Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
“Виновните ще си го получат” – забравете този лозунг
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:58 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
NATURAL
04 Юни 2012 01:36
Мнения: 4,553
От: Bulgaria
Автора -
Има и недоразбрали, но да не ти пука - за тях трябва да се пише с ясни инструкции и клишета за да разберат. И на всяка цена да се каже долу Боко, щото иначе не могат да осмислят за какво иде реч.
The Bulgarian Lion
04 Юни 2012 02:22
Мнения: 13,869
От: Antarctica
Слаба и смешна статийка, автора .
С такова мислене България безвъзвратно се затрива.
Волен Сидеров АТАКА
Тодев
04 Юни 2012 04:15
Мнения: 1,262
От: Bulgaria
Хм... Калки добре го е резюмирал. Май точно това иска да каже. Смушава ме друго нещо. В началото на "прехода" непрекъснато ни натрапваха готови чужди модели, лошо работещи при нас и мантрата беше "няма да преоткриваме топлата вода, я". Речено по друг начин - иди да видиш как е при комшиите. Да те пратят в къщата на комшиите, докато обират твоята - тъпо колкото искаш, но проработи. Сега Божидаров търси "българската Сириза".
........................
Абе наистина ли сме толкова тъп народ, че да не можем да си отчитаме националните дадености, ами взехме, че ги унищожихме, защото при комшиите не било по този начин; наистина ли сме толкова тъп народ, та главите ни не могат да родят нищо собствено, или поне да адаптират чуждото според това, което наистина ни трябва, ами цял живот ще качваме с плавници и шнорхел планината и ще препускаме по гол задник из дракалаците в гората, понеже и едното, и другото, били много популярни на Карибите... на Бахамите.... на Ебамите.... и в незнам кои още от известните други територии?
...........................
И не са компрометирани само изброените от Божидаров политици. Компрометирани са политиците ... изобщо. И когато вземат да се правят на нещо друго - на ватмани, на бармани, на радетели за гражданско общество, никой вече не ги взема сериозно. "Пенка вече не е курва; тя е майка Тереза". Доброутро, господжа Кунева.
Тодев
04 Юни 2012 04:18
Мнения: 1,262
От: Bulgaria
А за Атака - все отстрани ги гледам, хем са ми симпатични, хем малко наивни ми се струват, хем (то не е чудно при толкова помия отгоре им) трудно си събират силата, ама май човек от много високо качество в сегашния парламент е само професор Станилов.
Тодев
04 Юни 2012 04:29
Мнения: 1,262
От: Bulgaria
Целият прост електорат, който, както е добре известно на всички, е много прост електорат, търси измежду политиците пророци, а те са просто тъпаци. Въпросът може ли да управлява поредният им обект на обожание, или хабер си няма за какво става дума, никога не е стоял на дневен ред. Редно е човек да мисли с главата си и да говори с устата си. В България и политиците, и електоратът им го правят с противоположната (е, не в геометричния смисъл на думата, естествено) част на тялото, което е, меко казано, неестетично. Да са ни живи и здрави медиите! Те поне бъкат от суперинтелектуалци!
Mladya hqsh
04 Юни 2012 06:56
Мнения: 7,050
От: Bulgaria
Авторът пак иска нещо да каже, а форумът гадае какво точно, аджеба?
nanyac
04 Юни 2012 07:31
Мнения: 6,614
От: Bulgaria
безпричинното уж "естествено" споменаване на Кунева

Точно
ГОТИН
04 Юни 2012 07:56
Мнения: 271
От: Bulgaria
Големият въпрос, който ще бъде задаван, е може ли ние да имаме своя СИРИЗА.

България вече си има своята СИРИЗА и това е ГЕРБ
ГОТИН
04 Юни 2012 07:59
Мнения: 271
От: Bulgaria
Тази маркетингова стръв е провокирана от желанието на българите за справедливост.


И с това не съм съгласен - желанието на българите е преди всичко завист, а не за справедливост.
myrmorko
04 Юни 2012 08:05
Мнения: 3,230
От: 0
България вече си има своята СИРИЗА и това е ГЕРБ


ГОТИН, знаеш ли какво е "Оксиморон"?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: myrmorko
Сократ-май
04 Юни 2012 08:10
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Ами авторът вече си го е казал, уважаеми форумци:
В България със сигурност има много хора, които искат същото, каквото избирателите на СИРИЗА. Имат сходни настроения с почервенелите от протести площади в Испания. Но питайте същите тия българи като какви се определят - те ще ви кажат, че са десни, не обичат социализма.

И това е така, защото у нас лявото НЕ ЖЕЛАЕ да бъде ляво.
Лявото би могло с един замах да грабне огромна част от измамения десен електорат. Но не смее дори да го излъже. Защото Големият Кукловод в сянката не би търпял - дори на лъжа! - да се издигнат елементарните лозунги за възмездие и справедливост.
Нали ако се заговори, после кой знае дали може да бъде спряна лавината.
VOCI
04 Юни 2012 08:18
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
И дали ще ни стигнат шлеповете.
Тодев
04 Юни 2012 08:25
Мнения: 1,262
От: Bulgaria
България вече си има своята СИРИЗА и това е ГЕРБ


