и аз зная няколко такива с по 20-30-50 човека персонал.Съществуващи ВЪПРЕКИ кухата кранта - било тя Управител или Президент.

Но пък доста повече такива фирми вече не съществуват, а и въпросът не е по темата, защото "главите" на такива фирми са претъпкани с всякакви документи за образование. За бизнес трябват здрав разум, инстинкт за оцеляване, трезва преценка, готовност за поемане на риск и пр. и пр. неща които просто не са част от образованието ни, и "ниското" и "високото". Е и късмет, и подходящо стечение на обстоятелства и от сорта, за които обаче образованието също няма принос.
teodora99
04 Май 2012 14:51
Мнения: 17
От: Bulgaria
В момента висшето образование хем се цени, хем не особено.Когато става дума за работник той трябва да е на 20 години, с 5 години стаж по специалността и висше образование, по възможност степен магистър, докато от работодателя се изисква да е креативен и иновативен и да има пари, не за заплати, а за развитието на бизнеса си.
Ricshaw_Man
04 Май 2012 16:45
Мнения: 192
От: Virgin Islands, British
Нищо чудно, докато начело на държавата е високообразован доктор на пожарникарските науки, работодателите ще са такива


Че пожарникаро е - Е. Няма две мнения, но като следя форумите в България ми минават и други нерадостни помисли, циркулиращи около повсеместното поумняване на принципа: работодателят - пример за подражание в колектива. lol
aldycrown
04 Май 2012 17:31
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Активно действащите фирми у нас са около 300 000, твърди доц. Серафим Петров, експерт в стопанската камара. Според него е притеснително, че въпреки ниската си квалификация българският работодател смята, че служителите му не могат да знаят повече от него и се опитва да наема висококвалифицирани кадри за нискоквалифициран труд и срещу ниско заплащане.


Ами това е манталитетът на сбирщината, която ни яха вече 23 години. Виж рапоня, който действа абсолютно по същия принцип - събира тикви, по-малки от самия него, за да изпъква с феноменалните си качества - да вдига от лежанка 140 кг, да играе футбол и най-важното - да може да набие всеки министър... Ето това се уважава и приема от умствено изметнатия матриял.
Добави мнение   Мнения:45 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3