Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Тема на протестиращите
Отиди на страница:
  Мнения:4931 « Предишна Страница 232 от 247 230 231 232 233 234 Следваща »
elviejo
14 Сеп 2013 08:00
Мнения: 2,811
От: Bulgaria
По мое мнение, протестите започнаха (и то с пълно основание) срещу ГЕРБ и трябваше да си останат срещу тях, въпреки, че вече не са във властта, защото те са по-брутален мафиотски клан отколкото БСП и ДПС. Като се вижда колко нагло се домогват отново да властта, просто трябва да се убеди българският народ, че не трябва да ги допуска отново до властта, защото ми се струва, че народът отново може да направи същата грешка. Не че сегашното правителство е добро, защото и то е от мафиотски партии, но за момента е по-малкото зло и за това Волен Сидеров, със своя непогрешим усет за ситуацията, не допусна ГЕРБ до властта. Сегашното правителство не е най-доброто за България, но е по-малко зло от всички досегашни, поради ключовата роля на Атака. По-добро от това правителство може да бъде само правителство на Атака, но това е въпрос на бъдещето. За сегашната ситуация най-добре щеше да бъде да се бяха отказали БСП и ДПС от мандата и да се остави да управлява Атака с тяхна подкрепа, но това нямаше как да стане, не само поради неистовия стремеж на двете към властта, но няма да го допуснат и външните задкулисни кукловоди, а както знаем всички партии в НС, без Атака, са марионетки и конците им се дърпат отвън. За това случайното озоваване на Атака в ключова позиция разтревожи външното задкулисие и бяха инициирани новите протести, чиято цел е елиминирането на Атака, а не оставка на правителството на Орешарски, което е само фасада на протестите. За това и такова истерично настояване за незабавни избори, за да не се утвърди правителството и да остане Атака на ключовата си позиция. За това почти не се чува критика за основната причина за протестите - новата коалиция БСП+ДПС, а всичко е насочено против Атака и то почти открито: първо, гневът се насочи към Врабча 1, вместо към Дондуков 1; второ, веднага се пусна по медиите и се повтаря и до сега, че има тройна коалиция с участието на Атака, като умишлено не се казва, че има съмнение Атака тайно да подкрепя коалицията БСП+ДПС, а се внушава "тройна коалиция", с цел да се подхранва негативното отношение към Атака по асоциация с предишната тройна коалиция. Даже беше прибавено и украшение, че ДПС платили на Волен да ги изведе до властта, което е повече от глупаво и цели не само да се очернят Волен и Атака, но и да се отклони вниманието от БСП, които са истинските виновници за новата безпринципна коалиция с ДПС, а не кворумът, гласуван от Волен. Кворумът само осигури да започне работа НС и да се състави правителство, но не е задължително да бъде точно коалиция БСП+ДПС, има и много други варианти, включително и правителство на Атака, както вече казах. За това е нелепо твърдението, че Волен е докарал на власт ДПС, а още по-нелепо е внушението, че Атака е част от нова тройна коалиция, което е смехотворно.
Калки
14 Сеп 2013 16:29
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Книга втора от поредицата "Задкулисието на прехода" на Антон Тодоров

"Българите срещу олигархията"- това е второто заглавие от поредицата "Задкулисието на прехода" на политолога Антон Тодоров. В нея той описва последните събития в страната, дните на протести, работата на служебното правителство, първите решения и назначения на кабинета "Орешарски".


Дааа..... Някои протестират, други пари правят.
mercury
14 Сеп 2013 16:36
Мнения: 6,675
От: Bulgaria
Писмо до Мая Манолова. От протестиращ

Писмо до г-жа Мая Манолова (от протестиращ)

Госпожо Манолова,

Днес разбрах, че сте мъж.

Извинявайте, но и по нашия край – мъжете са с поли. (моят произход е скотски, шотландски). Явно и в БСП е като по нашия край. Вие сте мъж безспорно. Днес вие ме спечелихте, мен, протестиращия. Ударихте у земята де що е ноторен мъж в Партията Ви и тройната Ви коалиция.