Герб като Сириза - ами наистина е оксиморон. (Сократе, аз да се опитам да го обясня, а ти като литератор - да ми кажеш правилно ли съм разбрал нещо от чуждия занаят.) А оксиморон, готин, това е нещо, което ако е било изречено съзнателно, щеше да бъде метафора. Казано по друг начин - нещо като катър. Ако баща му не беше сбъркал коя да бъде майка му, щеше да бъде кон.)
.........................
Но ГЕРБ е свършен. Глупостите му вече бяха до ръба на чашата. И пак - всичко щяха да му простят, стига да не вземе властта онова с червените прашки. Но понякога една капка стига. Трябваше една капка, която да накара хората да спрат да му прощават, и те я сипаха - хайките срещу пушачите. ГЕРБ след изборите ще бъде жалка история.
.............................
И - "Кой е*ал, е*ал. Пенка вече не курва. Тя отива на гости в другото подделение." ... Добрутро, гусподжа Кунева!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Тодев
Тодев
04 Юни 2012 08:37
Мнения: 1,262
От: Bulgaria
Не се получи с метафората. Хайде още веднъж. И метафората, и оксиморона (май и катахрезата) са съчетаване на несъчетаемото. Но при метафората то има смисъл - изяснява едно нещо с понятията и мисловните структури, с които си служим, когато говорим за друго, добре разбрано нещо. При оксиморона си е живо безсмислие.
...................................
Еееееееееееееее! Страхотно! Получи се, и то защото съм умен! Само като си помисля какъв съм умен и хубав, и чак ми се приплаква от умиление! И аз съм готин!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Тодев
Сократ-май
04 Юни 2012 08:51
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Тодев,
ГЕРБ като Сириза е оксиморон най-напред по чисто логически причини. ГЕРБ не е нито партия, нито движение, а просто рамка, запълнена с една огромна маса от хора, желаещи справедливост и възмездие.
И тъй като това желание е справедливо и чисто, апологетите на прехода правят всичко възможно, за да ни обяснят, че всъщност тия хора са тъпи (шофьори и фризьорки), че са завистливи и не желаят нищо друго, освен да лежат и да ядат на корем.
Страшното ще дойде, ако наистина се появи лидер, желаещ и можещ да осъществи желанието на този огромен брой хора.
Случвало се е - и у нас, и по света.
skele
04 Юни 2012 09:19
Мнения: 2,114
От: Bulgaria
Сократе , би ли дал пример къде се случвало и кога ?
Тодев
04 Юни 2012 09:23
Мнения: 1,262
От: Bulgaria
За това, за което говориш накрая, и аз си мечтая... Но за Герб бъркаш. След Освобождението, та чак до .... някаква там забрана имаше - от "ЦарЯ", картината с многото партии е била същата. И всички те са били окачествявани като "чиновнически". В това отношение "Службогонци" и "Меракът на чичо Денчо" (абе дали не бъркам нещо със заглавията? - близо четиридесет години са минали, откак съм ги чел) са симптоматични. И не е само до места в кабинета и парламента. Чак до мястото на дребен чиновник в общинските съвети е. "Структури отгоре додолу" - както се изрази наш Цецо. Та - това беше мотивацията на повечето провинциални активисти на Герб - а те оисигуряват гласовете в крайна сметка. "Другите се накрадоха, само ние стоим на сухо" - от местните гербаджии го слушах. "За него ще гласувам, защото ще ми даде службица, та да понапълня хладилника" - и това чух, но от "по простия електорат". Че много хора са им възлагали надежда за това, за което говориш - и то е вярно, но те са били, ако използвам езика на Тойнби "външен пролетариат" спрямо стройните партийни структури, създавани от Цецо.
десет
04 Юни 2012 09:25
Мнения: 1,263
От: Bulgaria
българинът прост, странно как родината обичаш а народа не, просто не гласува, ни в българия нежели навън, като няма пропоксия плюя на тая орисия, и тогаз се включват на пълни обороти машините за гласуване, контролирания вот на дпс, циганския контролиран вот, мъртвите души от странно неосъвременени списъци, промени в правилата имаш избирателно право ама, хамалска служба носене чували в цик, оперативен контрол на мвр върху текущи изборни резултати, напримерно в пловдив герб купи победата на тотев, съратник в собствеността на президент стоянов, най богатия в имоти пловдивчанин, с торба пари в късните часове в шекера, циганското гето, ей такива мушингии на смешници, българията погиват, туй е болка, не народът дето не ги видел, видят, знаят, и, и не гласува, от простотия ией
Сократ-май
04 Юни 2012 09:27
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Скеле,
Изненадваш ме.
Поне една четвърт от историята на света е пълна с примери как е играла гилотината или дряновицата.
Дали е имало полза за плебса - това вече е съвсем отделна история.
Дали политиците са си извадили поука - още по-отделна история.
А дали историците са си извадили поука - това е най-отделната история.
Всъщност не са. Защото заклеймяват Хитлер и срамежливо мълчат за онези, които са създали условията той да дойде на власт - политиците от епохата на неговия възход. А тяхната вина е далеч по-голяма, защото без тях не би имало Хитлер.
Ех, да бяха изкарали пред съда в Нюрнберг и двама-трима от тях...
Тодев
04 Юни 2012 09:30
Мнения: 1,262
От: Bulgaria
Ленин, Сталин, Кастро, Генералният секретар на Камбоджанската комунистическа партия.... забравих му вече името, а, Пол Пот май се казваше; у нас - по-отдавна: Ивайло Бърдоквата .... абе май наистина не е за мечтаене, ами си е страшничко.
Добави мнение   Мнения:58 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща