Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
За Дянков бедността у нас е мит, за статистиката - реалност
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:151 « Предишна Страница 6 от 8 4 5 6 7 8 Следваща
Мурано
14 Авг 2012 13:12
Мнения: 3,298
От: Nauru
Дянков да му дадат 300 лв заплата, и да го затворят с децата през зимата в една панелка с топлофикация. Да го видя! Пфу!

На Дянков няма нужда никой да му ДАВА! Той си изработва (и си е изработвал в СБ) достатъчно добра заплата, съобразена с това което допринася като принадена стойност.
Завистта е най-гадната черта на българския народ - вреден остатък от времето на социализма!
OLDMAD
14 Авг 2012 13:22
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Mitev, блазя ти - шест парчета!
А аз, само две...
С това стискане на кълките, и проч. рецепти за отслабване, скоро време ше тряба им набивам канчетата на снахите.
.
А иначе... ами не си прав и т'ва е!
При соц-а, майка ми с 35-годишен трудов стаж(почти колкото имам и аз в момента), получаваше 145лв., а баща ми с 45-годишен стаж, от които 10 години Първа категория - 310лв., колкото моята заплата като капитан от Сухопътните, и колкото заплатата на Главния Лекар на Общинската болница!
Т.е., пак 1:2
Вярно, техните пенсии за времето си бяха доста пари, но като погледнеш съотношението, това си беше чиста уравниловка.
(изключвам разни миньори, летци, водолази и пр.)
В момента се търси същото - няма значение колко години си внасял осигуровки, нито техният размер, нито категорията труд - съотношението min/max пак клони към 1:2.
Най-много са облагодетелствани мангалите, с техните мин.пенсии от социален тип, и незнайно защо... плащани от НОИ!
Социалното министерство за какво е, да играе "джобен тенис" ли?
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: OLDMAD
La Muerte
14 Авг 2012 13:25
Мнения: 720
От: Bulgaria
Ако всички пожелания към Дянков се изпълнят, то него го очаква много интезивен и интересен сексуален живот. Желанието на mick е много ясно-всички, които имат собствени жилища автоматично се обявяват за богаташи, защото реализират много и стабилни доходи от тях (няма значение, че са виртуални) и се облагат с данък доход (невиртуален). За да го платят, трябва да продадат жилищата си и да излязат под наем и тогава ще настане равновесие между реалните и вируалните доходи на населението, а държавата ще цъфне и върже.
mick, хайде стига простотии.
Езоп
14 Авг 2012 13:28
Мнения: 5,087
От: Greece
Пълно дискредитиране на смисъла от осигуряване е различният процент индексиране. На бедстващите с малки пенси трябва да се отпуска отделно социална добавка, която да се изплаща само на действително бедстващи. Някои чиновници от Тотьовите, трябва да поработват - иначе за какво са. Защото не винаги минималната пенсия отговаря на бедстващ пенрсионер. Има много такива, които са с доходи в няколко пъти по-големи от минималната си пенсия. Еднаквият процент индексиране е задължителен и спрямо тях, и спрямо логиката на системата. А пък е и неморално. Другото е социална грижа, не е пенсионно дело.
Другото означава "десни" уравниловчици пред избори - прицелени в ляв електорат.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Езоп
OLDMAD
14 Авг 2012 13:36
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
... Завистта е най-гадната черта на българския народ - вреден остатък от времето на социализма!

Каква завист, че след като стана мин.фин, Дянков "забрави" да си плати здравните осигуровки?
Това не е завист - това е личен пример!
.
P.S. Мурано, иди бе човек, иди на инструктаж, че тука хептен изтърва "нишката" от кълбото, също като някое заспиващо коте...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: OLDMAD
F666
14 Авг 2012 13:47
Мнения: 1,378
От: Bulgaria
Мурано

Ще ни светнеш ли колко заработва малък Пицко в момента от СБ ?
Rakita
14 Авг 2012 13:59
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Мурано

Ще ни светнеш ли колко заработва малък Пицко в момента от СБ ?
Явно немалко, с оглед на челния опит, който създава у нас, експериментирайки на тема: как може една страна да прилага програмата на МВФ и СБ за бюджетни рестрикции, без в същото време да получава стабилизационни и целеви заеми
Мурано
14 Авг 2012 14:01
Мнения: 3,298
От: Nauru
F666:
Ще ни светнеш ли колко заработва малък Пицко в момента от СБ ?

Откъде ще знам, бе? Той сега работи като финмин - обявил си е заплатата!
Не мога ви насмогна на теб и на Лудото Старче!
Аз заработвам 3000 лв. - така добре ли е?
Стайнбек
14 Авг 2012 14:02
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Мик, виж какво си написал: "ако", "трябва", "биха", "ще"... Всичкото това са само пожелания. И какво значи: Зависи от нас? Революция ли да направим? Аз не виждам с протести какво ще се получи, при положение, че първо, няма кой да ги организира, второ, всичко е от ден до пладне, трето, винаги има платени провокатори, и четвърто (най-важното) ние сме овце! Всъщност, последното стига. А пък ако кажеш за кого да гласуваме, цена няма да имаш. Няма за кого!
OLDMAD
14 Авг 2012 14:10
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Не се фукай Мурано, нездравословно е!
1. Не те питаме ти колко получаваш, а колко здравни осигуровки плати Мин.фин. на РБ при встъпването си в длъжност!
2. Дори и да получаваш толко пари, колкото си посочил, във вид на разни хонорари, заплати, комисионни от сделки, и пр. подкупи - това не ни интересува!
Това е твой проблем.
Всички го правим... явно си забравил БГ-принципа - "Шамар да е-аванта да е!"
3. Ама и ти ли си плащаш осигуровките като Дянков?
4.Тоз който ти прави инструктажа, най-добре му инсценирай "самоубийство", тип - преяждане със соц.банана!
.
P.S.М-р Петров, бихте ли донесли едно кайвенце на агент Мурано?
Че нещо се спихна завалата...
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: OLDMAD
mick
14 Авг 2012 14:17
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
La Muerte 14 Август 2012 13:25 - в момента държавата цъфва и връзва. Мисли няколко стъпки напред. Например ако има продали, те ще получат доста пари. И ще могат да си вземат по-малки жилища. Даже ще останат с пари.

Стайнбек 2012-08-14 14:02:05 - революциите не са на мода в "демокрациите". Освен това не може насила да дадеш на някого нещо.

Завистта е заради това, че хора с различни възможности живеят врата до врата. На запад това е решено с принципа всяка жаба да си знае гьола. Има отделни квартали където хората са горе долу с едни и същи възможности. Забогатее ли някой се мести. Обеднее ли - също. И всичко е нагласено лесно - имат данъци имоти някъде 1% и правила за поддръжка на имотите. Няма такова нещо - нямам доходи затова не си поддържам имота.
OLDMAD
14 Авг 2012 14:20
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
mick , чакам твоята оферта пич..
Пенчо бре
14 Авг 2012 14:22
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
Manriko, manriko, да ти имам икономическата логика. Значи жилището което си си купил и понеже вече не го плащаш ти било потенциален доход. И когато не си караш колата, пак така а?
Шотландско дете се хвали на баща си, че спестило пари като тичало след трамвая. Баща му му се кара, че не е тичало след такси за да спести повече. Очевидно тези са от семейство MacManriko.
myrmorko
14 Авг 2012 14:31
Мнения: 3,230
От: 0
Малко литературен ОфТопик, но е по темата:
Лично аз не харесвам Георги Караславов. прекалено сухи и декларативни ми се виждат произведенията му. Но много добре се вмества в темата началото на романа му "Танго":
Един нов богаташ, някой си Каев, износител на пулпове, зеленчук и овощия, уреждаше тържество по случай рождения ден на дъщеря си. Главният прокурор Йоргов повтаряше в ума си името на този новоизлюпен софийски парвеню и дълбока, неукротима злоба се надигаше от дъното на душата му. Каев. Кой е той? Какъв е? Йоргов мразеше тези довчерашни количкари, които пристигаха от най-затънтените селища на България с дебели шаячни дрехи, спяха под схлупени бараки, хранеха се с най-мизерните остатъци от непродадения зеленчук и бавно, но търпеливо си проправяха път със зъби и лакти. Те се бореха с остървение, докато някой от тях да напипа златните жили на внос-износа. И след това започваше да трупа милиони. С милионите издигаше големи къщи, купуваше просторни луксозни апартаменти, почиваше в прекрасни собствени вили на най-личните места в първокласните курорти и шеташе с най-мощните леки коли, устремът и красотата на които изтръгваха полувъздишки на стаена завист.

И защо наистина, на какво основание тези типове гребяха с пълни шепи от благата на живота? Кой им беше дал това право? С какво умение и с какви усилия постигаха тези приказни успехи в търговията?… Много от новите богаташи, увлечени в нечисти сделки, стигаха до прокурор. Йоргов добре ги познаваше оттам. Те наемаха заклети експерт-счетоводители, защото знаеха само четирите аритметични действия и се ползуваха от таблицата за умножението с помощта на десетте си пръста, държеха частни секретари с висше образование, защото не можеха да съчинят обикновено търговско писмо от три реда, плащаха мизерни заплати на младежи с дългогодишна специализация в странство, за да водят кореспонденцията им с чуждите фирми… Те изместяха от пазара честните потомствени фирми, съсипваха старите търговски къщи с богатствата си и чрез милионни зестри се сродяваха с най-знатните фамилии в столицата…
Сам Йоргов беше от такава стара знатна търговска фамилия, която имаше свои навици и традиции, свой морал и свои отношения и която от десетилетия беше придобила чувството на някаква аристократическа гордост. И тъкмо поради тази гордост може би търговията на стария Йоргов западна и фирмата постепенно се затри. Двете дъщери бяха омъжени за офицери, синовете се изучиха, родителите умряха и семейството се разпръсна. Като тъжен спомен от някогашното търговско величие остана само двуетажната къща в центъра на града. Някога тази къща не беше в центъра и се издигаше над всички околни постройки. Сега тя като че се гушеше между грамадните частни жилища и масивните кооперации, посивяла, олющена и жалка. Съседите дадоха своите домове и своите дворни места на ловки предприемачи и получиха по един или по два апартамента в така наричаните „етажни собствености“. Братя Йоргови още упорствуваха, но племенниците вече настояваха да съборят старата къща. Главният прокурор живееше в две стаи на първия етаж. Той се смяташе вече за стар ерген и с мъка понасяше съжителството със семейството на една от своите племеннички. Мизинец на своите родители, главният прокурор беше глезен на времето си. Дълго време той живя с мисълта, че е богат наследник и че животът му е осигурен. А ето, след като завърши право в Софийския университет и след като специализира две години в Германия, от богатството на баща му за него останаха две опушени стаи. Сега той живееше само със заплатата си, а да се живее със заплата на тези години, макар и със заплата на главен прокурор, беше доста трудно. А някакъв си полуграмотен Каев даваше същински прием по случай рождения ден на дъщеря си!…

П.п. За тези, които не са го чели (нямали са време или желание) - действието се развива в началото на 40 - те години на миналия век!
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: myrmorko
F666
14 Авг 2012 14:32
Мнения: 1,378
От: Bulgaria
Мурано

Цитирам те дословно : "
Той си изработва (и си е изработвал в СБ) достатъчно добра заплата, съобразена с това което допринася като принадена стойност."


Та това ме наведе на мисълта ,че имаш инфо за заплатата му от СБ ?
Zmeja
14 Авг 2012 14:38
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
mick,
С най-висок данък сгради и съответно такса смет се облагат имотите в центъра на София. Лъжеш се, обаче, ако смяташ че там живеят богатите. Дъщеря ми със семейството си живее в абсолютния център в апартамент останал от дядо ми (или нейния прадядо) и е единственото младо семейство в кооперацията. Почти всички други са пенсионери или работещи, но пред пенсия. Картината е подобна в целия център.
Бояна, Драгалевци, Симеоново, където се подвизават замъците на богатите, са облагодетелствени данъчно защото "нямали изградена модерна инфраструктура". Тъй да зна'иш.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Zmeja
outlander
14 Авг 2012 15:11
Мнения: 61
От: Bulgaria
след триглавата ламя дойде празноглавата, която ще ни довърши.
4uka
14 Авг 2012 15:21
Мнения: 3,111
От: Bulgaria
"няма такЪва опасност", че се довършим САМИ
Стайнбек
14 Авг 2012 15:46
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Мик, аз пък смятам, че това разделение на бедни, богати и средни никак не е демократично. Напротив, така, както е у нас, ми се струва по-обединяващо. Макар че сме ужасни индивидуалисти и хич не сме обединени. Но пък иначе би станало още по-зле.
RumenS
14 Авг 2012 15:51
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Абе mick може ли въпрос? Ако да кажем съм притежател на здрави зъби /не че съм/, означава ли това че всяка година имам приход, равен на сумата която сега давам на зъболекарите? Или ако да кажем имам здрав стомах... и друго такова запазено лично имущество и всяка година фактически мога да пестя от доктори, следва ли от тук че съм таен милионер и трябва ли да ида в НАПа да си декларирам милионите приходи? В УСА как е?
Добави мнение   Мнения:151 « Предишна Страница 6 от 8 4 5 6 7 8 Следваща