Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Това е истината - България я няма на спортната карта
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:65 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
десет
14 Авг 2012 08:09
Мнения: 1,263
От: Bulgaria
стратегията не е тайна, въпреки водопада от лъжовни думи, и е лъскава витрина, и е престижно костумче от скъпарска търговска улица да купиш и мишките да го танцуват в мазето, ала кой ти знае, отдалече видиш силуети, дойде ли ти на главата е опасно късно, де държавата със спокоен осигурен живот, де забързания хаос с олелия, спорт няма да има, както няма българска армия, българска култура, български храни, българско общество което най сетне да прогледне
mick
14 Авг 2012 08:49
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Нали 22 години се мъчим да намалим силата на държавата? Ами намалихме я. И сега берем плодовете. Грешка търси плодове, там където не сме засели нищо.
Гладиатор
14 Авг 2012 08:50
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Особена страна на националното мислене е, че не се проумява значението на кадрите във всяка една област, в т.ч. и спорта. А успехите винаги идват там където има хора които да те научат на дадено дело. Един човек е в състояние да възвиси или срине една система.
Никаква файда от пари -- ако нямаш кадри които да впрегнат парите в правилна посока, да проумяват що е то стратегия (истински а не по зазубрени определения). И който разбира в дълбочина материята по дадено дело, той уцелва и стратегията, особено когато системата е малка.
Така че, без да имаш добър кадър, парите се пилеят -- само с наливането им тук - там не става.
Трябват хора които обичат и милеят за дадено дело. За съжаление в обществото ни, към настоящия исторически момент, ценностната ни система е търгашество и печалбарство -- далаверата е издигната в култ -- и съответно се търсят кадри които да не пречат на далаверата а не достойни хора, милеещи за дадено дело.
Затова умните хора, когато имат пари, с част от тях си купуват кадри. Кадри които знаят какво да правят с останалите пари.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
Гладиатор
14 Авг 2012 08:52
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
mick 14 Август 2012 08:49
Грешка е да се търсят плодове, там където не сме засели нищо.

Или сме засели плява и бурени


Много неща като тези се хората мислят за за красиви лафчета или поезия:
Сейте разумное, доброе, вечное! Некрасов

Нивата
от Иван Вазов

Морен орач из нивата сееше,
сееше в ровки бразди,
руен се пот от челото му лееше
и по космати гърди.

Гледах как фърляше весело семето -
чисти и здрави зърна.
Сей, земеделецо, днес му е времето,
фърляй добри семена.

С жътва богата, със спор, изобилие
бог ще труда надари,
честно и славно е твойто усилие,
бодро засявай, ори.
*
Зная сеячи и други във нивата -
в другата нива у нас:
там ще поникне трънакът, копривата,
не позлатеният клас.

Гнило е семето в почвата плодната,
дето го пръскат они,
плодове грозни ще бликнат в народната
нивица, грозни злини.

Хранят с отрова това поколение,
с дело, с примери и с реч...
Бъдеще страшно ще жънем в смущение,
жънем го даже ний веч...
*
Сейте, сеячи, доброто засявайте
в младата нива у нас,
истини здрави в душите втълпявайте,
важен е днешния час.

Сейте ламтеж къмто правда божествена,
сейте любов - не вражда,
милост в сърцата и обич мъжествена
къмто дълга и труда.

Жадна за хубаво семе е нивата,
силна е, сочна е тя:
всичко се фаща в горката, родливата:
бурен и клас, и цветя.

Та какво да поникне, след като садим любов към далаверата; кражбата от държавата / обществото, подкупът и предлагането на подкуп са станали нещо нормално. За това се иска да си далаверажия. Съответно се търсят и кадри далавераджии .... ценностите са такива -- пари, пари, лъскави неща...
Някой да е засял в училище неща като любов към труда, доблест, честност ..... любов към науката .... за това че жената трябва да е чиста а мъжът да държи на думата си.... значението на семейството и многото деца в семейството. Или пък медииите сеят нещо подобно в общественото пространство?
Неграмотни далавераджии купиха и разсипаха футболните клубове. Още не им е дошъл умът да проумеят значението на кадрите (Батков, примерно, заради временен неуспех, изгони кадрите си въздигнали най-много клуба му). А кога ли ще проумеят значението на ценностната система ... ? Същия този Батков, разправяше публично че ако трябва и мачове и съдии ще купува. Тази мръсотия оказва значение на мисленето на тези под него -- ма отде да знай човека че това е от значение. Той е спец по събиране и изваждане на материя -- материята е неговата ценност, отвъд нея си мисли че нищо не е от значение. Такива са и почти всичките ни президенти на клубове
Та какво да поникне ? ....
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
Kanavaro
14 Авг 2012 09:03
Мнения: 1,079
От: Bulgaria
Ето мнение от един друг сайт. За съжаление не зная кой е авторът, но по-важно е, че написаното е вярно отражение на реалността:

"Феерията Лондон 2012 свърши, България е на 63-то място със своите два медала. Да поздравим победителите и организаторите – беше невероятна Олимпиада.
Страната ни от 60 години за първи път е чак на 63-то място по медали, а сме били седми.
Как стана така?
Така става, когато ни управляват като за пред камерите. Когато премиерът ни „раздава” спонсори на отбори по свой избор и от държавната сметка. Когато любовта към спорта на това управление се превръща в лична благотворителност на премиера. Когато фанфарите се надуват за една спортна зала, за един футболен тим, или за една партия тенис. Но да свалим розовите очила и да се приземим без „омекотяване”.
Например, да кажат премиерът и неговият министър на спорта колко пари се харчат за спорт и как точно се харчи държавната пара – за какво и за кого и от кого? Колко пари дава държавата за спорта на децата и младежите и колко за елитни спортисти? С колко нови спортни имена отидохме в Лондон? Кой е виновен за провала на България и по спортна линия? Ако е министърът – да си ходи. Ако премиерът не е поискал да има политика за спорта и младежта – да си отива цялото правителство.
Дереджето на спорта е същото като на здравеопазването, пенсиите, икономиката, цените и т.н. Провалът в Лондон е провал на цялото управление и това не е пресилена оценка. Трябва болезнено накрая да осъзнаем, че на държавно ниво се щураме насам натам и не си виждаме нито целта, нито пътя към нея във всяка област на управление. Липсва ни енергията на общност. Представянето ни на Олимпиадата олицетвори цялостното безцелно състояние на обществото и управлението ни.
Каква е държавната политика на ГЕРБ за спорта и младежта? Искаме да знаем за какво се харчат парите. Нещо повече, само с пари не става. Искаме само медали от Олимпиади? – Тогава да хвърлим всичко за елитни спортисти. Или ни трябват здрави деца? – Тогава да върнем на децата спортните площадки и игрища в кварталите, превърнати в строителни ями.
Тъжно е, но голяма част от постиженията на нашите спортисти са въпреки държавата. Да си бил за малко някога спортист не значи че имаш усет за рационалното харчене на парите. Една шепа спортисти са превърнати във фаворити, но това деморализира всички останали. Един въпрос – дали в момента за децата в 150-хиляден „Люлин” има и един работещ басейн? Къде да тренират те? Талантливият спортист може да се роди навсякъде.
Добре, че Ивет Лалова тренира в чужбина и има възможност да се развива. Доколкото разбираме на почти всички наши, представили се добре в Олимпиадата момчета и момичета са предложили да се състезават за други държави. И много от тях приемат. Като Боянка Костова и Валентин Христов, които зарадваха с постиженията си Азербайджан, вместо България.
Спорът е здраве, спортът е воля, спортът е дисциплина, спортът е обединение. Г-н Премиер, вие сте спортист, нали? Знаете, че с милиарди не може да купите тези неща. Сменете си министъра на спорта. Накарайте новия да направи цялостна политика за развитие на спорта у нас. Дайте на децата да играят в залите и по игрищата. На магистралите не могат. И ще се родят нови талантливи олимпийци."
десет
14 Авг 2012 09:31
Мнения: 1,263
От: Bulgaria
спортът отразява живота такъв какъвто е, начело на света са америка и англия от световната империя и китай с неговия трети път, предишната държава извърши твърде важните неща, индустриализация без която си на банана кората, модерно селско стопанство, наука..... и се изчерпи, от средата на осемдесетте е криза, и пътят връщане на старо с лъскава фасада е катастрофа, aи герб е финал на цикъл разрушаване на всичко, и какво ни предстои, туй е първо после спорта, подир неизвестно, трамвай.... не се тича както досега, знанието пък смирява великия, учудва обикновения, надува малкия човек
Djok
14 Авг 2012 10:25
Мнения: 4,498
От: Bulgaria
Тъжно... А на коя карта я има България?
НЕРВЕН
14 Авг 2012 10:30
Мнения: 4,269
От: Bulgaria
Резултатите ни от Олимпиадата са съвсем логични.Изявите ни навън са продължение на спортните изяви у нас.Каквото държавата не успя да разруши го направиха разните дребни и едри мафиоти.Справка-БГ футболът.Празни стадиони,черно тото и дошли отвсякъде футболисти,сякаш у нас такива вече не се раждат..
десет
14 Авг 2012 10:51
Мнения: 1,263
От: Bulgaria
в интерес на святата истина бай тошо опита трети път, с бавария, най богатата германия, и геншер набързо се спомина и горбачов от другата страна на братството отнесе живков, втори опит направи виденов и сорос с куфарче зелени отново същото ни подари, и най накрая влязохме в европа, през входа за слугите, шенген за обслужващи още не е сътворен
sega_007
14 Авг 2012 11:10
Мнения: 3,510
От: Bulgaria
Авторе Кючуков, първо виж дали я има България на икономическата карта на света, после ще коментираме спорта.
myname
14 Авг 2012 11:18
Мнения: 85
От: Bulgaria
Та освен на спортната карта,България вече я няма и на каквато и да е карта-е има име такова,но то е на област,територия,но не и на суверенна държава.Кажете в коя област,каквато и да била я има България-последните 22г. се направи всичко възможно в тази посока и продължава да се прави и то с пълното съзнание и съдействие на т.н. управници,които,ах,видите ли те били загрижени за това, или онова-те много добре знаят,че единственото нещо за което са загрижени,това е как да слугуват на този който трябва отвън,който им дърпа конците и потози начин да си пълнят техните дгжобове,като насреща се получава това,което се получава-унищожение на всичко читаво,като производство,земеделие,култура,спорт,разделен,насъскан и опростачен народ,незнаещ къде се намира и в крайна сметка се получава бавното ,но сигурно изчезване на държавата България и народа й разбира се.Като причината е много проста,но много е трудно да се назове,а това е налагането на абсурдния неолиберален,турбокапитализъм,който със сигурност ще довърши пъкленото си дело,ако-ако какво-не, от нас от вътре не може да се очаква нещо да се промени-надеждата пак е свързана с братята от изток,дано този път не ни забравят,а ни помогнат да се освестим,както са го правили поне два пъти до сега-като единият път направо ни вадят от пепелта,възраждайки ни като държава,а втория ни спасяват от разпарчатосване и ужасно окастряне,а и Ванга е завещала,че бъдещето на България е с Русия......
havamal
14 Авг 2012 11:27
Мнения: 2,630
От: Bulgaria
Що бе Генек, да е грозна статията? Грозни са истините за състоянието на спорта ни. А и както вече се направиха асоциации-и за всички останали сфери от БГ реалноста.........
havamal
14 Авг 2012 11:32
Мнения: 2,630
От: Bulgaria
десет
подир неизвестно, трамвай.... не се тича
Братя Стругацки
14 Авг 2012 13:14
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
SPQR,
a.paladio
14 Авг 2012 13:42
Мнения: 579
От: Bulgaria
На гол тумбак, чифте пищови !
Doctora
14 Авг 2012 13:46
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Това е истината - България я няма на спортната карта
..Ама пък спортът е на път да влезе в "Червената книга"..
Фидел Беев
14 Авг 2012 13:49
Мнения: 4,254
От: Fiji
Споко, идат Параолимпийските. Там сме бетон, а и бъдеще има...
Мачкай, FL!
dude3075
14 Авг 2012 13:52
Мнения: 3,462
От: San Marino
Това е истината - България я няма на спортната карта
Но:
Държавата ще раздаде точно 1 310 000 лева премии за българските спортисти след участието им на Олимпиадата в Лондон. Въпреки провала на Игрите част от родните представители все пак заработиха бонуси за призовите си класирания.
Премиите на спортистите ни в Лондон:
Национален отбор по волейбол – 750 хиляди лева
Станка Златева (2-о място) – 140 хиляди лева
Тервел Пулев (3-о място) – 120 хиляди лева
Детелин Далаклиев – 50 хиляди лева
Александър Александров – 50 хиляди лева
Радослав Великов – 50 хиляди лева
Иван Марков – 50 хиляди лева
Милка Манева – 50 хиляди лева
Йордан Йовчев – 30 хиляди лева
Силвия Митева – 20 хиляди лева
Натисни тук
segi4ka
14 Авг 2012 14:08
Мнения: 607
От: Bulgaria
Те да не са овце сегашните деца и младежи да се тормозят безплатно по тренировки и бригадирски движения?
Европейският съюз е грабителски - капитализъм, Съветския сююз беше давателен - даваше на мързеливото и крадливо некъдърно българско племе да живее незаслужено богато и да печели златни медали, защото на рашките им трябваше буферна зона около границата им, да има къде да падат ядрените бомби и ракети.
Патагонец
14 Авг 2012 14:56
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Споко, идат Параолимпийските. Там сме бетон, а и бъдеще има...

Има и специални олимпийски игри, ако някой се интересува от участие...
Добави мнение   Мнения:65 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща