Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Това е истината - България я няма на спортната карта
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:65 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща
АВАКУМ
13 Авг 2012 23:11
Мнения: 12,358
От: Bulgaria





След загубата от Русия на волейбол, Форума беше нагазен от едни пишман патриотидето бяха докарали работата до-" Кой не скача е червен"
Де ги сега?
Дорис
13 Авг 2012 23:14
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Еварист, вижте картата, която предлага SPQR. Пък после да се питаме защо българският НАРОД не се радва масово на такива вести, каквито не липсват във вестниците. Може би и по някой телевизор, ако тетка Цецка се снима с някой отбор по математика или информатика...
Ловкия
13 Авг 2012 23:23
Мнения: 56,087
От: Ghana
Силвия Дънекова - 38-а (отпада в сериите) на 3000 м с преп.

Силвия Дънекова допреди една година даваше нощни смени на летище Варна, където работи като охрана, за да може после един ден и половина да тренира.
Сама!
Има там една кака, която на книга ѝ се води треньор, но Силвия основно тренира сама. Добре, че я пуснаха в едногодишен платен отпуск, за да може повече да бяга, но държавната помощ е дотам. Е, чат-пат ѝ уреждат разни турнирчета в Румъния или Сърбия, и ѝ дават анцуг нещо или маратонки, но истински треньор, масажист, доктор и методист тя няма. Тя на практика е аматьор. получава около 600лв. заплата, като сама си осигурява лекарства за възстановяване и лечение. Единствено благодарение на волята си успя да се задържи на ниво, позволило ѝ да бяга на европейското и да си вземе квотата за Лондон. В сравнение с грижите за другите участници в Лондон, положените за нея са нищожни.
Но тя притежава онова, за което по време на цялата олимпиада ви говоря и може би вече съм ви омръзнал - тя притежава изключителен дух и огромна воля.
Сигурен съм, че ако се бе радвала на грижите, които получиха повечето от атлетите ни, тя щеше да ни донесе огромна радост, на всички нас, а не както сега единствено на близките ѝ...
EvaristeGalois
13 Авг 2012 23:41
Мнения: 1,804
От: France
Дорис, в музея на СМГ има два медала, спечелени от сина ми преди повече от 20 години. И аз знам какви усилия са стрували те на него и на преподавателите му, както и грижите, които е полагало семейството за това. На какво да се радва "народът" като не може да чете?
Дорис
14 Авг 2012 00:07
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Дорис, в музея на СМГ има два медала, спечелени от сина ми преди повече от 20 години.


Пък аз, като баба, се радвам, че внучката (ІІІ клас) е отличник по математика и дори изкара някакви подготвителни курсове към СМГ. Ама засега не й стига дух и е податлива на други съблазни... Да видим по-натам.

Имам и колега, чийто син също е млад няколкократен медалист. Да са ни живи, здрави и умни сите българчета!

Просълзих се, сериозно. Това е бъдещето. Ако си остане в България обаче... не знам чие...
Дорис
14 Авг 2012 00:10
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
ПП. Не отговарям на въпроса ти. Не знам защо не знае да чете народът. Тоест имам мъглява, дори бих казала мъглявинна представа... Но тя е цял "клъстър" от кошмари и не ми се говори за това.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дорис
тъщолюб
14 Авг 2012 00:38
Мнения: 465
От: Bangladesh
Нешка..унищожихме ученическия спорт.

Малейй като си представя интелектуалния ураган, който щеше да се надигне ако Бойко беше бръкнал и ученическите програми да увеличи спорта
Toва даскала Цецо, това полицейщина, това яки мутри, това духовна нищета
Сила са нашите нови будители.
Интернетнo-килобайтова
Гарамел
14 Авг 2012 00:40
Мнения: 1,048
От: Bulgaria
Съвсем сериозно в час по физическо ме караха да правя суплеси, да изпълнявам начален удар по волейбол, да бъда пивот на хандбал и т.н.