Като един от десетките хиляди от Протеста вече 90 дни мисля за пенсиониране като протестиращ. Чух Ви днес от телевизора, че ни разкрихте.

Платени сме. Права сте.

Но разбрах и нещо друго от думите Ви – цакат ни. Мамят ни, употребяват ни.

На мен ми дават по 5 лева на ден. За нищо не стигат. Мъкна жената и детето. Късам си нервите, търкам си обувките, хабя си гласните струни, местя въздух със свирка и знаме. Някакви тъпаци около мен блъскат като малоумни тъпани. Един, пиян от тъпан групата ми призна – на 4-та бира – давали му по 1 стотинка на удар. (Броя му бирите – внедрен от контрапротеста е.) Някой пък броял ударите на тъпаните. Тъпаци с тъпани. (Ама пуста временна заетост – много бяхте права, пак!)

За да сложа край на моето мъчение – моля ви, „дайте да се разберем като хора“ (както каза г-жа Нинова).

МОЛЯ най-откровено и най-честно.

Откупете ме от Протеста.

Споменатите 100 лева са добра сума.

Имах намерение да протестирам поне още 90 дни. Това са си 9000 лева. Предлагам Ви да уточним дата и място ще направим Пункт за изкупуване на протестиращи.

Говорих и с други протестиращи – и те като мен, прецакани. И те по 5 лева. Тупанджиите – и на тях им се откупува. Мърморят и те си искат пазарната цена на Протеста.

Да се въртят такива пари покрай нас, а ние да „лапаме мухите“. Баста!

Запазвам анонимност, но съм Ваш, готов за откупупване.

Кажете петте думи „Аз съм Мъжът в БСП“ в някоя медия (всичките са „ваши“ – аз ще дебна. Не идвам, долитам направо. Пуснете адреса, на който да се разберем, в рубрика „Малки обяви“ във вестник „Дума“ с текст „Нов пункт за изкупуване на отпадъци“. Сложете и адрес и отговорник на пункта.

Разберете ме и мен. Пазя анонимност, за да си „оправя“ живота, пък като гледам и Вашия – 90 дни се мъчим взаимно. За мен 9000 лева са много пари, Вас – бълха Ви ухапала – цяла държава е Ваша.

Извинете ме за изблика на откровеност – ама требва да се живее – с протести не става. С 5 лева на ден – доникъде.

Искрено Ваш,
протестиращ

P.S. Пробих и в Протестна Мрежа – голи мишки са. Явно и Сорос покрай женитбата се е стиснал. И те са готови за изкупуване.
Пак Ваш, протестиращ


Натисни тук
67AF
14 Сеп 2013 16:43
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
„Нов пункт за изкупуване на отпадъци“

Хи-хи-хи! Къде е групата с "чугуния" да си сортира материала.
Госпожо Манолова, много Ви моля, никакво плащане за третични суровини и рециклиране на място. Поканва се член на музикалния клуб "Хамелн - екстерминация" и му се плаща да поведе групичката по европейския път към европейските ценности. В договора се включва да не спира преди Женевското езеро, а може и по-нататък, до люлката на демокрацията, където и да е тя, може даже до произходната точка на подалия сигнала носител на пола. Останалите пари по сметката се използват за саниране на площада пред Коня (виж снимката по-горе).
mercury
14 Сеп 2013 16:51
Мнения: 6,675
От: Bulgaria
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mercury
Heat
14 Сеп 2013 17:08
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
[quote]6 рейса са спрени за проверка на Владая, след като идвали на протеста пред парламента. Това научи ПИК от хора, които се возили в бусовете.

На предните стъкла имало табели "случаен превоз", но органи на полицията показали палките и започнали да ровичкат в багажите на хората.

По наша информация рейсовете идвали организирано от Благоевград и Сандански.

Не е изключено и ченгетата да са получили сигнал, че става дума за платени протестиращи.

10 пълни буса с "екскурзианти" в момента са на Ихтиман. Пред камерите на ТВ7, те твърдят, че са тръгнали на екскурзия до столицата, ама "можело да минат и през парламента".

Организацията е много стройна и явно така е планирана, че към 10 часа бусовете да са пред парламента.

15 автобуса от Южна България пък пристигнали за участие в протестите срещу правителството от Кърджали, Сливен и Пловдив. И за тях е използвана същата схема - с табели "Случаен превоз". Те се движели в колона по пътя до столицата. Преди около 40 минути автобусите паркираха на бул. „Княз Ал. Дондуков”, в близост до Министерския съвет. [/quote]
Натисни тук
mercury
14 Сеп 2013 17:13
Мнения: 6,675
От: Bulgaria
09:00 | 16.08.2013


mercury
14 Сеп 2013 17:28
Мнения: 6,675
От: Bulgaria
дъртреалист,


Не знам коя е причината да си във фризера, но ти излезе абсолютно прав, наричайки Петър Волгин болшевик.
Не болшевик е той.
Той е втори Гьобелс!

В последния си коментар защитава националистите и социалистите (националсоциалистите) на власт у нашето бейлербейство срещу щурмоваците на Рьом (така нарича протестиращите), помагайки да се утвърди националсоциалистическата диктатурата.


Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mercury
fierce
14 Сеп 2013 17:37
Мнения: 10,605
От: Bulgaria
Heat
14 Сеп 2013 17:41
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Група благоевградчани вчера около 11:00 часа събори загражденията пред Народното събрание и влезе в основните кадри на всички национални телевизии, пише вестник „Струма“ в днешния си брой. Мирослав Писов - бивш служител в системата на МВР, придружен от Венцислав Кавазов, шофьор на ексшефа на Областна дирекция "Земеделие" Кирил Укев, Илия Сивиков, Ангел Главчев, Стоян Ников и двамата братя от Добринище Атанас и Георги Билярови, за които не е тайна, че са привърженици на ГЕРБ, бяха огласени като "провокаторите от Благоевград".

Съпругът на секретарката на кмета на община Дупница Методи Чимев Таня Даскалова - Георги Даскалов, пък подстрекаваше бодигарда на общината в Дупница Радослав Стоилков и "сервитьора" на Крум Милев - Николай Манов, да дърпат с всичка сила загражденията пред парламента.

Вчера от Дупница тръгнаха за столицата няколко автобуса да протестират срещу правителството на Пл. Орешарски. Камерите на бТВ показаха как Николай Манов и Радослав Стоилков заедно с други протестиращи дърпаха с всичка сила едно от загражденията пред парламента. След като не успяха с ръце, някой им подаде верига. Докато двамата дупничани напъваха мускули, наставления им даваше съпругът на кметската секретарка Георги Даскалов, като ги подстрекаваше в действията им. На протеста бе и шуреят на председателя на ОбС в Дупница Ивайло Константинов -Кирил. Дупничани, които видяха градските си на тв екрана, не можеха да повярват, че Николай Манов и Радослав Стоилков, които обикновено са кротки и учтиви към всички, там показаха "мускули". Зад тях се виждаше и криминалнопроявеният от Дупница Васил, с прякор Ръмпата.

Радослав Стоилков участва във всички протести, организирани срещу правителството на Орешарски в Дупница. Той заедно с други дупничани се опитаха да разкъсат полицейския кордон на главен път Е-79 край Дупница по време на един от протестите. Радослав Стоилков беше назначен за бодигард на входа на общината в Дупница по време на управлението на Първан Дангов.

Николай Манов работи като технически секретар в офиса на Политическа партия ГЕРБ в Дупница. Той е довереник на зам. кмета по социални дейности Крум Милев, тъй като управникът е много зает, Николай Манов го снабдява с цигари и кока-кола в служебния кабинет.

В кадрите вчера ясно се видя как бунтарите от Благоевград и Дупница издърпаха със синджир преградното съоръжение до служебния вход на парламента. Част от тях бяха отстранени, после върнати обратно от полицаите. Протестиращите премахнаха част от огражденията, като заявиха, че не целят да влязат в конфликт с органите на реда, а искат само да се премахнат преградите. Полицията обаче не им позволи. Малко по-късно от МВР съобщиха, че сред провокаторите има прибрани 5-6 души за разпит, но не стана ясно дали те са от Благоевград и Дупница.

Около обяд протестиращите спряха да правят опити да премахнат огражденията или да пробият кордона, и започнаха да пеят националния химн на България и да скандират "Оставка". Това бе и основният плакат, който бе издигнат вчера пред парламента. Забелязваше се и плакат с надпис "Мая, Дупница те съкрати".

Противниците на кабинета "Орешарски" от Югозапада, които вчера се вляха в многохилядното множество, окупирало сградата на НС, бяха главно от Благоевград, Дупница, Разлог... Според източници на "Струма" част от тях заминали за София още предишната вечер, а останалите тръгнали рано сутринта с автобуси. В социалните мрежи протестиращите обявиха, че няма да съобщят часа и мястото, откъдето ще потеглят, защото се опасявали да не бъдат спрени.

Към 17:30 часа автобус с протестиращи от Разлог е спрян на връщане от София в района на КПП - Антените край Благоевград. Една от пътничките - Зл. Стойчева, разказа:

40 пътници бяхме подложени на полицейски тормоз при завръщането ни от протеста срещу правителството от столицата. Групата ни е силно стресирана от преживяното, служители на реда се отнесоха към нас като с престъпници. При навлизане в Благоевград ни спряха над 16 полицаи, три патрулиращи автомобила и един полицай с мотор. В автобуса нахлуха 10 полицаи и казаха, че извършват рутинна проверка, при което ни изискаха личните карти. Всеки от нас извади добросъвестно личната си карта и я показа, при което последва разтваряне на тефтери от полицаите и записване на личните ни данни. При запитването ни каква е причината да ни се записват данните не последва адекватен отговор от служителите на реда, един от пътниците отказа да бъдат записвани данните му и бе заплашен с арест. Само един от полицаите ни се представи като майор Стоицов, останалите не се легимитираха.
...
Силно стресирана, детската възпитателка Ирина Крънчева с болка разказа: Когато влязоха полицаите, седях на предната седалка зад шофьора, аз бях първата проверена. Като възпитан гражданин на Република България си извадих документа и го показах. Полицаят извади от опаковката личната ми карта и започна да записва данните ми. Попитах защо, престъпник ли съм, или съм извършила някакво нарушение. Отговорът от страна на служителя бе, че изпълнява заповед, тогава попитах каква заповед - устна ли? С болка и унижение слязох от автобуса. Вътре цялата акция продължи за кратко, защото бяха над 8 полицаи, нали разбирате колко бързо ни провериха и записаха. Това е гавра и унижение, сякаш нямам никакви права на гражданин. За деня съм си взела отпуск, спазвам законите на тази държава; но сега се чувствам отвратена от случващото се в страната ни. Това е простотия, която никога няма да забравя. Това е чисто сплашване. Това ли е демокрацията, аз не се страхувам, майка съм на две деца, съпругът ми почина преди година. Какво, утре ще ме утрепат ли... Вече не искам да живея в тази България... сподави в сълзи разказа си Ирина.
...
Ние сме гласът на народа, утре пак ще отидем на протеста, и така до победа, няма да ни победят, като изпратят 20 полицаи срещу нас - беззащитните хорица, викаха в един глас пътуващите в автобуса.

Натисни тук
CarpeDiem
14 Сеп 2013 17:43
Мнения: 1,076
От: Cuba
Позволявам си и аз да просна един чаршаф тук. Свързан е с руските протестанти за и срещу каквото си поискат. Поучително. И добър пример за талантлива сатира.

Г-це Мъркюри, позволете:

ПИСЬМО ТОВАРИЩУ СТАЛИНУ

/Захар Прилепин стал почтальоном/

Мото: Социализм был выстроен.
Поселим в нём людей.
- Борис Слуцкий.


Мы поселились в твоём социализме.
Мы поделили страну созданную тобой.
Мы заработали миллионы на заводах, построенных твоими рабами и твоими учёными. Мы обанкротили возведённые тобой предприятия, и увели полученные деньги за кордон, где построили себе дворцы. Тысячи настоящих дворцов. У тебя никогда не было такой дачи, оспяной урод.
Мы продали заложенные тобой ледоходы и атомоходы, и купили себе яхты. Это, кстати, вовсе не метафора, это факт нашей биографии.
Поэтому твоё имя зудит и чешется у нас внутри, нам хочется, чтоб тебя никогда не было.
Ты сохранил жизнь нашему роду. Если бы не ты, наших дедов и прадедов передушили бы в газовых камерах, аккуратно расставленных от Бреста до Владивостока, и наш вопрос был бы окончательно решён. Ты положил в семь слоёв русских людей, чтоб спасти жизнь нашему семени.
Когда мы говорим о себе, что мы тоже воевали, мы отдаём себе отчёт, что воевали мы только в России, с Россией, на хребте русских людей. Во Франции, в Польше, в Венгрии, в Чехословакии, в Румынии, и далее везде у нас воевать не получилось так хорошо, нас там собирали и жгли. Получилось только в России, где мы обрели спасение под твоим гадким крылом.
Мы не желаем быть благодарными тебе за свою жизнь и жизнь своего рода, усатая сука.
Но втайне мы знаем: если б не было тебя – не было бы нас.
Это обычный закон человеческого бытия: никто не желает быть кому-то долго благодарным. Это утомляет! Любого человека раздражает и мучит, если он кому-то обязан. Мы хотим быть всем обязанными только себе – своим талантам, своему мужеству, своему интеллекту, своей силе.
Тем более мы не любим тех, кому должны большую сумму денег, которую не в состоянии вернуть. Или не хотим вернуть.
Поэтому мы желаем обставить дело так, что мы как бы и не брали у тебя взаймы, а заработали сами, или нам кто-то принёс в подарок сто кг крупных купюр, или они валялись никому не нужные – да! прекрасно! валялись никому не нужными! и мы их просто подобрали - так что, отстань, отстань, не стой перед глазами, сгинь, гадина.
Чтоб избавиться от тебя, мы придумываем всё новые и новые истории в жанре альтернативной истории, в жанре мухлежа и шулерства, в жанре тупого вранья, в жанре восхитительной и подлой демагогии.
Мы говорим – и тут редкий случай, когда мы говорим почти правду – что ты не жалел и периодически истреблял русский народ. Мы традиционно увеличиваем количество жертв в десятки и даже сотни раз, но это детали. Главное, мы умалчиваем о том, что самим нам нисколько не дорог ни этот народ, ни его интеллигенция. В сегодняшнем семимильном, непрестанном исчезновении населения страны и народной аристократии, мы неустанно и самозабвенно виним – какой очаровательный парадокс! – тебя! Это ведь не мы убили русскую деревню, русскую науку и низвели русскую интеллигенцию на уровень босяков и бастардов – это, не смейся, всё ты. Ты! Умерший 60 лет назад! А мы вообще ни при чём. Когда мы сюда пришли – всё уже сломалось и сгибло. Свои миллиарды мы заработали сами, своим трудом, на пустом месте! Клянёмся нашей мамой.
В крайнем случае, в отмирании русского этноса мы видим объективный процесс. Это ведь при тебе людей убивали, а при нас они умирают сами. Ты даже не успевал их так много убивать, как быстро они умирают сегодня по собственной воле. Объективность, не так ли?
Ещё мы уверенно говорим, что Победа состоялась вопреки тебе.
Правда, немного странно, но с тех пор в России почему-то ничего не получается вопреки. Например, она никак не становится разумной и сильной державой ни вопреки, ни даже благодаря нам и нашей созидательной деятельности. Опять парадокс, чёрт возьми.
Мы говорим, что ты сам хотел развязать войну, хотя так и не нашли ни одного документа, доказывающего это.
Мы говорим, что ты убил всех красных офицеров, и порой даже возводим убиенных тобой военспецов на пьедестал, а тех, кого ты не убил, мы ненавидим и затаптываем. Ты убил Тухачевского и Блюхера, но оставил Ворошилова и Будённого. Поэтому последние два – бездари и ублюдки. Если б случилось наоборот, и в живых оставили Тухачевского и Блюхера, то бездарями и ублюдками оказались бы они.
Как бы то ни было, мы твёрдо знаем, что ты обезглавил армию и науку. То, что при тебе мы вопреки тебе имели армию и науку, а при нас не разглядеть ни того, ни другого, не отменяет нашей уверенности.
Мы говорим, что накануне ужасной войны ты не захотел договориться с «западными демократиями», при том, что одни «западные демократии», как мы втайне знаем, сами прекрасно договаривались с Гитлером, а другие западные, а также отдельные восточные демократии исповедовали фашизм, и строили фашистские государства. Мало того, одновременно финансовые круги неземным светом осиянных Соединённых Штатов Америки вкладывали в Гитлера и его поганое будущее огромные средства.
Мы простили всё и всем, мы не простили только тебя.
Тебя ненавидели и «западные демократии», и «западные автократии», и эти самые финансовые круги, и ненавидят до сих пор, потому что помнят с кем имели когда-то дело.
Они имели дело с чем-то по всем показателям противоположным нам. Ты – иная точка отсчёта. Ты другой полюс. Ты носитель программы, которую никогда не вместит наше местечковое сознание.
Ты стоял во главе страны, победившей в самой страшной войне за всю историю человечества.
Ненависть к тебе соразмерна только твоим делам.
Ненавидят тех, кто делает. К тем, кто ничего не делает, нет никаких претензий. Что делали главы Франции, или Норвегии, или, скажем, Польши, когда началась та война, напомнить?
Они не отдавали приказ «Ни шагу назад!». Они не вводили заград-отряды, чтобы «спасти свою власть» (именно так мы, альтруисты и бессеребренники, любим говорить о тебе). Они не бросали полки и дивизии под пули и снаряды, ни заливали кровью поля во имя малой высотки. Они не заставляли работать подростков на военных заводах, они не вводили зверские санкции за опоздание на работу. Нет! Миллионы их граждан всего лишь, спокойно и ответственно, трудились на гитлеровскую Германию. Какие к ним могут быть претензии? Претензии всего мира обращены к тебе.
При тебе были заложены основы покорения космоса – если б ты прожил чуть дольше, космический полёт случился бы при тебе – и это было бы совсем невыносимо. Представляешь? – царь, усатый цезарь, перекроивший весь мир и выпустивший человека, как птенца, за пределы планеты – из своей вечно дымящей трубки!
О, если б ты прожил ещё полвека – никто б не разменял великую космическую одиссею на ай-поды и компьютерные игры.
Да, к тому же, при тебе создали атомную бомбу – что спасло мир от ядерной войны, а русские города от американских ядерных ударов, когда вместо Питера была бы тёплая и фосфорицирующая Хиросима, а вместо Киева – облачное и мирное Нагасаки. И это было бы торжеством демократии, столь дорогой нам.
Ты сделал Россию тем, чем она не была никогда – самой сильной страной на земном шаре. Ни одна империя за всю историю человечества никогда не была сильна так, как Россия при тебе.
Кому всё это может понравиться?
Мы очень стараемся и никак не сумеем растратить и пустить по ветру твое наследство, твоё имя, заменить светлую память о твоих великих свершениях - чёрной памятью о твоих, да, реальных, и, да, чудовищных преступлениях.
Мы всем обязаны тебе. Будь ты проклят.

/П./Российская либеральная общественность.

Записал Захар Прилепин



Редактирано: 1 път. Последна промяна от: CarpeDiem
mercury
14 Сеп 2013 17:45
Мнения: 6,675
От: Bulgaria

mercury
14 Сеп 2013 17:52
Мнения: 6,675
От: Bulgaria
CarpeDiem,

Това вече съм го чела във форума.
mercury
14 Сеп 2013 17:56
Мнения: 6,675
От: Bulgaria
fierce,

Радвам се, че имаш чувство за хумор, че при тая ненормалност във форума...

Човек само с чувство за хумор може да отговори на глупавия коментар на Волгин, в който се прави на знаещ, но не се усеща, че може да бъде интерпретиран и по друг начин.
CarpeDiem
14 Сеп 2013 18:06
Мнения: 1,076
От: Cuba
CarpeDiem,

Това вече съм го чела във форума.


Пак го прочетете. И паки, и паки и паки, както казваше пък Ленин. Па вникнете - ох, де ега...

Вметка оффтопична: Колчем изрека или напиша "де ега", се сещам за художническия период на малката ми тогава дъщеря. Тя така се подписваше на платната, по френски - " Dе Еgas". И се кинеше от смех.

Те ви картинка, пък коя е изобразена, знае ли човек... Ама не помня от Дега ли, от Де ега ли е...

Натисни тук
Калки
14 Сеп 2013 18:17
Мнения: 20,000
От: Bulgaria

Българи протестираха срещу масовото избиване на кучета в Румъния

Автор: OFFNews Публикувана на 14 септември 2013 в 17:31

Над 250 души се събраха пред румънското посолство в петък вечерта въпреки силния дъжд, за да протестират срещу избиването на бездомни животни в северната ни съседка.


Heat
14 Сеп 2013 18:22
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
"Мед се бил разлял в един килер. Мухи долетели и се загощавали. Всичко било толкова сладко, че нямали воля да се откъснат. Да, но залепили им се крачката и не могли да подхвръкнат. Задушавайки се вече, те си казали:

— Нещастници сме ние, че умираме заради едно кратко удоволствие.

Така и за много хора лакомството става причина за много беди."

mercury
14 Сеп 2013 19:21
Мнения: 6,675
От: Bulgaria

Вижте сега какво пише журналистката Светлана Велева във в. "Дума":

Затова последните две години минаха под знака на протестите. Хора излизаха на улицата почти всеки месец, по различни причини. То не бяха земеделци, животновъди, зеленчукопроизводители заради перманентни забавяния в плащанията им и политика, ощетяваща българския производител. Недоволството си на улицата изразиха още лекари, майки, пенсионери, учители. Серия от силно мобилизирани протести имаше и срещу добива на шистов газ, срещу цената на бензина - в редица градове, с блокади на магистрали и пътни артерии всяка неделя, срещу изсичането на горите и нерегламентирано застрояване, срещу монополите, срещу цените на ток, парно, закриването на болници, срещу съкращаване на служители - в мини, в железници.

Сега такива протести няма

Няма поводи за тях, такива неща просто не се случват.


Всички проблеми в държавата за 100 дни са...Дим да ме няма!

После...

Но какво в действителност правят те сега, че животът на хората да става по-лош?
Нима вдигат цените на битовите услуги на всеки няколко месеца, хлябът и всички храни поскъпват непрестанно, населението обеднява? Или посегнаха на горите, застроиха морската ивица, застрояват с частни имоти държавни язовири, вдигнаха цената на тока, намалиха детските, майчинските, удариха най-уязвимите групи, за сметка на вдигнати чиновнически заплати? Нима те скапаха бизнеса, а безработицата и бедността скочиха? Доходите и пенсиите замръзнаха, държавата се нареди на опашката на европейското семейство? Нима сега се подслушва поголовно, хората се страхуват и не смеят да си кажат мнението, защото цари диктатура и всички медии величаят Станишев, а той само реже ленти и прави пиар акции, докато народът яде асфалт...? И още - закриват болници, режат от парите за здраве, за лечение на онкоболни, щото пицата не достига, увеличават административната тежест за бизнеса, упражняват рекет над фирмите, всяка седмица правят първа, втора, пета копка, и всяка седмица увеличават парите за тази или онази магистрала, защото не стигали и качеството пак е лошо? Нима изписват милиони за енергийна ефективност за тази или онази сграда, които отиват незнайно къде, летят с държавни пари с Авиоотряд 28 до баба си в Америка, ядат бадеми като за цяла войска, раздават щедри бонуси на министерски калинки, докато населението се гърчи под напора на галопиращите цени на ток и горива, а безработицата и бедността достигат рекордни за последните 3 правителства нива? Да не пропускаме и раздаването на обществени поръчки на "наши хора", подкрепата за монополите чрез лобистките поправки в закони и постановления, рязането на парите за социалните сектори, защото бюджетът все не достига. Че на всичко отгоре и стопиха държавния резерв наполовина, а държавния дълг увеличиха с близо една трета - от 10 млрд. на 14 млрд...


Минали са само 100 дни от първородния грях!



mercury
14 Сеп 2013 19:33
Мнения: 6,675
От: Bulgaria
ГЕРБ ли е проблемът в сегашната ситуация? Въпросът се налага, откакто партията на Борисов се включи еднократно в протестите и с това породи повече гняв, отколкото беше предизвикал кабинетът на Орешарски. Самите протестиращи бяха упрекнати в това, че са се оставили да изглеждат като лице на ГЕРБ. И дори в това, че съзнателно са станали такова.


Това, че ГЕРБ се възползва от протеста, е вън от съмнение, както е вън от съмнение, че от самото начало на лятото партията се надява тъкмо на това - да се представи като част от свястната градска среда и да се легитимира като неин изразител.


Само че не е ясно какво трябва да следва от тези прозрачни желания на ГЕРБ. Да спре протестът? Да не беше започвал? Да си продължи, но да излъчи собствени гранични сили, които да пускат на „Цар Освободител“ само хората с виза? Да се примири, че принадлежи на ГЕРБ и да развее партийното им знаме? Май няма пета възможност. А от първите четири излиза, че улицата е отговорна за желанията на ГЕРБ.


Що се отнася до групата на Борисов и Цветанов, точно тя е основният губещ от собствената ѝ инсценировка с „присвоения“ протест. Исторически погледнато, БСП винаги е печелила от агресивен противник, а когато ѝ е липсвал такъв, тя си го е създавала. Най-зрелищният пример е пожарът в Партийния дом - сграда, която трябваше да се подпали, за да представи партията като жертва.


БСП печели и от нещо друго - от образа на добре организиран противник, направляван от някакъв невидим център. ГЕРБ ѝ подари и двете - когато на 4 септември реши да докара „протестиращи“ с автобуси от провинцията и ги пусна да налитат на полицаите около парламента.


Тези яки мъже, снабдени с метални вериги за сваляне на загражденията, които нападаха полицейския кордон без никаква основателна причина и пееха възрожденски песни буквално под нечие диригентство, са в очите на социалистите идеалният образ на протестиращия срещу БСП. Тази партия е безпомощна само когато е изправена пред обикновено и неконтролирано недоволство - така беше през 1990 година, така беше - със съществени изключения обаче - и през 1997 година. Тази партия е безпомощна и в още един случай - когато я обвиняват във връзки с престъпния свят. Нещо, което е написано по плакатите на протестиращите и което много трудно може да бъде обвинение, отправено към БСП тъкмо от ГЕРБ.


Всъщност не е напълно вярно, че протестът игнорира плановете на Бойко Борисов. Още през юни те станаха повод за сериозни опасения - че при липсата на приемлива алтернатива на управлението един протест срещу кабинета „Орешарски” може да бъде измамно възприет като протест, вдъхновен от фактическия му опонент в политиката - ГЕРБ. Целият бунт започна и продължи въпреки осъзнатата опасност да бъде „присвоен“ от една или друга сила - независимо дали от съществуващата (ГЕРБ) или от някоя проектирана (Реформаторски блок; „президентска“ партия). Просто реакцията срещу едно скандално назначение на кабинета се оказа по-важна. Както и удържането на фокуса на тази реакция цели 90 дни поред - рядък случай за балканска държава, където политическите искания обикновено се разпиляват, размножават, ескалират и водят до главозамайващи обобщения.


Натисни тук
mercury
14 Сеп 2013 19:40
Мнения: 6,675
От: Bulgaria

  Мнения:4931 « Предишна Страница 232 от 247 230 231 232 233 234 Следваща »