Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Мутренските времена се върнаха! Още по-мрачни от преди!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:135 « Предишна Страница 6 от 7 4 5 6 7 Следваща
havamal
30 Авг 2012 13:49
Мнения: 2,630
От: Bulgaria
Don-е,
Manrico
30 Авг 2012 13:50
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Партия или политическа сила позволила си да постави два цигански (или лумпенски) гласа пред гласа на един работещ - да получава само лумпенския вот.

Коуега, а партиите, които се коалират с цигански партии, например "Евророма" и самите коалиции, включващи цигански партии, какво да ги правим?
intel_inside
30 Авг 2012 13:56
Мнения: 8,642
От: Bulgaria
so f*cken what?

Очакваш да приема манрико че е по нрмално ти да крепиш един мръсен мафиот и да се мешаш с отчаяните озверели комунези от старата гвардия ли? всичкото там - народест психопат и разхайтен соц боклук и това да е евала?

врътката на БСП с евророма, цветелин кънчев или ДПС е много по малко разрушителна отколкото магистрално футболната лумпениада от вашата страна на фронта.

Знаеш ли какъв е проблема?
Глупендерите от БСП много силно се надяват да си дърпат обратно най алчната банда боцевация - принципните болшевики.

Ей това ще им изяде главата - и дребнавата алчност на сергей и първан които се борят за някакъв проформа нищо незначещ пост - докато дебелия плешив галфон ги омаа на изборите с цецо цветанов за "формален" лидер.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: intel_inside
Don
30 Авг 2012 14:01
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Защо не се бореха за страната си, за градовете си, за селата си? Защо?

Защото, Firmin, нашето общество в 1989 година беше ГМО, генномодифицирано общество, неговата стабилност произлизаше не от вътрешни механизми, обезпечаващи устойчивост, а от волята на доктрината. В известен период това работеше, но когато и третото поколение трябваше да бъде индоктринирано, то отказа, несъзнателно, но отказа. Когато преди седмица обсъждахме в тесен кръг тези бележки, приятелите медици казаха, че заболяването на нашето общество в годините около 1989 много прилича на автоимунно заболяване. Системата изтърва изпод опеката си множество "фрилансъри", които повече или по-малко сполучливо успяха да наложат волята си, неограничавана от никаква нравственост /другият дефицит, характерен за ГМ общества/.
И най-важното - колкото и да е бил и е мислещ, българинът живее в неописуема мизерия в сравнение с обитателите на стабилни общества. Когато си обладан от страха за физическо оцеляване на рода, малко светли мисли ти идват наум.
Нежели светли помисли.

P.S. ще пусна материала в Теми на форумци.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Don
браун
30 Авг 2012 14:07
Мнения: 3,755
От: Bulgaria
Don
2012-08-30 13:04:46

Какво да се прави?

Въпроса е задаван многократно. Куманизите имат готов отговор - айде на мандрите. Нали, Дон-чо?!?
Firmin
30 Авг 2012 14:11
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
В известен период това работеше, но когато и третото поколение трябваше да бъде индоктринирано, то отказа, несъзнателно, но отказа.


Не знам как точно определяш границите на поколенията, но допускам, че всъщност второто поколение не пожела, не усърдстваше, а може и да не бе получило знанието на индоктринирането. Навярно около 68-ма, някъде там, това поколение, за мен - на майки и бащи, реши вътре в себе си, че няма да се репродуцира идоктринирайки. (Разбира се, това е оценка, повлияна в голяма степен от личен опит. )
абидал
30 Авг 2012 14:12
Мнения: 1,747
От: Niue
Что делать?
Крачка назад, две напред.
Но винаги танцувай с мен!
Това е зова на Дон.
Firmin
30 Авг 2012 14:14
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Това е зова на Дон.


Не, не е това зовът на Don. Don не танцува с посредствени ... танцьори.
Васик
30 Авг 2012 14:21
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
Брайтмана и останалите гербери дрънкат глупости, че винаги си било имало мутри и убийства. А къде отиват приказките на Цветанов, че се борел за справедливост? Защо Герб са искали властта, щом не могат да спрат престъпността? Който е на власт, той носи отговорност. Сега управлява Герб. Как Герб ще спре престъпността, когато премиерът злоупотребява с власт? Как Цветанов знае кой е престъпник, а не може да обясни откъде му е богатството? Кой е произвеждал фалшиви цигари - Станишев или Борисов?
Don
30 Авг 2012 14:24
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

За 1300 години история в България има един конфликт, който е доминиращ - конфликтът между работещия, опъващия хомота човек, който ще, не ще, си плаща данъците и когото слабата държава не може да защити, и боила, бея, въобще господаря (крадец и разбойник), който се възползва именно от тази държавна слабост.
Но никога, даже и в кърджалийските времена, не се е случвало бейовете да превземат самата държава и да я превърнат в средство за кражба и насилие.
Nostradamus
30 Авг 2012 14:33
Мнения: 3,641
От: Bulgaria
"Не мога и да си помисля, драги Nostradamus, да си просвоявам някакви прогностични способности"

Уважаеми Don,

С‌ колегите от бранша винаги сме склонни да подкрепим обещаващите и способни индивиди в тази сфера на дейност ! Безкористно при това. Дерзайте !

Това, че мога сравнително точно да прогнозирам изхода, ме прави и доста тъжен, защото всяка революция, колкото и добре и умно да е подготвена, води до определени жертви. От друга страна, както е написал един от човешките гении, "Свободата, Санчо, е на върха на копието", пък и българският народ го е казал: "Лозето иска мотика, не молитва". То се видя, че "българското лозе" с периодични избори-менте не дава желания плод (реална демокрация, просперитет и добро бъдеще за идните поколения ), та затова докараният до прогресираща мизерия и растяща безизходица народ като последен шанс за оцеляването му като нация и етнос има само един път - революцията ("сопите" ), за да се оттърси от отровната плесен (управленска, икономическа, духовна ), налетяла съдбата му ("лозето България" ), от няколко десетилетия. Търси се новият Дякон, за да я организира отдолу ! Останалото е от Лукавия.
hamer
30 Авг 2012 14:37
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
ДОН, както винаги


Мутрите са просто еволюиралите селски/градски гаменчета и хулиганчета от соца


Така, така, ама повечето измряха, изминага 23 години - появи се ново поколение, което не е расло в соца.

Още колко години ще се оправдавате със соца като Светиня Му с Троегъзата? Жалко и смешно.
beagle
30 Авг 2012 16:04
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Нямаме Народното ни съгласие , за най-дълбока Политическа реформа под знака на осмисления ни Опит от "прехода". Такава Реформа може да бъде подхваната и съм сигурен , че в първата й "проба" ще бъдем излъгани .Така , докато приключим етапа на Реформация с приемлив вътре и вън от Територията , адекватен Модел на Политическа демокрация . Само с него ще стигнем царството на достъпния за всички , "прост" неолиберализъм , който днес си внушаваме ,че постигаме . В кратко , за разлика от днес , всеки и повече , сам да може да се спасява ...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: beagle
dadinchev
30 Авг 2012 16:16
Мнения: 351
От: Bulgaria
Абе хора - песента на Сашо не е ли старата " Рамо, Рамо" за онзи , който се удавил в шадраванчето? Само думите са други.
intel_inside
30 Авг 2012 16:22
Мнения: 8,642
От: Bulgaria
Форма на "народно" съгласие може да бъде само "тъпанарите в киреча"
Още веднъж, печалното е че по голямата част от политическата класа са жалки интересчии и са по скоро заинтересовани да запсзят и насърчават глупаците. Така се работи по лесно.
Nafarr
30 Авг 2012 16:44
Мнения: 2,780
От: 0
Преди година-две някъде из форумите пишеше, че покрай абитуриентските балове се виждало, че всяко семейство, изпращащо абитуриент, имало позната мутра, та се обръщало към нея за колата й...

Не ми се ще да го коментирам, само го споменавам. Или пък да кажа, че вината в случая едва ли е на мутрите...
beagle
30 Авг 2012 16:51
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
"Форма на "народно" съгласие може да бъде само "тъпанарите в киреча"

Предполагам , като такава форма имаш предвид и целокупний ни Фор-ум ?...
Don
30 Авг 2012 17:00
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

тъпанарите в киреча"
може да бъде само лозунг на бунт, безпощаден и съвършено безмислен.
Нужен ни е умен, решителен и обоснован сценарий на преход. Нуждаем се от визия за революция в обществените отношения. Която може да се реализира и в далеч по-интелигентни форми, нежели "вековната злоба на роба".
Васик
30 Авг 2012 17:27
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
В паралелните светове на Манрико и Брайтмана явно МВР никога не е изпускало малкия Маргин и Галеви, не е качвало на сайта си, че Гриша Ганчев внася захар от Чернобил, не е получавало милиони левове в повече за подслушване, законови промени за подслушване в интернет, Цветанов не е тръбил, че анонимните ваучери му пречат да хваща престъпниците. Брайтмана цял следобед кисне пред офиса на ГЕРБ с букет гербери, ама още няма знак свише.
intel_inside
30 Авг 2012 18:18
Мнения: 8,642
От: Bulgaria
Don

"тъпанарите в киреча"
може да бъде само лозунг на бунт, безпощаден и съвършено безмислен.

Виж че трябва да е безпощаден съм съвършено и напълно съгласен. Тази нация и общество имат нужда от катарзис.
Доколко безсмислено - друга тема. За мен безмислено е къткането на хора "безнадеждни случаи" - онези които постоянно грешат и напрекъснато се оправдават "ама световния заговор, ама ранът, ама дс, ама бкп, ама еди кой си янко"

да - след 23 години преход има нужда от бунт и кардинална промяна. само че не на системата - системата си е съвсем в час, има нужда от пренареждане на играчите и елементите които правят играта възможна.
А такъв елемент е фигурата на глупендера - същия онзи които отчаяно и безпощадно зашитава грешките, корупцията, извращенията и всичко онова което прави страната територия, но същевременно лицемерно мрънка и упорства в грешките си.

Крайно? Може би. Обаче постави си за цел невъзможното за да постигнеш реалното. Винаги сме обречени да постигане по малко от целите си, а ако ги постигаме - значи просто таргетите са ни ниски.
Добави мнение   Мнения:135 « Предишна Страница 6 от 7 4 5 6 7 Следваща