A при кое падна на глава и колко пъти?
tishoh
14 Авг 2012 00:43
Мнения: 27
От: Bulgaria
Както си личи в горните мнения трябват условия за масов спорт.
В родния ми град Плевен от и аз не знам колко години вече няма закрит плувен басейн и така дори някое момче/момиче да има желание да плува това няма как да стане. А според мен си е срамно в един от така наречените големи градове да няма един басейн който може да се ползва целогодишно. А когато бях малък всички ученици ходихме на уроци по плуване на вече неизползваемия басейн на ТЕЦ Плевен и предполагам всички имащи желание са могли да се научат да плуват, а желаещите са могли и да тренират.
Доколкото имам информация започнатата по татово време спортна зала с изляти бетонни основи, стълбища и колони е имала готова за поставяне метална покривна конструкция която е била "складирана" в района на спортна зала "Балканстрой" където е била изработена, но явно закопаващите града управници дори не са се опитали да намерят пари за монтиране на покрива и така поне да стигнат до една консервация на готовите неща, а с течение на времето да се търси финансиране за довършване. Сега естествено от покривната конструкция няма и следа, а като виждам какво е положението предполагам няма никакви шансове за направа на залата без разрушаване на построеното и започване от нулата, а пък със състоянието на спорта и отборите в Плевен вече ми се струва, че дори няма смисъл от такава зала.
Angel Kandiloto
14 Авг 2012 00:47
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Малейййй , голям срам !!!!
Генерал Стойчев се върти във гроба , лека му пръст !!!!
Социализма в спорта е мъртъв , да живее социализма !!!!
Бая народ ще трябва да се хваща за мотиките или каквото му е на сърце там от инвентара !!
А в Рио да пратят танцьори поне да не сме капо !!!!
Yantar
14 Авг 2012 00:55
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Статията е точна. Стига сме ги гледали медалите - те са върхът на пирамидата - а ние нямаме основа. Сега всичко се свежда до възстановяване на това което имахме - спортни зали, плувни басейни, стадиони, колодруми - и не можем да му смогнем. А едно време приемахме всичко това за даденост. Просто всяко едно съоръжение в България има някаква трагична съдба. Като колодрума в София, който стана на дискотека с престрелки. Или пък Гребния канал в Пловдив с разрухата си. Или пък зала Универсиада, която стана битак. Стадион Юрий Гагарин беше бутнат, за да изникне... поле. А най-големият стадион в Пловдив стана опасен. Мотописта стана гора. А стадион Юнак след като беше дискотека направо изчезна (вервайте ми преди 22 години там имаше стадион). А през това време по разбитите ни пътища сноват хъмърите на БОК и БФС. Е, как да бъде? Ами то няма нито политика, нито някакъв жалък опит да бъде поддържан спорта от нас (на системи). Децата в училище нямат никакви възможности да се запишат на футбол, волейбол, а да не говорим за колоездене, гребане и фехтовка.
*
Отново - медалите нямат значение. Масовия спорт и спортната база имат. А те изглеждат така: Натисни тук
Дорис
14 Авг 2012 01:08
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Yantar,

Нека да е лека...
Meat
14 Авг 2012 03:22
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
-" Кой не скача е червен"
Де ги сега?
ю


Сега е наоборот - Който скача е червен!
Бобърче
14 Авг 2012 03:42
Мнения: 3,849
От: Bermuda
Мнението ми напълно се покрива с написаното от автора.
Аз даже бих стигнал и по-далече ... Спорт трябва да има само за подрастващите (училищата), а професионалния спорт да е само за любители/желаещи/мераклии и то, задължително без държавна поддръжка.
Който иска, на частни начала, да поддържа професионалния спорт.
Наливането на държавни пари в професионалния спорт си е чиста проба - легално крадене на средства.
ВИФ какво създава?
Нищо. Даскали по физическо и олигофрени за МВР.
“Физзарядка“ и “Народна топка“ може да преподава секи учител по биология или трудово обучение, например.
Друг е въпроса, че СПОРТНО ВИШО нема никъде по света и никой не учи.

България няма никаква нужда от Министерство на Спорта (като го чуя само и ми звучи, като “Директор на Водопад“ - джобен тенис и нищоправене)).
Една агенция или дружество, изградено изцяло на административно ниво с по един служител (неексперт, защото на 5 ракии сички българи са експерти на тема футбол, например) на вид спорт, който се практикува в Родината е напълно достатъчно, че даже и “отгоре“.

Къде е Здравчето, да удари един тигел по темата?


Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Бобърче
engels!
14 Авг 2012 06:01
Мнения: 8,710
От: Bulgaria
Да допълня, донякъде, Ловкия (23:23)
Нина Рангелова - 19-а (отпада в сериите) на 200 м св. стил, 23-та (отпада в сериите) на 400 м св. стил, 24-та (отпада в сериите) на 100 м св. стил

Да, отпадна в сериите, но постави три национални рекорда. Нейното представяне не може да се приравнява с това на другите туристи.
Иначе за статията и за автора
E6
14 Авг 2012 06:17
Мнения: 29,550
От: 0
Под формата на безпристрастен анализ на състоянието на спорта у нас фитилът на предизборната борба е запален , казанчето с помия е винаги пълно и ..." да ще Каназирчето да дръпне канапчето...",както казваше Митко Бомбата. Винаги ще се намерят умници ,които по- отбират от нещата ,те , милите винаги знаят как е трябвало дабъде за да стане каквото е трябвало. Горният текст не прави изключение...за съжаление. Политизацията на спорта и не само на него... да речем на жегите е нещо заразно , то не се лекува и става хронично заболяване. Но здравната му пътека е щедро платена.
Много обичат у нас да ритат падналия и с всеки шут да му съскат през зъби задъхано: Ние казвахме ли , а ? Казвахме ли? Ама кой да слуша...
Де гиди дърво неокастрено за пишман анализатори и мотика №5 за още по-пишман журналисти.
Бедната ни България знае две и двеста!
Ще се съвземе не се радвайте!!!

Аха!
1. Значи пак никой да не плаща за счупените грънци, а да си я караме както си знаемЕ, щото ние най-много разбираме.
2. Ако някой своевременно е изразявал опасения и не е искал да играе ролята на кучето, което на къса каишка радостно да маха опашка при вида на стопанина, предвиждал е някои неща, които са се случили - то той пак не може да се обади с репликата: "Казах ви", щото това било политизиране. За него дърво неокастрено и т.н. Дянков е най-големият финансист, Вежди е най-големият културолог, Цвък е най-големият полицай, за Слънцето даже и дума не може да се отваря. Никой не може да ги критикува, защото мте са безгрешни. След тях и потоп - и .... що не вземеш да се скриеш някъде където няма хора и никой няма да те търси...
3. В България не обичат да ритат падналия, но обичат да се смеят на хвалипръцковци (както и навсякъде по света).
4. Не знам България дали ще се съвземе, но по пътя по който е тръгнала - едва ли (поне някакви признаци щеше да има досега).
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: E6
E6
14 Авг 2012 06:26
Мнения: 29,550
От: 0
Някой може ли да изкаже бледо предположение какво би станало, ако Станка беше победила на финала, гимнастичките бяха повторили успеха си от Световното, волейболистите бяха достигнали до финал, Гроздева също бе взела медал, онова момче в щангите беше влезло в тройката и нещата изглеждха по съвсем друг начин....
Та: какво би станало тогава??
Какви благодарности щяха да се сипят към Партия и Правителство, всенародни тържества, окичване портретите на първите държавни ръководители с цветя, сигурно един-два неработни дни, среща с трудовите колективи на призьорите и т.н. и т.н. и т.н.
Да не говорим, когато дадат думата на управляващите.
ТукА оставям всеки/всяка на неговата/нейната фантазия....

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: E6
ablepsia
14 Авг 2012 06:37
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
А как се прави? Примерно така: излъчваш всеки месец шоу на лед, в което участват най-добрите ти състезатели (световни и олимпийски шампиони) на кънки по двойки с много известни актьори, поп певци и т. н. шоу персони. Председател на журито е не друг, а самата Тарасова. Цялата нация гледа захласната фееричното шоу. После децата хукват да си купуват кънки. До степен, че запасите в магазините се изчерпват. И президентът нарежда навсякъде да се построят пързалки - из цялата огромна държава. Кънките стават национален спорт. Всичко това - подбрано и свършено с много вкус и финес, включват се най-добрите хореографи и треньори в страната. За музиката, изоползвана за различните съчетания, може да се изпишат десетки страници. И пресата не обсъжда поредния "Биг брадър", а ето това мероприятие.
Да де, ама ония са куманези и КГБ-исти и не си празнуват изборните победи в "Син сити" (какво название само, а!)
Толкоз.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ablepsia
вила
14 Авг 2012 07:32
Мнения: 15,014
От: Bulgaria
ablepsia
14 Август 2012 06:37

Точно! Дори включват и двама световни шампиони от България,ама "Заразата" обхваща само Русия...
Гладиатор
14 Авг 2012 07:49
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Има една дума -- стратегия. От опит, наблюдения, и прчетени разни "стратегии", в т.ч. книги по темата, заявявам че че явлението въобще не е проумяно.
"Това което не се разбира не се владее" е казал Гьоте.
Без стратегия не можеш да управляваш ефективно големи системи.
Непроумяване на явлението стратегия е причина за това у нас да не върви която и да е подсистема на системата държава. Трагедията тръгва още от национална стратегия -- такава няма. Стратегията за Национална сигурност, примерно, е сбирщаийн от общотеоретични постановки и удобни политически изрази за да се харесаш на силните на деня. Това мислене е от от преди -- тогава се стараехме да се харесаме на друг.
Така че, липсва основната стратегия -- тази за държавата. А в началото бе мисълта (словото е само неин израз) -- насоката на мислене определя поведението и държанието, образа на обществото.
Сбирщайн от общотеоретични постановки и красиви удобни лафчета са и повечето ни стратегии, в разни отрасли. Прочетох и военната -- тя би трябвало да е най-добра и за пример. Оказа се една от най-трагичните. В документа просто нямаше стратегия, а същия сбирщайн от общотеоретични изрази, модерни лафчета и удобно постановки за да се харесаме на вън.
Не само спорт, нищо не можеш изгради, ако системата не се ръководи от хора проумяващи що е то стратегия .
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
Добави мнение   Мнения:65 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща